Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Naravno da je mozda feler, ali je za mene dva uredjaja koje su neispravna mnogooooo.

Pitanje je sta je bilo onom prvom. A mozda je i ovom drugom zabo neki proces pa je srkao bateriju do ludila ili jednostavno baterija ne valja.
I sa najboljim uredjajima bilo koje vrste ima skartova. Razlika je samo u kontroli kvaliteta, nista vise ;)

E pa drugari evo zanimacije za vikend;) Kao prvo NE PREPORUČUJEM da ovo radite ako stvarno nemate potrebe za tim. Radimo na CWM koji će proces rootovanja pojednostaviti. Sa druge strane CWM nema nekog drugog smisla jer još nemamo custom romova a i stock koji je procureo spakovan je za korisćenje u ZTE flasheru i nije još prepakovan za CWM.
OBAVEZNO uraditi backup pre menjanja bilo čega na sistemu. Za sada nema vraćanja na fabričko stanje!
Nisam odgovoran za bilo koju štetu koja može nastati ovim postupkom. Svoj uređaj sam tako rootovao pa predpostavljam da će te i vi to moći.

Ne bi trebalo da bude problema. Jednostavno ili dobijete root ili ne.

Superboot metod koji sam ovde iskoristio koristi skriptu u ramdisku koja atomatski prilikom boota ubacuje SU i superuser.apk i dodeljuje im permisije.

Za proces se koristi fastboot boot a ne fastboot flash (opasna komanda). Dakle uređaj se bootuje privremeno superboot kernelom rootuje se i nakon reboota ponovo ste na starom kernelu ali sa injektovanim SU u /system/xbin.

Šta nam treba?

ADB instaliran iz SDK
Zte drajveri --> debugging čekiran u opcijama

fastboot + superboot.img --> kopirajte u adb radni dir -> Skini ovde

Kucajte u cmd:

>adb reboot bootloader
>fastboot boot superboot.img

Tablet se bootuje sa Superuser.apk instaliranim i SU u /system/xbin/su.

Dalje kucaj:

>adb remount
>adb shell
#ln -s /system/xbin/su /system/bin/su

Instalirajte busybox sa marketa i proverite SU binary verziju iz Superuser.apk - probajte update i ako je najnovija verzija SU već ubačena. Ako radi to je to.

Dalje kucaj:

#exit
$exit
>adb reboot

Uređaj se bootuje sa fabričkim kernelom ali rutovan.

Zasluge:
sangemaru
utkanos
PaulOBrien sa modaco foruma superboot solution

Uspesno root-ova.Testirano sa screenshot aplikacijom

Poslednja izmena:
Jos jedan uspesan ROOT. Hvala na pomoci. Proban Chainfire3d i tregara igre rade ekstra.

Ja nisam uspeo da uradim root. Udjem u bootloader ali kada mu otkucam fastboot . . . . . i tako daljenapise mi waiting for device i tako stoji kol'ko hoces. Pojma nemam gde sam *****ao stvar. A adb mi radi jer se igram za viewsonic 10s tabletom i normlno sljaka instalacija rom-a. Pomagajte ljudi . . .

Ja nisam uspeo da uradim root. Udjem u bootloader ali kada mu otkucam fastboot . . . . . i tako daljenapise mi waiting for device i tako stoji kol'ko hoces. Pojma nemam gde sam *****ao stvar. A adb mi radi jer se igram za viewsonic 10s tabletom i normlno sljaka instalacija rom-a. Pomagajte ljudi . . .

Instaliraj zte drajvere. Proveri u windowsu u devices da li imas uknown hardware kada tablet postavis u bootloader. Sigurno je to.

Instalirni i u device manager-u mi stoji unknown odnosno samo android kada sam u bootloader-u, tako da je to sve ok. Probacu ponovo da instaliram drajvere ali mislim da to nije problem, nesto kod upisivanja superboot.img fajla. Pretpostavljam da ne moram da imam instaliran superuser nego da to superboot radi. . .

Samo ti instaliraj drajvere. Proveri to. Prati uputstvo i nema zime. Metod je proveren sada sam siguran u to.

I ja sam imao problem da samo stoji waiting for device ali posle restarta kompa sve je proradilo.

Ma nista ne pomaze vec sam ....... Idem u bootloader ali tu mi vec racunar ne vidi tab. U device manager-u mi stoji andrid i ynak uzvika... Sta god da pokusam ne vidi tab. Probao sam i na drugom kompjuteru, instalirao drajvere sve kako treba i opet nista . . . negde gresim ali nemam pojma gde . . ..

Meni je drajver za bootloader našao preko Windows Update na W7.

Meni je drajver za bootloader našao preko Windows Update na W7.

Napokon sam uspeo, to je bio problem, hvala na savetu. Svaka cast ljudi na ovome sto ste uradili imate pivo od mene . . . ma celu gajbu . . . . ako ste u Beogradu ili dolazite u Beograd eto . . . .:banana::beer:

dali se rutovanjem otkljucava tablet to jest dali vise sim karta nije zakljucana samo na vip.Mozeli neko da napise tri najvaznija dobitka dobijena rutovanjem.

Rutovanje je uprosceno mogucnost da modifikujes odredjene delove sistema kojima inace ne bih mogao da pridjes. To nije isto sto i otkljucavanje.
1) na uredjajima koji nemaju interni GSM mozes preimenovati phone.apk i jos po nesto radi ustede baterije (ne odnosi se na Smart Tab)
2) Mozes uz pomoc npr Titanium backupa- napraviti kompletan backup - ovo zna da bude vrlo korisno
3) Mozes instalirati softver koji blokira oglase
4) Ako se igrate sa razlicitim verzijama rom-ova - obavezna je "kalibracija" baterije posle toga odnosno brisanje batterystats fajla (naravno nije moguce bez root-a)
5) Mozes modifikacijama u build.prop-u u permisions folderu ostvariti full market pristup
6) Mozes instalirati Chainfire i probati igrice koje su za druge GPU
i jos mnogo toga - ovo mi je prvo palo na pamet

Ajd neko ko je uradio root, da u adb-u otkuca ovo "dd if=/dev/block/mmcblk0p18 of=/sdcard/recovery_backup.img" i da .img fajl sa sdcard-a okači negde i podeli link. Hvala.

@jakaka je skarabudžio CWM. Možete ga preuzeti na XDA. Radi samo eksterna kartica. Nandroid backup radi. Restore se neusuđujem da probam :D

Jos samo da nagovorimo developere cyanogen moda da se pozabave malo i ovim nasim tabletom i bog da nas vidi :)

Rootovan!

But.... Cisco AnyConnect odbija da radi i problem je kaze datoteka tun.ko
Na root-ovanom 2.3.x AnyConnect radi normalno ali na SmartTab-u se javlja ovaj problem.
Any idea?

Rootovan!

But.... Cisco AnyConnect odbija da radi i problem je kaze datoteka tun.ko
Na root-ovanom 2.3.x AnyConnect radi normalno ali na SmartTab-u se javlja ovaj problem.
Any idea?

Još jedan uspešan root :)

Bas tako. Problem je kernel modul. Nisam siguran da nas stock kernel to podržava. Evo linka pa probaj https://market.android.com/details?id=com.aed.tun.installer Pažljivo pročitaj uputstva.

Thx. Imao sam isti problem na Galaxy Tab sa 2.2 (na 2.3 problem ne postoji). Resavao sam ga tako sto svaki put nakon restarta pokrenem skript koji "insmoduje" nedostajuci modul i sve OK. Procitacu na XDA a mozda i ovo resenje proradi.

Nije mi kritican AnyConnect na SmartTabu. Mnogo mi je bitnije da radi bez greske na GT-u. ;)

Nazad
Vrh Dno