Šta je novo?

Wasteland 2

dal postoji u igri fast travel i lvl cap?

fast travel ne postoji jer bi to anuliralo celu poentu vode kao resursa...

par pitanja:

- ako je neki predmet oznacen kao "Junk" kad ga prvi put pokupim, da li je moguce da ipak moze da se iskoristi na nekom mestu (tj da nije iskljucivo namenjen prodaji za $)?

- ako na World Mapi hocu da prodjem kroz radioaktivno polje, da li svi clanovi ekipe moraju da imaju Radioactive Suit (ili kako se vec zove)?

- jeste li probali da kreirate likove sa maksimalnim (10 points) Atributom za dve kategorije: npr. Awareness i Speed (dobije se maksimalno brz lik)?
Ja sam napravio snajperistu koji ima 10 Luck ali tek sad sam procitao formulu za ukupan % Critical Hits
%Critical Hit Chance = RoundDown(Luck/2) + Critical Chance from Weapon Skill + Critical Chance from Weapon
sto ce reci: bolje da sam potrosio 10 poena na Int. ili Char. i zatim pomocu Skill poena pimpovao Critical Hit za snajper...

huh, mislim da cu da "popijem metak" i pazarim W2...

Za vas koji vec vozite- koliko je zahtevna/optimizovana igra? Nigde konkretno ne mogu da nadjem da li bi i sa kakvim podesavanjima mogao da pokrenem kod mene (i5-3210m,gtx660m, 8gb rama)... Moze li ovo u 1600x900 sa high podesavanjima da radi (eventualno fhd?) ili sam osudjen na 1366x768?

@kovacm: Da probam da odgovorim, obzirom da sam tek krenuo da igram:

- vrlo verovatno, zato ja iskusno stekam po jedan primerak svakog junk-a :p

- nisam siguran, mozda ako imaju dovoljno health-a uspes da ih proguras i bez odela

- po meni se ne isplati da im po svaku cenu nabijas jedan (ili dva) atribut(a) do kraja, iz nekoliko razloga, prvo, u toku igre ces verovatno nalaziti iteme koji dodaju po neki poen na atribute, drugo, mnogo je bolje izbalansirati atribute na drugi nacin. Tako recimo, za combat je verovatno najbitnije da character ima puno AP-a (kao i u svakoj poteznoj igri). Medjutim, u Wastelandu to ne znaci da moras sve da naguras na coordination (koji daje najvise na AP), jer i drugi atributi daju po malo na AP. Tako sam ja kreirao lika koji ima samo 6 coordination, ali ima dosta na strength i inteligence (5, 6 i 8 cini mi se) pa je ipak ispalo da ima na pocetku 10 AP-a.
Isto i za Luck, napravio sam kritikalnog snajperistu ali ima 6,7 na luck, ne vise. Osim luck-a, na kritikal sansu daje skill datog oruzja, samo oruzje, trinket...

Poslednja izmena:
Radioaktivna odela su "group items" (tako nekako se zovu) - equipuju se na sve clanove grupe. Treba samo jedan.

Meni sve proslo ok, GoG verzija.
Skinuo http://speedy.sh/bJxVE/sfx-sausage-1.3.rar
Extractovao i iskopirao sve u dir igre, promenio SweetFX_preset.txt da pokazuje na SweetFX_Settings_Wasteland 2_Sharper.txt koji je takodje u glavnom diru igre.
I na kraju promenio u properties shorcuta da target bude: "D:\Igre\Wasteland 2\WL2.exe" -force-d3d9

Trenutno se kreiraju chars, idemooo
Ja ovo probah i nece, ne znam da li ima veze sto mi je windows 64-bitni. Promenih putanju exe fajla dvoklikom se neista ne desava, ne startuje se igra. Ako moze neko meni onako bas step by step da pojasni kako da ovaj sweet fx uradim za wasteland 2, ako je uopste moguce na win7 64-bitnom. Unapred zahvalan

Ja ovo probah i nece, ne znam da li ima veze sto mi je windows 64-bitni. Promenih putanju exe fajla dvoklikom se neista ne desava, ne startuje se igra. Ako moze neko meni onako bas step by step da pojasni kako da ovaj sweet fx uradim za wasteland 2, ako je uopste moguce na win7 64-bitnom. Unapred zahvalan

"D:\Igre\Wasteland 2\WL2.exe" -force-d3d9

jesi stavio space tj razmak pre -force-d3d9?

Ma probao sam sa space nece da prihvati bez ali nece kliknem da startujem igru, nista se ne desi. Tek kad izbrisem dodatak putanji moze da se startuje ali bez dodadtaka na grafici vec kasicno.

@DAS
to se i meni cini... ja sam bas mislio da cu dobiti ultimativnog snajperistu kad ono cvrc. :D

...igracu jos malo sa ovom ekipom da vidim kako ide pa cu lako izpocetka...

@BooQy 10x

Kako resavate neprijatelje koji imaju dosta armora? Bas imam problem sa njima (igram na jednoj tezini ispod najteze)... Jel vodite nekog sa heavy weapons?

Ma meni je najvaznije da mi ekipa pokrije sve skilove jer ne zelim da ostavljam nista nedovrseno iza sebe.
Tako recimo jedan od rangera budzi Toaster Repair skill :D
Naisao sam za sada na nekoliko pokvarenih tostera i kad ih popravis mozes nesto da izvuces iz njih (nisam bas siguran koja je logika iza toga :)).

huh, mislim da cu da "popijem metak" i pazarim W2...

Za vas koji vec vozite- koliko je zahtevna/optimizovana igra? Nigde konkretno ne mogu da nadjem da li bi i sa kakvim podesavanjima mogao da pokrenem kod mene (i5-3210m,gtx660m, 8gb rama)... Moze li ovo u 1600x900 sa high podesavanjima da radi (eventualno fhd?) ili sam osudjen na 1366x768?

Anyone?!

Evo šta kažu u budućem opisu igre na Benchu:

Minimalne specifikacije:
Procesor: Intel Core 2 Duo ili ekvivalentan AMD procesor
Grafika: Nvidia GeForce GTX 260 ili Radeon HD 4850
RAM: 4 GB
HDD: 30 GB prostora

Preporučene specifikacije:
Procesor: Intel Core i5 ili ekvivalentan AMD procesor
Grafika: Nvidia GeForce GTX 460 ili Radeon HD 5770
RAM: 4 GB
HDD: 30 GB prostora

Moja konfa je značajno iznad ovoga i nemam nikakvih problema te vrste. Mislim da bi i tebi bi trebalo da leti bez problema.

Poslednja izmena:
Ma meni je najvaznije da mi ekipa pokrije sve skilove jer ne zelim da ostavljam nista nedovrseno iza sebe.
Tako recimo jedan od rangera budzi Toaster Repair skill :D
Naisao sam za sada na nekoliko pokvarenih tostera i kad ih popravis mozes nesto da izvuces iz njih (nisam bas siguran koja je logika iza toga :)).

Ja sam iz tostera izvukao beli sprej za crtanje i dao sam onom liku u citadeli gore-levo od ulaza, ali posle u Highpoolu u onoj pecini sam video neke grafite po zidovima i mozda moze sa tim sprejem da se precrtaju ti grafiti, pa mi bilo krivo sto nisam imao da probam.

Zanimljivo..e vidis takve detalje volim u ovakvim igrama :)

@ mushmular: GTX 660M, to je GK107 u mobilnoj varijanti, znaci 384 Kepler shejdera...moci ces da ga pokrenes i igras sigurno, ali mislim da ces za 1600x900 rezoluciju morati neke detalje da smanjujes. Mada, ovo je turn based igra, i da stucne malo, nije problem.

@DAS

yep, zato bas i pitam jer je rec o y580 laptopu... gtx660m je pandan gt640 na desku dok bi ovaj cpu bio nekom I3 ili pak slabijem i5... Smorio bih se da dam novce za relativno nezahtevnu igricu i da ne mogu da poguram... Hvala u svakom slucaju!

Btw ako vam nije mrsko, ko je uzimao na kinguinu za 18-19 jura W2 kljuceve za steam moze li na pm da mi pusti od koga su pazarili i koju verziju (deluxe/ranger), bio bih veoma zahvalan... thx

@doktor

Da si napisao to za sprej dan ranije, sacuvao bih ga! :)

@das evo boostovao sam Atribut tako sto vucem ovcu za sobom! :D

Btw ja te sa oklopom resavam sa blunt oruzjem (vucem i neko energetsko ako bas zatreba - sva imaju 5 za armoure)

Btw ja igram na i5 sandy sa intel 3000hd sve na minimum :D

Poslednja izmena:
Drugari,
Resio sam da krenem iz pocetka igru, aj mala preporuka kako da kreiram likove na sta da se obrati paznja? Ovi moji sto sam ih sada napravio su ocajni. I ako neko moze da mi kaze da li obelezava na mapi kada dobijes questove gde bi trebalo da se ide ili to radi samo za main quest?
Unapred zahvalan
P.S. I dalje nisam resio SweetFX_settings ako i za to jos neko ima ideju ili da mi opise step by step kako da aktiviram

Poslednja izmena:
W2 je trenutno na nuuvemu dostupan za 21-22e (give or take)... Da li kupujete preko proxy-ja i da li su igre kod njih region locked?

Pojedose mi dzigericu zecovi :mad:

Na Meku ili pod Windowsom?

mek
Pojedose mi dzigericu zecovi :mad:
:D
i ja ih upravo rokam! :)

meni je pojelo dzigericu ucitavnje i snimanje radi dobijanja boljih itema... :/ msm sam sam kriv ali bilo bi bolje da su item-i zakucani cim udjes u sektor umesto da idu random po otvaranju box-a....

@zuloom, @exste i ostali: na kom noviou tezine igrate?

ja ne drugom i stvarno je prelako....

Poslednja izmena:
mek

:D
i ja ih upravo rokam! :)

meni je pojelo dzigericu ucitavnje i snimanje radi dobijanja boljih itema... :/ msm sam sam kriv ali bilo bi bolje da su item-i zakucani cim udjes u sektor umesto da idu random po otvaranju box-a....

@zuloom, @exste i ostali: na kom noviou tezine igrate?

ja ne drugom i stvarno je prelako....

Eh pa to ti je klasican save-scumming... *** ja idem na srecu. Sta se otvori, to je to... I igram prvoj ispod najteze. Kad se predje, probacu i na najtezoj.

Igram na standardnoj (onoj predefinisanoj) i igra nije preterano teška za sada osim tog prokletog AG Centra u kom je sve otrovno i napdaju te mutanti koji ne dropuju municiju. Meni je sa 4 "pucača" u partiju bio pakao... Posle toga se nakupi dovoljno ammo-a a i omogućen je pristup citadeli pa se dobiju neki cool itemi :D

Kad pređem, svakako planiram još jedan run na sledećoj težini ali ovog puta spašavam Highpool, F*ck AG!!

Drugari,
Resio sam da krenem iz pocetka igru, aj mala preporuka kako da kreiram likove na sta da se obrati paznja? Ovi moji sto sam ih sada napravio su ocajni. I ako neko moze da mi kaze da li obelezava na mapi kada dobijes questove gde bi trebalo da se ide ili to radi samo za main quest?
Unapred zahvalan
P.S. I dalje nisam resio SweetFX_settings ako i za to jos neko ima ideju ili da mi opise step by step kako da aktiviram
Ili me iskulirajte :)

Ili me iskulirajte :)

pa kako si ih to napravio i zasto su ocajni?

ja sam napravio jendog lika koji ima max. int. i char. - njemu sve Skill poene dajem ili na konverzaciju ili na picklock, safe, demolition i sl.

2. mi je snajperista sa max. luck i sve dajem na sniper Skill

3. mi je medic + gun

4. mi je snagator: blunt weapon

Vrh Dno