Šta je novo?

Wardenclyffe Tower - IT Tema

okmijun

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2004
Poena
755
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7-7940x
Matična ploča
Asus x299 ROG
RAM
128GB DDR4
GPU
Titan X Pascal 12GB
Zanima me par stvari oko Wardenclyffe Tower, tj Teslinog tornja. Ovde ima puno ljudi koji su elektroinzinjeri, pa ne sumnjam da ce se neko vec odazvati.

1. Sta teslin http://www.google.com/patents/US1119732 Apparatus for transmitting electrical energy. stvarno radi?
Onako na srpskom, za laike?

2. Da li on mora biti od drveta, sam toranj? Tj da li je potrebno da je ceo toranj izolator?

3. Sta imamo od delova? tj celina?

4. Kako bi taj Toranj danas mogao izgledati? U smislu dimenzija, mreze pokrivenosti po planeti Zemlji, visini, itd...kad uzmemo u obzir, da su danasnje gradjevinske mogucnosti ipak daleko vece nego u vreme Nikole Tesle.

Iako se o Tesli trubi nasiroko, ove infomacije, onako sazeto nisam uspeo naci, pa ako je neko voljan, da makar iskopira odnekud nesto pametno, bio bih mu zahvalan, sto prostijim recnikom to bolje.
Samo, bez srbovanja na temu, da ostane ipak u ovirima wirelessa!
....

Zanimljiva tema svakako :)

A sto on radi stvarno?
Koliko je tacna tvrdnja da je njime moguce, teoterski, dobiti besplatnu energiju za sve?

Jedna od namena kako je Tesla zamislio je i ta koju spominješ.
Ali toranj nikada nije postao potpuno operativan.
Ja nisam iz elektro struke ali ovo su činjenice.

A dodatnog materijala na netu ima baš mnogo, počevši od činjenica i relevantnih stvari pa sve do teorija i gluposti kojih bi se i "Treće Oko" postidelo :D

Ne bih da udaram na paranoju ali... conspiracy theory... :) Tesla nit je bio glup niti je mastario, samo je bio los biznismen i nedovoljno oprezan...

Ma Tesla uopste nije bio biznismen jer ga to nije uopste ni zanimalo, da jeste bio bi najbolji koji se ikad od majke rodio.
Njegov zivot je bio nezamisliv za obicnog smrtnika, meni je zao sto ovo moze izgledati najblaze receno smesno, ali on je zaista pricao sa munjama, bas kao sto su smejali i drugim teh. otkricima.
Takva je priroda coveka, uvek bila i ostala.
Nije nikakva zavera, ko poseduje energiju, poseduje zivot, i njime upravlja kako mu se hoce, to je esencija price.
...
Sta mislis da mravi nemaju teorije zavere o cizmama i poplavama, tj kofama vode? isto tako je i za nas, samo je princip razmere veci, i mi smo ti neki mali mravi, sa kojima se ko zna ko poigrava...
...
Al da ne idemo dalje od teme.
Dakle, skuplja elektricitet jonosfere i prebacuje ga wi-fijem dalje, jel tako?
Kako to da napisemo recima na laickom jeziku elektro-tehnike?
U 5 redova? ili 2?
...
Uzmite samo u obzir da su pre samo 500 godina ljudi spaljivani na lomaci koji bi trvdili da je zemlja okrugla, slicna inkvizicija se ponovo radja, samo sa drugim idejama, ko ne prihvata pravila NWO, bice vrlo brzo mozda i bukvalno spaljivan.
Opet imamo neke teze u koje se ne sme dirnuti, a najblaze sto ti se moze desiti je da budes ismejan.
...
Takodje, jel neko u toku ona 2 cuvena intervjua, jedan iz 1899, cini mi se, a drugi iz 1937.
Koliko sam uspeo da proverim, sadrzaj na engleskom i na srpskom, nije bas isti?
...
Da, toranj nikad nije postao poptuno operativan jer je srusen, zanimljivo...pod izgovorom da ce biti opasnost za nemampojmasta...

Poslednja izmena:
Necemo rasvletiti nista, meni samo treba da mi neko na knjizevnom srpskom govoru, objasni sta on, toranj, i cela ideja tacno radi, nista vise a ni manje.
Msm da to moze u 5 recenica stati. I meni je jasno da radi "nesto", moje pitanje je sta?
...
U svakom slucaju odlican manevar za stvarno i zatvaranje teme, cudi me da je i 24h prozivela.
A prepucavanja i offtopica, ima na svakoj temi, sto bi ova pa i bila izuzetak?

Otprilike je tako.
Tesla je izgleda imao na umu konstrukciju neke vrste perpetum mobile, toranj koji je ustvari jedan veliki kolektor energije koja se nalazi oko nas, pa bi izgradnjom više takvih tornjeva po površini cele zemljine kugle bila napravljena mreža za besplatno snabdevanje energijom koja je tu, ne treba je "proizvoditi" (ko zna osnove fizike jasno mu je zašto sam stavio navodnike). Dakle, beskonačan izvor energije za sve stanovnike ove naše planete, beskonačno dugo (ustvari, sve dok ista planeta postoji).
Da li je ovo zaista tako ili ne morao bi da potvrdi sam pronalazač, ali koliko sam ja čitao ovo je otprilike poenta onoga što je navodno Nikola Tesla hteo da uradi sa izgradnjom čuvenog tornja, iliti aparatusa za transfer električne energije.

Da, otprilike da je to i najtehnickije sto se moze najprostije reci, dakle to je induktorski kalem, ako sam dobro rekao, koji skuplja energije iz jonosfere i salje dalje po zemaljskim prijemnicima?
Ako neko nesto ima da doda, bio bih zahvalan, ako ne, onda je to to.
Hvala svima u svakom slucaju.

Ma Tesla uopste nije bio biznismen jer ga to nije uopste ni zanimalo, da jeste bio bi najbolji koji se ikad od majke rodio.
Njegov zivot je bio nezamisliv za obicnog smrtnika, meni je zao sto ovo moze izgledati najblaze receno smesno, ali on je zaista pricao sa munjama, bas kao sto su smejali i drugim teh. otkricima.
Takva je priroda coveka, uvek bila i ostala.
Nije nikakva zavera, ko poseduje energiju, poseduje zivot, i njime upravlja kako mu se hoce, to je esencija price.
...
Sta mislis da mravi nemaju teorije zavere o cizmama i poplavama, tj kofama vode? isto tako je i za nas, samo je princip razmere veci, i mi smo ti neki mali mravi, sa kojima se ko zna ko poigrava...
...
Al da ne idemo dalje od teme.
Kako to da napisemo recima na laickom jeziku elektro-tehnike?
U 5 redova? ili 2?
...
Uzmite samo u obzir da su pre samo 500 godina ljudi spaljivani na lomaci koji bi trvdili da je zemlja okrugla, slicna inkvizicija se ponovo radja, samo sa drugim idejama, ko ne prihvata pravila NWO, bice vrlo brzo mozda i bukvalno spaljivan.
Opet imamo neke teze u koje se ne sme dirnuti, a najblaze sto ti se moze desiti je da budes ismejan.
...
Takodje, jel neko u toku ona 2 cuvena intervjua, jedan iz 1899, cini mi se, a drugi iz 1937.
Koliko sam uspeo da proverim, sadrzaj na engleskom i na srpskom, nije bas isti?
...
Da, toranj nikad nije postao poptuno operativan jer je srusen, zanimljivo...pod izgovorom da ce biti opasnost za nemampojmasta...

Za mene heroji/idoli ne postoje, ali Tesla je nesto najblize tome.

Wardenclyffe Tower je jedna velika Tesla zavojnica - Tesla Coil. Znaci nadji informacije kako napraviti TC.

Eric Dollard je jedan od tih koji dobro zna zasto Tesline ideje nisu prihvacene. Svaki Ericov pokusaj da ih replicira je sprijecen od strane vlasti - 7 laboratorija mu je unisteno. Cak je jedno vrijeme zivio u autu.

[YOUTUBE]siAoLdHvVFY[/YOUTUBE]

A ono o cemu su Tesla i Walter Russell davno govorili je David LaPoint najbolje demonstrirao i objasnio kroz eksperimente - elektromagnetna polja. Ovo je revolucija:

[YOUTUBE]9EPlyiW-xGI[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]2NogyJ0k8Kw[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]lpI6ikj1G-s[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Lijepo kaze nas narod:
BEZ STARCA NEMA UDARCA!!!
....
Ulepso si mi dan, ovo mi je bas trebalo...

Poslednja izmena:
Lijepo kaze nas narod:
BEZ STARCA NEMA UDARCA!!!
....
Ulepso si mi dan, ovo mi je bas trebalo...

Meni je drago da te ovako nesto zanima.

Mozda ces morati pogledati vise puta ove Primer Fields demonstracije da bi to dobro shvatio?
Prvi video je vise upoznavanje. U drugom je to bolje objasnjeno i demonstrirano. Treci dio se bavi svjetloscu - double slit experiment.
Cetvrti dio bi trebao objasniti sta je materija i kako se formira, medjutim jos uvijek nije odradjen taj video. Mada ja vec otprilike znam kako bi to trebalo izgledati.

Evo ukratko da ti odgovorim. Ovo sto je Tesla zamislio nije moguce nikako, bas kao ni 90% njegovih ostalih patenata. Fora je u tome, sto je tih godina u Americi svako mogao da patentira sta mu padne na pamet, bez obzira da li je izvodljivo, ili ne. Zakon o patentiranju u USA je izmenjen jedno 40 godina nakon Tesline smrti, pa takve gluposti vise ne prolaze. Ako ti nije jasno o cemu govorim, pogledaj Teslin "patent" o "solarnim plocama", vecu glupost covek stvarno nije mogao da smisli. U sustini, taj patent se zasnivao na sledecem: uzmes metalnu plocu i na nju stavis zicu, koju zatim ubodes u zemlju, i dokle god sunce greje tu metalnu plocu, imas besplatnu struju (tj. solarni panel).

Da se vratim na temu. Prenos energije (struje) bezicnim putem je moguce odraditi, ali takva "struja" nema nikakvu upotrebnu vrednost, jer je nekoliko desetina hiljada puta manja od jacine koju daje obicna baterija. Ako hoces ovo da ukapiras, ipak moras imati neku osnovu iz elektrotehnike, tj. moras da shvatis sta je radio talas i kako se prenosi energija...

^^^^
Ja na celu teslinu ideju, ako tako nesto se moze reci da uopste i postoji, najvise gledam sa neke "duhovne" strane.
Tj kad malo zaceprkas po njegovim stavovima, uporedis sa temeljnim principom kvantne mehanika /0<>1/ i uporedis recimo sa Starim i Novim Zavetom, jasno ti je da svi govore o jednom te istom.
Vise mi je intiutivno jasno, nego sto bih mogao objasniti recima, a kako vise razmisljam, isto to je jasno i nekoj starini na Romaniji sa ovcama, a da i ne misli puno o tome.
Onda vidis i da narodna mudrost, prava, neuprljana, takodje se zasniva na vrlo jasnoj podeli izmedju 2 stanja, recimo da su to 0 i 1, svejedno, tj potpunom nepostojanju "sive zone" za bilo sta, drugim recima, ili jesi ili nisi, da tako kazem, pobudjeni elektron.
....
Jel ima ovaj video neki smisao?

http://www.youtube.com/watch?v=vuINhmT3V8Y
....
EDIT:
Da, znam za to, da si mogao patentirati bukvalno bilo sta, sta god ti padne na pamet, uz 2 svedoka.
Hm, mozda nema sad primenu, ali da li ce mozda imati?
Uzmi u obzir da o oni koji su spaljivali ljude na lomaci su bili apsolutno ubedjeni da Zemlja nije okrugla, i da rade dobro delo, stvari se menjaju.

Poslednja izmena:
Evo ukratko da ti odgovorim. Ovo sto je Tesla zamislio nije moguce nikako, bas kao ni 90% njegovih ostalih patenata. Fora je u tome, sto je tih godina u Americi svako mogao da patentira sta mu padne na pamet, bez obzira da li je izvodljivo, ili ne. Zakon o patentiranju u USA je izmenjen jedno 40 godina nakon Tesline smrti, pa takve gluposti vise ne prolaze. Ako ti nije jasno o cemu govorim, pogledaj Teslin "patent" o "solarnim plocama", vecu glupost covek stvarno nije mogao da smisli. U sustini, taj patent se zasnivao na sledecem: uzmes metalnu plocu i na nju stavis zicu, koju zatim ubodes u zemlju, i dokle god sunce greje tu metalnu plocu, imas besplatnu struju (tj. solarni panel).

Da se vratim na temu. Prenos energije (struje) bezicnim putem je moguce odraditi, ali takva "struja" nema nikakvu upotrebnu vrednost, jer je nekoliko desetina hiljada puta manja od jacine koju daje obicna baterija. Ako hoces ovo da ukapiras, ipak moras imati neku osnovu iz elektrotehnike, tj. moras da shvatis sta je radio talas i kako se prenosi energija...

Pa bilo bi se dobro malo upoznati sa "materijom" prije nego sto se udje u polemiku.

Radio talasi na koje ti mislis su Hertz talasi, klasicni EM talasi. Tesla je otkrio drugaciju vrstu talasa, tzv. longitudinalni talasi, a koji ne gube jacinu u odnosu na udaljenost. Sa ovom vrstom talasa je moguce slati energiju npr. kroz zemlju brzinom vecom od brzine svjetlosti - C.

"That electrical energy can be economically transmitted without wires to any terrestrial distance, I have unmistakably established in numerous observations, experiments and measurements, qualitative and quantitative. These have demonstrated that it is practicable to distribute power from a central plant in unlimited amounts, with a loss not exceeding a small fraction of one per cent, in the transmission, even to the greatest distance, twelve thousand miles — to the opposite end of the globe." — Nikola Tesla

[YOUTUBE]wj6JwxtbwqQ[/YOUTUBE]

Ericov skriveni lab:

[YOUTUBE]3uXL4_Yas2k[/YOUTUBE]

Objasnjavati Tesline longitudinalne talase koristeci klasicne EM teorije je pogresno.

@aLti

Ni meni nije jasna ostrina sa kojom si nastupio prema svemu ovome. U najmanju ruku si Teslu proglasio schizofrenicarem, jer ako ovo nije istina, onda je za ludnicu, ne ti, vec Tesla.
....
Longitudinalni talasi, bez obzira na ucestanost, koliko ja povrsno poznajem, mogu imati talas velike duzine, drugim recima, mozes skoro pa trenutno putovati kroz prostor. Nek starac kaze vise o tome.

Poslednja izmena:
Koliko se sećam struja je trebala da se prenosi preko Zemlje, antena se ubadala u zemlju a ne preko vazduha

Što se tornja tiče, sad može da se pravi ako ništa drugo kao turistička atrkacija, jer stalno pucaju gromovi u vrh tornja

Dragi starce, o Tesli sam toliko knjiga procitao, da malo toga o njemu ne znam. Ovo sto si napisao, molim te nemoj vise, smejace ti se ljudi... :)

Longitudinalni talasi nisu nista novo, niti ih je izmislio Tesla. Primera radi, zvucni talas je longitudinalni talas. Sve ovo ostalo o cemu pricas, spada u domen okultne fizike.

@okmijum

Nisam rekao da je Tesla bio za sizofrenicar, nego da je patentirao ideje za koje ni on sam nije znao da li su moguce, ili ne. Ali ako cemo realno, i prema onome sto je on pisao, i prema onome sto su drugi pisali o njemu, bio je.

@aLti

Pa zar nije i cela nauka okultna? Ako cemo realno? Vise tabu tema i svetih krava nije postojalo nikad u istoriji covecanstva, samo je doba inkvizicije mozda bilo slicno.
...
Slazem se, po mnogim simptomima, i jeste bio "malo nachet", al ko od najvecih ljudi sveta pa i nije? To mozemo reci za svakoga coveka, koji je pomerio granice covecanstva, jer da je bio normalan, sedeo bi u Smiljanu i cuvao ovce.
...
Da se vratim na okultno. I jeste okultno, na neki nacin, kako ti smatras, ali i to je korak dalje, ne unazad, da covek izadje iz okvira materije i smrtnosti, malo ti je teze to mozda da shvatis, ako ne zelis, ali to je bila poenta celoga teslinog rada na zemlji.
Traganje za vecnoscu.
Samo napravi paralelu sa slicnim situacijama u istoriji, nista se nije promenilo, i Sumeri, svi odreda, recimo, su bili ubedjeni da ih nose neke kornjace ili slonovi, ljudi su se do pre 100 god, lecili zivom, itd, da ne nabrajam dalje...uvek ima granica koje se probijaju.

Dragi starce, o Tesli sam toliko knjiga procitao, da malo toga o njemu ne znam. Ovo sto si napisao, molim te nemoj vise, smejace ti se ljudi... :)

Longitudinalni talasi nisu nista novo, niti ih je izmislio Tesla. Primera radi, zvucni talas je longitudinalni talas. Sve ovo ostalo o cemu pricas, spada u domen okultne fizike.

@okmijum

Nisam rekao da je Tesla bio za sizofrenicar, nego da je patentirao ideje za koje ni on sam nije znao da li su moguce, ili ne. Ali ako cemo realno, i prema onome sto je on pisao, i prema onome sto su drugi pisali o njemu, bio je.

Dragi aLti, ovdje je takodjer osoba koja zna puno toga o Tesli. A ljudi da su samo malcice normalniji, na ovoj planeti bi bio Raj. Ljudska je glupost nenad****va.

I odmah da demistificiramo okultizam. Okultno znaci skriveno, ne magicno ili paranormalno.

Longitudinalni talasi su u Teslino vrijeme bili nesto novo. Danas naravno nisu. I sve vrste talasa proizvode zvuk jer je to nista drugo nego kretanje-vibracija energije. Zato svaka "materija" moze proizvesti zvuk, ali naravno ljudi mogu deketovati samo odredjene frekvencije. “If you want to find the secrets of the universe, think in terms of energy, frequency and vibration” - Nikola Tesla.

Sta je zapravo zvuk i kako stvara formu:

[YOUTUBE]IvKt9dfxHNI[/YOUTUBE]

Za covjeka koji je prije 120 godina koristeci radio talase upravljao sa minijaturnim brodom reci da ne zna sta prica je prilicno neozbiljno. Mogu zamisliti sta su ljudi koji su svjedocili tom dogadjaju mislili u to vrijeme? Eric Dollard je uspio ozivjeti neke Tesline eksperimente, i sve i jedan lab mu je unisten. Meni je vrlo dobro jasno zasto.

Mainstream fizika je krcata glupostima koje nemaju veze s realnoscu, pogotovo teoretska fizika. Pogledaj Primer Fields demonstraciju pa ces vidjeti o cemu govorim.

Mainstream fizika je krcata glupostima koje nemaju veze s realnoscu, pogotovo teoretska fizika.

Uredjaj na kojem si kucao svoju poruku funkcioniše na saznanjima mainstream fizike. A ne okultne fizike.

Nećemo sada cepidlačiti terminima, ovo u šta je skrenula tema je ono što se naziva okultna fizika i neizbežna je stvar u temama sa Teslom i njegovim radom.
E da, i teorije zavere takodje idu obavezno u paketu..

Uredjaj na kojem si kucao svoju poruku funkcioniše na saznanjima mainstream fizike. A ne okultne fizike.

Nećemo sada cepidlačiti terminima, ovo u šta je skrenula tema je ono što se naziva okultna fizika i neizbežna je stvar u temama sa Teslom i njegovim radom.
E da, i teorije zavere takodje idu obavezno u paketu..

A za sta je temelje postavio niko drugi nego Tesla demonstrirajuci upravo brod koji sam spomenuo. Taj brod ili teleautomaton kako ga je on nazvao koristi "logic gates" - aka tranzistor. Medjutim ovo mu niko nije priznao.

Ono na sta mislim kad kazem gluposti su; big-bang, crne rupe, ekspanzija svemira, nesto iz nicega, kvarkovi/leptoni/gluoni, Higgs boson, i sl.

Poslednja izmena:
A za sta je temelje postavio niko drugi nego Tesla demonstrirajuci upravo brod koji sam spomenuo. Taj brod ili teleautomaton kako ga je on nazvao koristi "logic gates" - aka tranzistor. Medjutim ovo mu niko nije priznao.

Ono na sta mislim kad kazem gluposti su; big-bang, crne rupe, ekspanzija svemira, nesto iz nicega, kvarkovi/leptoni/gluoni, Higgs boson, i sl.
Meni nije sporan Tesla, Tesla je genije svoje vrste bio. Rame uz rame sa Leonardom.
I procesori (na primer) ne funkcionišu samo zahvaljujući Tesli, već su konstruisani i funkcionišu po zakonima kvantne fizike, a i kako bi drugačije mogli..
Kvantna (i teorijska i praktična) fizika je takva kakva jeste, prilično čudna ali to ne znači da je glupost.
Već da u nano razmerama vladaju drugačija pravila.

"Ono na sta mislim kad kazem gluposti su; big-bang, crne rupe, ekspanzija svemira, nesto iz nicega, kvarkovi/leptoni/gluoni, Higgs boson, i sl."
Shvatio sam te ispravno, sve navedeno su gluposti, lupetanja i izmišljotine?

....
"Ono na sta mislim kad kazem gluposti su; big-bang, crne rupe, ekspanzija svemira, nesto iz nicega, kvarkovi/leptoni/gluoni, Higgs boson, i sl."

Upravo to, big-bang, i sve ostalo proisteklo od njega, je klasicna mitska sumerska prica, savremena nauka je mnogo vise okultnija nego sto i mislis.
Iliti "svet nastaje od jajeta...", jeste, u bajci samo.

Upravo to, big-bang, i sve ostalo proisteklo od njega, je klasicna mitska sumerska prica, savremena nauka je mnogo vise okultnija nego sto i mislis.
Za mene je okultno/okultna nauka ono što se ne može ponoviti eksperimentom i/ili dokazati i potvrditi matematički.
A nauka je suprotno od toga.
Ako je sve dakle od navedenoga po tebi okultno to jest nepodržano dokazima, onda se ponovo vraćamo na priču o zaverama, zar ne?

Ja ne znam sto stalno forsiras te zavere?
...
Da, nista od toga nije podrzano dokazima, jer ih i nema, crveni i plavi pomak, mozes slobodno zanemariti.

Zavere obično potenciraju ljudi koji negiraju nauku, to jest ona je za njih laž stvorena sa ciljem manipulacije.
A pošto ti kako si sam izjavio ne priznaješ kvantnu fiziku i kompletnu astrofiziku...

Svi mi ostali izgleda živimo u zabludi da su fizika i astrofizika nauke.
Ti si suprotnog stava red bi bio da pokušaš da nam objasniš u čemu to grešimo i kako je došlo do takve masovne iluzije.

Zavere obično potenciraju ljudi koji negiraju nauku, to jest ona je za njih laž stvorena sa ciljem manipulacije.
A pošto ti kako si sam izjavio ne priznaješ kvantnu fiziku i kompletnu astrofiziku...

Svi mi ostali izgleda živimo u zabludi da su fizika i astrofizika nauke.
Ti si suprotnog stava red bi bio da pokušaš da nam objasniš u čemu to grešimo i kako je došlo do takve masovne iluzije.

Gde sam to rekao da ne priznajem kvantnu fiziku? Ne mogu da nadjem, pa mi ti pomozi, da vidim, oces?
Ili mozda izvrces moje reci, kako tebi odgovara, da bi ispao pametniji?
Sta je od ta 2?
...
Nisam ja nikakvog "stava", istina je jedini stav, drugog nema.
Ali voleo bih da mi pomognes za ono gore sto te pitah.

Gde sam to rekao da ne priznajem kvantnu fiziku? Ne mogu da nadjem, pa mi ti pomozi, da vidim, oces?
Ili mozda izvrces moje reci, kako tebi odgovara, da bi ispao pametniji?
Sta je od ta 2?

Moj citat moderatora @starac i pitanje upućeno njemu da li sam ga dobro shvatio da on negira sve navedeno.

Tvoja (prva) potvrda da se slažeš sa njegovim navedenim tvrdnjama/stavovima.

Tvoja naredna potvrda.
...
Da, nista od toga nije podrzano dokazima, jer ih i nema, crveni i plavi pomak, mozes slobodno zanemariti.

Negirao si "nesto iz nicega" (pretpostavljam da je @starac mislio na virtuelne čestice i ostale pojmove iz kvantne mehanike koje se uklapaju u taj opis) i "kvarkovi/leptoni/gluoni, Higgs boson" dakle kvantnu fiziku.
Negirao si "big-bang, crne rupe, ekspanzija svemira" dakle astrofiziku.

Nazad
Vrh Dno