Šta je novo?

Wardenclyffe Tower - IT Tema

Dzeksone, ne mogu da verujem da si toliko zadrt u svoja verovanja i odbacujes sve ostalo, cak i ne pokusavas da razumes... Da probam da objasnim sledece - sta je materija a sta energija? Fermioni i bozoni? Dokazi. Zaista, kako se odrzava jezgro u celini. Dokazi postojanje nuklearnih sila. Sve su to lepe reci koje prakticno ne znace ama bas nista jer nisu dokazane, isto kao i ti :) Ne moze materija da spozna samu sebe niti da razume stanje vece entropije, energije... Skoro svi veliki naucnici 20. veka su svoje teorije bazirali, skoro evil, na eksperimentalnim podacima... Mnoge pojave, prostije od tih su neobjasnjene a problemi se ne resavaju dizanjem na visu stepenicu... Znas li da postoje eksperimenti koji dokazuju da se rezultati ogleda menjaju samo time sto covek POSMATRA ogled i njegovo izvodjenje. Snimale kamere - ako se covek okrene ledjima ogledu rezultati su drugaciji... sada, ako pretpostavimo da posmatraci uticu na pojave u mikrosvetu, sta mi tu uopste mozemo da dokazujemo i ispitujemo???

Dzeksone, ne mogu da verujem da si toliko zadrt u svoja verovanja i odbacujes sve ostalo, cak i ne pokusavas da razumes... Da probam da objasnim sledece - sta je materija a sta energija? Fermioni i bozoni? Dokazi. Zaista, kako se odrzava jezgro u celini. Dokazi postojanje nuklearnih sila. Sve su to lepe reci koje prakticno ne znace ama bas nista jer nisu dokazane, isto kao i ti :) Ne moze materija da spozna samu sebe niti da razume stanje vece entropije, energije... Skoro svi veliki naucnici 20. veka su svoje teorije bazirali, skoro evil, na eksperimentalnim podacima... Mnoge pojave, prostije od tih su neobjasnjene a problemi se ne resavaju dizanjem na visu stepenicu... Znas li da postoje eksperimenti koji dokazuju da se rezultati ogleda menjaju samo time sto covek POSMATRA ogled i njegovo izvodjenje. Snimale kamere - ako se covek okrene ledjima ogledu rezultati su drugaciji... sada, ako pretpostavimo da posmatraci uticu na pojave u mikrosvetu, sta mi tu uopste mozemo da dokazujemo i ispitujemo???

Cekaj bre, jel imas neki link o ovome? Msm, zaista na granici cuda, voleo bih da vidim nesto vise o ovome, zaista deluje zanimljivo...

Poslednja izmena:
Okmijun - to sto si boldovao to je Kopenhagenska interpretacija ... mnogo me mrzi da objasnjavam jer je presirok pojam, ovo sto je korisnik napisao nije zapravo slucaj vec se Kopenhagenska interpretacijaa desava tako sto se za cesticu u posmatranom sistemu smatra da zauzima SVA stanja posto je prilikom merenja uvek tamo gde zelis da je posmartas. Objasnjenje za Kopenhagensku interakciju je u hajzenbergu jer je fundamentalna osnova kvantne mehanike da je je elementarna cestica u isto vreme i talas i cestica.

Korisnik2007a -

Nisam zadrt, vec poznajem dovoljno fizike da znam o cemu pricam. Nisam raspolozen da objasnjavam ono sto Primer Fileds predlazu ali samo cu da ti kazem ovako:

Ono sto je prihvacena teorija kvantne mehanike/relativiteta odnosno string teorije koja se trenutno juri kao najbolji kandidat Teorije svega, su stvari koje se POKLAPAJU sa eksperimentima dobrih 100 godina. CELA kvantna mehanika je prvo teorijski uspostavljena a kasnije ojacana eksperimentima. Takva teorija deluje kao slagalica od 5000 delova cijih smo 2000 sastavili bez skoro ikakve greske.

Primer Fields kada bi ovaj David Lapoint hteo da sastavi na papir, naisla bi na:

180 paradoksa
200 matematickih gresaka
20ak logicki pogresnih pretpostavki
itd ..

Covece, David Lapoint pre svega NIJE patentirao svoj izum kako navodi na pocetku klipa jer se njegov patent ne nalazi prijavljen nigde.

Oces direktan dokaz da je Primer Fields budalastina ? evo -

Magnet u gomili gvozdenih trica:

magnet_filings.jpeg

BUM! ode Primer fields teorija u nepovrat. Kraj price. Nema primer fields. Magneti rade onako kako ih poznaje PRIZNATA nauka, a ne u obliku dve cinije i po teoriji David-a "sve je kompresovana energija" kad nema objasnjenje niti matematiku iza objasnjena.

Ne palite se na ne-akreditovane naucnike sa Youtube-a koji u svojim "eksperimentima" nemaju nijednu jedinu matematicku formulu i verovatno ne bi mogli da rese osnovne diferencijalne jednacine a spominju neke "kompresije energija" ...

@Dzekson

Mislim da je Kornisnik mislio na nesto drugo, ta dualnost elektrona je poznata cca 100 godina /polozaj<>energija/, ne verujem da je mislio na to.

Starac predlazem ti od srca onako, da izucis podosta kvantne elektrodinamike i da shvatis da ne moze i ne valja teorija o Primer fields. EM polja nastaju kao posledica elektrmagnetne fundamentalne sile i prenosioci te sile su bosoni koji su nama poznatiji kao Fotoni. Jedan foton sam po sebi nema EM polje vec je njegova kretnja uzrocnik EM polja. EM polje je konstanta fotonska interakcija dva tela koji u razmeni fotona prezentuju ono sto mi detektujemo kao EM polje. Sta uopste znaci "gravitacija je kompresija" .. ? nekako mi deluje kao da prepisujes David-ove izreke koje nijedna nemaju veze sa mozgom. Naterao si me da pogledam klip od sat vremena i Primer Fields deluju manje verovatno od onih Blood electrifier-a za lecenje side.

Dakle, obrati paznju: to sto ti meni pricas za elektromagnetnu silu i da je svuda oko nas, i da zbog toga uopste postoji fenomen Hemije, to nije izmislio David to su izmislili Maksvel, Ajnstajn i Bor, i naknadno Dirak, Pauli i Hajzenberg. Njihov model kvantne elektrodinamike savrseno objasnjava pojave u prirodi i to je ono sto se smatra Elektromagnetizmom, kao JEDNOM od cetiri fundamentalne sile. Sve pojave na marko skali odnosno ljudskoj skali, osim gravitacije su objasnjive preko EM i to je veoma dobro poznato. Zapravo ne umem ni da pocnem da ti objasnjavam koliko nema veze sa vezom "gravitacija je kompresija" izjave, cega .. ? elektromagnetizma ? Sta cemo sa jakom silom .. ? Jel moze David lapoint da objasni kako postoji jezgro atoma koje odrzava stabilnost bez jake sile da se protivi EM sili ili pak postoji i neka "kontra EM sila" posto je po njemu sve EM .. ?

Jesam, i ti ljudi nisu u stanju definirati maltene nista kako treba. Zato i jesu stvorili koncept Renormalizacije. Previse su zaglibili pa se moraju renormalizirati.
Sudari cestice u LHC-u i izvrsi mjerenja? Znaci stvoris eksploziju i mjeris njene "dijelove"? To nije normalno.
Osim toga establishment nikad nije definirao cestice kako treba, pa prema tome uopce ne znaju sta sudaraju. Njihov Atom je matematicki konstrukt.

Ne postoje Atomi kako ih je mainstream nauka definirala. Ustvari ako pitas nekog od njih sta je Atom, reci ce ti da ne zna tacno.
Fundamentalna quanta je kako sam ranije rekao Elektron, tj. elektricno kretanje - spin, spirala, vortex. Sve ima svoj spin na fundamentalnom nivou.
Sve sile su manifestacija te jedne sile - kretanja. To sto se krece je svjetlost, vidljiva i nevidljiva.

Dva Elektrona ili dva Primer polja stvaraju photon u centru, a sto je ustvari efekt kompresije. Zbog zakona akcije - reakcije ti elektroni ce stvoriti dodatno polje, dekompresija, - plavi Elektron ili vortex.

helix.gif

Pogled odozgo. Puna linija ili radijacija, dekompresija ,ekspanzija je nevidljiva. Ovo je Russellov Elektron.

gravity4.jpg

Snimak Elektrona:

[YOUTUBE]ofp-OHIq6Wo[/YOUTUBE]

Sto se tice Primer Fields videa, ja sam uvjeren da ti nisi ni taj prvi dio pogledao kako treba. Znaci nisi kompetentan da pricas o PF.
Da si pogledao video kako treba, primjetio bi od 30:40 da je covjek pokazao magnetne linije pomocu kompasa i uporedio ih sa skoro pa istom slikom. Njegovi magneti imaju normalno polje oko sebe.

Establishment ne voli nova otkrica, pogotovo ako se ne slazu sa njihovim teorijama. Vec sam ti ranije dao primjer kvazara. Treba opravdati milijarde eura ulozenih u LHC.
Svako ko se i malo razumije u ovo sto pricamo ovdje ce postaviti pitanje; sto ste bacili pare! Zbog toga i nece prihvatiti nove ideje. Osim toga David nije clan establishmenta.

Ti vjeruj u sta hoces. Drzi se mainstreama. Nije meni cilj ovdje mijenjati necije misljenje.
Samo sam podijelio informaciju za koju smatram da je validna.

To je sve. Nemam vise volje raspravljati o ovome.

Poslednja izmena:
Stephen Hawking stuns physicists by declaring 'there are no black holes' - but says there are GREY ones.

http://www.dailymail.co.uk/sciencet...Hawking-admits-no-black-holes-GREY-holes.html

Znaci i sam Hawking priznaje da ne postoje crne rupe kakvim ih je on definirao. Ne postoji takozvani "event horizon" zona oko crne rupe iz koje nista ne moze pobjeci.
Naravno sam Hawking ne smije odbaciti glupi koncept "rupa" jer bi u tom slucaju ispao totalno u krivu, a sto i jeste. Sada ih naziva "sivim rupama"!?

Ali dobro, bar su poceli odbacivati te glupe teorije.

Moras da prestanes da vices "glupo" za nesto sto ima naucne potvrde u pretpostavci, pogotovo kada si proponent "Primer Fields" teorije koja ne da nema dokaza nego je totalni BS.

jos jednom ti ponavjam, direktan dokaz protiv primer fields-a u slici, dakle magnet u tricama metala:

magnet_filings.jpeg

dakle, obrati paznju na sliku, i ako si uopste razumeo Primer Fileds onda objasni zasto trice metala formiraju ovakav oblik a ne onakav kakav predlaze La Point ?

Crne rupe su sasvim solidno objasnjene kako kroz kvantnu mehaniku (entropija i termodinamika su nepoznanice ali to je za ljude 200 godina od sad) jer imamo sabijenu materiju gde je su jaka i slaba nadjacane gravitacijom i teoreski koncept crne rupe je realan u daasnjem opsegu razumevanja materije. Kroz Opsti relativitet takodje, jer imamo pojavu koja savrseno pasuje u Ajnstajnovu teoriju. I onog trenutka kada neko uspe da prokljuvi u "string teoriju" ili bilo koju alternativu pozadinskog povezivanja Opsteg relativiteta i Kvantne mehanike (teorija svega) crne rupe ce postati izvesnost. A string teorija kao najbolji kandidat vec nudi filozofsko teorijska resenja.

Moras da prestanes da vices "glupo" za nesto sto ima naucne potvrde u pretpostavci, pogotovo kada si proponent "Primer Fields" teorije koja ne da nema dokaza nego je totalni BS.

jos jednom ti ponavjam, direktan dokaz protiv primer fields-a u slici, dakle magnet u tricama metala:

magnet_filings.jpeg

dakle, obrati paznju na sliku, i ako si uopste razumeo Primer Fileds onda objasni zasto trice metala formiraju ovakav oblik a ne onakav kakav predlaze La Point ?

Crne rupe su sasvim solidno objasnjene kako kroz kvantnu mehaniku (entropija i termodinamika su nepoznanice ali to je za ljude 200 godina od sad) jer imamo sabijenu materiju gde je su jaka i slaba nadjacane gravitacijom i teoreski koncept crne rupe je realan u daasnjem opsegu razumevanja materije. Kroz Opsti relativitet takodje, jer imamo pojavu koja savrseno pasuje u Ajnstajnovu teoriju. I onog trenutka kada neko uspe da prokljuvi u "string teoriju" ili bilo koju alternativu pozadinskog povezivanja Opsteg relativiteta i Kvantne mehanike (teorija svega) crne rupe ce postati izvesnost. A string teorija kao najbolji kandidat vec nudi filozofsko teorijska resenja.

Nesto sto ima naucne potvrde u pretpostavci!? Bas si biser!

Mogu ja to lako nazvati glupim jer nema smisla. Ne postoji niti jedan dokaz da su crne rupe realnost.
S druge strane Primer Fields postoje i vidljivi su. Jasno se vidi da plazma prati oblike tih polja. Kacio sam ti gomilu slika.

Vec sam ti prije objasnio da PF imaju normalna magnetna polja oko sebe i da je David to demonstrirao. I PF upravo formiraju isti oblik kakav i trice metala. Naravno pomijeranjem sjevernog i juznog pola u PF-u ce se stvoriti drugacije "linije" ili efekti. Sve to je on demonstrirao.
Magnet kakav imas na slici ima prave uglove pa je zbog toga i polje nesto drugacije. Zamisli kakvo polje ima tvoje tijelo? Ali na fundamentalnim nivoima ce polja biti uvijek ista.
U mikro svijetu su ista i uvijek formiraju sfericne oblike. U makro svijetu takodjer uvijek formiraju sfericne oblike - u Svemiru ces samo vidjeti prstenove ili sfere, loptaste oblike.
Izmedju takoreci mikro i makro svijeta smo mi, nas svijet, i kod nas postoje razni oblici. Ali polja su i dalje ista na mikro i makro nivoima.
Samo se zapitaj zasto tekucina u Svemiru automatski se oblikuje u sferu. Znaci iza toga mora postojati nekakav sistem koji tjera tekucinu u takav oblik. Jednostavno sve je efekt kretanja energije koja se uvijek krece koncentricnim putanjama - spin, vortex. To je upravo elektricitet.

Ranije sam ti takodjer rekao da crne rupe nisu kompatibilne sa relativitetom. To je i sam Ajnstajn izjavio. Takodjer crne rupe nisu kompatibilne sa fundamentalnim zakonima fizike - konservacija energije.
Pa vidis da i sam Hawking mijenja pricu.

A string teorija je vrhunac gluposti! Stringovi cega? Sta vibrira? Vjerovatno njihovi matematicki atomi koje niko nikad nije vidio niti detektovao? Kakve gluposti!

Vrh Dno