Transfer ce da mu bude isti, u decimalu... ali ce acces dobrano da poraste.Koliki su sada transfer rate i access time, u poređenju sa fabričkim (256) podešavanjima?
Pa da, kuciste prenosi na sebe vibracije koje pravi disk pa se to u stvari cuje... Najbolja varijanta je da disk bude gumenim podloskama izolovan od lima, a ne direktno zasrafljen za njega...
Inace, kod WD-a koliko sam primetio buka u radu koju proizvode glave prilikom random seeka dosta varira od serije do serije... Npr. ja imam WD1600JS koji zestoko ore kad nesto pise/cita i uz to jos i klikce ko da je na samrti, dok se kod drugara isti model jedva cuje dok radi (oba diska su bila u mom kucistu)
Pa sta ti bre Samsung brzi, kad je to WD?evo mojih rezultata...
Pa sta ti bre Samsung brzi, kad je to WD?
Isti transfer, biju se u decimalu, a i tu je razlika smesna... a WD pak ima bolje vreme pristupa. Burst ne racunam, nikada i nisam.
Tisina i toplota vec nisu moja oblast :d
Ja imam WD 4000AAJS 400GB....on je iznenadjujuce tih (pogotovo poslije odvajanja od konstrukcije kucista sa soft-gumom) ali ima to neko krcanje kao da dere po necemu koje jako nervira...to se cuje pri upisu,citanju podataka...a posto mi je Azureus upaljen nocu..smeta dok spavas..moram probat AAM...javljam rezultate..
Napravio sam lapsus..niej AAJS nego AAKS...
Znaci ljudi..nemogu da vjerujem...nako ukljucivanja AAM ne da je tih nego se maltane ne cuje..
Po programu (Hitachi-evom) 128-192 je tiho, 192-254 normal 254 i 255 bucno...redom sam postavljao od 128 do 255 pritom naslonjeno uvo na hdd...od 128 do 254 nema nikakve ali bas nikakve promjene...tiho je, cuje se samo okretanja ali ne glasno..cim postavis 254 ili 255 pocinje loodilo..Ja sam stavio 253 ali kad sam se vratio u pocetni meni pisalo je da je postavljeno 128...u svakom slucaju HDD je apsulutno tih i nema vise onog krcanja, deranja itd...
Sad cu da uradim testova pa da uporedim kolko su opale performanse...u praxi nisam primjetio promjene..
Definitivno je do kontrolera, kod mene isti HDD ima 72.3MB/s (AAKS)...
Stoske rece ~5... :d:d:dcek bre to je 5 STEPENI BRE E !!! Pazi, pricamo o krucijalnih 5 stepeni :d :smoke:
Gledaj samo acces time, on ce sa ovih ~20ms da se spusti na 13-ak... average read ti ostaje isti.Evo i rezultata..sutra cu iskljucit AAM da vidim kolko je bolje bez njega...
Ne mogu da upalim write cache u device menadzeru, opcija je siva (ne moze se kliknuti). Opciju u Intel matrix storage drajveru nemam. Da li je ovo normalna pojava? Nisam siguran, ali mislim da je pre instalacije AHCI drajvera disk radio sa write cache...
meni je u ahci modu ponudio (za svaki disk) prvi put da stikliram write caching, nakon restarta to je sivo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari