Šta je novo?

Win 10 ili Win 7 ????

• Začetnik teme Začetnik teme IvaVuk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a ko odlucuje koji je sajt najbolji?

Očigledno stopke, jer mu ne odgovara što StatCounter teži ka većem procentu. StatCounter je dobar jer ima real time skoro umesto mesečnog izveštaja, ali ne računa samo jedinstvene posete.
Druga stvar je što pokrivaju različite sajtove, pa samim tim i zbog toga varira ko koji sistem ima. Oba su relativna i okvirna.

Ne, nego gledam koji je najposeceniji samim tim i najprecizniji.

Kako li vas ne mrzi da se raspravljate vise? Pa neka svako koristi onaj koji mu odgovara i kraj.

Pomenuli ste alate za održavanje, koje alate koristite?

Poslato sa HTC 10

TuneUp 2016 i eventualno UltimateDefrag.

Window 7 jos uvek kompaktnije resenje. Imam multi boot sa w7 i w10 sa hardverom koji moze sve da 'pogura', bez polemike u win7 sve funkcionise(sem dx12 😉), dok w10 ce jos da saceka do sledeceg velikog apdejta..

Što se mene tiče, Windows 10. Ne zato što je Windows 7 loš već zato što 10-ka nudi neke sitnice koje meni lično olakšavaju svakodnevno korišćenje.
Mail je odličan i obaveštenja o imejlovima dobijam u realnom vremenu. Tu je i Weather za prognozu a myTube mi šalje notifikacije o novim klipovima na YT kanalima koje pratim (maksimum za 15 kanala). Tu su i Viber, Messenger i Skype Preview da poruke, uključujući i SMS, šaljem i na njih odgovaram sa računara. Zgodno kad je fon na punjaču.
Ne koristim stare programe a od starih igara Warcraft 3 radi bez problema.
Telemetrija je na Basic. Ne koristim ove antišpijunske alate pa mi ni Windows 10 ne pravi probleme zbog nekog pogrešno isključenog servisa.

Sent from mTalk on L640 DS 10.0.14393 Release Preview

Naravoučenije: "Sve se može kad se hoće".

Koristim Win10 za posao (dizajn, renderovanje u 2, 4 i 8K) i igranje (od starijih igara do najnovijih tipa Battlefield 1 i sl.) i nisam imao nijedan problem osim automatskog restarta koji sam ugasio posle prvog slucaja kada mi je prekinuo render u sred noci. Imam Win10 instaliran na osnovnom kompu, na jos jednoj starijoj konfiguraciji i na laptopu i svuda radi odlicno s obzirom da mi desktop kompovi rade 24/7 godinama.

Namesti mu "Active Hours" tamo gde je Update. Namesti mu vreme kad se računar koristi i kad ne sme da se gasi.
To ti je jedino rešenje.

Sa druge strane, nisam imao problema ni sam Win7, ali mi on posle godinu i po rada na Win10 izgleda kao WinXP :d
Navikao sam na Win10 interfejs toliko da me Win7 interfejs sada nervira, sto govori da ima napretka u Win10 interfejsu.

Istomišljenik ovde.
Prosto prevrnem očima kad vidim Windows 7.
Nije da je loš OS ili nešto slično već sam se jednostavno odvikao.

Ja ubacila win 10 pro. I ne svidja mi se. Mislim da je win7 neprikosnovnen u jednostavnosti, pristupacnosti opcijama... Ovo nacifrano mi se ne svidja, tj. suvisno je. Zasada dobro radi, mada mi se ne svidja nimalo. Mozda navika na win 7... Ali pre ce biti da je win7 neuporedivo pregledniji od nacifranog win10. Ni ms office 10 mi se ne svidja. Ni word 10, ni excel 10. Bas sam razocarana. Eto, bila sam radoznala i sad cu najverovatnije preinstalirati ssd.

Navika srećo moja, navika... 😛

Zdrave rasprave nikad dosta 🙂

Nemoj da pričaš?

Šta misliš zašto smo mi svi ovde?

Mada gotivnija bi bila kafana sa kariranim stoljnjacima, oblakom nikotina, katrana i dima i 'ladnim pivom! 😛

Očigledno stopke, jer mu ne odgovara što StatCounter teži ka većem procentu. StatCounter je dobar jer ima real time skoro umesto mesečnog izveštaja, ali ne računa samo jedinstvene posete.
Druga stvar je što pokrivaju različite sajtove, pa samim tim i zbog toga varira ko koji sistem ima. Oba su relativna i okvirna.
Da bas su okvirna. Totalno drugacija stanja prikazuju.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Zdrave rasprave nikad dosta 🙂
Naglasak na ZDRAVA, fanboy vs. hateboy se ne računa.
Još jedna stavar. Zašto bi mene trebalo da interesuje koliko njih upotrebljava jednu stvar ? Ako je meni nešto dovoljno dobro, ja ću ga upotrebljavati pa taman da sam jedini u tome.

Ok. Ali bench npr uzima podatke sa "mog" sajta za svoje vesti. 🙂

Moguce, ali u skorije vreme nije.

PS: I po statcounteru je 40:27 za w7 nego se ovde izvlači iz konteksta i piše da je odnos 36:30, a nije 🙂

Poslednja izmena:
Nije bitno, sve vise ih se salta na 10, a minimum 90% tih koji koriste 7, ne prelaze na 10 jer ih mrzi ili ni ne znaju nista o tome.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

Zato što većina uvek zna bolje.

I Samsung koristi većina, pa nije najbolji, ili bolje reći za te pare ima bolji.

Inače 10-ka ima veći udeo od 8, tako da ima napredka bar u odnosu na 8-cu. Ne bi ljudi prelazili ni na 7-cu sa XP-a da nije zagustilo sa Directx 11, IE i nekim drugim aplikacijama. Tako nije ni očekiviti da će prelaziti na 10 dok ne zagusti sa Direcx-om i drugim aplikacijama, većina se pridržava mota: "Dok sve radi, ne diraj", i jeste razumljivo jer ako nemaš dovoljno IT znanja, bolje da drugi eksperimentišu.

Što se tiče igrača, Steam korisnici su već na 50%. Ovo što kasni su obični korisnici s isključenim update, firme, i kontraši.
U narednih par meseci će biti verovatno skok jer firme prelaze, i Microsoft sada svima koji su pretplaćeni daje Windows 10 bez dodatnih troškova za upgrade 7 i 8 u kompanijama.

Možda i pređe u narednim mesecima w10 tih famoznih 30% možda možda...

Microsoft je već uspeo najbitniji deo za njih, a to je da je u najbogatijim zemljama prvi OS, osim Kine.
Najveće ekonomske sile su USA, EU, pa tek onda Kina. I samim tim tu se najviše para obrće. I tako je meni i smešno kad pričaju nešto o Rusiji da se pripojimo, da li je bolje biti deo druge najveće ekonomske sile ili dvaneste zavisno od toga kako se meri? 😀

Ja sam za političku i vojnu neutralnost, i da budemo uređeni kao Nemačka, Švajcarska, Danska... I da sarađujemo sa obe strane kao npr. Nemačka koja je dobra i sa Rusima i sa Amerima. Od eu(i nato)-fanatizma nema ništa - dokaz ti je poslednjih 9 godina i povećanje javnog duga sa ~8 na 27.35 milijardi evra.

ontopic:

u sustini je i nebitno, i napredovao je w10 dosta u odnosu na pre god dana, ide u dobrom pravcu, samo telemetriju da smanje 🙂

Poslednja izmena:
Kako da ne, samo pogledaj naše izbore pa mi kaži !!!

I Samsung koristi većina, pa nije najbolji, ili bolje reći za te pare ima bolji.

Inače 10-ka ima veći udeo od 8, tako da ima napredka bar u odnosu na 8-cu. Ne bi ljudi prelazili ni na 7-cu sa XP-a da nije zagustilo sa Directx 11, IE i nekim drugim aplikacijama. Tako nije ni očekiviti da će prelaziti na 10 dok ne zagusti sa Direcx-om i drugim aplikacijama, većina se pridržava mota: "Dok sve radi, ne diraj", i jeste razumljivo jer ako nemaš dovoljno IT znanja, bolje da drugi eksperimentišu.

Izvin'te ljudi! Moja poruka je bila duža ali je izgleda mTalk skratio na samo jednu rečenicu. Iza ove rečenice je išao smajli jer ne mislim da treba nešto koristiti zato što ga koristi većina a u nastavku sam napisao da je odluka šta će ko da koristi lična i da, radi zdrave i konstruktivne diskusije treba poštovati tuđi izbor i mišljenje i ne generalizovati stvari na osnovu ličnog iskustva.

Microsoft je već uspeo najbitniji deo za njih, a to je da je u najbogatijim zemljama prvi OS, osim Kine.
Najveće ekonomske sile su USA, EU, pa tek onda Kina. I samim tim tu se najviše para obrće. I tako je meni i smešno kad pričaju nešto o Rusiji da se pripojimo, da li je bolje biti deo druge najveće ekonomske sile ili dvaneste zavisno od toga kako se meri? 😀

Oprosti, koje si godište?

Ja sam za političku i vojnu neutralnost, i da budemo uređeni kao Nemačka, Švajcarska, Danska... I da sarađujemo sa obe strane kao npr. Nemačka koja je dobra i sa Rusima i sa Amerima. Od eu(i nato)-fanatizma nema ništa - dokaz ti je poslednjih 9 godina i povećanje javnog duga sa ~8 na 27.35 milijardi evra.
Posto se profesionalno bavim medjunarodnim politickim i bezbednosnim stvarima preko 20 godina, osecam potrebu da tebi i svima slicnima malo razbijem neke mitove.
1. Vojna i politicka neutralnost ne postoje, da ponovim ne postoje! To je obican mit u javnosti, kojim najcesce barataju neznalice ili demagozi, a u cilju manipulacije ostrascenim Sorabima/glasacima/navijacima/nacionalistima/neobrazovanima (zaokruziti po zelji). Malo faktografije - 2/3 ekonomske razmene Srbije je sa drzavama clanicama EU, a dodatnih 15% sa drzavama kandidatima ili potencijalnim kandidatima za clanstvo u EU. Ekonomija kroji politiku, nikako obrnuto! Dakle super bi bilo da saradjujemo sa Novim Zelandom ali daleko je ***...
2. Drzave koje imaju prividnu vojnu i politicku neutralnosti, popularno Svajcarska i Norveska, imaju neverovatno razvijenu povezanost i sa NATO i sa EU, da samo formalno nisu clanice a sve drugo je kao i da jesu. Npr Svajcarska ima preko 300 sporazuma sa EU koji regulisu skoro sve. Dalje Norveska ima naftu pa ne mora politicki u EU ali ekonomski je povezana do maksimuma, a da, clanica je NATO-a. Svajcarska je drzava koja postoji na osnovu medjunarodnog konsenzusa, tj uz Luksemburg i Lihtenstajn, zvanicna je praonica novca na planeti.
3. Nemacka saradjuje sa svima zato sto je ekonomski i vojno jaka, ali prati zajednicku politiku EU i NATO. Nemackoj je tu ulogu dodelila SAD.
4. Male drzave i narodi, Srbija izmedju ostalog, nikada ne moze biti van dominantnih politickih ili vojnih saveza u svom okruzenju, jer nema ekonomski, politicki, demografski i teritorijalni kapacitet za tako nesto. Mali idu uz velike, svidjalo se to nekome ili ne, svaka druga politika vodi u neverovatne ljudske zrtve i razaranja. Ako istorija to do sada nije pokazala, ja ne znam sta treba vise da nam se desi.

izvinjavam se za off topic...

Nato nema vojne baze u Svajcarskoj, vec u Poljskoj npr 🙂 Razlika je velika. Napisao sam ti cinjenicu koju namerno nisi pomenuo. Posledica takve sulude politike je javni dug od preko 27 milijardi evra. Ja sam lepo napisao da jesam za saradnju sa evropskim drzavama - narocito ekonomsku, ali sam EU skeptik i protiv ulaska u nato - partnerstvo za mir je dovoljno, to i imamo potpisano. Da, EU skeptik, a ne skeptican prema evropskim vrednostima i uredjenjem najbogatijih i najrazvijenijih drzava u EU- nabrojao sam koje su, a Bugarsku, Rumuniju, Hrvatsku i slicno ne racunam... UK izasla iz EU, predsednik USA kaze da je nato zastarela organizacija - to je realnost i pokazuje da je takva eu fanaticna politika prevazidjena. Samo smo mi Srbi pametni pa hrlimo u propast i mislimo da ce nas neko drugi umesto nas samih spasiti🙂

ps: jedan od ljudi koju podrzavaju neutralnost je dr pravnih nauka, sto se ne slaze sa stavkom 1. 🙂

izvinjavam se svima na off topiku.

Poslednja izmena:
stopke, dug nema veze sa EU, to što se tako prodaje je druga stvar. UK nije izašla, parlament odlučuje, a inače je Rupert Murdock odgovoran velikim delom za to. Mada ima i drugih bogatih i uticajnih ljudi koji hoće da ostane u EU. Ako i izađu boleće ih veoma.

Nazad
Vrh Dno