Šta je novo?

WiMax telekom testiranje

A Srbija? Zar je moguce da ce prvo da izgrade WiMax mrezu u CG nego u maticnoj zemlji Srbiji???
A da, u Srbiji su monopolisti u fiksnoj telefoniji, tako da i se Dial-up vise isplati... :(
Ne samo da ce da izgrade WiMax mrezu u CG, nego ce preko toga da puste i IMS (IP Multimedia Services) ukljucujuci i VoIP. VoIP preko WiMax-a je po planu trebao da proradi 1. septembra (uslov licence). Kako sada stvari stoje ocekuje se kasnjenje od par nedelja.

Pozdrav

U sustini odustaje se od Wimaxa u masovnoj upotrebi (pogotovu za teze terene), Telekom se opredeljuje za jeftiniju i losiju bezicnu CDMA tehnologiju, ali specijalno optimizovanu za nsa frekventni opseg koji je dodelila RRA, Huawei opet kao partner u izradi projekta, koji je prihvatio da optimizuje opremu za nas frekventni opseg
http://www.sindikat-telekoma.co.yu/sindikat/vesti2007/07/070713.htm

Poslednja izmena:
U septembru Telekom Srbije startuje sa WiMax za podrucje podgorice i primorja,od oktobra sjever.Testiranje uveliko traje zadnjih mjesec i po,mada se tek ovih dana pojavljuju isti na netu sa prikazima brzine.Ovako izgleda

Prilozi

• brzina.jpeg
    brzina.jpeg
    4.5 KB · Pregleda: 145
***. Dole kod vas je lakse, rokes dva-tri AP po planinama i pokrijes 20km sa strava signalom. U novom sadu jedino da se postave AP-i na crveni chot (ne znam zasto to nije uradjeno isprva, zasto na zgradu poste ? Razumeo bih da je I NA zgradi poste poste ali...)

Ovdje jedan provajder radi Motorola Canopy wireless, što nije Wimax ali je kompatibilna tehnologija. NJihova testiranja koja su trajala čini mi se negdje mjesec dana bila su bajna, tehnologija je kao moćna, dovoljno je da nivo signala bude samo 3 dB iznad nivoa šuma i može da ide punom brzinom, bla bla... I kad su počeli to da prodaju dosta korisnika je imalo problema i žalilo se na vezu. Sada ne vidim tolike žalbe, ne znam kakvo je stanje. Izgleda da ta tehnologija koja je najavljivana kao mnogo bolja od običnog wirelessa jeste bolja i stabilnija ali ne kao ADSL i kablovski net.

Što bi rekao Sarma iz Složne braće : "...nemož' to bez kabla... "

U septembru Telekom Srbije startuje sa WiMax za podrucje podgorice i primorja,od oktobra sjever.Testiranje uveliko traje zadnjih mjesec i po,mada se tek ovih dana pojavljuju isti na netu sa prikazima brzine.Ovako izgleda

Evo Niksic i zvanicno krece za mjesec dana :) Jedino sto me brine je stabilnost veze, latencija i brzina uploada. Ajd ovi sto su testirali neka kazu koliko je ping stabilan, isplati li se prelazak sa ADSL-a ?

Nazad
Vrh Dno