Šta je novo?

Win 7 instalacija na netbook

Učlanjen(a)
06.12.2012
Poena
159
Kupio sam netbook i imam problem da instaliram win 7.

Instalaciju radim sa USB diska od 4GB (realno 3.8GB). Nasao sam na netu kako se priprema USB i jedan deo uradi bez problema.

Sve one komande u diskpart-u rade:
Select Disk
Clean
Create Partition Primary
Select Partition 1
Active
Format FS=NTFS QUICK
Assign
Exit

Iskopiram sadrzaj win7 na USB. Ubacim u netbook, podesim u BIOSu i krene instalacija i kopiranje fajlova ali nekad pri kraju 90-i neki procenat izbaci prozor sa greskom i kaze da neki fajlovi nedostaju ili nisu dobri.

Kasnije sam video negde da treba nakon sto se odradi sve ono u dispart-u, da se odradi i u cmd-u sledece N:\BOOT\BOOTSECT /NT60 N:. Kad ovo probam izbacuje mi sledece (prilog u atacmentu).

Kad ponovo ubacim USB u netbook i krene instalacija opet izbaci prozor i gresku i tako u krug.

Da li neko moze da mi pomogne i kaze sta nije u redu?

Pokusao sam i preko Windows 7 USB DVD Download Tool i on kao odradi sve kako treba ali kad pokrenem instalaciju na netbooku sve se ponavlja kao gore.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    148.9 KB · Pregleda: 116
mislim da treba sa m$ sajta da skines app i da preko nje napravis win za usb.

ovo mi izbacuje pri instalaciji

Prilozi

• IMG_20130822_101427.jpg
    IMG_20130822_101427.jpg
    576.3 KB · Pregleda: 82
Probaj takodje sa drugim usb flesom...moguce da ti on pravi problem...

Skini CDBurnerXP provereno dobar za ISO fajlove pa mozes na disk ili usb.

Kupio sam netbook i imam problem da instaliram win 7.

Instalaciju radim sa USB diska od 4GB (realno 3.8GB). Nasao sam na netu kako se priprema USB i jedan deo uradi bez problema.

Sve one komande u diskpart-u rade:
Select Disk
Clean
Create Partition Primary
Select Partition 1
Active
Format FS=NTFS QUICK
Assign
Exit

Iskopiram sadrzaj win7 na USB. Ubacim u netbook, podesim u BIOSu i krene instalacija i kopiranje fajlova ali nekad pri kraju 90-i neki procenat izbaci prozor sa greskom i kaze da neki fajlovi nedostaju ili nisu dobri.

Kasnije sam video negde da treba nakon sto se odradi sve ono u dispart-u, da se odradi i u cmd-u sledece N:\BOOT\BOOTSECT /NT60 N:. Kad ovo probam izbacuje mi sledece (prilog u atacmentu).

Kad ponovo ubacim USB u netbook i krene instalacija opet izbaci prozor i gresku i tako u krug.

Da li neko moze da mi pomogne i kaze sta nije u redu?

Pokusao sam i preko Windows 7 USB DVD Download Tool i on kao odradi sve kako treba ali kad pokrenem instalaciju na netbooku sve se ponavlja kao gore.
treba ti min 8gb flash da bih mogao da instaliras win preko usb-a ...

treba ti min 8gb flash da bih mogao da instaliras win preko usb-a ...
Netačno, dovoljan je 4gb flešić, i za x86 i za x64 varijantu,
Untouched iso slika ili dvd kao izvor, ako je slipstreamovan recimo Mass Effect 3 trebaće naravno malo veća fleška :D

+1, kakvih crnih 8gb :)

Na 4GB radi provereno. Jos jedan glas za UltraISO. Otvori ISO preko njega i "narezi" ga na usb.

Fleška od 8GB mora ako je ISO fajl piratski i veći je od 4GB , običan ISO fajl mislim da nije više od 3,80GB i može fleška od 4GB! Koristim Rufus zato što ima UEFI support za 15-20 minuta mi ubaci bootabilan ISO na flesku!

MBR partition scheme for BIOS or UEFI computer - ako je iskljucen UEFI u biosu to izaberite za MBR particije klasicna instalacija ko nema UEFI bios ili mu nije ukljucen u biosu!

GPT partition scheme for UEFI computer - ako hocete iskljucivo UEFI instalaciju! Preporuceno staviti FAT32!

Koristan link za pocetnike Rufus http://www.eightforums.com/tutorials/15458-uefi-bootable-usb-flash-drive-create-windows.html

Zašto bi iko stavljao neki piratski ISO fajl? Za windows 7 je toliko lako da se odradi aktivacija tako da skroz ne vidim potrebe za tim djubretom.

Fleška od 8GB mora ako je ISO fajl piratski i veći je od 4GB , običan ISO fajl mislim da nije više od 3,80GB i može fleška od 4GB! Koristim Rufus zato što ima UEFI support za 15-20 minuta mi ubaci bootabilan ISO na flesku!

MBR partition scheme for BIOS or UEFI computer - ako je iskljucen UEFI u biosu to izaberite za MBR particije klasicna instalacija ko nema UEFI bios ili mu nije ukljucen u biosu!

GPT partition scheme for UEFI computer - ako hocete iskljucivo UEFI instalaciju! Preporuceno staviti FAT32!

Koristan link za pocetnike Rufus http://www.eightforums.com/tutorials/15458-uefi-bootable-usb-flash-drive-create-windows.html

Si 100% siguran?

Ja koristim Windows 7 USB DVD Download Tool, i radi mi posao nikad nisam imao problema.

^isto, radi i za win8

Da radi ako je install.wim ispod 4gb a ima i early beta verzija i sedmice i osmice sa preko 4.5gb. Onda moras da formatiras usb u ntfs, a obicno laptopovi i netbukovi nemaju opciju za biranje izmedju biosa i uefija iljudima to stvara problem jer efi moze da butuje samo sa fat32.

Poslednja izmena:
Pretpostavimo da pokretač teme ne želi da instalira Win 7 ranu beta verziju (pobogu a i zašto bi) a Win 8 nije ni spominjao.
Zašto su to onda relevantne informacije za njega?
Pretpostavimo da pokretac teme i ne cita vise postove.
A slama leti na sve strane.:D

Poslednja izmena:
poolmaker je napisao(la):
Pretpostavimo da pokretač teme ne želi da instalira Win 7 ranu beta verziju (pobogu a i zašto bi) a Win 8 nije ni spominjao.
Zašto su to onda relevantne informacije za njega?
Nije kao ni 90% informacija, nego sam se nadovezao na pricu da svima uvek rade ovi alati pa po automatizmu moraju i drugima. Dao sam primer kada ne mora, iskljucujuci rufus. Pobogu....

Nazad
Vrh Dno