Šta je novo?

Vodič kroz PayPal (FAQ u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne znam o cemu ti pricas. Ako mislis na Google kao search engine on se finansira sa druge strane. A od cega si mislio da zaradjuje PayPal?? Jel tvoja banka ima proviziju? Ili radi isto za dzabe kao Google?

Ne mislm samo na pretrazivac, mislim i na skype, facebook, linux i ostale firme koje ne naplacuju svoje usluge nama kao korisnicima. Ne bunim se nego nisam znao da se finansiraju na taj nacin. Svakako nije strasno.

Poslednja izmena:
Evo sad sam gledao fees, i tacno je to ono sto mi fali. Nisu neke velike pare, al nije ni zanemarljivo da niko ni ne pomene to. Na 100 evra oko 500 dinara ide.

Pa pomenuli su ti....pod fees. Kad si se registrovao imao si da potvrdis onaj terms and conditions.

Eto mog propusta. Naravoucenije: Kad se radi o parama uvek citajte terms and conditions :D

Ti i NE treba da placas provizije kada nekome placas robu i usluge. Samo placas ako saljes "prijateljski". Fee placa primalac, tj. uracunat je u cenu.
AKo te je neko zeznuo da za telefon ne placas kao robu, onda i neces imati pravo na PayPal zastitu ako treba za njega :(

Pa cek sad, ti kazes da ne placam, a kolega iznad da placam. I sta je sad istina? I kako da znam da li sam platio?

Poslednja izmena:
Pozdrav. Ja sam otvorio paypal prosle godine u junu. Trebao mi je al na kraju nista od kupovine. Al bar da se ima. U pitanju je banca intesa internet kartica.
Evo usao sam posle 4-5 meseci i jos uvek nije povuklo 1.5 evra. A sad vidim i novi sajt. Procitah par postova. Kako vratiti stari posto nisam ni dobio pitanje zelim li novi?

Pa cek sad, ti kazes da ne placam, a kolega iznad da placam. I sta je sad istina? I kako da znam da li sam platio?

Pa pogledas history i detalje transakcije. Ako nemas mogucnost Claima platio si "prijateljski".

Poslednja izmena:
Imam dve transakcije, kupio sam dve posiljke i to je to. Pise mi ovo za obe
If there's an issue, make sure to contact the seller through PayPal by 7 August 2016. You may be eligible for Buyer Protection.

Meni recimo pise ovako:

Total amount:
$569.95 AUD
Fee amount:
$0.00 AUD

Net amount:
$569.95 AUD
Znaci, vidim explicitno da li mi je naplacen fee :)
Ovo je kada odem u detalje transakcije.

Ako ti je fee 0 ovde, koju karticu imas, u kojoj valuti si placao, da li si karticom placao i da li ti je podeseno da PayPal radi konverziju? Iznos koji ti fali lici i na conversion fee.
Pogledaj i pod transakcije kada si uploadovao money na PP koliko si uploadovao :) Mislim da TU skida fee vec.

Kome treba stari view za PayPal, ako vas prebaci na novi, na dnu stranice imate link "Old account view"

Jedno pitanje. Pre je bilo moguce povuci pare na karticu svakog prvog u mesecu (bez nadoknade)? Jel jos uvek postoji ta opcija ?

Pozdrav svima. Otvorio sam devizni račun u poštanskoj štedionici, pitao sam konkretno koja mi kartica treba za paypal i uzeo sam visa electron debitnu karticu. Preuzeo sam karticu pre 2 dana, uplatio 5 eura na račun, aktivirao je preko telefona. Ja onda uzmem i povežem sa paypalom medjutim izlazi mi greška "Sorry, we can't link this card. Please try linking a different card to your account." u isto vreme dolazi poruka na mobilnom "odbijeno plaćanje br............ paypal USD 1,00. I prošlo je više od 48 sati od aktivacije. Zovem ja danas korisnički servis gde mi kažu da ja preko visa electron ne mogu da platim ništa, treba mi internet kartica. Ja pitam a kako onda da primam novac preko paypala, oni mi kažu a to ti ne funkcioniše u srbiji... I kažu mi da je kartica aktivna. Da li radim nešto pogrešno ili šta pošto nisam baš iskusan sa ovim stvarima? Plašim se samo da me ne blokira paypal pokušao sam nekoliko puta da je aktiviram. Hvala svima na pomoći.

Postoji i internet visa electron kartica. Moguce da je jedina greska koju si napravio to sto si otisao u Postansku stedionicu da otvoris racun.

A koja meni onda treba kartica da bih i primao novac preko paypala? Da li se u ostalim bankama može povezati visa electron debitna sa paypalom? Mislim i ja da sam pogrešio išao sam po tome da mi je najbliža filijala... Hvala puno.

Ovu si uzeo? To bi trebalo da je to, ipak ces morati opet da zoves tehnicku podrsku. Imas trocifreni CVV2 kod pozadi?

http://www.posted.co.rs/visa.html dali su mi ovu i vidim da je u tome problem, ova ne podržava bilo kakve internet transakcije. Ja kad sam ih pitao na šalteru da hoću karticu koju mogu da povežem sa paypalom rekli su mi da mi treba ova a da sa internet karticom mogu samo da plaćam. I ova ima trocifreni kod.

Pozdrav svima. Otvorio sam devizni račun u poštanskoj štedionici, pitao sam konkretno koja mi kartica treba za paypal i uzeo sam visa electron debitnu karticu. Preuzeo sam karticu pre 2 dana, uplatio 5 eura na račun, aktivirao je preko telefona. Ja onda uzmem i povežem sa paypalom medjutim izlazi mi greška "Sorry, we can't link this card. Please try linking a different card to your account." u isto vreme dolazi poruka na mobilnom "odbijeno plaćanje br............ paypal USD 1,00. I prošlo je više od 48 sati od aktivacije. Zovem ja danas korisnički servis gde mi kažu da ja preko visa electron ne mogu da platim ništa, treba mi internet kartica. Ja pitam a kako onda da primam novac preko paypala, oni mi kažu a to ti ne funkcioniše u srbiji... I kažu mi da je kartica aktivna. Da li radim nešto pogrešno ili šta pošto nisam baš iskusan sa ovim stvarima? Plašim se samo da me ne blokira paypal pokušao sam nekoliko puta da je aktiviram. Hvala svima na pomoći.
Tu karticu baci u đubre. Poštanska štedionica ne funkcioniše sa PayPal-om. Idi u normalnu banku (intesa) i otvori račun. Ja sam imao isti problem. Preko Intesa sve funkcioniše normalno.

To sam i mislio da uradim. Još sam im jedno 10ak puta napomenuo da želim karticu koju mogu da povežem sa paypalom a i tu karticu sam čekao preko mesec dana.

Evo ja da pitam nesto sto je verovatno neko vec pitao, ali ne mogu da nadjem. Trazio sam na prvoj strani medju onim najcescim pitanjima i nisam mogao da nadjem. Naime, narucio sam neka zastitna stakla za mob oko 5 dolara i posle 2-3 dana mene obavestava prodavac da nema vise proizvod na zalihama i da moze samo da mi vrati novac i da me obavesti kad ponovo bude bio na zalihama. E sad da li ja njemu treba da posaljem neke dodatne podatke da bi on meni vratio pare ili je dovoljno to sto sam ja platio i on moze samo na osnovu toga da mi izvrsi povracaj? I gde ja da vidim da li mi je vratio novac ili nije? Druga stvar, pp mi je trazio onu verifikaciju kartice kada skida 1,5 dolar, ja odradim to i posto imam card alarm na mobu, odmah mi stigne poruka da je transakcija izvrsena i posalju mi onaj cetvorocifreni broj koji sam uneo i kao sve je ok proslo, a meni u notifikacijama na pp i dalje stoji obavestenje da verifikujem karticu. Sta da verifikujem vise, kad sam odradio jednom? Ili to mozda treba malo vremena da prodje da oni obrade to? Izvinjavam se mozda na malo glupavim pitanjima, ali nov sam u ovome, pa se malo gubim oko nekih stvari. :D

Za ovo prvo zavisi da li si platio kao proizvod/uslugu ili poslao "prijateljski" (ako nisi platio fee, tj. platio si tacno koliko si poslao, onda je placen proizvod/usluga). Ako je proizvod/usluga, on moze sam da odradi Refund, nista ne moras da trazis, osim da ga uradi :)
Ovo za notifikaciju, mozda je do novog glupog dizajna koji baguje. Odmah treba da se obradi! Ako si tacno uneo kod, odmah ti je javio da je verifikovana kartica.
(mozda imas vise kartica?:))

Jel ima neko ovde povezan Business račun / karticu za paypal i da mu radi withdraw? U kojim bankama to provereno radi? U Societe Generale hoce da mi daju Visa Business Electron karticu ali nisu sigurni da ce mi raditi na PP..

Meni za druga primanja/uplata radi BIB Visa Business Electron. Nisam na PayPalu probao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno