Šta je novo?

WD6400AAKS

Ma ne bi ostetio ništa, možda negde nešto ali i to je smešno, prodaj taj 500Gb model i kupi još 1x 640 i napravi RAID, to se stvarno oseti! ;)

Ma zadrzacu oba, a uzecu dva WD320AAKS pa njih sravljam u raid..:)
Ok hvala vam za odgovore i predloge..

Kolike su temperature od vasih 640ki? Ovaj moj 6400AAKS se drzi 40C u leru, 2-3 stepena vise dok radi. Da li su ovo prihvatljive temperature?

Onda je ovih mojih 40C je bas puno, do duse nemam ni jedan ventilator koji duva u WDjca... moracu nesto da preduzmem.

Ventilator ce da ti skine taman tih 10 stepeni.

Ma nije mi problem da napravim novu particiju(Acronis) ili sliku sa ghost-om.Inace sistemska particija mi je 20 Gb..
Probao sam jednom ranije da sa ghost-om odradim pa nije uspelo.Napravim particiju na novom disku i ghost sliku prebacim na nju.U biosu stavim da je novi disk prvi za butovanje.I sve radi dok su oba diska u kompu.Cim izvadim stari disk nece da butuje.E sad da li da napravim neki butabilni DVD sa Ghost-om ili Acronis-om..??
U stvari sve moze da se odradi samo je pitanje vremena.Mene interesuje da li bi se znatno ubrzao rad sistema ako bih ga prebacio na ovaj brzi disk ili ne??Ako ne bi bila neka velika razlika ostavio bih ovako kako je sad..

Acronis True Image, extra stvar.

Ne bi znatno ubrzao.
Ubrzanje cesh osetiti, ali ono bi poticalo samo od minimalnog stepena fragmentacije fajlova na novom disku nakon kloniranja particije, ne toliko zbog brzeg diska. Odnosno ne toliko znachajno. Definitivno bi radio malo brze, ali ako te inache mrzi da to radish, ne propushtash previshe.

Acronis True Image, extra stvar.

Ne bi znatno ubrzao.
Ubrzanje cesh osetiti, ali ono bi poticalo samo od minimalnog stepena fragmentacije fajlova na novom disku nakon kloniranja particije, ne toliko zbog brzeg diska. Odnosno ne toliko znachajno. Definitivno bi radio malo brze, ali ako te inache mrzi da to radish, ne propushtash previshe.

Kad kazes Akronis mislis na onu opciju Clone Disk ili nesto drugo??
Pitam da bih znao za drugi put,ali verovatno necu da gubim vreme(mrzi me:D) sa prebacivanjem..
U svakom slucaju hvala za savet..:wave:

Da li iko ima pojma kad ce se ponovo pojaviti ovi HDD-ovi na nasem trzistu?? Posto ga nema ama bas nigde...

Nema u monitoru?

Nema.
Ali cuo sam da stizu u sredu... :banana:
I hope...

Poslednja izmena:
Bolje kupi dva od po 320 GB sa jednom plocom i stavi ih u RAID to bi bilo veoma dobro:smoke:

ja znam za Becej...;)

confirmed :smash:

Docepah se najzad.. za 6400dzindzi... Yeah!

Imal negde u NS?
Bacite mi na PM ako znate.
Poz.

Lazo, ja uzeo u pixelu, ne znam da li su poorucili jos koji osim mog...

Pakom vec nema po mojim informacijama... Ima Easy computers...

Ja uzeo juče u Imtelu za 6050 dindži.

Disk nije ništa ni tiši ni hladniji od 5000AAKS koji sam uzeo pre malo više od mesec dana. Subjektivni osećaj brzine takođe ništa posebno, ali je za samo 300 din više od 5000AAKS ipak bolja kupovina.

Propustiću ga kroz HD Tach čim završim žongliranje sa particijama.

Vrh Dno