Šta je novo?

WD6400AAKS

Tesko da ima neko te novije Black izdanke, narocito u tim manjim kapacitetima... slabo se to nalazi kod nas... ali bih svakako i ja voleo da vidim neki grafik ili testic ;)

Tesko da ima neko te novije Black izdanke, narocito u tim manjim kapacitetima... slabo se to nalazi kod nas... ali bih svakako i ja voleo da vidim neki grafik ili testic ;)

Nasao sam ja oba, za koji min cu naruciti 6401AALS. Citao sam komentare nekih stranaca i vecina njih je svoje 74Raptore zamjenila sa ovim diskom. Mene moj WD36GD uzasno nervira zbog buke, tako da cu za koji dan preci na 6401AALS.

'Ajd, pa raspali ovde makar jedan HD Tach grafik :d

Poslednja izmena:
WD500AAKS u mom kompu skoro necujan, kod sestra pre 10min ugradio novi WD500AAKS koji se osetno vise cuje od mog krklja malo, ali je dosta tisi od starog WD250KS.
Nema pravila sve zavisi od serije.

Poslednja izmena:
Jel ima neka razlika u oznaci izmedju tihe i bucne verzije? Jel mogu mozda vlasnici istih da okace slicicu sa etiketom svojih diskova?

Poslednja izmena:
Moja ima oznaku B, ali je tiha... da to nije ona treca verzija - Brza? :D:D:D

Poslednja izmena:
Bas ta! :D

Mene interesuje buka dotičnog harda, tj. koliko je tiši/bučniji od Caviar WD1600JS sata2?
Ako je neko imao priliku da čuje uporedo oba.
Lomim se oko Wd6400aaks i Wd500aaks, šta da radim?
Buka je bitan faktor, radim na tome da utišam makinu što više.

Poslednja izmena:
Mene interesuje buka dotičnog harda, tj. koliko je tiši/bučniji od Caviar WD1600JS sata2?

Moje iskustvo govori da je Wd6400aaks tisi od WD500aaks.

Imam 3 komada u kucistu i svi tihi su, a ja sam bas ne volim buku.

Tishi je 6400 AAKS ali bash mnogo tishi, a pogledaj u moja mashina koje hardove imam pa da ne bude da pricam napamet ;)

Jednostavno se 640-ice maltene uopshte ne cuju, mozda neshto moze da se nacuje u reeeetkim situacijama, dok 500-tka ne da ume da "zagrmi" po kucishtu nego je to cudo ;)

:wave:

da, i moj je postao necujan od kako sam ubacio ovaj 8600gts i ubrzao neke od ventilatora...Iznenadjujuce cudno, dok mi je komp bio tih HDD je drljao samo tako...(jos sam ga stavio u onaj cm kavez sa gumiranim vesanjem...)

Poslednja izmena:
Huh, hvala svima, samo još plata da legne pa da se častim:)
Jednostavno više ne stižem da režem sve što skinem, hdd zakrčen, a vreme je za neki upgrade:p
Jedva čekam!!

Poslednja izmena:
@SOCOM

WD 6400 AAKS je dosta tiši od 5000 AAKS, pogotovo seek. U dobro izolovanom kućištu se jedva čuje. 5000-ka se baš čuje kad drlja, podnošljivo je tek sa uključenim AAM. Ali vidim da ima varijacija kod WD 6400 AAKS, neki su baš tihi a neki nisu. Moj 6400 je stvarno tih (imao sam sreće). :) Ako ti je tišina najvažnija uzmi Samsung HD642JJ 640GB. Ima malo lošiji Random acces time od WD-a, ali je provereno tih. Ti odluči koji ćeš da pazariš. Ne verujem da ćeš pogrešiti koji god da uzmeš.

Lomim se oko Wd640aaks i Wd500aaks, šta da radim?Buka je bitan faktor, radim na tome da utišam makinu što više.
Posedujem oba HDD-a vec neko vreme ,a pre dva-tri dana sam uzeo jos jedan 640 AAKS.Sto se mene tice ovaj disk je odlican.Cak je ovaj noviji brzi nego stari 91 vs 100,3 average read.Tisi je dosta od 500-ke.I mozes jos dodatno da ga utisas sa HD Tune (AAM 128).

Uskoro cu uzeti 2x640 i staviti u raid0.
Jel moze neko da kaze kako se ponasaju u radu 2x640GB ? u odnosu recimo na bilo koji single hdd,boot,kopiranje,pokretanje aplikacija... da li se primeti razlika golim okom ili je sve opet u sintetici i benchmark programima?

Računaj da ćeš imati dupli transfer u odnosu na single disk... Ako to ne primjetiš golim okom, onda... Batali kompjutere... :d:d:d

Pa otprilike bi trebalo 3 puta bolji transfer da imam naspram ovog WD 250GB SATA II,ali videcemo kako se ponasa u radu.

WD Black 6401AALS-00L3B
Dosta mi XP brze radi na 6401AALS nego na WD360GD. Bucan je otprilike kao i Seagate ST3500320AS, mozda cak i malo tisi.

Prilozi

• wd black HD tach.jpg
    wd black HD tach.jpg
    206.8 KB · Pregleda: 124
  • WD black HT tune.jpg
    WD black HT tune.jpg
    95.1 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
nakon defragmenta malo bolji minimum

Prilozi

• wd black tune2.jpg
    wd black tune2.jpg
    101.4 KB · Pregleda: 75
@SOCOM

WD 6400 AAKS je dosta tiši od 5000 AAKS, pogotovo seek. U dobro izolovanom kućištu se jedva čuje. 5000-ka se baš čuje kad drlja, podnošljivo je tek sa uključenim AAM. Ali vidim da ima varijacija kod WD 6400 AAKS, neki su baš tihi a neki nisu. Moj 6400 je stvarno tih (imao sam sreće). :) Ako ti je tišina najvažnija uzmi Samsung HD642JJ 640GB. Ima malo lošiji Random acces time od WD-a, ali je provereno tih. Ti odluči koji ćeš da pazariš. Ne verujem da ćeš pogrešiti koji god da uzmeš.

Kod mene je obrnuto. 6400AAKS-22A7B0 je bučniji od 5000AAKS-00A7B0. U idle se ne čuje ni jedan ali se zato ovaj prvi čuje pri čitanju/pisanju dok drugi ne čujem opšte. Naravno, nije baš toliko tih ali njegovu buku maskiraju ostali zvukovi iz mašine.

Evo, kupljen WD6400AAKS, samo još da nađem vremena za ugradnju:)
Hehe, jedva čekam:p
Hvala svima na savetima i iskustvima!

nakon defragmenta malo bolji minimum

Nema veze sa defragmentacijom. Jednostavno, u prvom testu si imao spajk (na dole, koji ti je pokvario rezultat, na samom kraju). HDTach cita samo redom sektore (a ne fajlove) i meri brzinu, ne interesuje ga koji fajl sistem imas (niti particije) zato mozes da ga pustis i kada nemas formatiran disk (stoga i skala od 0 do 100%). Inace spajkovi nastaju najverovatnije jer je neki pozadinski proces nesto pisao po disku.

HD Tach is a low level hardware benchmark for random access read/write storage devices such as hard drives, removable drives (ZIP/JAZZ), flash devices, and RAID arrays. HD Tach uses custom device drivers and other low level Windows interfaces to bypass as many layers of software as possible and get as close to the physical performance of the device possible.

Poslednja izmena:
Da, u pozdini radi KIS7, uTorrent, i jos sto nekih sr..nja.

Nema veze sa defragmentacijom. Jednostavno, u prvom testu si imao spajk (na dole, koji ti je pokvario rezultat, na samom kraju). HDTach cita samo redom sektore (a ne fajlove) i meri brzinu, ne interesuje ga koji fajl sistem imas (niti particije) zato mozes da ga pustis i kada nemas formatiran disk (stoga i skala od 0 do 100%). Inace spajkovi nastaju najverovatnije jer je neki pozadinski proces nesto pisao po disku.
Da, ali ta prica vazi za HD Tach, kao sto si i sam rekao, kod njega razlike nema... a on je ostavio sliku iz HD Tune-a ;)

A HD Tune vec vidi razliku izmedju fragmentovanog i defragmentovanog harda. (ne racunam onaj njegov spike sada, pricam u gobalu)

Da, ali ta prica vazi za HD Tach, kao sto si i sam rekao, kod njega razlike nema... a on je ostavio sliku iz HD Tune-a ;)

A HD Tune vec vidi razliku izmedju fragmentovanog i defragmentovanog harda. (ne racunam onaj njegov spike sada, pricam u gobalu)

Isto vazi i za HD Tune, posto i on meri "sirove" performanse.

Nazad
Vrh Dno