Šta je novo?

Wayteq XTab-70

Da ,sve kako je napisano i ponovio sam nekoliko puta ali nece.

evo ovako vratio sam na fabricki room pa sam opet pokusao i uspeo, ali kad sam stavio update.zip jer je nerootovana verzija zakucao je ponovo

Uspešno instaliran ICS prema upitstvima Canis Lupusa kome se zahvaljujem na detaljnom uputstvu i informacijama za update :wave: ovaj tekst kuckam sa apdejtovanog taba iz opere. Btw imao sam isti problem kao sasa, iz prvog pokusaja update nije uspeo, odnosno slika se zamrznula na start screenu, ali nakon ponovnog pokušaja sve je prošlo kako treba (nisam se vraćao na ginger već sam samo uradio kompletan proces ponovo).

koju si verziju skinuo?Ja ne mogu da uradim update.zakuca se i kolko god da ponavljam nece a bez marketa i ostalog mi i ne treba isc

skinuo sam rootovanu verziju koja ima dva fila, sta sad?

Jedan bug koji sam licno registrovao, a i Rusi su se zalili. AC3 zvuk u hd video fajlovima sumi, a to je posledica ******og AC3 codeca. Srecom vec je pronadjeno resenje. Treba da se iskopira AC3 codec iz 2.3.4 roma. To su dva fajla koja sam zapakovao u zip arhivu u atachmentu. Uredjaj mora biti rootovan. Arhivu treba raspakovati i fajlove kopirati pomocu EsFileExplorera, ili RootExplorera ili nekog drugog programa te namene, u folder etc/firmware i promeniti permission u rw-r-r.
@sasa79
To su dva dela iste arhive. Napravi novi prazan folder i tu iskopiraj ta dva fajla. Da bi ih raspakovao treba da koristis 7zip ili winrar ili neki drugi program za kompresovanje i dekompresovanje arhiva. Otvori prvi i drag and drop metodom izvuci folder koji je u njemu napolje. Automatski ce se raspakovati oba dela arhive i treba da dobijes folder pod imenom Type1 ili Type2 u zavisnosti da li imas xpad70 ili xtab70. Unutar tog foldera je je rom, a dalje radi po uputstvu.

Prilozi

• GBac3codec.zip
    69.1 KB · Pregleda: 35
Poslednja izmena:
da ali kad ih ekstraktujem u isti folder ponudi mi move and replace jel treba tako ili?

Treba da raspakujes samo prvi, a drugi treba samo da cuci tamo i on ce se automatski raspakovati. Winrar i ostali slicni programi kontaju da su to dva dela iste arhive i ako su u istom folderu sami nadju drugi deo kad dodju do kraja prvog dela.

sve sam uradio kako sto je napisano, ponovio nekoliko puta i nece i dalje se zakuca na početku.neznam sta bi moglo da bude i vec me nervira

Ajde probaj ovako: kopiraj sve fajlove iz foldera na root sd kartice. Udji u recovery, uradi wipe svega, instaliraj update.zip, restartuj tablet. Ako zaglavi lupi mu hard reset, udji u recovery i samo instaliraj update.zip bez ikakvog brisanja i opet reset.

Uspeo sam.Trebalo je da sve fajlove prebacim na karticu a ne samo update zip.Hvala puno na pomoci.Sad imam jedno pitanje,stavio sam rutovanu verziju ali nigde ne vidim market,imam superuser ali market ga nema.Jel se on naknadno instalira ili sta?

Imaš li ostale google aplikacije (gmail, maps, itd. )?

Poslednja izmena:
Preinstalirao sam.Stavio sam onaj nerutovani, ubacio update i rutovao tablet tako da je sad sve ok.Hvala puno, mnogo si mi pomogao, na kraju sam nekako uspeo i odusevljen sam. Jedino nisam preimenovao ovo za AC3 zvuk,neznam kako ali to mi i nije mnogo bitno.Hvala jos jednom

Nadam se da ce neki od vas koji su instalirali ICS javiti da li je rad baterije poboljsan, i jos neke utiske u radu u odnosu na GB. Kako rade USB uredjaji - mene bi interesovalo mogu li se USB mikrofon i slusalice nakaciti, jer je ugradjeni mikrofon ovog tableta skoro pa beskoristan. Cuo sam da Android 4.x verzija podrzava vise USB uredjaja koje moze prepoznati nego sto to moze 2.3.x.
Hvala unaprijed.

Nadam se da ce neki od vas koji su instalirali ICS javiti da li je rad baterije poboljsan, i jos neke utiske u radu u odnosu na GB. Kako rade USB uredjaji - mene bi interesovalo mogu li se USB mikrofon i slusalice nakaciti, jer je ugradjeni mikrofon ovog tableta skoro pa beskoristan. Cuo sam da Android 4.x verzija podrzava vise USB uredjaja koje moze prepoznati nego sto to moze 2.3.x.
Hvala unaprijed.

Baterija traje otprilike kao na GB, znači ~4-5h na wireless-u (sa surfom i nekim normalnim radom u sistemu, osvetljenje na 50%). ICS je odličan, što se tiče upoređivanja sa GB - ICS je dosta optimizovaniji i udobniji za rad sa tabletom. Jedini problem koji sam do sad primetio je u YouTube aplikaciji, video u prozoru se ne skalira kako treba - kao da se uvek prikazuje u fullscreenu, pa ako je prikaz u prozoru vidi se samo deo videa.
Što se tiče USB uređaja samo sam probao USB flash, ništa više.

Skinuo sam wayteq_xtab70_ics.zip, raspakovao i prebacio na karticu. Ugasio tablet, držao volume up, pritisnuo i držao power dok se nije pojavilo 'upgrading' ili šta već napiše, onda sam pustio (već sam isprobao nekoliko romova, nije mi prvi put, kupljen je u decembru prošle godine). Posle toga se ekran zacrneo i od tada ne mogu da ga probudim. Probao sam da ga resetujem (čačkalicom), probao bez kartice, probao samo power, držao po 30 sekundi... Ništa :( Da nisam zeznuo kada sam pustio dugmiće, možda je trebalo da držim još malo?

Da li neko ima ideju šta da radim ili da ga nosim na servis? Imam garanciju ali kapiram da mi je neće prihvatiti pošto na zvaničnom sajtu piše da upgrade radimo na svoj rizik. Kakva su iskustva sa HRP servisom?

Skinuo sam wayteq_xtab70_ics.zip, raspakovao i prebacio na karticu. Ugasio tablet, držao volume up, pritisnuo i držao power dok se nije pojavilo 'upgrading' ili šta već napiše, onda sam pustio (već sam isprobao nekoliko romova, nije mi prvi put, kupljen je u decembru prošle godine). Posle toga se ekran zacrneo i od tada ne mogu da ga probudim. Probao sam da ga resetujem (čačkalicom), probao bez kartice, probao samo power, držao po 30 sekundi... Ništa :( Da nisam zeznuo kada sam pustio dugmiće, možda je trebalo da držim još malo?

Da li neko ima ideju šta da radim ili da ga nosim na servis? Imam garanciju ali kapiram da mi je neće prihvatiti pošto na zvaničnom sajtu piše da upgrade radimo na svoj rizik. Kakva su iskustva sa HRP servisom?

A ko kaze da im moras reci zasto nece da se upali :) Odnesi i reci da odjednom ne reaguje.

Mozda je bezveze da pitam, ali da nije do baterije(da se nije ispraznila u toku updata)

Bio na punjaču sve vreme. Probaću još jednom večeras pa ga nosim u ponedeljak u servis.

Update: odneo sam tablet na servis, videli da je mrtav i rekli da će mi ga zameniti. E sad, pošto više nemaju xtab-70, dobiću xtab-70i ili mogu da doplatim za xtab-100s. Razlika je 50-60 eur, ne znam šta da radim. Kažu da ovaj 100s ima IPS ekran, što je veliki plus, meni je najveća zamerka na starom tabletu bio baš displej i što se sa strane ne vidi skoro ništa. A kakav je displej na 70i? I da li ovaj IPS stvarno kao na iPad-u?

Poslednja izmena:
Razlika izmedju njih je upravo u display-u. Veci i bolji je na 100-tki. Otvori se i uzivaj :)

Jedina alternativa njemu, u tom cenovnom rangu je novi Prestigio 5097 pro, koji ima vise RAM-a i koliko citam, takodje sjajan display

Ne znam da li da čekam ovaj, ne znam koliko će da košta ali deluje odlično.

WayteQ xTAB-100is

9,7" IPS, 10 points, Multi-Touch display, 1024 x 768 pixels

RK2918 1GHz Cortex A8 Core with neon & 512KB cache

Android 4.0, WiFi: 802.11 b/g, 1GB DDR3 RAM, 8GB storage

Built-in front and back camera

9,5 mm, Al-Mg alloy back-case

Update: odneo sam tablet na servis, videli da je mrtav i rekli da će mi ga zameniti. E sad, pošto više nemaju xtab-70, dobiću xtab-70i ili mogu da doplatim za xtab-100s. Razlika je 50-60 eur, ne znam šta da radim. Kažu da ovaj 100s ima IPS ekran, što je veliki plus, meni je najveća zamerka na starom tabletu bio baš displej i što se sa strane ne vidi skoro ništa. A kakav je displej na 70i? I da li ovaj IPS stvarno kao na iPad-u?
Пошто немају више исти, а верујем и да се покварио у првих 6 месеци након куповине, ти бираш како ће се решити рекламација тј. имаш право да тражиш повраћај новца који пише на фискалном рачуну. Ја бих тако урадио, па онда на миру гледао шта да купим, можда налетиш и на неки бољи полован за ~200е.

[YOUTUBE]8jaM-gQOZaU&feature[/YOUTUBE]

xtab-70i нема баш најбољи екран тако да је 100s свакако бољи избор.

Poslednja izmena:
ICS

Da li je neko instalirao zvanični ICS?

Posle negativnog iskustva Goodkata dvoumim se da ga pokušam instalirati :zgran:, a niko se ne javlja...

Vidi, čisto sumnjam da ga je ICS pokvario :) nego se eto slučajno baš tada desilo da mu je došlo vreme da rikne. Druga stvar, ne znam da li sam spomenuo, u poslednjih par dana rada je pokazivao jako čudne simptome, tipa ja pritisnem ekran na jednom mestu a on se ponaša kao da sam kliknuo negde drugde. Ili krene čak sam nešto da pomera, skroluje... Odlepio :) a ja sam mislio da sam ga preopteretio pa sam hteo da ga wipe-ujem i stavim novi, sveži ROM. Kad ono :smash:

Nazad
Vrh Dno