Šta je novo?

Watch Dogs

Nadam se da je ovo Xbox grafika... Na prvim snimcima je izgledala mnogo bolje grafika..

Jedina igra za koju mogu da kazem da jedva cekam da izadje. A za grafiku me bas zabole da li ce biti najbolja na svetu. Kao prvo za max. podesavanja sa svim filterima/MSAA ce trebati gpu od 500e ako ne i 2 takve :d, kao drugo grafika deluje skroz dobro i na ovom snimku i muka mi je vise od hajpovanja igara samo zbog grafike. Ok, i to znaci ali ako je sve ostalo odradjeno jadno dzaba ta grafika. Evo Crysis 3 najbolje izgleda od svih fps do sada pa sam jedva presao koliko sam se smorio. Slicno je i sa vecinom novijih naslova. Gameplay, zvuk, fizika u igri, atmosfera/prica.. to je mnogo bitnije.

Poslednja izmena:
Izvrces moje reci. Kada sam prvi put video igru, sa sve kisom, vilica mi je pala na pod. Nije mi jasno kako nesto moze da unazaduje (nadam se da je konzolna verzija prikazana).

Bez obzira na sve navedeno i meni je jedna od najocekivanijih igara ove godine i jedva cekam da je igram. Naravno da nije grafika dovoljna za dobru igru.

p.s: Ja cak nisam ni mogao da zavrsim Crysis 3 koliko mi nije drzalo interesovanje. :)

Ma secam se i ja prvih videa iz igre.. brutalna grafika. Ovo je verovatno sa neke konzole..

Ista je se scena desila sa FAR CRY-om 3, prvo su pokazali na E3 demonstraciju gdje je stvarno grafika bila predobra kasnije u finalnoj verziji se ispostavilo da to nije slucaj, nadam se da to nece uraditi sa watch dogs-om ali sve se naginje ka tome izgleda.

da, svakakve se stvari desavaju...
jasno je zasto na konzolama postoji kompromis, ali cemu to na pc-u, nije mi jasno...
watch dogs mi ne izgleda vise nesto posebno, jesu pocetni traileri izgledali bolje, ali mozda je to samo efekat kise, koji upecatljivo izgleda i recimo u Sleeping Dogs-u, u odnosu na sve ostale efekte...
zatim, mozda je ovo konzolna verzija, mozda je kvalitet videa slabiji, sve je moguce, ali ne bi sad ulazio u neke teorije... ono sto je bitno jeste to, da kad jednom vidis Division od iste producijske kuce, onda ti Watch Dogs ne izgleda vise toliko dobro, kao sto je pre toga...
druga stvar, ne slazem se da bi sudeci po onome sto smo videli, za ovakvu grafiku trebala graficka od 500e ili dve u sli/cross... ne, meni ne izgleda ni priblizno dobro za takvu neku izjavu... izgleda kao nesto za sta je dovoljan 280x u najjacu ruku... problem je u tome sto programeri varaju, te vestacki povecavaju zahtevnost odredjenih igra, te se i kod ljudi izgubio osecaj sta bi ti zapravo trebalo biti dovoljno od hardvera...
odlican primer za to su konzole, i to sto one izvlace da tako kazem iz prilicno slabog hardvera u poredjenju sa pc-em, pa cu kao primer navesti Resident Evil 4, koji izgleda nestvarno, imajuci u vidu na kom hardveru radi, kao i recimo Last of Us...

e sad da se vratim na Watch Dogs... mene ovde samo gameplay zanima i nista vise... ako se desi i lepa prica i atmosfera, extra, ali prica mi za sad ne deluje uopste zanimljivo...
dakle samo me gameplay zanima, i videcemo dal ce to na nesto liciti i biti zanimljivo za igranje na duze staze, a ne par fora, koje se vide u traileru... to ce biti sud za ovu igru,jer se o tehnikalijama sve zna, ali ona nece biti dovoljna, a meni je dosta extra grafickih igra, koje nemaju nikakav gameplay, previse takvih sam odigrao u skorije vreme...

Ako next gen konzole ne mogu da izvuku grafiku i fluidnost vidjenu na proslogodisnjem E3-u ****m ti taj next gen! Ovaj trailer ne izgleda bolje od GTA 5, a u vecem delu izgleda cak i losije. Ostaje samo da se nadamo da je ovo XB 360 ili PS 3 verzija, u protivnom je igra prevara, nesto slicno Colonial marines-u. Naravno da nije sve u grafici, ali ovoj igri je grafika jak adut i ako bar 80% grafike sa E3-a ne bude prisutno u konacnoj verziji za sledecu generaciju, ovo treba smatrati prevarom. Sve ovo je interesantno, jer se Ubisoft u zadnje vreme opasno afirmisao kao AAA studio. Ovakve stvari im uopste ne trebaju.

Bas je u tome problem jer prodaju neku laznu nadu, false marketing, ako ovu bude na pc-u na max detaljima, onda je smjesno.
Meni licno je najbolja grafika prikazana na E3 2012 kad su navodno prikazali na jedno 680-tki, kad to uporedim i ovo izgledaju kao dvije razlicite igre po pitanju grafike, da je grafika bitna jest pogotovo kada su digli ovoliki hajp ove zadnje 2 godine -.-'

Watch Dogs E3 2012 vs March 2014

watch_dogs_e3_2012_vs_march_2014_by_endless_1-d795oxr.gif

Last vs current gen?

Poslednja izmena:
:vomit::lupko: Sad mi igra ne izgleda nista bolje od npr. nekog Saints Row-a :) Razocaran sam next gen-om uopste, ne vidim razlog da grafika stagnira, cak i u ovom slucaju da se unazadjuje..

haha stvarno smjesno ako se uspostavi da ce stvarno ovako bas i biti.

Mozda ce biti bolje za PC,PS4,Xboxone... a ovo sto izgleda tanko to za box360, ps3...

Ja sam definitivno ubijedjen da je onaj prvi gameplay trejler prerenderovan, to jeste da nece ni "next gen" izgledati onako dobro.

Mozda ce biti bolje za PC,PS4,Xboxone... a ovo sto izgleda tanko to za box360, ps3...

99% sam siguran da je to sa 'next gen-a', za last gen ce biti jos brljavije i blurovano da metar ispred sebe ne mozes videti :D

Ja sam definitivno ubijedjen da je onaj prvi gameplay trejler prerenderovan, to jeste da nece ni "next gen" izgledati onako dobro.

Naravno da je tako. Već sam pisao kako se novi video pojavio iz igre tako je grafički izgledala sve lošije.
Nije da igra mora da izgleda onako dobro da bi bila zabavna ali to podvaljivanje mi se smučilo.

Nevjerovatno mi je da su tako velike i "ozbiljne" kompanije u stanju tako nesto da rade. Kao igra preko dzojstika animirani film, a jos nije ni XboxOne izasao nego kao igrali su na PC-u. Kako da ne.

Ma meni je i gameplay sumnjiv... Djeluje mi kao da su sve fore i fazone ispucali na ovim video klipovima, da ce sve to da se vrti od pocetka do kraja jedno te isto, i da nece ama bas nista novo i revolucionarno igra donijeti.

ja apsolutno ne verujem da su oni pocetni traileri prerenderovani, jer je takva grafika itekako moguca na danasnjim jakim PC masinama...
ovde je samo taj slucaj, da su konzole sjebale stvar... prvo su od pc only igre, napravili konzolnu igru, koja bi trebala da prodaje konzole, zatim su izgubili vreme kasapeci grafiku, jer su je zamislili za PC, ne za konzole...

ja se samo nadam da cemo mi dobiti graficki verziju pravljenju za PC, ako je to moguce, ako su sve zajedno radili, onda cemo biti osudjeni na kompromise, sto ce zaista biti steta i greota za neiskoriscen hardver na pc-u, kao i sam potencijal igre...

ako nesto mute, eto jos jednog razloga zasto je preorder losa stvar... i uvek je lose kad platis majstorima unapred, onda znas da ce odraditi bezvoljan i los posao, kad im je vec u dzepu motivacioni faktor...
druga stvar je kickstarter, koji podrzavam u odredjenoj meri... ali ove komercijalne igre ne treba kupovati, dok se ne vide na delu...

Poslednja izmena:
Ako next gen konzole ne mogu da izvuku grafiku i fluidnost vidjenu na proslogodisnjem E3-u ****m ti taj next gen!

Odavno je jasno da ova nova generacija konzola neće pogurati ništa na polju grafike. Praktično rečeno u pitanju je tranzicija sa 720p na 1080p uz nešto malo veći broj detalja, ništa epohalno. A pri tome već od samog starta kaska za onim što u ovom trenutku PC može da izgura i sve više slušamo priče razvojnih timova o tome gde su štedeli na pojedinim multiplatform naslova što se tiče next-gen konzola, a ovo nije bio slučaj sa startovima ranijih generacija...

pa ne bi se bas slozio... ovo generacija konzola je mnogo jaca od prethodne, visetruko u poredjenju i sa recimo ps2 na ps3...
ovde def i jesu najvise budzili hardver i ovu generaciju bas i treba najvise grafika da odlikuje [nazalost]...

problem je u tome sto je PC sad toliko jak, i da se hardver toliko razvio, I da su konzole presle na pc sastav, da jednostavno ne mogu po toj cenovnoj kategoriji, koja mora biti dovoljno pristupacna za mass populaciju, da se nose sa visestruko skupljim pc-em, to je nerealno ocekivati i to se nikad nece desiti...

Edit

gledajte u pravcu Oculus Rifta... to je ono sto ce nas gamere spasiti i doneti toliko prizeljkivanu "revoluciju"... zaista smatram da ce biti veliki boom, i da ce spasti gaming industriju... nesto sto nudi toliku imerziju, da se osecate kao da ste u igri... to je generalno ono za cim svi ceznemo i sta nam nedostaje... no da ne idem u off...

Poslednja izmena:
samo da ga skroz srede i naprave da bude mnogo manje gabaritan, i biće rasprostranjen kao tačskrin telefoni .

Nema logike da je ovaj zadnji trailer sa PS 3 ili XB 360! Mislim valjda je logicno da prikazujes cedo kako najbolje izgleda, u najboljoj rezoluciji sa maksimalnim detaljima i super frejmrejtom, a ne na prosloj generaciji. Al ajde, da su i to odlucili, cisto da informisu ljude koji nisu presli na nove konzole sta dobijaju, jasno i glasno je trebalo da pise "PS3/XB360 footage", nesto slicno kao sto je Kojima uradio za MGS GZ. Ovo mi je nesto kao alkohol efekat - odes iz kluba misleci da si smuvao super ribu, a ujutru neka baba zategnuta da 20 god. izgleda mladje bez jedne sise silikonske koju si suvise stiskao jer si bio bas napaljen dok ste imali akciju!

Poslednja izmena:
Meni ovaj naslov na poslednjim snimcima sjajno izgleda, zaista fantastična grafika za jednu open world igru.. Ne vidim nikakav problem tu, a za gejmplej sam siguran da će kvalitetan biti.

Bolji je GTA IV :d
Znam ljude koji su pukli pare za komponente
imajuci u vidu ovu igru i zahtevnost iste.

http://i.minus.com/ibcUynCutGtfED.gif

Nemojte mi samo reci da ce ovako izgledati na "next gen" konzolama i PC-u?! Ljudi, pa ovo je prerenderovana animacija, film.... Kako hocete. Pogledajte samo fiziku vozila koje se raspada od detonacije, efekte eksplozije i detalje koji lete na sve strane.

Neki gameri i "novinari" puno kake. Namerno izvuku deo nekog trejlera koji najlošije izgleda pa ga posle porede sa delom nekog drugog trejlera koji pokazuje sličan gejmplej ali u potpuno drugačijim uslovima, i to im je posle dokaz nekakav kako igra sada dosta lošije izgleda nego na starim trejlerima.

http://i.minus.com/ibcUynCutGtfED.gif

Nemojte mi samo reci da ce ovako izgledati na "next gen" konzolama i PC-u?! Ljudi, pa ovo je prerenderovana animacija, film.... Kako hocete. Pogledajte samo fiziku vozila koje se raspada od detonacije, efekte eksplozije i detalje koji lete na sve strane.
Videćemo to kada izađe igra, nemam razloga da verujem da neće izgledti bar približno tako dobro na next gen konzolama i u PC izdanju na najvišim podešavanjima.
Novi trejleri sjajno izgledaju, gledajte ih cele u dobrom kvalitetu umesto nekih tamo gifova koje je neko zlonameran izdvojio.

Poslednja izmena:
odgledao oba, grafika nebo i zemlja...

Ima razlike u trailerima dosta..

Ali vidjecemo na sta ce to da lici, i kakve su im namjere

Joj, evo ga poceo je ponovo da smara... @djolenzi, reaguj! :D

Nazad
Vrh Dno