Šta je novo?

volani nastavak :)

Vredece ovo svaki dinar, vise vuce na one high-end proizvode kao ECCI i Frex tako da je cena opravdana.. ali opet previse vecini ljudi.

Darin iz SRT-a o T500RS..

On the pedal side, I like the Clubsports better. The wheel.. Is pretty incredible and like I said, drives like an ECCI or Frex wheel. I need more time with it and want to test it on the PC and with other games to give a full assessment.. Although it continues to blow me away every time I drive it.. It honestly shows how good the physics and FFB in GT5 is. I forget Im driving on the console and rally is amazing with this wheel!

Mislim da je Darin onaj normalniji :d

Pozdrav svima.Imam jedno pitanje da li volan Driving Force EX PlayStation 2 moze da se koristi na PC-u,konkretno me zanima za rFactor i RBR ?

Jel ima USB? Pogledaj sta google kaze.

Poslednja izmena:
Radi i na pc,malo me bunilo sto ima oznaku PS2,a izgleda da njihovi svi volani koji su kompatibilni sa PS2/PS3 vecinom rade i na PC..

U sredu sam kupio (nov) Logitech G27 i to poslednji primerak u gradu, trenutno ih nema na lageru ni u jednoj firmi koja ih inace ima u ponudi. Juce sam ga montirao (na skoro pristigli Rinoseat GTR), povezao kablove i instalirao drajvere. U toku njihove instalacije volan je odradio automatsku kalibraciju i tu nastaje problem zbog koga ovo i pisem. Posle kalibracije sve funkcionise (tasteri, papucice, H menjac, paddle shifters) osim volana koji ne reaguje na okretanje i Force Feedback-a koga nema. Volan sam pokusao da povezem na PS2 i PS3, da vidim kako se ponasa na njima, ali isto samo odradi nepotpunu kalibraciju (volan se nikad ne vrati u centralni polozaj, led dioda kod H menjaca konstantno blinkuje, a RPM diode na volanu stalno svetle). Reinstalirao sam par puta i LGS (Logitech Gaming Software) drajvere (v5.07 i 5.10), menjao USB portove, ali nije pomoglo. Oguglao sam googlajuci ne bi li nasao neko resenje za ovaj problem i tom prilikom sam video da prilicno veliki broj ljudi u inostranstvu imaju isti problem sa kalibracijom volana. Neki od njih su spomenuli da problem moze biti u strujnom adapteru koji se isporucuje u G27 paketu, i da su njegovom zamenom resili problem. To nisam probao posto nemam drugi adapter (tj. imam, ali nije iste voltaze), tako da ne znam da li bi i meni pomoglo (sumnjam).
Da ne duzim vise, interesuje me da li neko od vas zna kako bih mogao da resim ovaj problem, bez posete servisu i otvaranja kucista volana (starog tri dana)? Jos me interesuje sta mislite u slucaju reklamacije, koje su sanse za povracaj novca? Doduse, u tom slucaju bih vise voleo da ga zamenim za drugi primerak, ali ne znam da li ce ih uskoro opet dobijati. Unapred hvala na odgovoru.
Pozdrav. :wave:

Izgleda da ces morati da nosis na reklamaciju, nema neke nauke tu, nabodes adapter u struju, instaliras drajvere i gurnes u usb i on sam odradi kalibraciju (pun levi, pun desni i vrati na centar, tako je bar kod mene na g25).
Sto se tice povracaja novca po nasem zakonu o zastiti potrosaca ako vratis pokvaren proizvod u roku od 7 dana duzni su da ti zamene ili vrate novac odmah bez cekanja servisnog roka od 45 dana tako da nemas sta da brines, jedino ako nemaju jos jedan g27 na stanju, onda ces morati da uzmes novac i trazis na drugom mestu.

Izgleda da ces morati da nosis na reklamaciju, nema neke nauke tu, nabodes adapter u struju, instaliras drajvere i gurnes u usb i on sam odradi kalibraciju (pun levi, pun desni i vrati na centar, tako je bar kod mene na g25).
Sto se tice povracaja novca po nasem zakonu o zastiti potrosaca ako vratis pokvaren proizvod u roku od 7 dana duzni su da ti zamene ili vrate novac odmah bez cekanja servisnog roka od 45 dana tako da nemas sta da brines, jedino ako nemaju jos jedan g27 na stanju, onda ces morati da uzmes novac i trazis na drugom mestu.

Ja jurim trenutno da kupim DFGT ako neko ima da proda ili zna nekog ko zeli da proda neka mi javi..Hvala

ako nemate garanciju mozete i da otvorite g25 ili g27 otkacite konektore motora sa ploce i onda rucno smotajte volan kada ga ukljucite u racunar PUN LEVI PA DESNI PA NAZAD U CENTAR i imate volan bez motora, barem radi

Poslednja izmena:
Ne kapiram, bez motora a radi? :)

Kontam onda nema FF... Imas obican volan za 20e :(

To ne racunam pod 'radi' :) Gubi svaku smisao volan bez FF-a..

^^
Agree

to sam napisao zato sto mnogi spakuju volan zato sto nece sam da se setuje. Ovako moze i dalje da se koristi, samo treba da se iskljuce motori da ne bi pocelo da gori nesto na ploci i radi ce makar i bez FF.

Da li neko zna gde mogu u Beogradu da kupim volan za PS3 ,tražim već duže vreme ali nema nigde, prodaju samo one GENIUS-e krševe itd . zanima me samo volan tipa G 27 i bolji ,razmišljam se da pazarim preko ali koji je sajt najbolji odnosno ko šalje za Srbiju znam da će da klepe carinu ali šta da se radi ...

U Comtrade-ovim radnjama recimo da pogledas.. Najbolji (pristupacni) volani su Fanatec Porsche, ali ne znam da li salju ovamo..

Cool, a ako vec to budes radio uzmi neki sa belt-driven force feedbackom :)

Sta kazete za Logitech Force EX? Necu da uzimam nista skupo, a koristio bi ga uglavnom za f1 igre [tu nije potrebno vishe od 200%].

Stepeni rotacije mislis? Realna vrednost moze da ide i preko 270 stepeni ( u monte karlu ) ali ce ti i to cudo vrsiti posao ako ne planiras da se bavis simulacijama.

pilee je napisao(la):
imas u ComputerLandu i Logitech i Thrustmaster volane

Pile, ti si koliko se secam, vec bio clan ovog foruma i onda su te moderatori banovali zato sto su ti postovi bili ocigledna reklama za firmu ComputerLand. Trenutno imas tri posta i to opet za reklamiranje doticne firme.

Sta kazete za Logitech Force EX? Necu da uzimam nista skupo, a koristio bi ga uglavnom za f1 igre [tu nije potrebno vishe od 200%].

To je dobar entry volan ;) ima ff i zadovoljice tvoje potrebe ako nisi nista koristio do sada od volana...

Da.. nazalost nema bolji za tu kintu, ali da je za neko ozbilnjije bavljenje voznjama, nije..

Vrh Dno