Šta je novo?

volani nastavak :)

Imam Formula Force EX i radi mi na PS3, ali mi ne radi force feedback , da li mozda nesto treba da podesim ili nesto slicno da bi mi radilo? Nisam nista podesavao jer ne znam gde, nisam nasao podesavanja za volan, samo sam ga ukljucio i igrao bez feedbacka.

Pa imash podeshavanja u opcijama, i ako se dobro secam, bash ima podrshka za Formula Force EX, ako mislish na GT5p.

Btw, ja uzeo i G25, ali mi u isto vreme prso komp, verovatno plocha :d Probao sam ga juche i u kombinaciji sa GT5p FF jednostavno razbija, svaka mrva se oseca, a papuchice se ne mogu koristiti bez nekih patika, u charapama bre dobijesh oziljke na nogama :)

Baš bi voleo da ga probam... ali bojim se da neće da radi u GT5... jer većina igara emulira volan kao analogne kontroler džojpeda, ali GT5 direktno komunicira sa "tim i tim" volanom i ako nije radio Logitech Vibration, koji radi u PS3 i drugim PS3 igrama, teško da će ovaj da radi...

Koga zanima, postoji jos jedan jaaako dobar volan kompatibilan sa svim platformama, PS3 (delimicno sa PS2), Xbox, PC. Nije bas jeftin i nema ga kod nas. Zove se Fanatec i moze se kupiti u Nemackoj. Domaci review tog volana imate na:
http://simracing.nacionalnaklasa.com/2008/11/29/test-fanatec-porsche-911-turbo-wheel/

Zasad postoji 1 komad u Srbiji, ovaj testirani i to je iz pre-production serije.

cuo sam negde za ovaj volan al ne mogu se setim sta su rekli za njega..

Ako izuzmemo Logi (i ovaj malopre naveden) jel ima josh neko da pravi valjan volan?

Japanski Frex, ali mozes kupiti pravi volan i sve ono sto ga okruzuje za cenu njihovog volana ;) Momo, DFP, DF GT, G25, to su vam volani koji valjaju i koji ne kostaju kao pravi auto..

e *** :smash:

A Logitech Formula Force EX jel vredi shta?

Pa... moze da prodje za prvi volan, to je naslednik starog FF GP volana koji sam ja imao pre Moma, to je bio sjajan volan a EX uopste nije dosledan naslednik, dosta losija izrada, sav je pipav i sve se uvija... ali buduci da nema vise FF GP-a, onda moze proci nekom za prvi volan cisto da vidi kako je to.. ali proverite da li sljaka dobro na PS3, cujem da Force feedback nesto brljavi na GT5p..

Pa... moze da prodje za prvi volan, to je naslednik starog FF GP volana koji sam ja imao pre Moma, to je bio sjajan volan a EX uopste nije dosledan naslednik, dosta losija izrada, sav je pipav i sve se uvija... ali buduci da nema vise FF GP-a, onda moze proci nekom za prvi volan cisto da vidi kako je to.. ali proverite da li sljaka dobro na PS3, cujem da Force feedback nesto brljavi na GT5p..

Tnx za info:)
Ja sam se ubacio u PS3 temu, meni treba za PC za rFactor, a ujedno bio bi mi prvi volan tako da se uklapam u profil :smash:

Koga zanima, postoji jos jedan jaaako dobar volan kompatibilan sa svim platformama, PS3 (delimicno sa PS2), Xbox, PC. Nije bas jeftin i nema ga kod nas. Zove se Fanatec i moze se kupiti u Nemackoj. Domaci review tog volana imate na:
http://simracing.nacionalnaklasa.com/2008/11/29/test-fanatec-porsche-911-turbo-wheel/

Zasad postoji 1 komad u Srbiji, ovaj testirani i to je iz pre-production serije.

ima par testova na youtube izgleda da je bolji od g25 a i skuplji.
mada ima i jeftinijih modela iste firme ali naravno nema toga kod nas da se kupi,)

http://www.fanatec.com/

Tnx za info:)
Ja sam se ubacio u PS3 temu, meni treba za PC za rFactor, a ujedno bio bi mi prvi volan tako da se uklapam u profil :smash:

imam dfp + pc + rfactor = dobitna kombinacija :D

znaci ako imas ogranicen budget bez pardona kupuj polovan ali ispravan dfp do 60e max (nov oko 110e ko i momo) i nema greske

probao sam g25 (i jos neke pride) i ipak je klasa vise u odnosu na dfp ali je i cena 2,5x vetja (new g25)

p.s. ako imate ctdp f1 2006 ovaj new mod sto je izasao pre mesec dana, a po meni naj mod f1 onda ajde na www.domace.de pa da odmerimo snage, domace dedicated je ludak iz minhena pridigo za sta mu se zahvaljujem :wave:, pa da vidimo kolko ko dobro voza f1 (midland - extra kesa formula i najachi izazov u ovom modu :d), tenutna staza je sepang malezija (extra zaebana staza :D), a sve se moze downloadovati sa www.domace.de i cak pritiskom na taster mouse i utji u samu game na server, ima i stats i life view...

da ne otvaram novu temu...

dobio sam na poklon volan. to je neki speedling (za pc, ps2, ps3) znam da je to niza klasa volana, ali kako sam ga dobio od devojke za novu godinu...poklonu se u zube ne gleda.

e sada ono sto mene zanima, na gtr2 mi radi, ne radi force feedback (ali nisam siguran da li ga ima, premda pise na kutiji da ga ima). instalirao sam GTR evolution, i tamo ga nema medju ponudjenim, a ja ne znam koji je kompatabilan sa njim. kada izaberem neki...jedino mi steering radi kako treba...

sta da radim?!

Mislim da si trebao ovo u PC sekciji da pitas, u svakom slucaju skini najnovije drajvere za volan pa ako ga i dalje nema u igri probaj sve ponudjene varijante dok ne ubodes neku da radi..

Da ne otvaram novu temu, fleshlight na popustu :d:d

Ma jok, nema potrebe...

Ja to ne radim ni za jedan uredjaj koji koristim chesto, i nikad mi ispravljach nije prso :)

Driveru bre, jel si stvarno dobio 42" plasmu dzabe u trenutku kad si uzeo ps3 ili nas lozis???:) Znao sam da trud i ubedjivanje oko konzola/playstation-a mora da ti se isplati jednog dana :D.

Znam i da nisi voleo plasmu, pa bi mogao da bacis par utisaka sad kad imas svoju :), jes' da je offtopic, ali samo kratko. Koja rezolucija, kakva je slika itd...

Poslednja izmena:
Driveru bre, jel si stvarno dobio 42" plasmu dzabe u trenutku kad si uzeo ps3 ili nas lozis???:) Znao sam da trud i ubedjivanje oko konzola/playstation-a mora da ti se isplati jednog dana :D.

Znam i da nisi voleo plasmu, pa bi mogao da bacis par utisaka sad kad imas svoju :), jes' da je offtopic, ali samo kratko. Koja rezolucija, kakva je slika itd...

Haha, stvarno bre, izvukli su me u roku od 2 dana kako sam uzeo PS3 :)

Shto se tiche utisaka, da mi se nije svidela, prodao bi je odmah, ali ima par stvari zbog kojih sam je zadrzao.

1) Ogroman ekran :) Ispod 42" me ne interesuje, uzeo bih i 50", a takav LCD koshta ko auto :)
2) Vishe nije tolika razlika izmedju plasme i LCDa, nema vishe onih uzasnih mrlja na bilo kojoj daljini, nema toliko burn in-a, sve preko metar i po je vrlo oshtro i boje su odlicne, sad ne znam kakav je LCD 42", nisam ih gledao jedan pored drugog, ali verovatno josh oshtriji. Dinamika je ono shto pravi punu sliku i igre i filmovi izgledaju do jaja, ali opet kazem, da je manja dijagonala, ne bi bio takav utisak.
3) SDTV i HD filmovi na plasmi su vrh, mada to je tako odavno :)

Poshto nisam zagledao noviji 42" LCD, sad ne mogu da ti kazem shta bih uzeo da ja keshiram, ali ovo vishe nije ona plasma koja nigde nema detalja sa nekim VGA rezolucijama :) Ima 1024x768 i nikada nije u native-u, a opet preko VGA i HDMI slika je vrlo oshtra, ne vidim potrebu za boljim TVom za one koji se ne loze i ne takmice sa komshijom :) i stavio bih velicinu ekrana ispred rezolucije (projektor je bio u opticaju ali nije bash za svaki dan :)).

Poslednja izmena:
Ostala su mi setovanja sa monitora (max 720p), nisam josh ni probao 1080p, ali sa X360 preko komponentnog 1080p bolje izgleda, tako da je verovatno isto i na ps3...

edit: evo sad probao i 1080p je bolje i na PS3.

Poslednja izmena:
Ostala su mi setovanja sa monitora (max 720p), nisam josh ni probao 1080p, ali sa X360 preko komponentnog 1080p bolje izgleda, tako da je verovatno isto i na ps3...

edit: evo sad probao i 1080p je bolje i na PS3.

Jel ti to imas full HD plazmu ili si pogresio u rezoluciji (1080i)? Ja imam Samsunga PS42C91H sa native 1024x768 rezolucijom i PS3 mi je nakacin preko HDMI kabla sa podesenom rezolucijom 1080i i bolje izgleda od 720p. Bice da plazme jako dobro rade skaliranje tako da uzivamo u kvazi fullHDu :D

Nemam full HD, televizor ochigledno moze da spusti 1080p u njegovu rezoluciju pre nego shto je pusti na ekran, i slika je chistija i detaljnija od 720p.

Poslednja izmena:
Hm, to je zanimljivo: 720P igra -> PS3 scaler -> 1080p -> scaler TV-a -> 1024x768. Dve konverzije izgleda bolje od jedne. :)

Nazad
Vrh Dno