Šta je novo?

wifi antena do 100 metara

Sutlijas

Poznat
Učlanjen(a)
05.07.2021
Poena
31
Pozdrav, forumasi. Uzimao bih wi fi signal od drugara koji je na sbb internetu i koji je na nekih 100-130 metara od mene, pa ako bi neko bio ljubazan da mi predlozi neku wi fi antenu spoljnu. Hvala unapred

Evo imas ovde neke odgovore, slicno sam pitao pre par meseci, ali sam odustao:

Evo imas ovde neke odgovore, slicno sam pitao pre par meseci, ali sam odustao:
i kako si na kraju to resio ?

Ja sam za slične potrebe nabavio neki ali express proizvod, kuwfi 5ghz wireless bridge. Dobijaju se 2 u pakovanju, poe napajanje, opticka vidljivost i druga lokacija dobija oko 60down i 70 up, što je za cenu oba uređaja (oko 35$ sa coinsima) odlično. Pre toga je druga lokacija koristila adsl, preporod sa ovim.

Šta preporučujete da se kupi?
Udaljenost od dvije vikendice je 20 metara.
Ispred vikendice uhvatim komšijin internet bez problema.
Njegov ruter je neki Huawei od mts 2.4 ghz
Koji ruter da uzmem i koju antenu da postavim na moju terasu , usmerenu u njegovu vikendicu da ja mogu koristiti?

Znam ali cesta je između

Znam da je stara tema, tj niko ne pise. Imam slicnu situaciju, hvatam wifi uz obliznje firme. Tu otprilike 100m ima. Kupio sam grid 24dbi, odmah do njega stavio ruter, kabal iz grida u ruter, nekih 1m. Zatim iz rutera mrezni u kucu gde sam ga ukljucio u POE i tako ga napajam. Odatle sam uzeo jos jedan manji kabal, i spojio na riter u kuci. Sve to lepo radi, ne mora nikakva specijalna oprema sa druge strane. Na drugoj strani je obican ruter, onaj ZTE daje MTS/Mtelu.

Nego, sad dobijam neki TPLINK AX55, ima li ko iskustva, dal valja taj ruter? Vise me zanima kakav mu je prijem a ne odasiljanje na te antene sto su na njemu.

Nazad
Vrh Dno