Šta je novo?

Weather aplikacije

Koja je ok aplikacija, bar koliko toliko precizna, pa makar je i kupio ?

Meni se Yandex pokazao odličan, ima vremenski radar sa kretanjem oblaka.

Baš to, uđe se u data source i vidiš sve (14 trenutno ovih što se najviše koriste + 12 ostalih) izvore sa trenutnom prognozom 🙂

Nijedan izvor neće biti uvek tačan, naročito kada je vreme takvo da je u jednom delu grada oluja, u drugom kiša, a u trećem sunčan dan. A onda se sve promeni za sat vremena.

Today Weather ne staje sa ubacivanjem novih izvora i funkcija 🙂

Izvori-Today-Weather.jpg

Radar-Today-Weather.png

Bukvalno nema pravila, svi izvori greše - neki više neki manje...
Zato je dobro imati aplikaciju sa dosta izvora 🙂

Ako bih morao da biram yr.no i weatherbit najmanje greše.
Ovaj novi izvor ECMWF (European Centre for Medium-Range Weather Forecasts) nije loš za sada isto...

U principu otvoriš TW aplikaciju, uđeš u settings/ data sources i neki prosek svih izvora je najbolja prognoza 🙂

Poslednja izmena:
Najmanje grese Foreca i Accu.

Yandex meni odličan.

20251124-013003.jpg

WeatherNext 2 is widely rolling out for developers, researchers, and users. It's available in Earth Engine and BigQuery, as well as Vertex AI as part of an early access program. It's also powering upgraded weather forecasts in Search, Gemini, Pixel Weather and the Google Maps Platform's Weather API.
WeatherNext 2 will also handle Google Maps weather data in the coming weeks.

Poslednja izmena:
pokušavam da nađem odgovor, ali ne vidim posebnu temu...odnedavno u aplikaciji air visual nema više podataka za bulevar despota stefana i energia gas and power u cvijićevoj u beogradu...prosto odatle više ne stižu podaci, pa me zanima da li je to do aplikacije ili to rade namerno jer je reč o neuralgičnim tačkama zagađenja? i koja app je neka alternativa air visual?

Sudeci po ovome kod nas na Palicu nije toliko opasno,kaze prihvatljivo.Vidim bogami da se odredjeni delovi zemlje crvene posteno.Bilo bi dobro da se vremenom predje na neke alternativne metode grejanja.Tu kod nas u okolini se greju na gas u vecini,odma je i kvalitet vazduha bolji.Em je mala ulica,nemamo gust saobracaj.

Ako je Android, trebalo bi da ima At a Glance widget, i tu je odlična vremenska prognoza.
Za našu zemlju podaci su od RHMZ.

Meni je već godinama primarna aplikacija za vreme, Today Weather. Ima dobru grafiku, mnogo dostupnih vidžeta i što je najvažnije mnogo izvora podataka.

Nema pravila, ali on jeste jedan od boljih izvora koliko sam ispratio...
Weawow aplikacija je dobra:

I Breezy Weather je odlična, jer je opensource, besplatna i najbolje izgleda od svih jer koristi Material Design 3 od Google!

Poslednja izmena:
Nisu, meni pokazuje trenutno 14c, Rhmz kaže 18c
Izgleda da jeste tako. Nešto su onda promenili.

Svakako, Google Weather se kod mene razlikuje najviše za stepen od termometra napolju koji imam.
A i prognoza je uglavnom tačna, tj bude kako prognoziraju.

Plus.. ne traži 3rd party apps.

Nazad
Vrh Dno