Šta je novo?

Win 7 instalacija na netbook

Učlanjen(a)
06.12.2012
Poena
159
Kupio sam netbook i imam problem da instaliram win 7.

Instalaciju radim sa USB diska od 4GB (realno 3.8GB). Nasao sam na netu kako se priprema USB i jedan deo uradi bez problema.

Sve one komande u diskpart-u rade:
Select Disk
Clean
Create Partition Primary
Select Partition 1
Active
Format FS=NTFS QUICK
Assign
Exit

Iskopiram sadrzaj win7 na USB. Ubacim u netbook, podesim u BIOSu i krene instalacija i kopiranje fajlova ali nekad pri kraju 90-i neki procenat izbaci prozor sa greskom i kaze da neki fajlovi nedostaju ili nisu dobri.

Kasnije sam video negde da treba nakon sto se odradi sve ono u dispart-u, da se odradi i u cmd-u sledece N:\BOOT\BOOTSECT /NT60 N:. Kad ovo probam izbacuje mi sledece (prilog u atacmentu).

Kad ponovo ubacim USB u netbook i krene instalacija opet izbaci prozor i gresku i tako u krug.

Da li neko moze da mi pomogne i kaze sta nije u redu?

Pokusao sam i preko Windows 7 USB DVD Download Tool i on kao odradi sve kako treba ali kad pokrenem instalaciju na netbooku sve se ponavlja kao gore.

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    55.1 KB · Pregleda: 116
mislim da treba sa m$ sajta da skines app i da preko nje napravis win za usb.

Probaj takodje sa drugim usb flesom...moguce da ti on pravi problem...

Skini CDBurnerXP provereno dobar za ISO fajlove pa mozes na disk ili usb.

Kupio sam netbook i imam problem da instaliram win 7.

Instalaciju radim sa USB diska od 4GB (realno 3.8GB). Nasao sam na netu kako se priprema USB i jedan deo uradi bez problema.

Sve one komande u diskpart-u rade:
Select Disk
Clean
Create Partition Primary
Select Partition 1
Active
Format FS=NTFS QUICK
Assign
Exit

Iskopiram sadrzaj win7 na USB. Ubacim u netbook, podesim u BIOSu i krene instalacija i kopiranje fajlova ali nekad pri kraju 90-i neki procenat izbaci prozor sa greskom i kaze da neki fajlovi nedostaju ili nisu dobri.

Kasnije sam video negde da treba nakon sto se odradi sve ono u dispart-u, da se odradi i u cmd-u sledece N:\BOOT\BOOTSECT /NT60 N:. Kad ovo probam izbacuje mi sledece (prilog u atacmentu).

Kad ponovo ubacim USB u netbook i krene instalacija opet izbaci prozor i gresku i tako u krug.

Da li neko moze da mi pomogne i kaze sta nije u redu?

Pokusao sam i preko Windows 7 USB DVD Download Tool i on kao odradi sve kako treba ali kad pokrenem instalaciju na netbooku sve se ponavlja kao gore.
treba ti min 8gb flash da bih mogao da instaliras win preko usb-a ...

treba ti min 8gb flash da bih mogao da instaliras win preko usb-a ...
Netačno, dovoljan je 4gb flešić, i za x86 i za x64 varijantu,
Untouched iso slika ili dvd kao izvor, ako je slipstreamovan recimo Mass Effect 3 trebaće naravno malo veća fleška 😀

+1, kakvih crnih 8gb 🙂

Na 4GB radi provereno. Jos jedan glas za UltraISO. Otvori ISO preko njega i "narezi" ga na usb.

Fleška od 8GB mora ako je ISO fajl piratski i veći je od 4GB , običan ISO fajl mislim da nije više od 3,80GB i može fleška od 4GB! Koristim Rufus zato što ima UEFI support za 15-20 minuta mi ubaci bootabilan ISO na flesku!

MBR partition scheme for BIOS or UEFI computer - ako je iskljucen UEFI u biosu to izaberite za MBR particije klasicna instalacija ko nema UEFI bios ili mu nije ukljucen u biosu!

GPT partition scheme for UEFI computer - ako hocete iskljucivo UEFI instalaciju! Preporuceno staviti FAT32!

Koristan link za pocetnike Rufus http://www.eightforums.com/tutorials/15458-uefi-bootable-usb-flash-drive-create-windows.html

Zašto bi iko stavljao neki piratski ISO fajl? Za windows 7 je toliko lako da se odradi aktivacija tako da skroz ne vidim potrebe za tim djubretom.

Fleška od 8GB mora ako je ISO fajl piratski i veći je od 4GB , običan ISO fajl mislim da nije više od 3,80GB i može fleška od 4GB! Koristim Rufus zato što ima UEFI support za 15-20 minuta mi ubaci bootabilan ISO na flesku!

MBR partition scheme for BIOS or UEFI computer - ako je iskljucen UEFI u biosu to izaberite za MBR particije klasicna instalacija ko nema UEFI bios ili mu nije ukljucen u biosu!

GPT partition scheme for UEFI computer - ako hocete iskljucivo UEFI instalaciju! Preporuceno staviti FAT32!

Koristan link za pocetnike Rufus http://www.eightforums.com/tutorials/15458-uefi-bootable-usb-flash-drive-create-windows.html

Si 100% siguran?

Ja koristim Windows 7 USB DVD Download Tool, i radi mi posao nikad nisam imao problema.

^isto, radi i za win8

Da radi ako je install.wim ispod 4gb a ima i early beta verzija i sedmice i osmice sa preko 4.5gb. Onda moras da formatiras usb u ntfs, a obicno laptopovi i netbukovi nemaju opciju za biranje izmedju biosa i uefija iljudima to stvara problem jer efi moze da butuje samo sa fat32.

Poslednja izmena:
Pretpostavimo da pokretač teme ne želi da instalira Win 7 ranu beta verziju (pobogu a i zašto bi) a Win 8 nije ni spominjao.
Zašto su to onda relevantne informacije za njega?
Pretpostavimo da pokretac teme i ne cita vise postove.
A slama leti na sve strane.😀

Poslednja izmena:
poolmaker je napisao(la):
Pretpostavimo da pokretač teme ne želi da instalira Win 7 ranu beta verziju (pobogu a i zašto bi) a Win 8 nije ni spominjao.
Zašto su to onda relevantne informacije za njega?
Nije kao ni 90% informacija, nego sam se nadovezao na pricu da svima uvek rade ovi alati pa po automatizmu moraju i drugima. Dao sam primer kada ne mora, iskljucujuci rufus. Pobogu....

Nazad
Vrh Dno