Šta je novo?

WD6400AAKS

EM2000, ajde molim te ako te ne mrzi da proveris kod sebe na HD Tune Pro kolika ti je vrednost AAM.

Jel zna neko dali treba da se pojavi neki Seagate/Maxtor sa dve ploche od po 320GB ??
Poshto ovaj WD6400AAKS ( ni Samsung od 640 GB ) nemogu da nadjem u firmama sa kojim saradjuje ova lokalna na selu.

tih je skoro se necuje, jos nemam kuciste pa mi stoji ispod nogu

Koliko ja vidim nista povoljnije a ni preterano bolje od mog SmuSmug 640GB.
Sad sam misljenja da je SmugSmug 750GB bolja kupovina od 640GB modela bio to WD ili SmugSmug.

Koliko ja vidim nista povoljnije a ni preterano bolje od mog SmuSmug 640GB.
Sad sam misljenja da je SmugSmug 750GB bolja kupovina od 640GB modela bio to WD ili SmugSmug.

Samsung F1 753LJ ima primetno veću kiks-statistiku od 642JJ. No, ovih dana treba u prodaji da se nađe apdejtovana samsung serija F1R (kao RAID edicija, ali je svejedno barem apdejtovani firmware).

Ko zna mozda je u germaniju dosla serija namenjena za Srbiju.:D

Samsung F1 753LJ ima primetno veću kiks-statistiku od 642JJ. No, ovih dana treba u prodaji da se nađe apdejtovana samsung serija F1R (kao RAID edicija, ali je svejedno barem apdejtovani firmware).

Hmm...ja se premisljam dal da pazarujem Samsunga 640gb, 750gb ili da jurim WDa 640 koga nesto bas nema... Neki brz savet? :)
(ili mozda RAID dva WD320 sa jednom plocom....ako ih nadjem..)

Ko zna mozda je u germaniju dosla serija namenjena za Srbiju.:D

Kažu ljudi da im uglavnom krene sa kliktanjem odmah na početku ili do prvih mesec-dva; ako si to prošao bez kliktanja, izgleda da si se izvukao sa 753LJ.

642JJ sam uzeo na probu, jer pravim potpuno nečujni HTPC (boot odnosno sistemski disk su mi dve CF kartice u RAID0 modu na CF2IDE adapteru :D ), ovaj samsung mi treba kao storage - sa što manje što gušćih ploča, što tiši, AAM na maximumu (i dalje pegla preko 100MB/s) sa relativno agresivnim powerdown šemama. I za sada (nakon nekoliko nedelja) sam zadovoljan i performansama i bukom i temperaturom. Videćemo na šta će to da ispadne nakon par meseci upotrebe.

Zanima me da li je potrebno juriti neke oznake na ovom WD 640GB 00AAKS kao shto je to bio sluchaj sa "00B3A0" kod 320GB? :smash:tj da li su svi sa dve ploche od po 320GB
hvala na pomoci.

Svi su sa dve ploce.

Zato im je i kapacitet 640, imaju svega četiri glave, tako da ne troše mnogo struje, niti se greju previše, a opet su veoma brzi. Čitam ovde da se slabo čuju, a ja se silno naprežem da ga čujem, za razliku od Seagate Barracuda 500 koji se brzo "prepozna" kad se uključi u rad.

Ja imam wd-a od 640gb.. Hard je odlican. Pored toga sto je brz, ne greje se puno i prilicno je tih.. Mada postoji jos tisa i brza varijanta a to je dva wd- 320gb 00B3A0 u raid0 ;)

2x WD6400AAKS, Intel SATA RAID kontroler, RAID0

Prilozi

• raid0.jpg
    raid0.jpg
    225.4 KB · Pregleda: 303
Poslednja izmena:
Jel sigurno svi hard-diskovi pod nazivom WD6400AAKS - poseduju 2 ploce po 320GB ili ima i varijanti sa 3 ili 4 ploce?

Pitam iz razloga sto me iskljucivo zanima model sa 2ploce zbog tisine,jer mi je ostatak sistema dosta tih.Jel treba obratiti paznju na datum prozivodnej ili zemlju porekla jer sam citao po forumu da je cesto od toga zavisillo koliko su tihi?

Takodje bitna mi je pozdanost,vidim da je garancija 3godine sto je sasvim ok,ali me zanima da li neko od profesionalaca iz branse zna kakva im dosadasnja pozdanost?

Hvala unapred.

danas sam uzeo 6400AAKS i iznenadio sam se koliko je brz disk a imao sam pre toga 3200AAKS

Malopre sam kupio WD 6400 AAKS - 22A7B0, datum proizvdnje je 19.Jun 2008 - product of Thailand,sada cu da prikljucim pa javljam utiske o tisini,temperaturi i brzini.

Posto cu ga prikljuciti na komp koji mi savrseno radi vec 3godine(S939 Gigabyte ploca AMD proc 1GB ram DDR 400),jel treba neku posebnu proceduru da ipsotujem posto ce mi za sada prvi disk ostati WD 160GB ATA,a ovaj novi ce biti za podatke?

Brzi ti je sata pa bi bilo logicnije da koristis njega za primarni. Ali ne, samo podesis u biosu, odnosno proveris da li je ok prepoznato i to je to, ako jeste posle teraj a ako nije dzarni par opcija, sve ces videti i to je to.

Mada najjaca opcija bi bila posle jedan 320 sa jednom plocom za primarni ili cak 2x320 sa jednom u raidu za primarni. :)

Poslednja izmena:
Evo prvih utisaka,HDD je jako tih, za mene necujan dok radim za stolom a on je van kucista na 0.5m od mene,tek kada stavim uho na par cm onda cujem rotiranje ploca(doduseh i sadasnji WD 160GB je takdoje dosta tih,nije veca razlika od 10% izmedju njih)

Sto se tice temperature,u sobi je sada 29c i u idleu je WD 640GB 43c,dok je stari WD 45c(mereno CPUID Hardware monitorom 1.10).Posle toga sam prebacio 120GB radi bekupa podataka i WD 640 GB je otishao na max 46c, a stari WD 160GB na max 54c.

Sto si tice brzine za sada samo po testu primecujem da je duplo brzi,prilikom kopiranja sa starog na novi HDD brzina je isla na velikim fajlovima od 35-46MB/s(tu je stari hdd limitirajuci faktor)...

P.S Gledajuci ostale grafikone iz ovog threda vidim da se sve cifre slazu sem Burst moda koji je kod mene 136MB/s a kod ostalih 235-300MB/s,jel to zato sto moja ploca ne podrzava SATA2 vec samo SATA(Gigabyte NF4 cipset)?

Prilozi

• WD 640GB small.JPG
    WD 640GB small.JPG
    92.8 KB · Pregleda: 181
Poslednja izmena:
Tacno tako, to je zbog SATA I moda rada.

Stigao i meni danas WD640AAKS

Evo rezultata.

wd640aaksvs7.jpg

Evo mojih rezova? Slabo. ;) Hocu i ja preko 100MB/s za average read :p

Poslednja izmena:
To samo kod mene na Turbo-Sega-Mega masini moze da se dobije preko 100MB/s average :D

Nazad
Vrh Dno