Šta je novo?

Win 7, kada i zasto cete preci...

Kada cete preci na win7

• Ukupno glasača
    279
  • Anketa je zatvorena .
Koristim XP i sumnjam da ću preći na W7. Čitajući sve review-ove po Netu, nisam primetio ništa što bi meni koristilo, tako da verovatno XP ostaje još dugo ne mojim kompovima...

koristi ga vec dva meseca 7100 32bit, zadivoljan sa mada sam imao malih problemcica:
drajveri za thomson cable modem ne za 64bit, i oni fajlovi koji nedostaju za igice, na 7057 KM player je zezao.
ostalo radi ok, bar ja tako mislim.

W7 ima DX11 a za igre ti treba DX9. Umjesto sto si trazio fajlove po netu trebao si samo da instaliras zadnji DX i rijesen problem.

kad kazes zadnji, na koji si mislio jel na DX9, jer je zandji DX11?

Mislio sam na DX9. Zadnji je mart 2009 ako se ne varam.

Pre mesec dana je palo formatiranje particije na kojem je bio instaliran XP!Neznam ni sam zasto sam ga i dosad drzo!Vec dve godine primarni OS mi je Vista,a od pre dva meseca imam i Sedmicu.Nisam imao nikakvih problema sa sedmicom tako da kad izadje finalna verzija neko vreme cu uporedo koristiti oba OS-a,a kasnije sigurno prelazim na nov operativni sistem tj.sedmicu!!!

Ja vec nekoliko meseci koristim SAMO win7, Vistu sam koristio samo par nedelja, probao sam je kada je izasla i nije mi se svidela pa sam je tek kasnije posle SP1 instalirao ponovo ali samo na kratko jer se pojavila sedmica, tako da mogu reci da sam presao direktno sa XP-a.
Prezadovoljan sam sa sedmicom 32 bita, dok za 64bit nisam nasao sve potrebne drajvere.

Poslednja izmena:
Fali stavka - "kada se bude ekonomski isplatio", tj. kada nov hardver i softver koji ja koristim budu zahtevali isključivo W7.

On a side note...

Znam da će sada da krene flejm kao i ranije (od strane ljudi koji su koristili samo XP, a vistu pokrenuli par puta po njenom izlasku), ali ima i nas par sa originalima ovde koji ne bi menjali original za piratsku verziju ili kupovali novu samo zato što je novija i eventualno bolja u nekim segmentima. Retki su ljudi koji kupuju i svaku novu verziju automobila one marke koju vole, sem ako se ne kupaju u parama ili im nije problem da mogu lako da ga ukradu. ;) Sa Vistom x64 sam ekstremno zadovoljan u svakom smislu i ima već godinu dana da nisam morao da je reinstaliram, dok sam sa XPom to morao na svakih 3 meseca max što me je neverovatno smaralo. Koliko sam ja video, W7 nema mnogo razlika u odnosu na Vistu da bih bio primoran da odmah pređem, dok ljudima sa XPom verovatno već gori pod nogama da konačno dobiju nešto novo. Otud i toliko oduševljenje u njihovim porukama jer Vistu nisu ni probali kako treba misleći da je to ostao onaj isti loš OS kao i po izlasku.

Poslednja izmena:
U anketi fali opcija "Ko šiša W7, Linux/Solaris/MacOS rulez".

kakva je situacija sa drajverima uopste za Win7? da li rade postojeci ili je potrebno da se jure neki modovani na netu? inace,razmisljam o instalaciji ali mi nije jasna ova situacija oko drajvera.

Kada bude kostao max 150 jura ovde i to Retail. I ako se sete ovi iz KWorlda da napisu drajvere za 7micu za Terminatorku Deluxe. Jes' da ima smesan izgled, ali zato je samo sa tim softverom i drajverima slika bruka. Nikako ova nova zamena za PVR.

Poslednja izmena:
kakva je situacija sa drajverima uopste za Win7? da li rade postojeci ili je potrebno da se jure neki modovani na netu? inace,razmisljam o instalaciji ali mi nije jasna ova situacija oko drajvera.

Vecinu drajvera ima sam windows a mozes da koristis drajvere od viste.

Probao sam malo Win 7 i izbrisao. Pre toga, radio na Visti isto malo i krsh. M$ je morao iz korena da promeni ceo sistem. Nije mi jasno zasto to nisu uradili. A sto se vizuelnog tice, daleko su i Vista i W7 od vizuelnog. Nikada necu raditi na Winu.

***a, znate kako je. Na poslu imam Leoparda i sve posle toga mi je krsh neopevani.

Prvobitno apsolutno razocarenje popravljeno je unapredjenim buildovima da bi sa najnovijim opet preraslo u razocarenje, Microsoft jednostavno NIKADA nece napraviti dobar operativni sistem jer je njihova logika funkcije operativnog sistema apsolutno suprotstavljena funkcionalnoscu racunara kao alata kojim se obavlja neki posao.

kad budem prelazio na novu platformu AM3 onda cu da vidim jel radi stabilno na nivou kao XP ili stabilnije, i onda cu da predjem pa kud puklo da puklo :d

Па сад... Мени је Виста једно 10х стабилнија од ХР-а. А ово ће сигурно још мало боље да буде у том погледу.

Najveće pitanje je - da li će RTM verzija moći da se apgrejduje sa ovih RC buildova :) kao što su oni međusobno mogli da se krpe...! Ovu instalaciju sam već doveo do savršenstva (skoro, doduše), ne bih voleo da sve radim ponovo...

Najveće pitanje je - da li će RTM verzija moći da se apgrejduje sa ovih RC buildova :) kao što su oni međusobno mogli da se krpe...! Ovu instalaciju sam već doveo do savršenstva (skoro, doduše), ne bih voleo da sve radim ponovo...

Kod mene i da moze nece moci. Kao i kod svih i moj win7 je Ultimate. Na poslu imamo samo pravo za professional. Tako da nisam siguran da mogu da uradim downgrade Ultimate RC na professional RTM.

Nisam gledao ali verovatno da ima onaj alat za selidbu ko sto je bilo na XP

Da li se zna koje će verzije sedmice postojati i koliko će koštati upgrade sa viste?

Da li se zna koje će verzije sedmice postojati i koliko će koštati upgrade sa viste?

Windows 7 Starter

* Available worldwide to OEMs on new PCs
* Missing Aero UI tweaks
* Limited to 3 simultaneous applications

Windows 7 Home Basic (Vista equivalent: $200)

* Only available in emerging markets
* Missing Aero UI tweaks

Windows 7 Home Premium (Vista equivalent: $260)

* Available worldwide, to OEMs and in retail
* Includes Aero UI tweaks
* Features multi-touch capabilities
* Adds "premium" games
* Adds media capabilities (Media Center, DVD playback, DVD creation, etc.)
* Can create home network groups

Windows 7 Professional (Vista equivalent: $300)

* Available worldwide, to OEMs and in retail
* Includes all features of Premium
* Adds enhanced networking capabilities (Remote Desktop host, domain support, offline folders, etc.)
* Adds Mobility Center
* Adds Presentation Mode

Windows 7 Enterprise

* Available only in volume licenses
* Includes all features of Professional
* Adds Branch Cache
* Adds Direct Access
* Adds BitLocker

Windows 7 Ultimate (Vista equivalent: $320)

* Limited OEM and retail availability
* Includes all features of Enterprise

Za sada , nema jos cena za upgrade. Ako si u Ovs-u i imas upgrade, nista vas ne kosta.

Poslednja izmena:
Ova Home Premium deluje najbolje, nije bloatovana nekim nepotrebnim glupostima.

To su pune cene, a da li se zna koje će cene biti za unapređenje sa Viste?

p.s. Sad sam video da si izmenio poruku. Nisam u OVS, imam 1 retail i 1 OEM. Verovtano ću ovaj retail da unapredim kada se budu stekli uslovi.
p.p.s. Tražio sam malo po netu i cene za XP na Vistu HP se kreću od 55$ do 150$. Pretpostavljam da će kod nas da bude negde oko 60€ sa Viste HP na W7 HP

Poslednja izmena:
Koristm ga mesec dana zadovoljan, verovatno se ne vracam na xp

Za onoga ko koristi legalni XP... ili legalnu Vistu... Zašto kupovati Win 7?

(nadam se da je ovo dozvoljeno pitanje, mada mi se čini da nije)

Nazad
Vrh Dno