Šta je novo?

WD Red i klikanje

amdpower

...on thin ice...
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poena
325
S vremena na vreme pocinje da ce iz gore pomenutog harda cuje klik.
Znaci prodje neko vreme klik,pa prodje neko vreme pa klik.
HD Tune i Sentinel kazu da je sve OK.
Inace star godinu ipo,dobijen kao zamena za green koji je poceo da izbacuje lose sektore.
Da li ce uskoro i ovaj hard na onaj svet?

Poslednja izmena:
kolka mu je temperatura? mozda radi 'termalnu kalibraciju'.

Ako je baš izraženo kliktanje (a nije ga bilo) možda ima nečega.
Čak i tad nije se brinuti dok su s.m.ar.t. parametri ok i nema loših sektora.
Bekap svega bitnog je pametna praksa i kod novih i potpuno ispravnih diskova pa ako si i sa te strane zbrinut prati stanje harda povremeno i to bi bilo to.

Evo skidaju se Simsi i opet malo klikce.

l1HQGev.png

FsLnkBE.png

Komicni su danasnji diskovi.

Liči mi da jedna glava ima problema sa čitanjem/pisanjem

A ja baš naručio jedan WD RED.

Imam WD Red 3TB vec godinu dana skoro i nikakvo kliktanje se ne cuje. Upravo taj prokleti "klik" zvuk je razlog zasto sam prodao prethodni hard iz Green serije. Iskreno nisam jos cuo da se neko zalio na click sound na WD Red seriji.

Nisam cuo klikanje neko vreme ali u smartu je sledeca situacija.

OdADatB.jpg

Poslednja izmena:
kod mene je na jednom green disku preko 170000.

ja danas kupio wd black 1003fzex

da sam video ovu temu ranije razmmislio bi

Koja je bolja serija za storage, RED ili PURPLE?

Naručio ovaj klasičan red 2Tb :)

Imam otvorenu vrstu kucista, kako se samo ruzno cuje ova igla na RED disku od 2Tb-a dok skidam torente :( Moj green od 1Tb-a se ne cuje ali bukvalno. Zasto niko ne pominje tu manu kada hvale ovu seriju toliko???

Upravo zato se i ide na Black seriju. Jeste skuplja ali radi za sve pare + mnogo duza garancija. Mozda moze da se utisa malo taj Red preko HD Tune-a ili nekog slicnog programa?

Upravo zato se i ide na Black seriju. Jeste skuplja ali radi za sve pare + mnogo duza garancija. Mozda moze da se utisa malo taj Red preko HD Tune-a ili nekog slicnog programa?

Zasto ne bih jednostavno isao na Green seriju od 2Tb-a, sta joj fali? Mislim ne cuje se, ne cuje... :)

Meni je bas pre neki dan otkazao Green 20 dana po isteku garancije (tada je bila 3 godina) plus ono uzasno parkiranje glava koje nisam uspeo da korigujem. Kod mene vise nista osim Black serije. Imam jedan star pet godina, i prezadovoljan sam (kuc, kuc).

a sto insistirate na WD-u uopste?okej za black zbog 5g garancije,to mi je jasno.

Imam WD Red 3TB vec godinu dana skoro i nikakvo kliktanje se ne cuje. Upravo taj prokleti "klik" zvuk je razlog zasto sam prodao prethodni hard iz Green serije. Iskreno nisam jos cuo da se neko zalio na click sound na WD Red seriji.

RAdi ti kao single hdd na desktop masini ili si ga upario u Raid ?

Nazad
Vrh Dno