Tesko da ima neko te novije Black izdanke, narocito u tim manjim kapacitetima... slabo se to nalazi kod nas... ali bih svakako i ja voleo da vidim neki grafik ili testic![]()
'Ajd, pa raspali ovde makar jedan HD Tach grafik :d
Jel ima neka razlika u oznaci izmedju tihe i bucne verzije? Jel mogu mozda vlasnici istih da okace slicicu sa etiketom svojih diskova?
Hocu, naravno, samo da stigne do meneU utorak stize (sad mi javili)
Aj pa da vidim rez. i odlučim dal vredi da sačekam sa kupovinom 6400AAKS dok ne stigne Black![]()
Mene interesuje buka dotičnog harda, tj. koliko je tiši/bučniji od Caviar WD1600JS sata2?
Ako je neko imao priliku da čuje uporedo oba.
Lomim se oko Wd6400aaks i Wd500aaks, šta da radim?
Buka je bitan faktor, radim na tome da utišam makinu što više.
Mene interesuje buka dotičnog harda, tj. koliko je tiši/bučniji od Caviar WD1600JS sata2?
Ako je neko imao priliku da čuje uporedo oba.
Lomim se oko Wd6400aaks i Wd500aaks, šta da radim?
Buka je bitan faktor, radim na tome da utišam makinu što više.
Posedujem oba HDD-a vec neko vreme ,a pre dva-tri dana sam uzeo jos jedan 640 AAKS.Sto se mene tice ovaj disk je odlican.Cak je ovaj noviji brzi nego stari 91 vs 100,3 average read.Tisi je dosta od 500-ke.I mozes jos dodatno da ga utisas sa HD Tune (AAM 128).Lomim se oko Wd640aaks i Wd500aaks, šta da radim?Buka je bitan faktor, radim na tome da utišam makinu što više.
@SOCOM
WD 6400 AAKS je dosta tiši od 5000 AAKS, pogotovo seek. U dobro izolovanom kućištu se jedva čuje. 5000-ka se baš čuje kad drlja, podnošljivo je tek sa uključenim AAM. Ali vidim da ima varijacija kod WD 6400 AAKS, neki su baš tihi a neki nisu. Moj 6400 je stvarno tih (imao sam sreće).Ako ti je tišina najvažnija uzmi Samsung HD642JJ 640GB. Ima malo lošiji Random acces time od WD-a, ali je provereno tih. Ti odluči koji ćeš da pazariš. Ne verujem da ćeš pogrešiti koji god da uzmeš.
:wave:
nakon defragmenta malo bolji minimum
HD Tach is a low level hardware benchmark for random access read/write storage devices such as hard drives, removable drives (ZIP/JAZZ), flash devices, and RAID arrays. HD Tach uses custom device drivers and other low level Windows interfaces to bypass as many layers of software as possible and get as close to the physical performance of the device possible.
Da, ali ta prica vazi za HD Tach, kao sto si i sam rekao, kod njega razlike nema... a on je ostavio sliku iz HD Tune-aNema veze sa defragmentacijom. Jednostavno, u prvom testu si imao spajk (na dole, koji ti je pokvario rezultat, na samom kraju). HDTach cita samo redom sektore (a ne fajlove) i meri brzinu, ne interesuje ga koji fajl sistem imas (niti particije) zato mozes da ga pustis i kada nemas formatiran disk (stoga i skala od 0 do 100%). Inace spajkovi nastaju najverovatnije jer je neki pozadinski proces nesto pisao po disku.
Da, ali ta prica vazi za HD Tach, kao sto si i sam rekao, kod njega razlike nema... a on je ostavio sliku iz HD Tune-a
A HD Tune vec vidi razliku izmedju fragmentovanog i defragmentovanog harda. (ne racunam onaj njegov spike sada, pricam u gobalu)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari