Šta je novo?

Wasteland 2

Sinoc sam hteo da nastavim da igram ali kad sam ucitao poslednji SAVE u grupi
sam imao samo 4 clana, dva pratioca koja sam imao su nestala... (AG centar / pratioci su mi ona DEATH riba sa pocetka i doktorka iz AG centra)
Igram preko steam-a, da li je jos neko imao slican problem ?

Igram na ranger nivou i zecovi me izjedose...opasno se lomim da spustim na seasoned na ovom mestu...sinoc sam celo vece probavao da u west garden prodjem onih 6 krvolocnih zecova ali avaj...mora neko da zagine a u fazonu sam da istu ekipu vodam i onda opet load save i tako 3 sata na istom mestu...bio sam blizu u jednom momentu, imam i dva dinamita a onaj prokleti shooting randomizer na 62% nije hteo da upuca iz prve I eto mene ispocetka....

Koje zamke?, s kojim skilom i od cega?...za mene je ovo tek pocetak tu sam prvo svratio nakon onog prvog radio towera, jos nisam ni usao u citadelu...vidim da su ljudi nakon izlaska iz AG centra lakse prolazili...ovde nema ammo dropa osim kada naletis na neki crate...ni onaj naucnik trader vise ne prodaje nista samo sedi u fotelji i bleji...ali zato zecovi...IZJEDOSE! :D

Poslednja izmena:
za zeceve ne zaboravite da imate i onu flautu sa pocetke... ;)

Ako vam treba neka pomoć oko pravljenja likova pogledajte ovo. Posebno obratite pažnju na onaj deo o odnosu broja ap i inicijative, u ovoj igri inicijativa ne određuje samo početni red poreza (kako sam logično očekivao) već će neko sa 20 imati tačno dva puta više poteza od nekoga sa 10. Zbog toga je inicijativa najvažnija karakteristika.
Funbuilding #11.5: Wasteland 2 Party Creation Gui…: http://youtu.be/A13K3fYckho

Ne znam ni ja, ali za demolitions kaze:
The ability to use thrown and placed explosive devices of all types

... a to bi u prevodu znacilo da moze da koristi i postavlja... ili mozda znaci da moze da koristi postavljene i bacene eksplozive?
Moram prvo da probam pa cu znati vise, ali bilo bi logicno da ako vec zna demontiranje da isti skil koristi i za montiranje.

Poslednja izmena:
Obavezno imajte u družini nekoga sa solidno visokim Perception-om. Propustićete gomilu stvari ako ga nemate (mada kapiram da svako od vas to isto misli za barem 2-3 skila jer je do sada naleteo na X primer :) )

Igra je odlicna, sinoc sam igrao do 3, ujutru zakasnio na pos'o :D

Igram na Ranger tezini, namucio sam se u nekoj pecini gde su rudari bili zatvoreni i cekali da neko dodje i donese deo dinamita kako bi razneli kamenje i prosli. Tamo neki badger-i, tri komada na pocetku, svako ima po 225 HP-a, a ja sa obicnim puskama im skidan 3-7, oni meni 30-40 :S:
OK, sa energetskom puskom im skinem oko 20-28 ali samo jedan mi u grupi koristi energetsko oruzje a i dotle sam naisao samo na dva - pocetni pistolj i pusku, Znaci to nije dovoljno.
I onda sam otkrio bombe, dinamite i bazuke..75 area dmg..oleshio sam ih :D posle ta tri ide grupa od 4 pa grupa od 6 badgera.

Dakle obavezno stekajte eksplozivne naprave, cuda cine.

Pa ovo izgleda treba da se igra kao Fallout Tactics =, kakve bre inteligencije i gluposti, samo rokaj Big guns, Energy weapons i demolition

Aj da pitam i ovde kao i na SK forumu:
Ne znam da li je bug ili je zbog tezine igre (druga tezina) ili je dizajnerska odluka ali kada NPC napada on napadne jednog, pa onda drugog, pa onda treceg, itd. Cesto mi se desava da mi rendzer prezivi zato sto protivnik umesto da napada tog jednog rendzera do kraja (tokom svog poteza) on ga pukne jednom pa onda trci/puca na nekog drugog. Koja je fora sa time?

Ja krenuh iz pocetka, ok mi je za sada, zecove sam nekako sredio ali mi musice dodjose glave :) Da li ima neki sistem spavanja da bi se obnovila energija, Ili samo ono sto pokupis od painkillera i lecenjki?

Nema spavanja, samo First Aid i doktori u nekim naseljima.
Inače završio sam igru juče pa ako vas nešto zanima pitajte. Druga polovina igre je dosta bagovitija, moraće ovo da se pegla pečevima još dosta. Nisu game breaking bagovi ali ih ima.

po vašim komentarima vidim da za ovo ne treba žaliti para
pa neka bude... kupujem...

Nema spavanja, samo First Aid i doktori u nekim naseljima.
Inače završio sam igru juče pa ako vas nešto zanima pitajte. Druga polovina igre je dosta bagovitija, moraće ovo da se pegla pečevima još dosta. Nisu game breaking bagovi ali ih ima.

koliko ti je sati trebalo da je zavrsis?

po vašim komentarima vidim da za ovo ne treba žaliti para
pa neka bude... kupujem...

bez razmisljanja... :)

inace kod mene na Lenovu Y580 (i5 verzija sa 8gb rama) radi sve u FHD sa high podesavanjima i skroz sam iznenadjen... Verujem cak da ce naredni patchevi da dodatno ispeglaju igru i srede bagove o kojima pricate (ja za sada nisam naleteo na neke)... :)

Igra je za svaku pohvalu, must buy za svakog fana ovog zanra!

Poslednja izmena:
ja igram ovu arg verziju i igra me odusevila, cekam da bude na popustu i sigurno je uzimam. Vrlo je zanimljiva samo mi nekako mala world mapa.

Znam da je ovo vezano za kupovinu muzike ali se moze i ovde primeniti:

10685422_10152646751305622_3575865756346802077_n.jpg

koliko ti je sati trebalo da je zavrsis?

Oko 90 sati a inače sam igrač perfekcionista znači sve čitam i radim što može da se uradi.

Apropo piraterije, ja imam pravilo da uvek prvo probam pirata a tek ako igra zadovolji onda je i kupim. Nisam toliko bogat da bacam pare unapred na gomilu ovih đubre igara koje pokušavaju da nam uvale.

Wasteland sam podržao još na Kickstarteru (2 za 30 dolara :) ) i to je jedini razlog zašto sam igrao original od starta.

Neki quest-ovi mi bas baguju u Holivudu :D Kod nekih NPC-jeva mogu beskonacno puta da dobijam XP kad zavrsim quest. Svaki put mi se zahvali i dobijem XP :D Vidim da su napisali da je izasao patch malopre na steamu, i da je ispravio gomilu stvari :) Igra je super, nisam jos zavrsio ali mislim da sam potrosio jedno 40h+ za sad :p FML

The first patch for Wasteland 2 just went live

Highlights

- Removed unused DX11 support to improve stability and allow Steam overlay to work properly

- Many UI fixes/polish for better ease of use and readability

- Slight reduction to jam rates for large offenders

- Added mini-maps to all shrine locations

- Improved localizations based on context and fixes for missing translated text

- Preserved time stamps on save games when using Steam Cloud

- Optimization pass to some of the more expensive levels.

More...

Poslednja izmena:
Ceo dan. :)
Tako kada se zalepim za neku igru igram dok je ne završim. Sva sreća pa u današnje vreme nema puno igara na koje se primim, rpg žanr je bio praktično mrtav celu deceniju pre Kickstartera.

Igrao sam na trećoj težini i igra je bila prilično izazovna celom dužinom. Tome sam možda i sam kumovao, jedan lik mi je bio heavy gunner od početka a heavy oružja su očajna skoro sve do kraja. Koriste tonu skupe municije a rade puno lošiji dmg od assault pušaka i mnogo se glave.

meni je ovo tako dobro leglo, vratilo me u kraj 90ih, baš sam ovakvo nešto tražio, da je novo a da je ko staro... ima da je igram na kapaljku, da traje i traje :D

Ljudi da li moze da se iskljuci auto-fokus kamere u borbi?
Ne zelim da mi cima kameru tamo-amo ocu da vidim death animaciju kada nekoga roknem.

Pošto sam teška nubina za ovo (porodio se dok sam prešao Divinity), koje likove preporučujete? Videh gore da je rečeno da je heavy užas, tako da to zaobilazim.

Vrh Dno