Šta je novo?

WD6400AAKS

E *** sad, meni je prijatelj kukao telefonom kako njemu "cvili i zuji".
Kad sam ga JA cuo sebi sam rekao sta me zeza, ja ne cujen NISTA.
Pazljivo Pike procitaj prethodni post pa onda budi "ostar".
Hardu ama bas NISTA ne fali, najtisi koji sam ja do sada imao u rukama i cuo.
E sad sto moj prijatelj cuje ono sto 99,8% populacije OVE PLANETE ne moze da cuje je druga stvar.
Ja "dajem 100€" da niko od ljudi koji su procitali postove na ovoj temi nece nista cuti kao ni ja sa 2m od hdd.
"Ruku u vatru" stavljam da je hdd jedan od najtisih ikad.
Nije ovo sad "pokusaj" da se proda hdd.
Nema sta da se reklamira, hdd je 100% ispravan i nije uopste bucan nego drugar cuje nesto sto skoro niko nije u stanju da cuje, takav mu sluh i tacka.
A sada sto bi rekao gospodin Avram Izrael GOTOVO!

Poslednja izmena:
Hard definitivno nije najtishi ali generalno nije neki big deal. Vec sam napunio 200gb i kopiranje velikih fajlova je pesma za njega.

/me zadovoljan

Jedno kratko pitanjce. Uzimam 2x6400AAKS.
Kako da ih povezem u raid, tj da li treba da u biosu stavim ono ANHC (mislim da se tako zove) ili ne?
Kolko sam shvatio treba i jumpere da skinem sa oba harda...
Nemam iskustva sa ovim pa ako neko moze ukratko da odgovori
Tnx

Jedno kratko pitanjce. Uzimam 2x6400AAKS.
Kako da ih povezem u raid, tj da li treba da u biosu stavim ono ANHC (mislim da se tako zove) ili ne?
Kolko sam shvatio treba i jumpere da skinem sa oba harda...
Nemam iskustva sa ovim pa ako neko moze ukratko da odgovori
Tnx

U pitanju su sata hdd-ovi tako da nema jumper-a. Sve sto treba da uradis je da u biosu izaberes zeljeni raid mod i to je to. Inace, "ono" se zove AHCI.

U pitanju su sata hdd-ovi tako da nema jumper-a. Sve sto treba da uradis je da u biosu izaberes zeljeni raid mod i to je to. Inace, "ono" se zove AHCI.

i sata hdd-ovi imaju jumper-e, a sluze sa za prebacivanje iz sata II u sata I...

Hmm...mislim da tvoja ploca nema raid.
Ako si uopste mislio da pravis raid na P31 ploci ?

Poslednja izmena:
i sata hdd-ovi imaju jumper-e, a sluze sa za prebacivanje iz sata II u sata I...

Sto inace nema nikakve veze sa raid-om. Ako hard stize sa postavljenim pomenutim jumper-om (npr seagate), treba ga skinuti bez obzira da li je hard u raid-u ili ne.

2x6400AAKS raid 0
Evo malo HD Tach-a :)

Prilozi

• hdtach.png
    hdtach.png
    22.7 KB · Pregleda: 870
Ko bi kupio HD koji cvili ili ste ga tako izreklamirali "po skoro istoj ceni po kojoj je kupljen", umesto da ode u radju ?

Samo da se zna, drugar prodao hdd juce, za 8k. shmrc :(
Nije se zalio kupac da mu nesto ne valja a i nece jer je hdd 100% ok.

:(

Dobar,
Brz,
SKUP !!!

Ja sam se odlucio za smug-smug tog kapaciteta.

Ne treba Areca. Za raid0 dovoljan mu je intelov ICHR, posto barem u raid0 sa dva diska (sa vise diskova je druga prica) nikakvih razlika u odnosu na dedicated raid kontroler nece vidjeci (intelov kontroler izvlaci maksimum svakako).

Pojeftinili su opasno, cak su malo jeftiniji od Samsunga (samo da nije greska u cenovniku :) ).

Jel moguce da sam nasao hard iz naslova za 6.465 din sa PDV-om? Ili je to neka greska :D ?

Pa ja rekoh da su pojeftinili. Najverovatnije nije greska, jel ih ima i za 6890 u drugoj radnji

@njikolaj, warrior78 gde?
Hteo sam da uzmem samsunga jer je WD bio skuplji, ali ako je ova cena onda definitivno WD.

Ne znam da li smem... ukucaj na PcBerzi, ako ne nadjes, dajem ti na PM.

Interesantno je da se isti disk prodaje i za 9500din.. Hmmm...

Poslednja izmena:
Interesantno je da se isti disk prodaje i za 9500din.. Hmmm...

Nista cudno. To je prva tura koja ju usla u zemlju i to je to dok se ne proda. U nemackoj je vec mesec dana oko 80 evra, a u startu je bio preko 100.
Cini mi se da ovi diskovi od 640GB trenutno imaju najbolji odnos din/gb, a kad se jos u tu racunicu ukljuce i performanse :banana:

- A tek cena!
- A tek cena - nevereovatno.... :D

Ajd jedno pitanjce..
OS mi je instaliran na WD500AAKS, a posto imam i WD640AAKS (koji je normalno brzi), da li se isplati da prebacujem instalaciju wina na ovaj brzi HDD??
Da li bi se primetila razlika??
Oba diska su puna oko 70% pa ako bih prebacivao win morao bih sve to da selim sa jednog na drugi,znaci mnogo instala,copi,paste,move.....Vredi li dobitak vs gubljenje vremena (i verovatno pomalo zivaca-marfi nikad ne spava)..

Moje misljenje je da ne vredi. Ne verujem da ces primetiti ikakve razlike. Taj wd500aaks nije toliko sporiji da bi primetio neki dobitak.

vredi , uradi clone sa ghostom treba ti 20 minuta pa javi

Kako misliš da pravi image ako mu je i 6400AAKS pun podataka? Ova akrobacija će zahtevati i treći disk ili baš mnogo, mnogo cimanja. Mada, i ja bih voleo da vidim rezultate...

Napravi 2 particije na počecima diska od 5-10Gb, tu stavi samo Win i Office, i može da prebacuje sa 1 na drugi uz pomoć ghost-a za cca 5minuta...
E sad ako mu je ceo disk 1 particija... :S:

Partition magic ....

Ma nije mi problem da napravim novu particiju(Acronis) ili sliku sa ghost-om.Inace sistemska particija mi je 20 Gb..
Probao sam jednom ranije da sa ghost-om odradim pa nije uspelo.Napravim particiju na novom disku i ghost sliku prebacim na nju.U biosu stavim da je novi disk prvi za butovanje.I sve radi dok su oba diska u kompu.Cim izvadim stari disk nece da butuje.E sad da li da napravim neki butabilni DVD sa Ghost-om ili Acronis-om..??
U stvari sve moze da se odradi samo je pitanje vremena.Mene interesuje da li bi se znatno ubrzao rad sistema ako bih ga prebacio na ovaj brzi disk ili ne??Ako ne bi bila neka velika razlika ostavio bih ovako kako je sad..

Poslednja izmena:
Starije verzije Ghosta su radile to sto si opisao (zadrzavale su slovnu oznaku, tj kao primarnu particiju onu sa "originalnog" diska, pa si morao i njega da drzis u masini kako bi podigao klon), no sada sa verzijom 10 i 11 to kloniranje funkcionise bez problema.

btw, i taj gore problem se moze prevazici, upotrebom partition magica recimo (gdje samo trebas da konacno kazes kloniranom sistemu da ti je sistemska particija sada na novom disku, ne vise na starom).

Vrh Dno