Šta je novo?

Wii U launch

padawan

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2003
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 3700x & AMD Wraith Prism RGB
Matična ploča
MPG X570 Gaming Plus
RAM
32 GB Kingston Fury RGB
GPU
Sapphire Radeon RX6800 16GB
Storage
SSD 512 + 2TB Kingston MV2
Zvuk
Logitech G560 RGB
PSU
FSP HYPER K PRO 700W 80 Plus
Kućište
MSI Mag Forge 100R RGB
Monitor
HP x24x 24"
Miš & tastatura
Razer's Basilisk V3 + Huntsman Mini
Laptop
Corporate's Lenovo Thinkpad
Tablet
Ipad Pro 12.9 M1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A52s
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 4
Pristup internetu
  1. Optički internet
Cudno kako jos ne postoji tema za prvu konzolu "sledece generacije". Pod navodnicima jer je ipak manje vise samo prepakovana aktuelna generacija, nesto na sta nas je Nintendo vec navikao.

wii_u_deluxe-580x344.jpg

Siguran sam da vec znate da prodaja krece sredinom novembra i da ce osnovna (bela) verzija kostati 300$ a premium verzija 350$. Ako znamo da uz konzolu zapravo dobijamo i nesto kao tablet, i da je ipak u pitanju pocetna cena za rane usvajace, koja ce sigurno pasti 2013 godine, odjednom ne zvuci toliko strasno. Za razliku u ceni premium verzija imace 32 GB dok osnovna ima bijednih 8 GB fles memorije (i jos neke sitnice kao sto je postolje za vertikalni polozaj i igra nintendo land). U praksi ne bi trebalo da bude toliko bitno, s obzirom da nintendo promovise drugaciji koncept prosirive memorije, dajuci igracima *konacno* mogucnost da na legalan nacin koriste superjeftine eksterne hard diskove koliko im dusa zeli. Zvuci zaista kao sjajan potez, s obzirom na njihovu cenu, i cinjenicu da je samo pitanje vremena kada ce digitalna distribucija i na konzolama da prestigne retail izdanja.

Nintendo je redefinisao izraz launch window koji je u slucaju Wii U nekih... 6 meseci? Ipak, dobro je sto su pricali vise od igara nego o hardveru i stave nam do znanja da su obezbedili ekskluzivna prava na Bajonetu 2, novog Rejmena... Iako mi se cini da je ekskluzivitet na vec postojece serijale pomalo lejm, bez ekskluziva trziste konzola bilo bi uzasno dosadno i potpuno besmisleno, igre su ipak daleko veci diferencijator od servisa, ili od toga koji vam dzojped vise lezi u ruci. Takodje, svi vec znaju da su PS3 ekskluzive bile nesto najbolje sto je ova generacija mogla da ponudi i mozemo da se nadamo da ce Nintendo biti isto tako izdasan u finansiranju, posto jednostano ne mogu da potrose sve para od Wii-ja na perverzne orgijaske zurke sa gejsama koje sluze kao sto na kome se posluzuje susi i sampanjac.

Bice tu jos svasta nesto, Black Ops 2, Assasins Creed 3... iako poprilicno slabiji izbor nego na PS3/Xboxu, nije lose za pocetak, a kompletnu listu mozete da pogledate ovde:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Wii_U_games

Iako hardver nije nesto cime cete da impresionirate vasu baku, kontroler je najveca novina. Uspeli su da uguraju citav ekran koji bi trebalo da sluzi za dodatne informacije o igri kao sto je recimo interfejs. Ovo zvuci kao fina ideja da vam se interfejs nalazi u rukama i da ne narusava imerziju na ekranu, ali pitanje je koliko ce zbog toga trpeti ergonomija, jer izgleda jezivo neudobno. Ipak, ako moram da biram, radije bih ovo nego motion kontrolere...

new-wii-u-gamepad-official-verge_large_extra_large.jpg

Kvragu sve - razmisljam se da li da kupim... Kakva su vasa razmisljanja?

"čipovanjem" gubiš jedno 60-70% potencijala konzole: Online. Multiplayer.

Cipovanom konzolom ne mozes da ides online kad kupis retail igru?

Nego, mene zaista privlaci ova konzola. Podseca me na moj voljeni Dreamcast sa ovim kontrolerom, a i od kad sam kupio 3DS sve mi se vise svidja Nintendo.
Ne svidja mi se to sto nema opciju citanja DVD i Blu Ray filmova, to bi bio izuzetno fin feature, ovako konzola gubi veliki deo upotrebne vrednosti, mislim sigurno ne planiram da koristim Netfix, stavise ne znam ni koje servise nude, ali znam da kakvi god oni bili da nista nije bolje od besplatnog. Kada bih kupio film hteo bih da imam fizicku kopiju, a ne da dobijem pravo da ga skinem, misli gluposti.

Izuzetno me zanima koliko ovih tablet ekrana moze od jednom biti prikljuceno kao i na kom je nivou hardware u poredjenju sa PS3/X-Box 360 odnosno navodnim specifikacijama za PS4(bedni quadcore AMD APU). Isto tako me zanima kako Nintendo planira da poveze 3DS i Wii U posto je Sony to odradio vise nego neverovatno.

Za kraj, cini mi se da ce ispasti nesto kao Nintendo 64 - izmedju generacija, pa ce samim tim izgubiti pravo na dosta multiplatform igara, ali sam izuzetno rad da ga kupim u Q1/2 sledece godine.

Odakle znaš da možeš ići online sa "čipovanim" wiiu-em? Odakle znaš da će moći da se čipuje?

I da, čipovanje ili RGH kod xbox360 ti ne dozvoljava online, čipovanje kod ps3 (delimično) ti ne dozvoljava online, čipovanje kod wii pravi komplikacije u nekim igrama, za online nisam siguran

Nuff said.

Sa druge strane, softmodding je nešto drugo.

Izvini Wahade, nisam mislio da Microsoft, Sony i Nintendo mogu detektovati chipovane konzole cak i kad je retail igra ubacena, pa sam zato upitao uopsteno za sve konzole.
Dok sam citao tvoj post bio sam malo zbunjen dok nisam procitao kraj posta posto sam imao iskustvo gde sam igrao originalni PES online na X-Box 360 konzoli koja je bila u mogucnosti da pusta pirate, ali je ona ocigledno bila softmod-ovana kao sto si ti rekao, a ne cipovana kao sto sam ja predpostavio.

WiiU uopste nije los (u odnosu na ovu generaciju) kao sto ljudi misle. Vec je potvrdjeno da ima 4x vise rama od ps3/360, i gpu podrzava dx11.
Sasvim je normalno da igre izgledaju losije nego sto zapravo mogu na pocetku generacije.

Jos jedna stvar fali prvom postu, uz premium model se dobija 10% popusta na sve digitalne igre.

WiiU uopste nije los (u odnosu na ovu generaciju) kao sto ljudi misle. Vec je potvrdjeno da ima 4x vise rama od ps3/360, i gpu podrzava dx11.
Sasvim je normalno da igre izgledaju losije nego sto zapravo mogu na pocetku generacije.

To mu dodje... 2gb? Posto ps3 bese ima 256mb radne i 256 mb video memorije a xbox 512 mb deljene?

Niko i nije tvrdio da je los u odnosu na ovu generaciju, koja postoji vec duzi niz godina. Verovatno je jaci minimum koliko je i Wii bio jaci od PS2... Ali neodredjene izjave Nintenda da konzola nece mnogo zaostajati za sledecom generacijom ne ulivaju bas poverenje. Ako neko zeli dobru grafiku moj najiskreniji savet je da zaobidje WiiU, koristi za sad PC i ceka sledecu generaciju.

Mislim da nije bas pametno uzeti ga sa idejom da to bude jedina konzola sledece pola decenije, dok se ne vidi sta "prava" sledeca generacija ima da ponudi. Ali ako neko ima finansijske mogucnosti da pazari sve te igracke, sto da ne... Verovatno ce biti jedinstven dozivljaj sa kontrolerom, i dobrih ekskluziva. Kosta kao pola pametnog telefona najvise klase i za sve gejmere deluje kao primamljiva kupovina u jazu koji je nastao izmedju dve generacije ms i sonijeve konzole. Uz tradicionalno vernu publiku nintendo moze da racuna i da deo takve publike..

U sustini, prica o hardveru je totalno sekundarna kad je WiiU u pitanju. I sam nintendo vrlo nerado o tome govori. Ono sto je ocigledno je da su radi da potrose fine pare na obezbedjivanje ekskluziviteta a to je odlicna vest za potencijalne kupce. Takodje, ocekuje se da bude, kao i uvek, pirate friendly... I nativna podrska za eksterne hard diskove je sjajna stvar.

Poslednja izmena:
... Ali neodredjene izjave Nintenda da konzola nece mnogo zaostajati za sledecom generacijom ne ulivaju bas poverenje. Ako neko zeli dobru grafiku moj najiskreniji savet je da zaobidje WiiU, koristi za sad PC i ceka sledecu generaciju.

Zasto? Sta je to sto ti uliva poverenje da ce sledeca generacija biti toliko jaka?

Microsoft je ocigledno krenuo da velike resurse ulaze u kinekt i media aplikacije (sve u cilju osvajanja dnevne sobe). Mislis li da ce im se prilikom dizajniranja nove konzole odjednom upaliti sijalica i da ce se setiti da su hardcore? Bake i deke nije briga za grafiku, a ostali ce biti zadovoljni dokle god je grafika malo bolja nego na konkurenciji. Ali Nintendo je u pravu, nema sanse da ikada vise bude razlika u grafici kao sto je bila izmedju wii i xbox360.

Sony je trenutno u nikad vecim govnima, i ako se ne varam, jedina profitiblna divizija danas je playstation? Licno mislim da nema ni teoretske sanse da pucaju sebi u nogu pa da izbace mega-hardwere koji bi ponovo prodavali sa velikim gubitcima... Pogotovu kada se uzme u obzir i Vita koja je po svemu sjajna konzola, ali je prodaja ipak ispod svih ocekivanja.

Dakle, najverovatniji ishod je da ce oba (microsoft i sony) igrati na sigurno i izbaciti hardwere koji je malo jaci od WiiU, a za to vreme WiiU ce imati oko 2 godine head-starta, sto ce privuci i third party developere.

Inace, sto se tice samih igara, nerealno je (a i nesto najgore sto moze da se desi nama igracima) da developeri krenu da razvijaju igre koje kostaju koliko i blokbaster filmovi. Sve je vise igara trenutne generacije, ciji developeri ne mogu da ostvare profit ni posle milion prodatih primeraka!
A cak i da dodje do toga, svi bi apsolutno igrali na sigurno, ne bi bilo vise inovacija, i sve sto bi imali je gomila generickih FPSova.
Ja jos ne mogu da prezalim izumiranje point-and-click avantura, koju je donela ova generacija.

Poslednja izmena:
Zasto? Sta je to sto ti uliva poverenje da ce sledeca generacija biti toliko jaka?

Istorija. Znamo otprilike koliki su bili skokovi izmedju generacija i ja ne ocekujem nista manje. Motion kontrolere vidim vise kao pokusaj da se preotme Nintendu deo trzista kao i da se vestacki produzi zivotni vek trenutne generacije, nego kao neku dugorocnu strategiju. Prosto, ne mogu sebi vise da dopuste da ignorisu casual trziste koje je sve vece.

Sto se tice cene izrade igara - mislim da snaga konzola ne mora toliko drasticno da poveca budzet. Ionako podjednako, ako ne i vise, para ode na marketing. Sa odstranjivanjem maloprodaja iz lanca distrubicuje - sto je samo pitanje vremena - vise para moze da ide developerima i izdavacima.

Neki su predvidjali propast AAA igara, na talasu velikog uspeha tj ozvljavanja indi produkcije, ali mislim da je to sasvim nerealno. One su i dalje ono oko cega se vrti industrija i donose ubedljivo najvise profita.

Glavni feature sledece generacije bice VR/AR naocare (verovatno ne na pocetku, ali kasnije svakako)...pazite sta vam kazem. ;)

Istorija. Znamo otprilike koliki su bili skokovi izmedju generacija i ja ne ocekujem nista manje. Motion kontrolere vidim vise kao pokusaj da se preotme Nintendu deo trzista kao i da se vestacki produzi zivotni vek trenutne generacije, nego kao neku dugorocnu strategiju.

Racunica je prosta. Kinect Adventures (najprodavanija igra na xboxu) je prodata u skoro 5ipo miliona vise primeraka, od Halo 3ke.
Cak i ako su rumori tacni, i sledeci xbox bude imao 6 jezgara CPU, smem da se kladim da je to tu samo da bi podrzalo novi kinekt 2.0
Microsoft je nasao nacin da cedi pare, i nema sanse da se ikada toga odrekne, a hardcore igraci i sve njihove zelje idu u drugi plan.

Poslednja izmena:
Glavni feature sledece generacije bice VR/AR naocare (verovatno ne na pocetku, ali kasnije svakako)...pazite sta vam kazem. ;)

Postoje najave, ali ogromno je pitanje koliko ce se to ustaliti medju gejmerima, kao sto je recimo sad slucaj sa 3D gejmingom.

btw, steta samo sto je onaj ZombieU ekslkuziva jer je ono sjajna horor survival igra, po meni trenutno jedina vredna paznje za ovu novu konzolu...

Da, ja bih je kupio vecim delom bas zbog te igre, ubi me soft ;)

Jos jedna Nintendo konzola koja ce biti popularna samo u USA i Japanu. Ovog puta nemaju gimick kao sto su motion kontroleri da bi se progurali na druga trzista.

Joypad sa ekranom je totalni fejl...

btw, steta samo sto je onaj ZombieU ekslkuziva jer je ono sjajna horor survival igra, po meni trenutno jedina vredna paznje za ovu novu konzolu...

Deluje kao zanimljiva i solidna igra sa par fazona sa novim kontrolerom. Ali je pitanju zombie igra, sto je nesto sto moze biti sveze samo na Nintendo plaformi i to pogotovo posle mede/zeke Wii-a. Ljudima koji se igraju na PC/PS3/Xbox je muka od zombie zanra.

To sa kontrolerom nece doneti nikakvu prednost u odnosu na trenutnu generaciju konzola... Bas su skoro iz Sony-a izjavili da ce PS3 imati istu mogucnost kao WiiU, samo sa PS Vitom...

Deluje kao zanimljiva i solidna igra sa par fazona sa novim kontrolerom. Ali je pitanju zombie igra, sto je nesto sto moze biti sveze samo na Nintendo plaformi i to pogotovo posle mede/zeke Wii-a. Ljudima koji se igraju na PC/PS3/Xbox je muka od zombie zanra.

Gresis, igra je totalno hardcore, nesto sto i na pc-u i na ostalim konzolama nema dugo vremena, a to sto je zombie zanr totalno razvodnjen je sasvim druga stvar. Pogledaj gomilu snimaka i ovaj preview i bice ti jasno da je ovo survival horor igra koja se odavno ceka. Plus uz to je veoma pametno iskoriscen onaj kontroler i igra je stvarno "originalna".

Gvirno sam u razne klipove i zaista deluje kvalitetno i ne sumnjam da ce biti ok igra ali ne vidim razlog odusevljenju. Uostalom radi je Ubisoft tako da ce biti i za PC/PS3/X360 par meseci posle WiiU premijere ma sta oni pricali.

Ta prica sa eksluzivama se danas moze odrzati samo ukoliko je interni studio neke od kompanija (MS/Sony/Nintendo) radio igru.

A sto se tice toga sta se ceka u tom zanru, ne znam sta da ti kazem.

Eto, ja sam mislio da ce Dead Island biti bar pristojna igra na osnovu svih klipova pa je na kraju ispala smece neopevano. Imao sam je na Steamu neko vreme i smorio sam se posle dva sata igranja najstrasnije.

Od horor igara koje su izasle u poslednjih nekoliko godina ljudima se generalno najvise dopala Amnesia. Znas i sam sta je fazon kod Amnezije.

Eto skoro sam probao onaj indie naslov Slender i iako u pitanju maksimalno pojednostavljen koncept i sama igra je ZZZ produkcije moram reci da su uboli neke od kljucnih momenata horora, nesto o cemu AAA naslovi mogu da sanjaju. Igra ima pravi nightmare horor smek i ima da te fazone kopiraju masovno u narednih nekoliko godina.

Znaci, da bi nesto danas bilo survival horor, igrac ne moze imati citav vojni arsenal na sebi, vec vatreno oruzje mora biti jako retko. Hladno oruzje mora biti neefikasno za razliku od horor igara gde je bejzbolka bolja od sacmare protiv zombija..

Takodje zombiji moraju biti agresivniji i opasniji a ne da se setas usred bela dana pored zombija koji se brcka u bazenu i kulira te dok mu ne pridjes (Dead Island).

Ako bude tako odradjeno bice dobro ali znajuci Ubi i reputaciju Nintendo igara, bice lagana ali igra sa filmskom atmosferom, nesto a la Dead Space na steroidima.

A to sto porede sa Dark Souls je tek nebuloza. Ne kapiraju oni sta je char u Dark Souls. Dark Souls je tezak samo ako ti to zelis. Nije tezina poenta igre...

Poslednja izmena:
Sve je ovo lepo, ali nigde informacija o online igranju.

Bas su skoro iz Sony-a izjavili da ce PS3 imati istu mogucnost kao WiiU, samo sa PS Vitom...

Ima naravno. Ali to nikada nece zaziveti iz dva razloga:
1) PS3+Vita je daleko skuplja od WiiU koznole. Takodje PS3 je tu jos max 2 godine, posle ide PS4+Vita ciji ce kombo biti jos skuplji.
2) Da bi se developeri upustili u te vode podrebno je da SVAKO ko ima PS3 ima i Vitu, sto se nikada nece desiti.

@ G@W

Ne verujem da ce da izadje za bilo sta osim WiiU pre svega zbog organizacije i koriscenja inventara i mogucnosti displeja na onom gamepadu, ali ja bih stvarno bio odusevljen ako bi ovako nesto konacno izaslo za pc. Fora je sto je ovde Ubi konacno pokazao danak originalnosti i posvecenja gameplayu a ne gomili cutscena i ostalih motion capture animacija. Mene je licno odusevilo sto je igra bas pravi survival, gde lagano gines od par naleta zombija i toga da oruzja nisu bas tako efikasna kao i municija, a i takodje je tu cinjenica da iako posedujes oruzja opet nisi siguran i oseca se atmosfera prave survival-a, bukvalno pravi fps horor survival. Preporucujem da pogledas i one klipove gde ona Ubijeva frag doll igra i sasvim fino objasnjava mehaniku igre. Ovo je daleko vise hardcore nego Dead Space, a slazem se sa gotovo nevericom da ovakav tip hardcore horor igre izlazi u ovom novom cutscene gejming vremenu i jos je uz to ekskluziva za novu Nintendo konzolu.

Ali opet mozda je i to pokazatelj da se Nintendo konacno okrenuo "mainstream" trzistu i third party developerima, pa ovakve (da ih nazovem) hardcore igre postaju stvarnost, kao sto i sam znam cinjenicu da full hardcore sim voznja pCARS izlazi za Nintendo, sto je skoro pa i unbelievable. A da ne govorim o cinjenici da ovaj njihov novi kontroler otvara gomilu mogucnosti za telemetriju u takvoj igri, sto sam i video na wmd forumu kakav se potencijal krije u njemu.

Poslednja izmena:
Bas su skoro iz Sony-a izjavili da ce PS3 imati istu mogucnost kao WiiU, samo sa PS Vitom...

Odavno su najavili, ali to je skupo i neprakticno, jer Vita kosta kao ceo WiiU. Sigurno nece da natera vlasnike PS3/4 konzola da kupe Vitu, samo ce uciniti da se sadasnji kupci Vite - koji pritom poseduju i ps3 - osecaju malo manje izdano od strane Sonija.

Na dobroj strani, Vita izgleda daleko ergonomskije od nintendovog kontrolera i naravno ima mogucnost pokretanja igara u pokretu dok je nintendov kontroler vezan za WiiU. Prilicno su drugaciji koncepti... Takodje, ni microsoftovo resenje za pametne telefone nece biti nikakva konkurencija ovome jer je to samo nacin da pristupite odredjenim sadrzajima i nece se koristiti u samim igrama...

Ne znam sta da mislim - ako ne lezi dobro u ruci Nintendov kontroler, sve pada u vodu... A izgleda totalno bezveze.

Ma, sve su to gimici... Dajte nam drasticno bolji hardver i bicemo srecni. Ili VR naocare, i bicemo STVARNO srecni...

Ali opet mozda je i to pokazatelj da se Nintendo konacno okrenuo "mainstream" trzistu i third party developerima, pa ovakve (da ih nazovem) hardcore igre postaju stvarnost

Pa, nije se bas okrenuo, ali jeste dao malo veci znacaj - ako su MS i Sony zagrizli deo Nintendovog kolaca, ovo je vise vracanje istom merom nego neka dugorocna promena strategije.

Ne zaboravite, i za Wii je bilo core ekskluziva, Mad World, No More Heroes, Dead Space za WiiU... Kako se bese zove onaj vestern sa pocetka?

Multiplatforme su takodje problematicne... Vecina uopste i nema za WiiU, ono malo sto ima izgleda isto kao i na xbox/ps3 samo uz dodatne forice sa kontrolerom, a u buducnosti, izgledace daleko losije nego na konzolama sledece generacije...

Ubedljivo najvecu zaradu i dalje ce donositi Zelda, Mario i Metroid sa boljom grafikom. Onaj ko kupuje WiiU treba da bude svestan sta kupuje... To, prosto, nije konzola sledece generacije.

Poslednja izmena:
Wii je imao ekskluziva ali problem Wii konzole je bio taj sto je ona izasla u isto vreme, pa i posle teskasa zvanih ps3 i x360 i kao takva je imala ekskluzive koje su u startu tehnicki zaostajale za konkurencijom i realno nisu bile nikakve, pogotovo poredeci sa ovim hardcore igrama koje se ovde ocekuju . WiiU je vec druga prica, tj. dosta drugacija jer developeri sada imaju mnogo vecu slobodu da rade multiplatforming ne bojeci se da ce tehnicki da zaostaju i da moraju komplet da menjaju igru (trose vreme i resurse) kao sto je bilo u slucaju sa Wii, a taklodje osigurana im je i nesto veca prodaja u slucaju da imaju launch naslove, dok su neki i dobili bonus da pametno iskoriste prednosti onog kontrolera u svojim igrama radi malih ekskluzivnih featuresa i bolje prodaje. Koliko vidim iz dana u dan sve vise developera najavljuje svoje naslove, tako da ne sumnjam da konzola nece imati uspeh u startu, a kada se pojave konkurentske "real next generation" verovatno ce tada ce krenuti sitan pad ovih multiplatformskih izdanja, dok za Zelde, Mario i ostale "standardne" Nintendo igre buducnost i prodaja je uvek zagarantovana.

Poslednja izmena:
Kada sam prvi put video ceo novi koncept ove konzole nisam bio oduševljen. Mislim da se ovim ne nudi ništa novo, revolucionarno. Istina je da će sada Wii U konzola biti hardverski konkurentna drugim konzolama ali mislim da je izgubila inovativnost. Neće postojati onaj efekat kada je izašao Wii sa svim novim mogućnostima poput žiroskopskog kontrolera. Nekako mislim da su se utopili u konzolaško more drugih konzolnih sistema. Gledao sam trejlere za igre koje su najavljene. Lepo to izgleda ali mislim da je za neke veštački isforsirano korišćenje sekundarnog ekrana. Radar na posebnom ekranu ili sadržaj kutije koja je otvorena na glavnom ekranu. Po meni čisto forsiranje tog novog ekrana bez neke preke potrebe. Još jedna stvar je cena takvog ekrana. Ovaj sadašnji kontroler (oba) može da se kupi za cirka 7,5k dinara. Mogu misliti koliko će koštati taj dodatni kontroler ako se želi igranje sa društvom. Četiri kontrolera neću ni da spominjem. Druga stvar je što je neko napomenuo (ovde ili na drugom forumu) da osnovna verzija ne dolazi sa senzor barom. To dodatno poskupljuje konzolu pored dodatnog kontrolera. Činjenica je da Nintendo izbacuje WiiMote iz upotrebe iako tvrdi suprotno. Postoje igre koje neće moći da se igraju bez novog kontrolera a upotreba starog je ograničena na jedan broj igara. Moje lično mišljenje je da je Nintendo trebao da unapredi postojeći kontroler pošto se on pokazao kao idealno rešenje za dosta igara. Pri tome ne mislim na one dečije igre u kojima je usiljena upotreba mahanja bez nekog pravog opravdanja. Recimo, mislim da fudbal (PES) sa boljim mogućnostima upravljanja ne postoji ni na jednom drugom sistemu. Ne sumnjam da će ljudi zavoleti i kupovati taj novi sistem ali moje mišljenje je da je taj novi sistem zanimljiv ali da ne opravdava svoju upotrebu i da je izbačen zbog priče "Eto napravili smo neku inovaciju". Neko će sada reći da su isto govorili i za WiiMote ali mislim da situacija nije ni približno ista. Ukratko, dobiće veliki broj tvrdokornih igrača a izgubiće većinu povremenih igrača. Nedavno sam kupio Wii konzolu i mogu samo reći da odavno u igranju sa društvom nije bilo toliko skakanja, psovanja, smejanja. Baš me podseća na stare konzole (Sega Mega Drive npr.) kada je zabava i opuštanje bilo jedino merilo.

Wii U je dobar za sve koji tek sada planiraju da kupe neku konzolu. Po svemu sudeci, u buducnosti ce dobiti sve sto i PS3/X360 (naravno, osim ekskluziva), odnosno multiplatform igre od kojih ce mnoge u manjoj ili vecoj meri biti prilagodjene tablet kontroleru (na ovo gledam kao prednost, naravno). Jos ako gotivite Nintendo ekskluzive...milina! :) Pritom, igre za PS3 i X360 ce se razvijati barem jos 2-3 godine, a verujem da ce i neki next-gen naslovi biti paralelno portovani i na aktuelnu generaciju, ukljucujuci i Wii U. Zato za novi Wii nema zime naredne 2-3 godine. :)

Nazad
Vrh Dno