Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Slična situacija i na drugarovom laptopu sa Win7 32bit. Svi driveri pod Win-om su ok instalirani što potvrđuje dvice menager.
Sada u bootloader-u kada je zakačen na usb umesto Unknown device piše samo Android i kaže da nema potrebnih drajvera.
Pustim da pretraži update za driver i ne nalazi ništa a kada ga navedem na: C:\Program Files\ZTE Tablet USB Driver opet kaže da ni tu nema potrebnog drivera.

Ali sad sam primetio jednu razliku. Rekao sam u nekom od prethodnih postova kada krenem instalaciju ZTE driver-a iz prvog posta samo mi izbci prozorče na kome ima samo dugme OK
i ništa drugo ne piše (takav je slučaj na oba kompa) u principu interesuje me da li je tako bilo kod svakog? Možda je tu neka greška?
Mobilx je rekao da treba da mi se ti driveri nalaze u folderu: c:/Program Files/ZTE Handset USB Driver ja umesto tog foldera imam ovaj: C:\Program Files\ZTE Tablet USB Driver
Možda mi se tu negde ne krije greška?

Probao sam da skinem još kao nekih drivera za ZTE uređaje ali opet ništa ne nalazi driver kad ga usmerim na te nove foldere :(
Sada sam dobio još dva nova folder u Programe files ato su: ZTE 3G Modem driver i ZTE Smartphone USB driver.
Pošto rekoh da kad krenem instalaciju ZTE drivera iz prvog posta: klikenem instal i samo mi se pojavi prozorče na kome piše info i ima dugme OK ništa drugo, ne piše ni da li je i gde je driver instaliran baš čudno?

Pa ako može neko ko je uspešno instaliro drivere iz prvog posta da zip-uje folder: c:/Program Files/ZTE Handset USB Driver
i da ga okači negde da ga skinem bio bi mu baš zahvalan :D

Sada u bootloader-u kada je zakačen na usb umesto Unknown device piše samo Android i kaže da nema potrebnih drajvera.

Ja sam napisao još odavno, idi u properties kompjutera, advanced system settings, hardware, device installation settings i tu čekiraj Yes. Posle toga, probaj da zakačiš u bootloaderu tablet na komp i Windows će povući drajver sa Windows Updatea.

Sad sam to podesio i na drugarovom laptopu, pošto je to kod mene na kompu već i bilo podešeno.
E sada umesto Android u device menager-u javlja isto sve kao i na mom kompu: unknovn device i u opisu piše Code 43.
Znači ista situacija kao i mom kompu, kada pokušam ručno da mu dodelim drajver piše: unknow device iz up to date i ista je situacija kada mu kažem da potrži preko update-a.
Znači ista situacija koju sam opisao u nekim od predhodnih postova je i na laptopu.

Ako može samo nek okači onaj folder što sam tržio da pokušam i taj metod.

Sada ću probati na Ubuntu....

Poslednja izmena:
Ovako izgleda Device Manager mog računara kad na njega zakačim tab. Znam da je prvi put kada sam ga povezao sa računarom automatski krenula instalacija drivera a da sam kasnije kod instalacije MTP drivera zadao putanju C:\Program files\ZTE Handset USB Driver. Inače, u mom slučaju je XP os.

Prilozi

• DMZTE.PNG
    DMZTE.PNG
    45.1 KB · Pregleda: 104
Ovako izgleda Device Manager mog računara kad na njega zakačim tab. Znam da je prvi put kada sam ga povezao sa računarom automatski krenula instalacija drivera a da sam kasnije kod instalacije MTP drivera zadao putanju C:\Program files\ZTE Handset USB Driver. Inače, u mom slučaju je XP os.

Kod mene je isto tako kada zakačim na usb tab kada nije u bootloader-u.
Možeš li mi poslati na [email protected] zipp-ovan onaj folder što sam tražio: C:/Program Files/ZTE Handset USB Driver
pošto ja taj folder nemam na kompu ja imam kao što sam gore u neko prethodnom postu naveo: C:\Program Files\ZTE Tablet USB Driver

Rekoh da tu nije negde greška, pošto sam opisdao šta mi se dešava na oba računara kada pokušam da instaliram driver iz prvog posta.

Poslednja izmena:
Evo šta sam uspeo pod Ubuntu-om da uradim.
Za inastalaciju adb-a sam pratio ovo upustvo:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=19446284&postcount=62
adb je proradio bez problema.
Kada ukucam komandu
izlista ZTE V11A generic tako, da je to ok.
Međutim opet imam problema sa fastboot-om. Probao sam dve varijante sa fastboot fajlom koji je došao uz instalaciju andrid sdk i druga varijanta sa fastboot fajlom koji ima da se skine iz gore navedenog upustvad.

U prvom slučaju kada koristim fastboot koji je došao uz android sdk, kada unesem komandu
fastboot devices
ništa ne izbaci niti grešku samo pređe u novi red u terminalu (ako mme razumete šta sam hteo da objasnim).

U drugom slučaju kada koristim fastboot koji se skida sa linka iz gore navedenog upustva sa ovog linka:
http://koushikdutta.blurryfox.com/G1/
normalno skidam verziju za linux.
kada u terminalu ukucam
fastboot devices
izbaci
no premissions fastboot

Kada sam pokušao u oba slčaja da ubacim superboot.img sa komndom
fastboot boot superboot.img
piše: wating for device i tako u nedogled.

Pročitao sam negde na netu da bi taj fastboot file možda trebao biti "personalizovan" za konkretan uređaj da bi radio. E sad ona dva fajla koja su se skinula iz prvog posta: fastboot.exe i superboot.img, interesuje me da nema verzija konkretna fala fastboot.exe za linux pošto normalno ne mogu taj fajl iskoristiti pod Linuxom!

Ljudi pomagajte ponestaje mi opcija a i počinjem da se opasno nerviram :mad:
sve mi se čini da sam tablet nije ok.

@rale_ts Poslao sam, da sam juče umro ne bih znao da je nemoguće poslati zipovani exe kao atachment preko gmaila.

Hvala ali ista stavr nije pomoglo, isto kaze na oba kompa kada pokušam da dodam driver, unknown device is up do date i stoj code 43 (u prevodu uređaj je prijavio greške i win ga je zaustavio)
Ali desila mi se jedna čudna stavra malo pre na mom kompu kada sam zakačio tab. Tab je bio u bootloader-u i samo sam ga preneo sa laptopa na PC i kada sam pogledao u device menager stajala je stavka
fastboot interface (google) ako sam dobro upamtio ali stoja lo je i upozorenje Code 10 ( this devicee can not start) pokušao sam da mu ponudim drajvere koje si mi poslao ali opet kaze: up to date)
rekoh ajd e da restatujem komp da vidim šta ce se desiti kada ono vratio se na staro pod USB controlers detektuje Unknown device :wall:

Stvarno ne znam šta još da pokušam :(
Sve mi se čini da je to samog tableta

Uspeo sam opet da dođem da device menager pozna fastboot interface ali i dalje stji Code 10 - This device cannot start
Što se vidi i na slici dole. Neki predlog?

Prilozi

• Capture7.PNG
    Capture7.PNG
    85.1 KB · Pregleda: 112
Treba da bude Android Bootloader Interface, a ne fastboot. Pogrešan drajver si izabrao, verovatno.

Treba da bude Android Bootloader Interface, a ne fastboot. Pogrešan drajver si izabrao, verovatno.

Nisam birao nikakav driver. Kada mu i deinstaliram driver on preko update-a pokupi taj driver, kada mu iskljucim win updete i pokušam ručno da mu dodam one drajvere iz foldera što si mi poslao ne prihavta.

Još da dodam: kad restrtujem kom kada ga je prepooznao kao "fastboot device" sa greškom Code 10
kada se podigne sistem ponovo (tab nije umeđuvremenu raskačen sa PC-a) poznaje ga ponovo kao unknown device sa Code 43 i ne prihvata i dalje ni jedan drajver koji mu ponudim.

Evo šta sam uspeo pod Ubuntu-om da uradim.
Za inastalaciju adb-a sam pratio ovo upustvo:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=19446284&postcount=62
adb je proradio bez problema.
Kada ukucam komandu izlista ZTE V11A generic tako, da je to ok.
Međutim opet imam problema sa fastboot-om. Probao sam dve varijante sa fastboot fajlom koji je došao uz instalaciju andrid sdk i druga varijanta sa fastboot fajlom koji ima da se skine iz gore navedenog upustvad.

U prvom slučaju kada koristim fastboot koji je došao uz android sdk, kada unesem komandu
ništa ne izbaci niti grešku samo pređe u novi red u terminalu (ako mme razumete šta sam hteo da objasnim).

U drugom slučaju kada koristim fastboot koji se skida sa linka iz gore navedenog upustva sa ovog linka:
http://koushikdutta.blurryfox.com/G1/
normalno skidam verziju za linux.
kada u terminalu ukucam izbaci

Kada sam pokušao u oba slčaja da ubacim superboot.img sa komndom
piše: wating for device i tako u nedogled.

Pročitao sam negde na netu da bi taj fastboot file možda trebao biti "personalizovan" za konkretan uređaj da bi radio. E sad ona dva fajla koja su se skinula iz prvog posta: fastboot.exe i superboot.img, interesuje me da nema verzija konkretna fala fastboot.exe za linux pošto normalno ne mogu taj fajl iskoristiti pod Linuxom!

Ljudi pomagajte ponestaje mi opcija a i počinjem da se opasno nerviram :mad:
sve mi se čini da sam tablet nije ok.

U linuxu moras biti sudo da bi radio fastboot. Kucaj sudo fastboot ili se uloguj kao root user.

U linuxu moras biti sudo da bi radio fastboot. Kucaj sudo fastboot ili se uloguj kao root user.

Probao sam i sa sudo ali isto (zaboravio sam da napisem u prethodnom postu).
Da nema neki poseban fastboot fajl za nas tab kao sto dolazi fastboot.exe koji dolazi za za win?

Meni u win 7 cesto prikazuje usb don't recognize ali opet mi na kraju explorer prikaze da mi je tab prikacen i imam pristup drajvovima. Tako da bez problema ulazim u bootloader i mogu da flash-ujem sve. Pojma nemam sta se to desava kod tebe. Meni je MTP pravio probleme sve dok nisam preko windows update-a instalirao drivere ali mi je tab bio povezan na komp i bio je u bootloader-u. Valjda sam nekako uspeo da objasnim . . .. :)

Da li je neko pokusao da cpu podesi na 1700 Mhz i koliko je stabilno za jedno ozbiljnije opeterecenje (igranje igrica) ili nesto slicno . . . .

Dа ли је неко пробао д3го апликацију на овом табу

Danas popodne sam instalirao i registrovao se na sbb d3go. Imam 10Mbit kablovski sbb internet i situacija je sledeća: sve radi kako treba,ali je kvalitet slike očajan, otprilike je rezoucija 320*240 ako ne i losije. Nisam probao na telefonu ali upotrebljivost ove mogucnosti je samo za inostranstvo ili ako ima neka utakmica. Odnosno, nije za kucnu upotrebu ali je za spoljnju upotrebu ok.

Sto je bolji protok, to je bolja slika... Minimum za gledanje je da je brzina oko 300 kb/s...

Sent from SGS2 using Tapatalk2

Hteo sam da testiram telekomov web tv na tabu ali me je dočekala poruka da je završen besplatan promo period korišćenja :thumbdown:

Danas popodne sam instalirao i registrovao se na sbb d3go. Imam 10Mbit kablovski sbb internet i situacija je sledeća: sve radi kako treba,ali je kvalitet slike očajan, otprilike je rezoucija 320*240 ako ne i losije. Nisam probao na telefonu ali upotrebljivost ove mogucnosti je samo za inostranstvo ili ako ima neka utakmica. Odnosno, nije za kucnu upotrebu ali je za spoljnju upotrebu ok.

Nije tako mala rezolucija http://multimedia.benchmark.rs/multimedia_clanci/sbb_d3_go_televizija_u_pokretu

Mora da se registruje na sbb, Ali posle toga moze da se gleda bez obzira na provajdera. Radi sasvim korektno.

Zaboravih da dodam da ne radi na root-ovanim urađajima, ali Temp root remover rešava taj problem

@rale_ts Jesi li uspeo da ga root-uješ, dokle si stigao?

@rale_ts Jesi li uspeo da ga root-uješ, dokle si stigao?

Jos uvek na zalost ne.
Nisam juce stigao da se zezam sa njim, imao sam posla.
Pokusacu danas ponovo malo kasnije zajedno sa drugarom na negovom kompu pa cu javiti rezultate.
Mada iskreno i ne nadam se previse posto sam i do sad radio po upustvima kako na linux-u tako i na win-u i to na dva kompa ali bez uspeha.

jedno laicki problem - imam sbb net i tp-link ruter TL-WR543G.Tablet vidi ruter, poveze se odmah, ali nemam net.Nista nisam cackao, sve je automatski.Resenje ? :)

Uspeo sam da rutujem tab :D

Evo procesa:

Pokusao sam i na drugarovom kompu (Win7 x64) da od samog starta dodam one drivere iz prvog posta nisam dozvolio da se instaliraju drajveri koj tab nudi pri prvom ubadanju na komp posto
sam na prethodna dva racunara njih prvo instalirao pa rekoh da nije problem u tome.

Za razliku od prethodna dva racunara na ovom kompu se drajver iz prvog posta se instaliraju normalno a ne kao na ona druga dva racunara na kojima sam probao.
Drajveri se nisu instalirali samo izadje prozorce na kojem ima dugme OK (slucaj sa prethodna dva kompa).
Na ovom kompu su mi normalno se instaltalirali drjveri i nalazili su se u:
C:\Program Files\ZTE Handset USB Driver.
Tablet u normalnom modu u Win-u se ispravno instalirao i device menager nije objavio nikakvu gresku.

Krenuli smo u dalji proces rutovanja. Preko adb-a restartovali smo tab u bootloader. Win je prijavio ne nepoznat uredja kao Android (pisalo je da ne dostaju drajveri).
Ponudjeni su drajveri iz:
C:\Program Files\ZTE Handset USB Driver ali Win je objavio da nisu kompatibilni.

Znaci opet se desio isti slucaj kao na prethodna dva kompa na kojem sam probao da rutujem tab.

Drgar se genijalno setio da pogleda Hardware ID's tab od android uredjaja sto je prijavio device menager:
usb\vid_18d1&pid_d00d&rev_0100
usb\vid_18d1&pid_d00d

Pretrazili smo u Googl-u i nasli na resenje problema.
Evo linka koji nam je posluzio u resavanju problema:
http://tinyurl.com/72mv4c4
Inace sajt je na Francuskom ali zato je tu Google :)

Sustina je u tome da se u android-sdk nalazi folder sa generickim USB drajverima npr:
android-sdk-windows\extras\google\usb_driver
U tom folderu se nalazi inf fajl (android_winusb.inf) koji treba da se modifikuje prema upustvu sa sajta. Kada se prema upustvu modifikuje fajl sa "nasim" hardware ID's potrebno je ponuditi drajver sa gornje lokacije.

Evo mog fajla koji smo modifikovali za nas tab, trebalo bi da radi i na 32-bitnim i na 64-bit sistemima (mi smo testirali na 64-bitnom Win7)

Prilozi

• android_winusb.rar
    1.2 KB · Pregleda: 84
Nazad
Vrh Dno