Šta je novo?

Vivo X300 Series

Dočekali smo i slike zadnje strane telefona. Ne znam da li je x300 ili x300 pro, ali svakako ima dodatno dugme Ala iPhone. Plus deluje da je grba gora od one na x200 pro :/

Prilozi

• Screenshot_20250919_095221.jpg
    Screenshot_20250919_095221.jpg
    75.1 KB · Pregleda: 80

Baš sam jako spamovao temu :) ali evo i celih slika poleđine oba modela.
Ništa epohalno, ali dovoljno dobro da se naruči :)

Каква ли ће ултра бити?
Буквално једини произвођачи који ми заголицају машту су Опо и Виво, остали мртво море.

Dočekali smo i slike zadnje strane telefona. Ne znam da li je x300 ili x300 pro, ali svakako ima dodatno dugme Ala iPhone. Plus deluje da je grba gora od one na x200 pro :/
Sa takvim hardverom mora grba, i meni je to skroz OK, jer je telefon za photo entuzijaste. Iz tog razloga iPhone i dalje ima manji telephoto senzor nego Pixel 6 Pro.

Ja sam u nedoumici da li čekati x300 pro ili da idem na x200 ultra. Uzeo bi ja ultru odavno da su kanali prodaje malo pristupacniji.

Predstavljen i 9500. Prvi telefoni koji će ga nositi vivo x300 serija i dan posle oppo x9 serija.

Poslednja izmena:

Ništa, moraće ponovo da padne bela verzija Pro modela :) mada koliko vidim ovaj u krem boji ima i neki narandžasti prsten oko kamere, cenim da će ta boja biti samo u verziji od npr 1tb.

Potvrđena i baterija pre neki dan, 6510mah.

X300 mali global može da bude zanimljiv. Samo da se vidi baterija.

I dalje to sve isto stoji, ali sa druge strane imam USA špijunske kompanije koje mi se još više gade :)
Tako da do daljnjeg ću morati da trpim kineske bug sw i wannabe ios android.

Opet curved screen?

Jok, ravan je. Isti kao na oppo x9 i OnePlus 15.
Tianma kineska koja ide do min 1nits brajtnesa I ima još svašta nešto od tehnologija u sebi.

Kinezi koliko brzo napreduju uskoro će im celi telefoni biti izgrađeni isključivo od kineskih komponenti, kao što je sada slučaj sa Huawei pura 80

Poslednja izmena:
Nešto se X200 Pro mini nije proslavio sa autonomijom baterije. A i kamere da se vide da li će biti bolje.

Šta znam, Rusi na 4pda su oduševljeni sa baterijom na malom x200 pro. To si ga možda promešao sa 200 fe?

Neko je pitao da li je ravan ekran napred.
Čudno kako samo Gold verzija ima ring oko kamere .. propustili su šansu npr na crni da stave crveni ring :) verovatno će to ostaviti za x300 ultra.
Ako gledam poziciju power dugmeta i ovu kamera grbu, ona deluje još glomaznije nego na x200 😂

Prilozi

• Screenshot_20250923_144226.jpg
    Screenshot_20250923_144226.jpg
    42.6 KB · Pregleda: 22
  • Screenshot_20250923_144220.jpg
    Screenshot_20250923_144220.jpg
    46.9 KB · Pregleda: 18
  • Screenshot_20250923_144215.jpg
    Screenshot_20250923_144215.jpg
    48 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot_20250923_144206.jpg
    Screenshot_20250923_144206.jpg
    46.8 KB · Pregleda: 23
Poslednja izmena:
Ne deluje mi kao prsten, samo kao presijavanje boja na staklu u renderu, prsten bi bio vidljiv celim krugom.
Nervira me što običan X300 nema ovo dodatno dugme s leve strane, značilo bi mi baš za često uključivanje lampe/svetla.
Dobro je što originOS konačno izlazi i na globalno tržište, ne znam koliko će to zapravio biti samo preimenovani FunTouchOS, ali nadam se da to znači i prelivanje nekih stavki sa global modela na kineske, tipa bolji prevod.
Još jedan plus, telephoto extender/converter sa X200 Ultra moći će da se koristi i na X300 seriji, biće dostupan photography kit

Poslednja izmena:
Da.. od kraja sledećeg meseca funtouch ne postoji više. I Kina i global će furati originOS, da li će to doneti neke benifite za telefone kupljene u Kini, ostaje da se vidi :)

Šta znam, Rusi na 4pda su oduševljeni sa baterijom na malom x200 pro. To si ga možda promešao sa 200 fe?
U pravu si, mislio sam na 200 FE, on je global.
Samo da global nemaju kineske hijeroglife i ok je. :D

Deluje da površinski ima veću grbu od x200u.. ali makar je znatno tanja.
Ne znam da li je ovo u videu bela boja uređaja ili ona kao krem, pošto oko kamera ringa ima narandžaste boje.

Poslednja izmena:
Glavna kamera ipak 24mm.
Nemam vremena da odgledam, kakva su poboljsanja u odnosu na x200 seriju?

Zavisi od cene u decembru :)
Ali već sada mogu da kažem da mi je glavna i ujedno i ubedljivo najveća mana vivo telefona upravo ta kamera grba.. ne postoji način da ga koristiš jednom rukom a da to ne izgleda čudno i dosta nesigurno. Bukvalno telefon mora da se koristi sa kejsom, a ja nikada ne koristim telefone tako.
Idealan bi bio da ima kamera visor kao pixel :)

Deluje da površinski ima veću grbu od x200u.. ali makar je znatno tanja
iste je debljine kao na x200u.
x200u je jednom ružan telefon sa tako samo nasađenom grbom bez ikakvog dizajna.

sreća pa će sad imati kosinu kao Xiaomi 15 ultra i dosta će lepše izgledati.

levo 300 pro, desno 200u.
debljina ista ali vizuelno 4 puta lepše.
1000016423.jpg

Nazad
Vrh Dno