Šta je novo?

Wasteland 2

Nema para, malo municije, healt nizak. Bas kako treba. Potpuno beznadje.

potpuno se slazem, ima to svoj smek i izazov... pa se radujes ko nenormalan kad skupis nesto para, pa kupis ili nadjes neko dobro parce opreme :)

ja igram sa inflitratorom, medicom, sniperom i jednim likom samo za pricu, zaboravih koja je klasa, msm da je neki tipa rogue, drugi je po redu kad biras vec napravljene likove...

sto se tice optimizacije, igra radi besprekorno za sad, ne znam tacno koji fps, to cu izmeriti pri sledecem pokretanju, a sve od opcija mi je na max... grafika je prolazna...

bogami, poprilicna razlika, ce ga probam... pitanje je dal dize zahtevnost?

Ne utiče na performanse. U samoj igri se može isključiti ili uključiti mod preko scroll lock tastera na tastaturi i tek tad se vidi razlika.

Kad member rikne za stalno jer ima negde nove regrutacije? I sta je sa skill poenima u tom slucaju za novog clana tacnije jel krece od level 1 ili ima da se kupi kao u divajnitiju kod onog lika sto prodaje clanove?

To i mene zanima, još mi nije niko umro ali me kopka šta se dešava, regrutacija može u Rangers Citadel-u mislim ali sa koliko XP-a stratuje novi regrut ne znam... Danas ću isprobati na nekom save-u.

***, koji povratak u prošlost, ne pamtim kada sam poslednji put ovoliko sejvirao :d

F9 samo seva :d A uz to, save za ulazak u lokaciju, 2 sejva za istrazivanje lokacije, sejv za izlazak i sejv za putovanje do lokacije :D

za totalni f9/f11 dozivljaj loot je random :d

dobra igra, bas dobra :)

saznao sam da grupa moze da ima max 7 likova, sto islim da je mnogo i mozes da imaksujes ekipu i kroz prvo igranje ako nemas sta pametnije da radis i u tom si fazonu :)

Poslednja izmena:
Deluje dobro, mada nisam stigao puno da igram...

E sad pitanje za one koji su igrali malo vise. Jel postoji mogucnost da se istrazuje kao u Falloutu 1 & 2? Ja sam malo lutao mapom, ali nista osim oaza nisam pronasao... Kada sam zavrsio ono prvu misiju (mapu), poslao me Vargas na sledece 2... Da li moze da se nesto pronadje, a da nije random encounter ili je redosled otkrivanja gradova uvek isti?

Npcovi su fiksnog nivoa i sposobnosti bez obzira kada ih pokupite.
Inače Rail Nomad Camp ima čak 3 npca koji su 6-8 nivoa. Čak i ako ne želite nekoga obavezno ga primite pa dismiss da bi se pojavio u bazi a vi dobili bonus od onog recruitment mastera.

Deluje dobro, mada nisam stigao puno da igram...

E sad pitanje za one koji su igrali malo vise. Jel postoji mogucnost da se istrazuje kao u Falloutu 1 & 2? Ja sam malo lutao mapom, ali nista osim oaza nisam pronasao... Kada sam zavrsio ono prvu misiju (mapu), poslao me Vargas na sledece 2... Da li moze da se nesto pronadje, a da nije random encounter ili je redosled otkrivanja gradova uvek isti?
Ja sam primio poziv radiom i otkrila mi se nova lokacija tako da ima toga, s tim da je ta lokacija uvek tu. Predpostavljam. Isto tako naleteo sam na Mysterious Shrine, random lokaciju tako da ima tih stvari.

Nisam nikada koristio SweetFX ali za ovu igru je must have. Pogledajte rayliku sa i bez: http://screenshotcomparison.com/comparison/92472

Ako neko hoće da proba: http://sfx.thelazy.net/games/preset/2130/

mene ovaj sweetfx opako zeza, skinem ga, procitam upustvo kako se koristi, ubacim ga... i u igri mi ne deluje ko da je aktivan, a na scrl look nista se ne menja...
probam sa sweetfx configuratorom, ista prica, promeni da bude neki drugi taster da pokaze igru sa tim efektom i bez, opet se nista ne menja...
zezacu se jos malo sa tim, pa ako nece, odustajem...

Zadnja igra u koju sam roknuo preko 100h je izasla pomocu kickstartera - Divinity OS, pa me zanima da li W2 vredi? Ako je ima makar malo smeka Fallout 1 i 2 serijala sigurno ce mi se dopasti. Takodje na Kinguinu sam nasao Steam Key za ~21е. Predpostavljam da je to najbolja pondua na netu?

Poslednja izmena:
Super cena, ja bas planirao da sacekam steam sale da bih uzeo za 50% off. Hvala, zamalo da promasim ostalo 2 sata.

Zadnja igra u koju sam roknuo preko 100h je izasla pomocu kickstartera - Divinity OS, pa me zanima da li W2 vredi? Ako je ima makar malo smeka Fallout 1 i 2 serijala sigurno ce mi se dopasti. Takodje na Kinguinu sam nasao Steam Key za ~21е. Predpostavljam da je to najbolja pondua na netu?

Što se mene tiče vredi, odavno me neki SP nije ovako držao. Šmek je wasteland (1) a manje Fallout, što nije loša stvar. Preporuka.

mene ovaj sweetfx opako zeza, skinem ga, procitam upustvo kako se koristi, ubacim ga... i u igri mi ne deluje ko da je aktivan, a na scrl look nista se ne menja...
probam sa sweetfx configuratorom, ista prica, promeni da bude neki drugi taster da pokaze igru sa tim efektom i bez, opet se nista ne menja...
zezacu se jos malo sa tim, pa ako nece, odustajem...

Heh meni igra nece ni da se pokrene sa njime -.- Uradio sam sve kao sto u onom uputstvu pise. Ona 3 fajla tamo gde je exe-e ostale fajlove i jedan dir u root w2 dira, dodao ono sa "-dx9dll" u shortcut... Kada pokrenem igru ekran se zacrni i onda izleti u win...

Meni sve proslo ok, GoG verzija.
Skinuo http://speedy.sh/bJxVE/sfx-sausage-1.3.rar
Extractovao i iskopirao sve u dir igre, promenio SweetFX_preset.txt da pokazuje na SweetFX_Settings_Wasteland 2_Sharper.txt koji je takodje u glavnom diru igre.
I na kraju promenio u properties shorcuta da target bude: "D:\Igre\Wasteland 2\WL2.exe" -force-d3d9

Trenutno se kreiraju chars, idemooo :D

Meni radi mod a uradio sam sve kao u uputstvu, tri fajla na jedno mesto, sve ostalo na drugo i na steamu dodao parametar za startovanje...

Sljupf daj da probam ponovo.

edit: A u brate koja razlika u grafici. Pa sto su stavili tako zamucene teksture? Ovo sada izgleda mnoooogo bolje.

Poslednja izmena:
a sto ga forsira u dx9?
jel igra inace dx11?

Uzeo sam na kinguinu W2 za 18 i kusur evra, ali desio mi se peh. Dobio sam dva kljuca umesto jednog ali sam ****** zaboravio koji kljuc sam aktivirao. Ako sam aktivirao kljuc koji nije bio namenjen meni, sta ce se desiti ako kinguin proda isti taj kljuc? Moja steam nalog ce biti banovan? Bicu oznacen kao kradljivac kljuceva? Stvarno ne znam sta da radim?

Da ti nisu možda dali drugi ključ za preorder bonuse ili tako nešto, ili da ti nisu dva puta naplatili? Pitaj support u čemu je stvar.

Inače ne bi ti bio banovan acc, samo bi ti bila skinuta igra sa njega.

Mada u steam transakcijama mi stoji dva itema W2 i W2 ranger edition, za oba pise da su cd key. Oba kljuca sam aktivirao... da nije to ono sto kazes W2 i bonus... mozda panicim bez potrebe.

Ako hoćeš da budeš miran, pitaj support za svaki slučaj.

Vidim da ima dosta vas koji kupujete preko G2a... Koliko je pouzdan/rizican?

Znam da se nekada desavalo da se zale ljudi na kasnjenje isporuke kljuceva i da je bilo cimanja za refund, tek uz pretnju bi magicno odmah stigao kljuc/refund...

Pitam samo...

Meni sve proslo ok, GoG verzija.
I na kraju promenio u properties shorcuta da target bude: "D:\Igre\Wasteland 2\WL2.exe" -force-d3d9

meni je izgleda samo taj deo falio, jer sam to ubacio u target i sljaka sad bez problema, tnx :)
u onom upustvu koje sam ja gledao, nigde zivo nije pisalo da se treba bilo sta kucati u target...
stvarno jako puno bolje izgleda... nije mi jasno zasto je sve onako mutno u originalu...

Kontaktirao sam Kinguin, na kraju ispade da je ono Wasteland 2 Ranger Edition bonus + Wasteland classic. E jesam panicar...

Vrh Dno