Šta je novo?

Vivo X300 Series

Kad je 12mpx onda znamo da se radi image stacking i da su fotografije mnogo bolje i da tada nije potrebno da Ai "uskače" sem ako nije zoom preko 10x.
Ovako kad je u 200mpx pa još i po mraku, verovatno uskače Ai da bi upeglao šum i zato dobijamo ONO. Svakako je odvratno ali sam siguran da nešto tu nije kako treba jer toga na x100u nema, tj. ima, ali na zoom x100.😁

Za sada koliko sam primetio mnogo manje crta na X5 i preko kada se ugasi ova opcija npr na x200 pro. Jeste da piše ovde x20 ali Kinezi rade prevod, tako da..

Prilozi

• Screenshot_20251015_142130.jpg
    Screenshot_20251015_142130.jpg
    66.5 KB · Pregleda: 31
Ja to uključujem kad treba da pročitam s kim se komšinica prekoputa u zgradi dopisuje, Ai idealno radi za slova i brojeve. 🫣

Fotke u 200mpx svakako nemaju smisla, pucati 200mpx fotku u lošim uslovima sa ISO od 16k je totalni promašaj u korisnička greška.Jedino default 12mpx output ima smisla porediti.
Biće sve to odlično kad se malo upegla ažuriranjima plus ima novi mod - native lightning, koji treba da eliminiše ili bar umanji maksimalno obradu. Vidoh slike u telegram grupi, obećava

Može da se stavi AI prevod. Mada mnogi bolje zvuči na izvornom Ruskom

Ruski global ima 6500mah ali nema ništa vezano za Zeiss, verovatno zbog sankcija.

Poslednja izmena:
Fotke u 200mpx svakako nemaju smisla, pucati 200mpx fotku u lošim uslovima sa ISO od 16k je totalni promašaj u korisnička greška.Jedino default 12mpx output ima smisla porediti.
Biće sve to odlično kad se malo upegla ažuriranjima plus ima novi mod - native lightning, koji treba da eliminiše ili bar umanji maksimalno obradu. Vidoh slike u telegram grupi, obećava
Ништа глупље није уведено на мобилним телефонима(што се тиче камера) од тих сензора од по 100 - 200 mpx. Као дугогодишњи корисник Самсунга то знам врло добро, пуна резолуција доноси само ненормално изоштравање и извештачење фотки, само да би могао даље да зумираш саму фотку, закон је већи сензор, до 50mpx.

@Чичарито I u 50mpx ume da zabrlja, idealna opcija bi bila 24mpx nativno bez pixel bininga i da main i zoom senzor budu 1" , za UW šta ostave, i naravno AI OFF 😁😁

Nazad
Vrh Dno