Šta je novo?

Watch Dogs

Jel? To jer je igra savrsentstvo i prava umetnost pa se kola ne lupaju ili takav detalj nije bitan kod ovog umetnickog dela? :)

Ova igra ocajno radi na mojoj konfiguraciji...Nesto nije u redu definitivno, Crysis 3 sam odigrao sve na max bez ikakvih problema ali ovo...

Ova igra ocajno radi na mojoj konfiguraciji...Nesto nije u redu definitivno, Crysis 3 sam odigrao sve na max bez ikakvih problema ali ovo...

Ja sam igrao kako treba na slicnoj konfiguraciji tvojoj :-D nisam imao frke sa fps itd moguce jer sam koristio prvu verz od 13GB, znam jer reloaded drugu na 4770k-GTX770 zakucava i ima dropove :-D ali igra kao igra je toliki tres da je to neverovatno. Pardon umetnicko je delo :-D

jel ima ovde ljudi kojima se Watch Dogs extra svideo, a da im se Assassins Creed uopste ne svidja?

jel ima ovde ljudi kojima se Watch Dogs extra svideo, a da im se Assassins Creed uopste ne svidja?
Ne verujem. Meni je AC onako, nije koliko sam hteo da bude dobar.
A WD je osrednje gubljenje vremena. Uzeo sam da igram zadnjeg Ghost Recon-a, jadno, WD izgleda super u poređenju. Ubisoft je ubio sve što ima. Jedino je FC3 meni bio pristojan, a i to je moglo bolje. Imam utisak da su igre sve gore i gore.

Mene samo Pes drzi danas,iako je igra otisla drasticno na dole,osecaj kad sam sa tri drugara u sobi i igramo 2na2 je i dan danas neprevazidjen...

Ne razumem, igre vas ne drze, sve su na istu foru, a danas se igre najvise kupuju (samo u Srbiji potroseno na igre oko 440 000eur u prosloj godini). Ja evo indie igre ne igram, jer vecina ili ima prelosu grafiku ili izgleda kao da je za telefon, cast izuzecima kao DayZ I Forest, ali to je sve alpha, beta I gama... Ja prvi trosim novac samo na igrice koje mogu da mi pruze zabavu u MP (za SP tu je TPB), sto znaci samo AAA naslove od iskljucivo jacih izdavaca, a razmisljanje slicno meni ima bar 70% ljudi jer se ipak najvise prodaju Big name naslovi, indie igre cine neku sicu, opet kazem ima izuzetaka, ali u moru indie naslova, I tu je drasticno opao kvalitet. Bas pratim temu sa akcijama oko igrica, i iskren da budem, od igrica za koje se tamo neko raspituje, za 80% nikada nisam cuo, a kad za neku odgledam gameplay cisto da vidim o cemu se radi, samo se zapitam kako taj neko moze to da igra, a da se ne smori posle par minuta, a i jos je dao 4, 5eur za igru :trust: Sto se mene tice Watch Dogs igram na Xbox360 jer nemam dovoljno rama na kompu, i ja sam zadovoljan igricom, nije kao GTA, ali drzi mi paznju...

Indie naslovi imaju itekako dobru grafiku. Braid je prelepa igra, sama po sebi. Ima i gomila drugih. Ali mi je ovo prva asocijacija. Malo umetničko delo. U kom sam proveo više vremena, s više zabave nego WD. A bogami i dobre frustracije.

Indie naslovi imaju itekako dobru grafiku. Braid je prelepa igra, sama po sebi. Ima i gomila drugih. Ali mi je ovo prva asocijacija. Malo umetničko delo. U kom sam proveo više vremena, s više zabave nego WD. A bogami i dobre frustracije.

Evo bas sam je video, ali to je Super Mario za komp, takve igrice sam igrao u vreme Pentium III-ke, I ako je to dobra grafika za danasnje standarde, onda ne znam stvarno... Znam da ce ispasti "klinac lozi se samo na grafiku" I znam da dobra grafika ne znaci I dobra igrica (Crysis cist primer), ali sigurno je da ce danasnji "klinci I buduce generacije(u sta ja spadam) igrati pre Crysis nego li taj Braid, ako nista drugo onda zbog grafike, jer je uzitak gledati to na ekranu... Nemoj me pogresno shvatiti, imaju velike igrice bagova kao sto kazes, ali u isto vreme tu igricu igra par miliona ljudi, dok te indie igre igra par 10-tina hiljada, ali ovo ti je razmisljanje jednog gejmera klinca, ipak se zna ko je ciljna grupa svim velikim izdavacima, a to smo mi, klinci :D :)

I sam ćeš razumeti kroz desetak godina :)

Marko, ovo je igrica:

1.JPG

Mi ovde diskutujemo o igrama, ako nemas nista protiv.

Marko, ovo je igrica:

1.JPG

Mi ovde diskutujemo o igrama, ako nemas nista protiv.

Battlefield-3-screenshots-Staging-Area.jpg

I ovo je zar, ne ?? :D
Pa o cemu ja diskutujem nego o igrama ?? Jedino sto sam stao na stranu Big Name naslova i izdavaca, po meni (ovo je samo moje misljenje) su se olosili upravo zbog indie naslova, jer ljudi danas imaju visoku toleranciju na bagove (koliko sam procitao milion ljudi kupilo DayZ, a igra u Alphi vec koliko, pola godine ako ne I vise, bagovi 10x gori nego u BF-u npr), I naravno to je dovelo do smanjenja kvaliteta igara, jer izdavaci su manje ulagali u igru ali su imali ogromne zarade, I jos jedna cinjenica je da ce onaj koji kupuje pre kupiti EA, Ubisoft, Activision, Take Two ili Deep Silver igru, nego od tamo nekog levaka koji je razvija u garazi... Indie igre dodju kao one knjige koje je pisac sam izdao, samo par njih bude uspesno, za ostalo vecina verovatno ni ne cuje... Ali izgleda da se izdavaci polako dovode u red, Destiny ce da razbije, ulozeno brdo love, BF: H su odlozili da bi bolje radila, GTA je suvisno pominjati, I naravno jos dosta drugih naslova... Padawan bez da se ljutis, ovo je samo moje misljenje, I ako ovo nije diskusija o igrama onda ne znam sta je... Izvinjavam se moderatorima sto ne pricamo od WD, doci ce vreme I za to :D

Pa o cemu ja diskutujem nego o igrama ??

Sve je to ok, samo nemoj da koristis izraz "igrica", molim te! :)

Evo bas sam je video, ali to je Super Mario za komp, takve igrice sam igrao u vreme Pentium III-ke, I ako je to dobra grafika za danasnje standarde, onda ne znam stvarno... Znam da ce ispasti "klinac lozi se samo na grafiku" I znam da dobra grafika ne znaci I dobra igrica (Crysis cist primer), ali sigurno je da ce danasnji "klinci I buduce generacije(u sta ja spadam) igrati pre Crysis nego li taj Braid, ako nista drugo onda zbog grafike, jer je uzitak gledati to na ekranu... Nemoj me pogresno shvatiti, imaju velike igrice bagova kao sto kazes, ali u isto vreme tu igricu igra par miliona ljudi, dok te indie igre igra par 10-tina hiljada, ali ovo ti je razmisljanje jednog gejmera klinca, ipak se zna ko je ciljna grupa svim velikim izdavacima, a to smo mi, klinci :D :)
Za deset godina Braid će da se pamti, dok je Crysis potpuno nebitan osim u tehničkom smislu. Koji će tada biti debelo prevaziđen. I neće biti nikakvog razloga da se igra. Kao što niko neće da pamti WD.

Kako ko, Braid da ti nisi pomenu ne bih znao da postoji (vidjao sam igre tog tipa, jedino super Mario se igrao)
I takve igre su po meni "igrice", Crysis, pamti ce se vrlo, vrlo dugo i ko ga je voleo i ko nije.
Pamti ce ga i svi oni koje je ta igra zatekla sa nespremnim masinama ( i ja sam jedan od tih) :D

Jok. Jedini kvalitet mu je grafika. A biće brdo igri sa über grafikom za deset godina. Zašto bi pamtio nešto prevaziđeno?

Zato sto je bio jedan od pionira na polju realisticne grafike, zato ce se pamtiti (to ne znaci da ce se igrati naravno).

Ali moras priznati da je za Crysis culo i igralo mnogo vise ljudi nego Braid (koji je stvarno odlicna igra, ali brojke su brojke...)

I Far Cry im je bio pionir.
Dosta off-topic.

Za deset godina Braid će da se pamti, dok je Crysis potpuno nebitan osim u tehničkom smislu. Koji će tada biti debelo prevaziđen. I neće biti nikakvog razloga da se igra. Kao što niko neće da pamti WD.

Crysis 2 i 3 su možda potpuno nebitni, osim u tehničkom smislu... Crysis 1 je vrhunska igra u maltene svakom pogledu, a to što su ga hejteri tada pljuvali jer nisu imali mašine za njega i svrstali u koš sa drugim "tech demo" igrama, to je isključivo njihov problem.

Crysis 1 je po meni imao samo jednu manu, a to je onaj korejski general boss, kojeg nisi mogao da ubiješ sa milijardu raketa ispaljenih u njega... sve ostalo je maestralno odrađeno.

Ima užasno raznovrsnu kampanju od po skoro 20 sati, AI sabija, mogućnosti za pristup borbama maltene neograničene... grafika je tu meni lično bila samo šlag na torti.

I dan danas ga pamtim kao igru koja je po kvalitetu maltene rame uz rame sa jednim Undyingom.

Kada bi se danas pojavilo neki šuter koji bi po svim tim aspektima mogao da se meri sa krizom kecom, pa makar i uz lošiju grafiku nego što je ona imala te 2007. godine, došlo bi mi da trčim go po kraju od sreće. :d

Stoga nemojte molim vas da svrstavate krizu keca u isti koš sa ovim drugim prerađevinama, hvala lepo.

Izvinjavam se za oftopičarenje, ali kriza 1 nije zaslužila takav tretman samo zato što većina nije mogla da ga igra ni 2010. kako valja.

Uporedjivati Crysis sa indi igrama je stvarno travestija. :D Zna se ko finansira takve projekte, proizvodjaci hardvera, veliki izdavaci... zato su i dospeli u probleme jer im je "poligonalni budzet" veci od profita.

Indi igre pravi tim od nekoliko ljudi, i mogu da sprovedu svoju umetnicku viziju po principu minimalnih troskova i maksimalnog profita. Jedu 'leb i pastetu u garazi godinu dana i pomole na dan izlaska. Bilo u onom filmu.

Iako se danas svasta trpa pod indie title, to je u principu jedino utociste zaista originalnih ideja, dobrih soundtrackova i "igara sa dusom".

Swapper, Child of Light, Valiant Hearts mi padaju na pamet od igara u poslednje vreme... Kome je dosta vise COD klonova, itekako ima izbor.

Binding of Isaac je umetnost. Krajsis 3, BF4, Codovi i WD i ostala družina ne mogu ni da mu priprde. I 100 puta je veći izazov od ovih visokobudžetnih igračkica.

Binding of Isaac je umetnost.

Kako za koga. Igra je morbidna i definitivno nije igra tip igre koji mi odgovara. Sa druge strane, na primer, Bastion je "umetnost", kako si to ti nazvao.

Ali to nije tema, tema je Watch Dogs. Nekome se igra dopada, a nekome ne. Meni je skroz ok i uživao sam dok sam igrao, što je najbitnije. Ima mana, ali mene je igra navukla da je odigram, iako to retko kojoj igri u današnje vreme uspe.

Nazad
Vrh Dno