Šta je novo?

Wd5000aaks

Kako da upalim AAM za WD iz HD Tune programa?
Stalno mi izbacuje neki error.

Ovo mi javlja HD Tune.Treba li jos sta?

2itobgp.jpg

EDIT: Izvinjavam se zbog ovog posta,doslo je do greske.Obrishite ga slobodno. :)

Poslednja izmena:
Ovo mi javlja HD Tune.Treba li jos sta?

Prilozi

• HD Tune.JPG
    HD Tune.JPG
    62.8 KB · Pregleda: 64
  • HD Tune 1.JPG
    HD Tune 1.JPG
    71 KB · Pregleda: 58
Zauzece se krece od 40% do oko 50%.Mislim da nije u tome problem.Evo recimo sad sam u Winrar-u pustio da pravi neke arhive,zauzece je oko 90%,ali sve shljaka samo tako.
Dok,kao sto sam rekao,radim unpack tih arhiva u Winraru,ili kopiram sa particije na particiju u Total cmd(zauzece oko 40-50%),pocinje da se usporava zeshce.Tu sam primetio da nesto ne shtima...

Koji AV monitor koristis ? Umeju pri operacijama sa fajlovima da ubiju komp na mrtvo.

Koji AV monitor koristis ? Umeju pri operacijama sa fajlovima da ubiju komp na mrtvo.

U pravu si, obavezno treba zatvoriti antivirus i antispyware sw. pre startovanja svih bencheva, pa i ovog.

Probaj bez Av, pa uporedi sam.

Da li su ovi rezultati OK?AV je radio u pozadini...
Read ti je OK (ovi spike-ovi su ti verovatno upravo zbog antivirusa), jedino ti je acces time previsok, ali to je verovatno zato sto ti je u AAM menadzeru namesteno tako - na "silent" umesto na "performance", i nista se ne cuje...

A zbog čega meni HD Tune Pro kad hoću da podesim AAM izbacuje neki error??

Ako mene pitas :) - ne znam, ja ga jos nisam ni pokrenuo :D

Al' evo, sad cu :)
Izbacuje i meni, ne moze da se setuje. Pomislio sam da nije mozda zbog toga sto je trial verzija... ali ne, nije ni to.

Dok sam instalirao Gears of War,rad sa racunarom je bio gotovo nemoguc.Ovo je neverovatno_Ovako mi je izgledao task za vreme instalacije.Prethodne rezultate iz HD Tune-a ste vidli.
Pomagajte,jer ja vishe nisam pametan!

Prilozi

• Task.JPG
    Task.JPG
    155.6 KB · Pregleda: 66
Ja mislim da je to do igre.
Još negde sam čuo da je instalacija zahtevna!!!

Samo Vi experimentisite sa AAM, pa posle kriv Janko i Marko. Valjda fabrika zna zasto je tako podesila. Imaju razvoj, kvalitetne inzinjere...

Pricas bezveze. (da ne kazem gluposti)

Probao sam HD Tune 3.00 Pro, od podesavanja AAM nema nista, za 2 hdd na kojima nije OS daje mogucnost da se promeni, ali 1 sekundu potom vrati na max(def)
Na hdd gde je Vista nema mogucnosti promene.

ACHI mod je u biosu.

Probacu kasnije da prebacim u IDE mod pa da vidimo.

Ja mislim da je to do igre.
Još negde sam čuo da je instalacija zahtevna!!!

Naravno da je zahtevna, zauzima "tricavih" 10GB! Procedura instalacije je takva da nakon kopiranja fajlova na HDD krece "otpakovanje" podataka :d

@borab
To kako i zasto je "fabrika" nesto podesila moze da se sagleda iz razlicitih perspektiva i ne vredi u to zalaziti. Ajde mi samo objasni sta bi se moglo desiti sa HDD-om usled igranja sa AAM opcijom? Uostalom, da je ista opasna, ti "pametni" inzenjeri bi joj zabranili pristup.

Ovo i mene zanima...

Nego ljudi jel se vama dešava da HDD cvili, skiči i ispušta neke čudne zvuke??

Meni ne, zaista je ultra tih i savršeno radi, prosto sam oduševljen :) Naravno, AAM uključen, namešteno na 128 preko FToola 2.08.

pa tek sam ga pazario...videcu sutra nekako da snimim zvuk koji se cuje (to se cuje samo kad pustim neki HD Test da radi). U normalnom radu se nečuje.

Ljudi jesu li ovo bad sectori na mom WD-u ?
Primetio sam cak u poslednjih mesec dana da oce ponekad da ukoci komp, npr. dok pusam video stane slika i ubaguje program a ide zvuk ili nema ni zvuka ( mada je file na drugom HDD-u ), ili otvaram net a on ko da imam 128MB RAM-a..
Cak sam i reinstalirao Vistu par puta, jer ne znam dal je do nje, i kad je sveza ( 3-5 dana ) sve je ok a posle ko da se istrosi Vista..nesto tako pa onda pocne da baguje tako....hard ?

P.S Da ne otvaram novu temu za kratak odgovor pa ovde da pitam..

Prilozi

• WTF.jpg
    WTF.jpg
    156.7 KB · Pregleda: 115
  • WAT.jpg
    WAT.jpg
    118.6 KB · Pregleda: 98
Poslednja izmena:
da to su bed cektori
Bitno je da gledas taj smart i vidis da li se taj broj pocevecava.

Ako su bad sectori logicki (znaci ne fizicki - ostecenja) mozda mozes da skines podatke sa hdd-a i odradis neki zerofill pa skeniras opet.
Nekad hoces da se desi da u trenutku rusenja sistema hdd pobrljavi i napravi gresku na hdd-u kojiu kasnije prijavi kao bed sektor iako on to nije u fizickom smislu.

U svakom slucaju, probaj i HDDScan 2.8 u "erase" modu (brise sve podatke) i vidi da li ce ti on prijaviti nakon toga neki bed sektor.

Ako imas bed sektor(fizicki) znaci da treba da menjas hdd, jos pogotovo ako se proj reallocated sektora poveca.

Ljudi jesu li ovo bad sectori na mom WD-u ?
Primetio sam cak u poslednjih mesec dana da oce ponekad da ukoci komp, npr. dok pusam video stane slika i ubaguje program a ide zvuk ili nema ni zvuka ( mada je file na drugom HDD-u ), ili otvaram net a on ko da imam 128MB RAM-a..
Cak sam i reinstalirao Vistu par puta, jer ne znam dal je do nje, i kad je sveza ( 3-5 dana ) sve je ok a posle ko da se istrosi Vista..nesto tako pa onda pocne da baguje tako....hard ?

P.S Da ne otvaram novu temu za kratak odgovor pa ovde da pitam..

Jesu, ali probas da ih oporavis, sa Spinrite5 ili sa zerofill iz Hdtune pro.

Aha ok, sad cu da vidim, a ako nece onda su fizicki i menjam HDD ?
Jel preko ovog navedenog oporavka ne gubim nista sa HDD-a ? ( ili gubim sve, pise erase ) posto imam dosta stvari koje nisu spremne za cao darvine :)
Jel ima neki nacim da sigurno proverim da li su bad sectori fizicki ili da probam da ih oporavim, ali se ne obrise HDD.

I da, evo sad sam jos jednom skenirao i malo je drugacije :trust:
Inace zasto je dobio bad sectore ( ako nisu fizicki ) kad sam ga formatirao pre 3-4 dana ?

Prilozi

• SSS.jpg
    SSS.jpg
    142.8 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Samo Vi experimentisite sa AAM, pa posle kriv Janko i Marko. Valjda fabrika zna zasto je tako podesila. Imaju razvoj, kvalitetne inzinjere...

Ja sam sa Victoria 4.3 programom namestio na medium i utisao moj 320AAKS koji se cuo u pm kad radi.A sada nista kao i 500AAKS i 2x po 80Gb JD.
Mislim da ne bi trebalo da mu skodi jer on podrzava tu funkciju.

Znam da otvaram temu iz mrtvih ali moram da poredim rezultate.Jel ovo ok?

Prilozi

• wd500aaks.JPG
    wd500aaks.JPG
    65.4 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno