Šta je novo?

Whitecoin [WC] (scrypt PoW -> PoS)

sta se desava ako ja recimo predjem na drugi pool pre nego sto se iskopa blok? ne dobijam nista? :)

Ne verujem da kopate toliko dugo a da ne znate kako se rasporedjuje nagrada...Evo ovako. Svaki blok koji se resi donosi nagradu. A tvoj udeo u toj nagradi je proporcionalan broju serova koje si poslao. Dakle, ako si dao 100 serova bloku kojem je trebalo 1000 da se resi, dobices 10% nagrade. Luck je procenat od ocekivanog broja serova za resenje bloka. Ocekivan broj serova je vezan za difficulty, a actual je tacan broj serova koji je utrosen.

ja to znam. samo sam se prvi put nasao u situaciji da uskocim izmedju 2 bloka i zato me zanimalo da li cu dobiti nagradu sa obzirom da sam napustio pool pre nego sto se otkrije sledeci blok a nisam ni bio na poolu kad je bio otkriven prethodni blok

I koje su vam prognoze, kada prodje to sta ce biti sa cenom?

Verovatno nista, mozda cak i malo opadne posto ce dumpovati ljudi koji ocekuju da cena odmah ode x2 ili x3 ... Isto se desavalo i sa BC, tek kada je multipool usao u igru sa dosta kopaca i kada je dev tim poceo da svakodnevno izbacuje neke novine cena je krenula gore.

Nekako mi se cini da je mnogo malo dao za ovih 11h. Sa 4.3 mh/s samo 484 coina. Kakvo je kod vas stanje?

Nekako mi se cini da je mnogo malo dao za ovih 11h. Sa 4.3 mh/s samo 484 coina. Kakvo je kod vas stanje?

nije ti ta informacija tacna nikako :p
ja imam ni 3 mh/s pa za 11h dobije se vise... nego verovatno treba da se zavrsi blok pa ce ti pokazati, meni tako u unconfirmed stoji 300, pa 900, pa 1500...

Pa o tome smo gore i raspravljali, vidis da smo jedan blok kopali 11 sata.
U principu, sa tom snagom dnevno bi trebao da kopas 2-2.5k novcica.

Ja sam gotov sa kopanjem WC-a sve u svemu imam ih negde oko 1000 i sad sacekati neki pump ako ga bude i to je to ;)

odok da se vratim dobrom starom DRK-u i da uzivam u tisini ,)
1000? to vredi oko 400 dinara sada :p mozda si mislio 10k, ako imas 1000 ne ocekuj nista stvarno, morao bi da skoci 100 puta da bi dobio neki kes,
Još manje od 700 blokova i gotovooooo sa kopanjeeeem....a valjda će krenuti stopama crnje...

, a to ne mislim da ce da se desi uskoro bas odmah kad udje u POS, ipak je crnji trebalo 2 meseca. mada bi idealno bilo ovo da skoci pre maxa, pa se onda vraca u max i on skace. eh ta taktika :D

1000? to vredi oko 400 dinara sada :p mozda si mislio 10k, ako imas 1000 ne ocekuj nista stvarno, morao bi da skoci 100 puta da bi dobio neki kes,

, a to ne mislim da ce da se desi uskoro bas odmah kad udje u POS, ipak je crnji trebalo 2 meseca. mada bi idealno bilo ovo da skoci pre maxa, pa se onda vraca u max i on skace. eh ta taktika :D

Sto je babi milo, to se babi snilo!:D

Ima jos 1300 blokova..a wafle je prepun coina za dampovanje..dampovace jos 20 miliona najmanje ...a ovaj coin moze da za**** bas to sto svi misle da ce odma da se obogate..i ako cena ne krene na gore u roku od dan ,dva krenuce se sa prodajom a onda krene panicna prodaja.

Nope, trenutni blok je 8667... direkt iz walleta:

{
"blocks" : 8667,
"currentblocksize" : 0,
"currentblocktx" : 0,
"difficulty" : 1034.01014437,
"errors" : "Info: Minting suspended due to locked wallet.",
"generate" : false,
"genproclimit" : -1,
"hashespersec" : 0,
"networkhashps" : 37763943484,
"pooledtx" : 0,
"testnet" : false
}

@target dobicu isto onoliko koliko i svi ostali (ako racunas u odnosu na ulozene pare )

a sto se tice toga koliko je nek kes velik ili nije .. Ako budem izvukao izvukao 4k dinara na WC-u ( u sta cisto sumljam) bicu prezadovoljan (De to ima da zaradis 4k dianra nedeljno na 25k ulozeno :D )..

pa to je fino :)

Sto je babi milo, to se babi snilo!:D

nzm ali na ovom forumu (deo sa kriptovalutama) sam video vise poslovica, narodnih kazivanja, metafora, poredjenja i ostalih stilskih figura nego u bilo kojoj knjizi haha :D

A ja sam na ovom forumu pored poslovica, anegdota, i sl video vise alavosti na pare negdo bilo gde drugo

A ja sam na ovom forumu pored poslovica, anegdota, i sl video vise alavosti na pare negdo bilo gde drugo

Upravo.

Da li je to prirodno usadjeno ili ne ali to sam primetio kod mnogih pa cak i kod sebe u zadje vreme. Valjda covek pomisli da ce ovo trajati jos mesec-dva pa zeli maksimalno da iskoristi ovaj gold rush period i da ima sta prepricavati sinovima/unucima kako je on jednom na taj i taj nacin zaradjivao. :)

Uleteo sam krajem '12-te kada je BTC bio ~10-11$ i to sa namerom da u slobodno vreme pustim graficku da kopa, dok ja nisam tu. Taman da od tih para pokrijem struju a mozda i da se ponovim hardverom. Medjutim krneulo je kako je krenulo, sve vise i vise sam ulagao da bi dosao do tacke kad ne znam granicu. Jednostavno kad je takva zarada u pitanju (nekada i po par hiljada eura za 2-3 sata), covekovi prohtevi rastu jer pomisle da je granica nebo. Otuda i dolazi sva ta alavost.

Jos gore je onima koji su uleteli u periodu kada je isplativost bila vrh i navikli se na brzu lovu. Sad je ovo njima neisplativo i prodaju hardver jer su zacrtali kule i gradove, i drzali po 5-6 tabova na mobile.de i gledali egzotiku.

^Koristis east-us server?
Kod mene trenutno kopa 21 sat bez prekida, prethodno je kopao i punih nedelju dana.

EDIT: U pravu si, sad sam pogledao i ima dosta "getwork failures", iako pise da je konektovan bez prekida.

Poslednja izmena:
Al' je nesto zapelo stoji mi oko 1200 unconfirmed na chunkypools

Onda je ok. Stoji jutros od 11. Evo polako se pojavljuju u confirmed.

Nazad
Vrh Dno