Šta je novo?

Vivo X300 Series

Kad je 12mpx onda znamo da se radi image stacking i da su fotografije mnogo bolje i da tada nije potrebno da Ai "uskače" sem ako nije zoom preko 10x.
Ovako kad je u 200mpx pa još i po mraku, verovatno uskače Ai da bi upeglao šum i zato dobijamo ONO. Svakako je odvratno ali sam siguran da nešto tu nije kako treba jer toga na x100u nema, tj. ima, ali na zoom x100.😁

Za sada koliko sam primetio mnogo manje crta na X5 i preko kada se ugasi ova opcija npr na x200 pro. Jeste da piše ovde x20 ali Kinezi rade prevod, tako da..

Prilozi

• Screenshot_20251015_142130.jpg
    Screenshot_20251015_142130.jpg
    66.5 KB · Pregleda: 36
Ja to uključujem kad treba da pročitam s kim se komšinica prekoputa u zgradi dopisuje, Ai idealno radi za slova i brojeve. 🫣

Fotke u 200mpx svakako nemaju smisla, pucati 200mpx fotku u lošim uslovima sa ISO od 16k je totalni promašaj u korisnička greška.Jedino default 12mpx output ima smisla porediti.
Biće sve to odlično kad se malo upegla ažuriranjima plus ima novi mod - native lightning, koji treba da eliminiše ili bar umanji maksimalno obradu. Vidoh slike u telegram grupi, obećava

Može da se stavi AI prevod. Mada mnogi bolje zvuči na izvornom Ruskom

Ruski global ima 6500mah ali nema ništa vezano za Zeiss, verovatno zbog sankcija.

Poslednja izmena:
Fotke u 200mpx svakako nemaju smisla, pucati 200mpx fotku u lošim uslovima sa ISO od 16k je totalni promašaj u korisnička greška.Jedino default 12mpx output ima smisla porediti.
Biće sve to odlično kad se malo upegla ažuriranjima plus ima novi mod - native lightning, koji treba da eliminiše ili bar umanji maksimalno obradu. Vidoh slike u telegram grupi, obećava
Ништа глупље није уведено на мобилним телефонима(што се тиче камера) од тих сензора од по 100 - 200 mpx. Као дугогодишњи корисник Самсунга то знам врло добро, пуна резолуција доноси само ненормално изоштравање и извештачење фотки, само да би могао даље да зумираш саму фотку, закон је већи сензор, до 50mpx.

@Чичарито I u 50mpx ume da zabrlja, idealna opcija bi bila 24mpx nativno bez pixel bininga i da main i zoom senzor budu 1" , za UW šta ostave, i naravno AI OFF 😁😁

Meni je iskreno najbolja varijanta bila kad sam imao xperiu 5 III, 3 senzora od 12mpx pravih, bez ovog bininga i AI gluposti. Kako sreće da neko napravi opet tako nešto, pa nek izbaci i UW, samo dva jaka 12mpx main I telephoto senzora, još kad bi telephoto imao dve fokalne dužine uf uf uf

Nemojte "paliti" čoveka bez veze. Uzmite ga vi, pa mu onda iz prve ruke recite da li je bolji(i u čemu), ali pod uslovom da ste takođe imali X100 Ultru kao i on.
Bez ljutnje, ali sve ostalo je neozbiljno.

Uostalom znate odlično i vi sami, da su ta takozvana poboljšanja na kašičicu i skoro neprimetna u realnom radu.

@duki92 Pa već godinama kao što @marinko98 kaže, daju poboljšanja na kašičicu, bukvalno neprimetne razlike, a još kada se na to doda downgrade kamere i doplata 300e, realno, nema smisla, a veruj, prvi bih se radovao da izbace nešto stvarno dobro, vredno kupovine 😁

A vi imate x300 pro pa znate da nije bolji? 😂 Nemojte biti neozbiljni. 50% brzi SOC, dual UFS 4.1, svetliji ekran, 1000mah veća baterija uz dosta efikasniji SOC, photography kit, širokougaona prednja kamera, bolja stabilizacija, noviji haptics a izgleda i unapređeni zvučnici itd a tu nije kraj spiska. Tek godinu i par meseci je prošlo između ova dva modela, nerealno je očekivati ikakav veliki pomak, ta vremena su odavno iza nas. X100 Ultra je s kamera aspekta trenutno ultimativno rešenje verovatno, za ljude koji iz nekog razloga ne mogu bez 1" main senzora. ali nije sveti Gral telefona, daleko od toga.
To da li vredi doplate je pitanje za svakog posebno, ni meni nije vredelo da dam 200e više za 200 ultru umesto 200 pro, ali ako ćemo tako ima i CMF phone 2 pro za 150e, vredi li dati evro više za bilo šta drugo?
A ovo da x300 pro nije vredan kupovine bez komentara.

zanimljiv klip i zanimljive promene, sve su uglavnom korak napred, sto postujem. ali tipa onaj "natural light" sam ocekivao da ce biti ne znam ni ja sta, a ono ispade samo preimenovan HDR :D
Global Origin vs kineski Origin mi lici kao na Xiaomi Global i Xiaomi kineski. Same same, but different. svakako bolji nego funtouch.

Sharpness i AI crtanje su i dalje problem i dok ne izadju pravi testovi i poredjenja sa ostalim telefonima jer im ne verujem nista za to gasenje AI-a dok ne vidim na realnom primeru.

Na kraju treba juriti rusku verziju :) mada će biti sigurno oko 1000e - 16/512gb

Šta više gledam sve sam bliži odluci da x100u može još godinu.
Koliko vidim kamera ce bit lila, malo 23 35 46mm bolji na x100u radi senzora, a i manji upliv ai pizdarija.
Baterija i procesor su sigurno bolji na x300p, ali i na x100u me nikad nisu izdali.
Ako uzmem to ce bit iz dosade ne potrebe.

Vrh Dno