Šta je novo?

Vodafone Smart Tab 10.1

Malo sam preturao po internetu i naisao na flash tool za v11 model, ne znam da li bi mozda preko njega mozda mogli da flash-ujemo ovaj firmware. Nisam jos instalirao CWM, kazite mi kakva su iskustva dosad sanjim posto je to alpha verzija ako sam dobro razumeo. E da i cini mi se da tablet nekako brze radi otkako sam mu instalirao ADW launcher !

Malo sam preturao po internetu i naisao na flash tool za v11 model, ne znam da li bi mozda preko njega mozda mogli da flash-ujemo ovaj firmware. Nisam jos instalirao CWM, kazite mi kakva su iskustva dosad sanjim posto je to alpha verzija ako sam dobro razumeo. E da i cini mi se da tablet nekako brze radi otkako sam mu instalirao ADW launcher !
ADW launcher ex verzija 1.3.3.56 i Ice Cream Sendwich skin za Adv sa marketa, sve leti i mnogo lepse izgleda, prosto ne moguda prestanem da ga 'motam' kroz menije :)

>adb push bootanimation.zip /system/media/bootanimation.zip
>adb shell chmod 644 /system/media/bootanimation.zip

ili preko rootexplorera iskopirati bootanimation.zip preko /system/media/bootanimation.zip

i podesite permisije na 644

Pre svega naravno uraditi backup.

Nakon reboota uživate u honeycomb boot animaciji.

bootanimation.zip

Prosledi mi link da proverim. Svi flasheri na koje sam naišao do sada nisu kompatibilni sa nasim tabletom. CWM je morao biti alpha jer do izlaska sam ga samo ja testirao . Kako do sada nema prijavljenih problema najverovatnije će biti proglašen finalnom verzijom.

Mislim da je ovo sad kad hocu da ga pronadjem ni traga ni glasa:)
1. http://softwaretopic.informer.com/zte-upgrade-tool-v11/
2. ez2.x-drivers.com/a5b5de4875e2ee1a3b1cfef975c9434b/www.x-drivers.ru_borlcand_multidl_for_zte.zip
3. forum.gsmhosting.com/vbb/archive/t-542934.html

Poglrdaj ovo nesto od toga jeste, mislim daje pod dva. To bi trebalo da je direktni link na fajl. Ako nije vici pa cu potraziti ponovo. Pozdrav !

Ovo drugo jeste najnoviji ali za V9 tablet. I dalje ne prepoznaje paket kako treba. Sa njim možete da bekapujete Chanel1.nvm što mu dođe IMEI broj itt.
Mislim da je ovo sad kad hocu da ga pronadjem ni traga ni glasa:)
1. http://softwaretopic.informer.com/zte-upgrade-tool-v11/
2. ez2.x-drivers.com/a5b5de4875e2ee1a3b1cfef975c9434b/www.x-drivers.ru_borlcand_multidl_for_zte.zip
3. forum.gsmhosting.com/vbb/archive/t-542934.html

Poglrdaj ovo nesto od toga jeste, mislim daje pod dva. To bi trebalo da je direktni link na fajl. Ako nije vici pa cu potraziti ponovo. Pozdrav !

Nista, trazimo dalje, valjda ce se u jednom trenutku pojaviti. Koliko sam razumeo ni preko cwm nece da se instalira. .?

Ne bi bilo problema da se velicine particija slazu. Spakovao bih ga u fastoot paket ali ovaj update sadrzi i bootloadere i fajlove za reparticiju. Mora flasher.

Neko mi je obriso post pa reko ponovo da postavim pitanje, jel moze preko taba da se ide na internet, na poslu nemam internet a treba da apdejtujem neke programe na kompjuteru?

Naravno da moze. Internet delis ili preko usb kabla ili preko wifi. Settings --> Wirelles & networks --> Tethering & portable hotspot pa biraj.

@Paloma you welcome ;)

Javljaju se Turci. Hoce da rootuju tabove. Pocela prodaja u Turskoj :D

E da se i ja jednom poradujem Turcima :) Sto veca zajednica to bolje, pre cemo dobiti i podrsku developera za razvoj custom roma. Mobilx svaka cast na trudu, pratim sta se desava na XDA i na MoDaCo i vidim da se trudis da dobijes podrsku zajednice, imas nasu podrsku jer mislim da ovaj tab to zasluzuje. Ima odlicnu hardversku osnovu samo ga softver ubi. Ne znam kako da resim problem youtube-a, kada god pustim malo duzi materijal zakuca mi tab odnosno ne mogu da izadjem iz youtube a da mi ne resetuje tab. Pozdrav !

E da se i ja jednom poradujem Turcima :) Sto veca zajednica to bolje, pre cemo dobiti i podrsku developera za razvoj custom roma. Mobilx svaka cast na trudu, pratim sta se desava na XDA i na MoDaCo i vidim da se trudis da dobijes podrsku zajednice, imas nasu podrsku jer mislim da ovaj tab to zasluzuje. Ima odlicnu hardversku osnovu samo ga softver ubi. Ne znam kako da resim problem youtube-a, kada god pustim malo duzi materijal zakuca mi tab odnosno ne mogu da izadjem iz youtube a da mi ne resetuje tab. Pozdrav !

Ja nemam taj problem sa youtube, juce sam gledao neki serijal 720p 58min na tube, nista se nije desilo. Od kad sam skinuo chainfire browseri rade ok.

Ne znam šta da vam kažem. Vidite i sami koliku želju imam da stvari dovedem na pravo mesto. Flasher i reparticija su nam sada prioriteti. Računam da nova verzija firmvera ima poboljšanja jer su promenjene particije i azuriran bootloader (samo da nije zakljucan). Nakon toga može da krene tvikovanje.

@mdusan Pokušaj da pomoću lumberjack ili klasičnog >adb logcat i Last_kmsg pronađeš šta dovodi do pucanja Youtube-a. To je jedini način da naslutimo u čemu je problem i da ga eventualno rešimo.

Ovo je preporuka i za ostale koji imaju druge probleme. Dijagnostika je ugrađena u android i treba je iskoristiti. Sve logove na Pastebin.com pa da vidimo.

Navalite ljudi da davite na svakom forumu na kome možete i da tražite podršku. To ne može da škodi, a šta ne škodi, može samo da koristi :D

Poslednja izmena:
Ma nije chainfire, kod mene je od pocetka taj problem i nikako da ga resim.

Razmišljam se o kupovini ovog Tableta.
Interesuje me pošto sam video da na Vodafon-ovom zvaničnom sajtu pise da tablet ima HDMI izlaz preko 40-pinskog property izlaza da li zna neko gde može takav kabal da se nabavi
ili neki adapter tog tipa? Kako radi Skype sa video pozivima jeste li zdaovoljni kvalitetom.

Resio sam problem youtube-a na vrlo "glup" nacin. Update-ovao sam aplikaciju sa marketa :) :)

@mobilx hvala na odgovoru, baš bi mi značio taj HDMI izlaz :(
glupo je staviti kao mogućnost izlaza za HDMI preko proprty porta a taj kabal ne davati u paketu sa tabletom ili barem imati mogućnost da se dokupi naknadno, al možda se nešto i pojavi u međuvremenu.
Pošto ima 3G modem u okviru njega da li je moguće koristiti ga kao telefon (zvati i primati pozive i SMS-ove) ako se ubaci normarlna ViP-ova kartica,
pošto znam da neki tableti imaju tu mogućnost da rad i kao normalni telefoni - čisto me interesuje da li je neko probao?
Znam da iGO nema još uvek u rezoluciji 1280x800 pa me interesuje ako neko koristi navigaciju koji program koristii tipa iGO da može raditi a da mu nije potrebna internet konekcija?

Poslednja izmena:
Moze da se koristi za sms ali ne i za zvanje. IGO moze da se potera preko celog ekrana ali jos uvek nema u ovoj rez.

Ako ZTE kaže da može što bi se mi protivili :)

attachment.php

Istina je da u HC 3.2 to nije moguće po defaultu ali se određenim tvikovima i dajlerom može doći do rezultata.

Istina je i da će u ICS to moći najverovatnije jer on ima podršku za to izvorno.

@rale_ts Ndrive 11 sasvim lepo radi na tabletima.

Prilozi

• ztephonecalls.PNG
    ztephonecalls.PNG
    24.7 KB · Pregleda: 576
@mdusan Drago mi je da si uspeo. Koju verziju sada imas? Moja je 3.2.4.

Edit: Koja glupost. Ne nudi update a postoji nova verzija 3.5.5 :-\
Edit: Edit: Pise o tome ovde http://www.androidcentral.com/youtu...droid-32-and?utm_source=ac&utm_medium=twitter

Neces verovati ali kod mene je 3.5.5 i to sam uradio regularno update sa marketa. Imam osecaj da kad kinezi uzimaju nesto uzimaju na djuture. . .. "Izvinte jel imate os . . imamo. Je'l moze da se ugradjuje u tablete, fizidere, usisisvace, zamrzivace . . . Moze! E dajte milion komada . .. ali znate nije bas. . . . ma nema veze samo daj . . . ."
Ne bi me cudilo da ovo ne ugradjuju i u njihove avione, neoptimizovano ali radi pomalo . . .

Narode mislim da sam izmislio kako se updatuje fabrički rom. Tako prosto da ne možete da verujete. Nema flashera - nije potreban :D

Odaću vam tajnu......

Ovi PT i ES romovi su ja mislim, a još nisam sto posto 100% siguran, isti kao i naš. Odnosno sve u njima je samo nekoliko dana mlađe od SR verzije.

Ono što je dobro jeste da sada nema šanse da nešto zeznemo a da ne može da se ispravi.

Tajna je zapisana ovde koristite google translate trebaće vam:)

Huawei media pad ima iste update pakete i recovery!

Napominjem da trenutno nema potrebe da ovo primenite. Čekamo noviju verziju da procuri.

Prilozi

• Huawei Mediapad用户升级指导书.pdf
    290 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
Nesto me muci kineski zadnjih par dana pa ako bi ikako mogao da mi prevedes bio bih ti jako zahvalan . . . :)

Ok skapirao ali ga necu instalirati ako kazes da je u sustini isti kao nas rom. Ako nije nista promenjeno cemu mucenje!? Mada, mozda je optimizovaniji . . .

Bitno je da je otkriven način :)

@mdusan Drago mi je da si uspeo. Koju verziju sada imas? Moja je 3.2.4.

Edit: Koja glupost. Ne nudi update a postoji nova verzija 3.5.5 :-\
Edit: Edit: Pise o tome ovde http://www.androidcentral.com/youtu...droid-32-and?utm_source=ac&utm_medium=twitter

Ja isto tako nisam imao opciju da se updatujem sa Youtube.. no kada sam preko web sajta usao na market.android.com i pronasao youtube, logovao se, uspeo sam da instaliram na i9100 i ovaj tablet.

Nazad
Vrh Dno