Šta je novo?

WD TV Gen2 (HDMI 1.3, DTS dekoder)

Evo lepih vesti:), moze nekom, kao ja, da pomogne:).
Instalirao sam LaCie LaCinema Classic HD, v0.3 a ne wdtv_g2_ext_v200 i sve je proradilo kako treba iz prve.
A dobija se jos i : -promena velicine fonta od 24 do 52 (ranije 24 do 40)
- izbor boje fonta izmedju bele i zute
- konacno prikazuje SUB a ne samo SRT titlove
- cita FLV video fajlove
- ima go to (seek)
- pojacanje i smanjivanje jacine tona
- ......
Od internet servisa rade Picasa i Flickr i to veoma lepo i brzo.
Cita i prikazuje fajlove iz mreze sa deljenih foldera/diskova, bilo direktno bilo preko media servera.
Sve ovo probano sa wifi adapterom TL-WN7200ND.

Jedino mi se ne dopada izgled interfejsa jer je sve dosta mracno ( crna pozadina) i to je moja najveca (za sada) zamerka na ovaj fw.

Ako neko ima neki savet ili pitanje neka postuje ovde.
Da li neko ( batalovski ili bilo ko drugi) ima ideju zasto kod mene nije htelo da proradi sa wdtv_g2_ext_v200 fw?

Pozdrav,recite mi koji je najbolji i najstabilniji firmware za WD TV gen 2?Hvala...

Meni ej LaCie do sada najbolji koji sam probao (osim izgleda interfejsa,previse je taman).
Sto se tice funcionalnosti odlican je!
Do sada nisam primetio nikakve znake nestabilnosti, videcemo nadalje kako ce biti.

Da li je i dalje ovaj LaCie najbolji fw za Gen2, a ako nije, koji jeste?

Meni ej LaCie do sada najbolji koji sam probao (osim izgleda interfejsa,previse je taman).
Sto se tice funcionalnosti odlican je!
Do sada nisam primetio nikakve znake nestabilnosti, videcemo nadalje kako ce biti.

Prešao sam i ja na LaCie i mogu da potvrdim da je udobniji za korišćenje od originalnog fw. HD slika na plejeru je i dalje odlična, za mene je bila korisna mogućnost promene max veličine fonta sa 40 na 52, stavio sam i žutu boju fonta, da malo razbijem monotoniju. Premotavanje sada ide do x64 što je veoma korisno, sve u svemu dobio sam bolji uređaj od kada sam stavio LaCie fw.

Jedno pitanje. Filmovi na HDD-u su mi sortirani po žanrovima - svaki žanr ima svoj folder. Našao sam na internetu simbole/ikone (slike u .jpg formatu) koje predstavljaju određeni filmski žanr. Nikako mi ne uspeva da namestim da plejer prikaže foldere sa tim slikama. Kako to da namestim?

Pozdrav svima

imam jedno pitanje pa ako neko moze da me posavetuje

imam wd tv gen 2 i b rad-ov firmwire instaliram i hocu da ubacim lacie firmwire ali se tripujem da ne zabaguje nesto zato sto vec imam jedan cistom firmwire instaliran na njemu.
jel neko ubacivao lacie preko b - rad-ovog i dali to moze uopste?

Licno nisam probao. Koliko se secam ,prvo sam vratio na fabricki a onda sam flashovao La Cie. Probao sam razne modove firmvera ali mi je La cie do danas ostao najfunkcionalniji. Jedino sto mu zameram je sam interfejs - sve je mnogo mracno, sve ostalo je super. Kada se nakaci wi fi adapter radi i mreza, prikazuje sherovane foldere i pusta filmove,muziku i fotografije, pusta sve to i preko media servera, koji je inataliran na racunar, sa sve titlovima.
Sve radi perfektno brzo. Inace imam i najnoviji wd tv live stream . Jedina zamerka njemu je sporost u radu,sve ostalo je jako dobro.
La Cie sam stavio posle mnogo muka da namestim mrezu preko wi fi adaptera na b-radovom fw. Kod La cie je sve proradilo od prve i radi i dan danas.
Pozz

Dajte link ka tom lacie, toliko dugo sam na wdlxtv da ne znam da postoji nešto drugo.

Vidi post #213 na ovoj strani :)

A ti daj link za taj sto koristis, cisto malo da probam :)

Pozz

uh, ruski... :) nego, sad sam se setio da ja imam verziju sa mreznim portom, sto mu dodje Live. zato mi i nepoznat ovaj Lacie

izvoli, http://forum.wdlxtv.com/
meni najbitnije sto podrzava moviesheets.

Uh, malo mi nejasno sa kog linka da skinem...
Ako moze konkretnije, please?

Nazalost nema nicega na ovim linkovima. Da li imas da postavis negde za dl?

Poslednja izmena:
Probao verziju 1.01.77_WDLXTV.COM_WDLXTV_G2-0.4.5.3. ali nisam video bas nikakvo poboljsanje u odnosu na originalni fw. Nema mreze niti bilo kakvih podesavanja za nju ?!?!?! Movie sheets - ni od korova.
Vratio sam se brze -bolje na Lacie i sve radi :).
Mozda negde gresim?

Verovatno ne, ipak se razlikuje od mog Live.
Izvini za nepotrebno cimanje

Pozdrav svima,

posle dugo godina koriscenja 1.01.77_WDLXTV.COM_WDLXTV_G2-0.4.5.3 prebacio sam se na LaCie Lacinema 3.28, koji mnogo brze i bolje radi od prethodnog.

Problem je sledeci - Imam usb adapter TP-link TL-WN722N i kad ga ubacim u USB ne pali se lampica. Kao da ne radi. U kompu radi lepo.
Kako da podesim wi fi na ovom custom firmware-u sa ovim USB adapterom?

Hvala na odovgovorima.

Imas posebnu sekciju za podesavanje wifi-ja. Tamo sve lepo podesis i nema brige- radi k'o Doxa :)

Imas posebnu sekciju za podesavanje wifi-ja. Tamo sve lepo podesis i nema brige- radi k'o Doxa :)

AKo mislis na Settings - network settings - network setup meni daje LaCie could not connect to the network.

Ali meni ni lampica na USB adapteru ne svetli kad se utakne u WDTV G2.

Imali pomoci?

Hvala.

Probaj neki drugi adapter ili probaj drugi usb.
Ja koistim tp-link TL-WN7200ND a radilo mi je i sa USB TP-link TL-WN722N.

Ako može neko da napiše iskustva o povezivanju WDTV Gen2 i zvučnika. Koja je najbolja kombinacija da bi se 100% iskoristile audio mogućnosti ovog plejera? Da li je potrebno da se uz zvučnike dodaju i pojačalo/risiver da bi se dobio najbolji mogući zvuk?
Malo sam se raspitivao u posvećenim audio prodavnicama i oni su mi dali neke predloge:

ONKYO HT S3505 - 5.1 zvučnici + risiver 47.880 din.
TANNOY TFX 5.1 - zvučnici 59.880 din
ONKYO TX SR 313 - risiver 32.280 din
ONKYO TX SR 333 - risiver 35.880 din
MARANTZ NR1504 - risiver 47.880 din
ONKYO TX NR 535 - risiver (WiFi) 41.880 din

Meni je direktno povezan na TV preko HDMI, a sada hoću da napravim Home Theatre pa me interesuje kakva su iskustva i šta je najbolje uzeti.
Hvala unapred.

Po nasim radnjama pronalazim sva dostupna modela, ali moram da priznam da sam malo zbunjen koji je bolji:
WDBGXT0000NBK - 12300rsd - na wikipedii kaže da je to: WD TV Live Streaming (WD TV Live 3rd Gen) - Released in October 2011
WDBPUF0000NBK - 14600rsd - na wikipedii kaže da je to: WD TV (WD TV 2nd Gen) - Released in July 2014
Cak i u prvom postu ove teme stoji da postoji razlike u modelima, pa ako neko ume da me uputi u konkretne razlike bilo bi super.
Za ovaj noviji kapiram da ima razlike u online servisima (Identical hardware to the WDTV Live Streaming but missing Netflix.) bar tako pise.
Any help?

^ to sam i ja citao, ali da li je moguce da je jeftinija verzija koja ima Netflix?

Totalni zbun. Prvo sam i sam čitao wiki stranicu gde pise da je ovaj skuplji gen2 bez netflixa, dok na sledećem linku
http://wiki.wdlxtv.com/Main_Page
stoji da je taj model number (WDBPUF0000NBK)
WDTV Media Player [Gen4]
!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno