Šta je novo?

Wasteland 2

Zašto bi igra bila jeftinija po izlasku? Više bih voleo drugačije, da je za early backere (bila) jeftinija a da po izlasku ima punu cenu. U čemu bi tačno interes backera onda bio, da ih koriste za finansiranje projekta koji će onda za obične kupce biti jeftiniji?

Mislim, meni svejedno, kupio sam Wasteland 2 još davno na popustu early accessa ( :d ) ali mi je prosto nelogično da ga šuknu backerima a da u igri za manje novca od njih uživaju oni koji kupe regularno, pri tome ne rizikujući ništa i ne podržavajući nikoga.

Negde sam samo pročitao nešto tipa da je ta cena early accessa zbog kickstartera. Valjda, tamo bilo 60$, ili koliko već, da bi dobio svoju kopiju na Steamu kad se pojavi (vrlo moguće i neku nonsteam verziju), pa su zbog njih stavili cenu toliku kolika je bila za Early Access. Inače bi bila manja, pa bi se povećala. To je neko moje kontanje.

Da. Evo izasla je i kosta 40$. Cena od 60$ je ukljucivala early access.

Hm, imajući u vidu karakteristike Wasteland 2 EA, to je opaka prevara ljudi koji su podržali igru. Naime, igra je jako dugo bila u neigrivom stanju ili slabo igrivom stanju, što zbog nefluidne grafike i kretanja, što zbog nedostatka sadržaja, što zbog - i ovo je trajalo kroz ceo Early Access - toga što su sejvovi često bili nekompatibilni na svake 2-3 verzije, pa ne vidim kako su ljudi mogli da vide ne znam ni ja šta.

Efektivno, backerima su naplatili mogućnost igranja demoa...

Mislim da su od starta EA-a dali info da će biti niža cena kada igra izađe, nisu to sakrivali.

Stvarno prevara :)
Razmisliću sad za Torment...
EA Sam samo probao na deset minuta :)

Mislim da su od starta EA-a dali info da će biti niža cena kada igra izađe, nisu to sakrivali.

OK, ali i uz tu informaciju, igrači nisu mogli znati, primera radi, koliko će sadržaja biti u igri pre izlaska, ili da im sejvovi od builda X neće važiti za build Y što će im efektivno onemogućavati da pređu ozbiljniji deo igre tokom Early Accessa. Već će biti destimulisani da se bakću sa EA pošto će često morati ispočetka.

Mislim, nije ništa strašno, samo primećujem...naravno da ću lasno obrnuti pustaru sada kada je izašla :d Ja sam otprilike kao Vukodav, par puta po 15-20 minuta (i to u različitim buildovima) da ne kvarim sebi gušt finalne verzije, a čisto da budem u toku da li su sređivali neke stvari...

edit: Vukodave, nemaš šta da razmišljaš za Torment. A za Baldur's Pillars: Gate of Eternity 3 možeš već sada i ekspanziju da uzmeš :p

Poslednja izmena:
Pogresno ste shvatili. Prilikom backovanja na kickstarteru, igra je kostala 15-20$. Ko je tad dao toliko, sada je dobio igru. E ko je platio vise recimo 50-60$, dobice jos gomilu gluposti tipa fizicka kopija igre, neke novele i tako to. E sad, u EA postojao je samo jedan paket koji je kostao 60$ i koji je ukljucivao sve to. Znaci ko je hteo samo igru, nije mogao da kupi. Tek sad kad je zvanicno objavljena, postoji na steamu da se kupi "samo" igra i to kosta 40$. Ne vidim kako su oni obmanuli backere kada su dobili igru duplo jeftinije...

Elem, jel ima neko da igra? Kakvi su utisci?

Poslednja izmena:
Ja sam kupio na steamu, pojma nemam pošto ni šta sam sve dobio :d
Izvinjavam se, nisam imao pojma koliko je bilo na kickstarteru, nisam ni mislio da su mene obmanuli već originalne bekere, jer sam pogrešno shvatio da je bilo skuplje na kickstarteru nego sada :)

Torment nije mnogo, 30$ a fino izgleda... Pillars of Eternity ne može još uvek da se kupi :( kolko se sećam bila je malo jača cena

Kako Pillars of Eternity ne može da se kupi? Ja sam ga rezervisao, sa sve ekspanzijom. 35 dolara osnovna igra, ekspanzija 20.

Ovde:

https://eternity.obsidian.net

PRE-ORDERS COMING SOON

:)

Završen je crowdfunding. Ne znam tačno kad, nisam baš pratio razvoj.

Ah...pardon onda. E da znate, moglo je da se kupi :d

Auh, ovo definitivno mora da se krene nekoliko puta dok se ne provali idealna družina u odnosu na plan kako igrati.

ne znam, ako je druzina cetvoroclana i ne moze da se siri, onda svakako ne mozes pokriti sva polja... meni sad recimo fale brute force, demoliton i enginer likovi...
kapiram da ne mislis na to, samo sto mi deluje da je nemoguce napraviti najidealniju druzinu, vec samo najbolji pri malopre pomenutim okolnostima...
igram na ranger nivou tezine, pa cu videti kakav je izazov, dobro je sto moze iz opcija da se menja tezina kad hoces...

cudi me da niko ne pise utiske, jel igrate?

meni je igra ok za sad, mada nisam igrao ni sat vremena, pa je jos rano i za prve utiske...
malo mi se ne svidja kadriranje kamere pri odredjenim nivoima zuma, tj nije pregledna kolko bi mogla biti i nervira me pomalo ona velika ikonica ispod tvog lika sto oznacavaca da je selektovan... al to su sitnice...
takodje borbe i animacije mi deluju malo smotano... ali videcu dal ima nesto u sebi sto ce me naterati da progledam kroz prste tim manama...

Poslednja izmena:
Ufff, ja sam sabio preko 10 sati vec,
presao AG Center (gde mi se doktorka pridruzila sad imam 5-oro u partiju) i Hardpool bazu, sad sam u zatvoru kod Red Scorpiona :) Odavno me ovako nije navukla neka SP igra. Moze se pokriti vecina stvari i da ja sam iz druge uspeo da kreiram party, koliko - toliko odgovarajuci.

Trenutno vodim Snipera (lockpicking i Hard Ass, sniper rifles), Doktora (healing, surgeon, assault rifles, trap remove, safe loskpicking), Bruta (heavy weapons, blunt weapons, Mechanical, Strength, weaponsmith, breacher) i Tech curu (Tech, pistols, blades, energy weapons). Ovo je ugrubo, negde samo po jedan poen a na ostale grane sa mse fokusirao. Igra sabija! :D

Misije su izazovne i dugacke, prica dobra (za sada), dobar UI, odlican management itema u partiju.

Poslednja izmena:
Juče instalirao ko zna kad ću stići da igram a i odvraća me to što nemam vremena pa me strah da ne zaserem nešto još u startu :)

Možda prepišem ovaj gore set up likova haha :d

ne znam, ako je druzina cetvoroclana i ne moze da se siri, onda svakako ne mozes pokriti sva polja... meni sad recimo fale brute force, demoliton i enginer likovi...
kapiram da ne mislis na to, samo sto mi deluje da je nemoguce napraviti najidealniju druzinu, vec samo najbolji pri malopre pomenutim okolnostima...
igram na ranger nivou tezine, pa cu videti kakav je izazov, dobro je sto moze iz opcija da se menja tezina kad hoces...

cudi me da niko ne pise utiske, jel igrate?

meni je igra ok za sad, mada nisam igrao ni sat vremena, pa je jos rano i za prve utiske...
malo mi se ne svidja kadriranje kamere pri odredjenim nivoima zuma, tj nije pregledna kolko bi mogla biti i nervira me pomalo ona velika ikonica ispod tvog lika sto oznacavaca da je selektovan... al to su sitnice...
takodje borbe i animacije mi deluju malo smotano... ali videcu dal ima nesto u sebi sto ce me naterati da progledam kroz prste tim manama...

Po meni to je bas i car ovakvih igara. Koja je poenta da imas najidealniju druzinu, koja u jednom prelazu moze da resi sve questove/sidquestove itd. Jedva cekam da predjem KOTOR 2 pa da krenem sa W2. Prava renesansa RPG-ova nam sledi izgleda... Divinity OS, W2, Pillars of Eternity, Torment...

Usput, kakva je situacija sa bugovima? Da li je vec sad igrivo ili bi trebalo sacekati par patcheva? I sta se desi ako vam clan u grupi baci kasiku? Da li je onda zavrsio svoju karijeru za sva vremena ( kao Xcom ironman ) ili...?

Poslednja izmena:
Koliko znam dead is dead.

Poslednja izmena:
Pazi, kad ga obore, ako imas nekog sa surgeon skillom i sa adekvatnom opremom, imaš 5 min da ga podigneš, samo oprezno i sa dosta sejvova. Btw za AG center će vam trebati da ulažete bar u dve vrste oružja, dakle recept iz divinity ovde ne prolazi zbog ograničenja municije. Bar ja nisam uspeo da napredujem bez hibrida.

Po meni to je bas i car ovakvih igara. Koja je poenta da imas najidealniju druzinu, koja u jednom prelazu moze da resi sve questove/sidquestove itd. Jedva cekam da predjem KOTOR 2 pa da krenem sa W2. Prava renesansa RPG-ova nam sledi izgleda... Divinity OS, W2, Pillars of Eternity, Torment...

Naravno da je to čar ovih igara ali kako kad se nema vremena :(

Prvo da se pročita manual od 100 strana. Biće uživanje. Na Divinity sam dao 90 sati, voleo bih i ovo da gustiram.

Ja sam krenuo bez medika, pa sta bude. Ima da se slupam samo tako.

kakvo je stanje sa municijom, ima je dovoljno i isplati se ulagati u vatrena oruzja ili imati i melee u rezervi?

kakvo je stanje sa municijom, ima je dovoljno i isplati se ulagati u vatrena oruzja ili imati i melee u rezervi?

Nema para, malo municije, healt nizak. Bas kako treba. Potpuno beznadje. Da sada kreiram (napravio bi Bruce Lee rendzera), ali to ostavljam za drugi prelaz. Ja sam krenuo sa questovima redom, mada sam hteo odmah u srce pustinje i ispresavijali su me ko krme masan dzak. Igram na Ranger tezini koja je ok.

Poslednja izmena:
Usput, kakva je situacija sa bugovima? Da li je vec sad igrivo ili bi trebalo sacekati par patcheva? I sta se desi ako vam clan u grupi baci kasiku? Da li je onda zavrsio svoju karijeru za sva vremena ( kao Xcom ironman ) ili...?

NEma nekih bug-ova meni je jednom igra pukla pri kreiranju lika i to je to. Za sada. Sto se smrti tice kada liku HP padne na 0 nema dizanja bez surgeon skill-a i kada istekne nekih 1:30min lik je mrtav. Ukoliko pogodak prebaci dobrano preostali HP ubija ti lika na mestu. E sada koliko HP treba da ode u minus da bi odmah umro ne znam.

Ja sam krenuo sa 3x ista lika (sto se tice osnovnih atributa) i jednim koji je dizajniran za pricanje. Uglavnom bitno mi je da svi dobijaju po 4 SP po levelu ( a zbog toga int treba da je nasviran na 8) Svima sam dao meele kao jedno oruzje i a kao drugo svako nosi posebno, sniper, heavy i energy. Skillove sam rasporedio tako da pokrijem sve e sada da li ce to moci da ide tako ili ne nemam pojma.

Malo mi je bezveze sto ti primarni atributi nemaju malo vise veze sa skillovima, kao sto je u Fallout 2. Odo da igram :d

Kako radi igra, je li makar optimizovana da valja? (samo nemojte odgovor tipa "klizi mi, leti mi" a imate 20 frejmova)

Klizi mi :) Na mojoj konf.

Ja sam krenuo bez medika, pa sta bude. Ima da se slupam samo tako.

Nema šanse bez medica. Mora biti nekoga sa tim skilom, jednostavno nema dovoljno health itema u ponudi za ovoliko borbi.

Osim toga oni pain killeri koje svako moze da koristi su 3 x skuplji od healing medic opreme (bukvalno), drugim recima skup sport igrati bez medic-a.

Napravio sam za'ebanu ekipu :D
Za sada je odlicno, cak mi je i grafika jako lepa.

Nazad
Vrh Dno