Šta je novo?

Vivo x200 Series

Vidis 100 ljudi 100 ukusa,
Ja recimo prebacim karticu iz pixela ili iphone u vivo i boom:
  • snimanje poziva
  • ir daljinski
  • 4x9 desktop da mi sve stane na jednu stranicu
  • prilagodljivi folderi
  • dugme za kameru koje mogu prilagodit sebi
  • dvotap za buđenje i gašenje zaslona
I slične gluposti, sve u svemu bolje da imamo izbora nego ne.

Vidis 100 ljudi 100 ukusa,
Ja recimo prebacim karticu iz pixela ili iphone u vivo i boom:
  • snimanje poziva
  • ir daljinski
  • 4x9 desktop da mi sve stane na jednu stranicu
  • prilagodljivi folderi
  • dugme za kameru koje mogu prilagodit sebi
  • dvotap za buđenje i gašenje zaslona
I slične gluposti, sve u svemu bolje da imamo izbora nego ne.
svakako treba da imamo izbor ali ne pomaže kada svaki telefon može da stavi ultra u naziv i da može da se ponaša kako hoće prema korisnicima time što stave neke slabije komponente ili ih uopšte ne podese kako treba..onda izbor nemoguć

bar ne i da im mi to pustimo a ne da se pretvaramo da je ne znam sta i da padamo na svaki video na yt kao onaj average dad sto te moli da kupis viva jer ima najveci profit na njemu haha

Nema mi šta da im puštamo ili ne puštamo, oni telefon ni ne plasiraju globalno, niti te biju po ušima da ga kupiš, jednostavno shvati to kao kameru sa mogućnošću poziva i poruka.
I ako se slažem sa tobom i verujem da je takav zvuk i vibracija, opet bih pre kupio kineza za 1000e nego Samsung ili iPhone za 1500e.

Samo sto Samsung ni iPhone nisu 1500, nego su blizu 1000e. Uz to da iPhone ima garanciju internacionalnu, a i novi preko operatera Samsung Ultre mogu sa računom da se nadju.

Kad su kinezi probili barijeru od 1000 i kusur eura, a ne daju kompletan paket tu nastaje problem.

Nema mi šta da im puštamo ili ne puštamo, oni telefon ni ne plasiraju globalno, niti te biju po ušima da ga kupiš, jednostavno shvati to kao kameru sa mogućnošću poziva i poruka.
I ako se slažem sa tobom i verujem da je takav zvuk i vibracija, opet bih pre kupio kineza za 1000e nego Samsung ili iPhone za 1500e.
ma razumem bre zato i kazem da je izbor katastrofa

a to da li je kinez ili ne - nema veze sa tim kakav hardver i softver treba da budu
Samo sto Samsung ni iPhone nisu 1500, nego su blizu 1000e. Uz to da iPhone ima garanciju internacionalnu, a i novi preko operatera Samsung Ultre mogu sa računom da se nadju.

Kad su kinezi probili barijeru od 1000 i kusur eura, a ne daju kompletan paket tu nastaje problem.
bas zato kazem, iqoo 13 je 400ak evra a ima gotovo iste komponente

Ја бих радо пробао ове кинезе, али поред ѕ25u, који легално могу да купим за 900chf са 3 године гаранције, стварно не видим много смисла захебавати се. Уз све мане које ѕ25u има. Притом 1000е за Кинезе колико видим може, а не мора бити 1000е.

Upravo tako, i ja sam se lomio uzeti vivo ali kad sve stavim pod crtu zarad malo boljih fotki da "gubim" sve ostalo neka hvala.

Upravo tako, i ja sam se lomio uzeti vivo ali kad sve stavim pod crtu zarad malo boljih fotki da "gubim" sve ostalo neka hvala.
i te fotke su bolje samo u aplikaciji kamere

u svemu ostalom (instagram, video pozivi, slike u aplikacijama, uploadovanje slika blabla) je znatno lošije jer - android

s25u zato dobiješ sve to iako je meni lično gadan zbog brenda i što je gori nego ajfon bože pomozi

С друге стране, волео бих да Кинези чим пре дођу легално у Европу, јербо се све надам да већа конкуренција може донети до пада цена и пораста квалитета.
Међутим, како ствари стоје, кад стигну Кинези, имаћемо пад квалитета и пораст цена.

Koliko su koštali kad su izašli? 1000e? Neće biti...Vivo i Oppo izašli pre manje od mesec dana, verzije od 512gb možeš da kupiš za 1100eur, imaju 3x bolje kamere, kvalitetniji displej, bolji software, premium osećaj kvaliteta. Za snimanje zvuka koliko sam ispratio, jedino Vivo ima problem, oppo i X15U su ok, što se vibracije tiče, ja još nisam video bolje od OP, ali meni su najbitnije kamere tako da se i odluka za odabir telefona donosi shodno tome.
Što reče kolega iznad, bitno je da imamo izbor.
X100u ima kvalitetniji zvuk u slušalici I kvalitetnije zvučnike od s23u i s24u svakako, ne znam kakvi su s25u i x200U ali svakako ne slušam muziku preko zvučnika, najbitnije mi je da sagovornika čujem besprekorno i on mene, i da imam jak signal gde god da se nalazim.

Kvalitetniji displej, bolji sw, premium osećaj kvaliteta? 😳

nije ni muzika već generalno medija svuda..mene je (izuzetno) pocelo da zanima kada sam cuo koliko je pesma fakat drugačija i bolja na iph13 nego na mom telefonu iako je na primer to bilo nešto što sam ja upload - tad mi je taj video postao još bolji na primer hah, znači želim da znam kako nešto što ja stavljam na internet zapravo zvuči..da se ne iznenadim više kao tada (base iph13 i “ultra” koji nije iphone ili samsung jel)

Svakako kažem nije poenta to ali 15% pa 15% vamo pa tamo i kada sve sabereš ostaju ti samo dobra baterija i izuzetna kamera ali van toga ne znam baš

i kažem ne zanima me vibracija/haptics toliko ali ovo je baš bilo žnj za telefon od toliko novca

nije ovo samo vivo vec generalno sve sto nije nesto specijalizovano a da nije ajfon, ali da kazemo mozda maalo vise vivo jer sam slicno iskustvo imao i na x100u pa imam taj kiselkast ukus sa očekivanjima od njih.. mislim da su huawei i honor na primer ispred sa tim a nazad sa ostatkom softvera pa vise ni ne znas sta ti treba..

oppo necu da komentarisem dok ga ne kupim ponovo tj dok mi ne stigne ali znajuci fx7u mislim da nisu mogli mnogo da pogreše (posebno što je hw zapravo bolji nego na op13 ovaj put)
"Samo" baterija i kamera mi i jesu bitni na telefonu. Sve ostalo može da bude i prosek.

Da da 1000😉. Trenutne cene plus taksa od 15% na iP i Samsung. Znači skoro soma $cad razlike za 512GB verziju. Čak je i Pixel skuplji za 300$cad.
1000046803.jpg

Kvalitetniji displej, bolji sw, premium osećaj kvaliteta? 😳
Jeste, displej je 10bit depth i mnogo prijatniji za gledanje za razliku od Samsunga koji koristi 8bit, softver je skroz upeglan, animacije bez seckanja i svega onoga što "krasi" Samsung, nema iznenadnih drain-a, stutter-a i sl. a izrada...pa moraćeš x100u da uzmeš u ruke, pogledaš ivice i detalje da bi razumeo o čemu pričam. Opet, moja zapažanja se odnose na Samsung pošto iPhone ne koristim ne zanima me.

Ljudi amo bit realni,
Trebas bit posebna vrsta mazohista da narucujes mob iz kine od 1000e i cekas ga 15 dana.
Ali meni se radi kamere to isplati i riskira.

Prije 10 godina sam teglio sa sobom fotoaparat i opremu u borši, sad teglim taj jedan mobitel i zelim da ima vrhunsku kameru.

Prilozi

• Screenshot_20250522_191123_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250522_191123_Samsung Internet.jpg
    89 KB · Pregleda: 83
Ok u Švici je Samsungu niža cena, kapiram da ima i taksu na kraju. Svejedno čak i da je ista cena opet je bolji Vivo x200u od s25u u meni najbitnijim stavkama.

Ljudi amo bit realni,
Trebas bit posebna vrsta mazohista da narucujes mob iz kine od 1000e i cekas ga 15 dana.
Ali meni se radi kamere to isplati i riskira.

Prije 10 godina sam teglio sa sobom fotoaparat i opremu u borši, sad teglim taj jedan mobitel i zelim da ima vrhunsku kameru.
Baš tako, potpuno se slažem sa tobom, nema više nošenja opreme na plažu,samo telefon i ovo 😁
IMG_20250508_161613.jpg
Evo i poređenja za one što kažu ma sve je to slično

Ok u Švici je Samsungu niža cena, kapiram da ima i taksu na kraju. Svejedno čak i da je ista cena opet je bolji Vivo x200u od s25u u meni najbitnijim stavkama.
Нема таксе! Нисмо ми преко баре, па да скривају цену :) ово је цена, на теби је да бираш хоћеш одједном или на 24 рате без камате.

Нико не спори да је камера боља на Vivo, али док га нема легално, много скупа играчка.

Da da 1000😉. Trenutne cene plus taksa od 15% na iP i Samsung. Znači skoro soma $cad razlike za 512GB verziju. Čak je i Pixel skuplji za 300$cad.
Pogledajte prilog 493035
Ne razumem sto se spinuje tako. Prvo govorim o Srbiji, ne tamo nekoj zemlji u kojoj ne zivimo, ti i mozda 0.01 (sa foruma) procenat zivite u inostranstvu, ali ovde se baziramo na cene iz Srbije. Druga stvar konkurencija se izvlaci cene iz prodavnice, a za Vivo ispod tezge...

Cene u SRB

Screenshot 2025-05-22 195028.pngScreenshot 2025-05-22 195108.pngScreenshot 2025-05-22 195214.png

Vivo je vec sa X90 modelom napravio boom, tad mi je zapao za oko, onda kasnije i sa X100 ultra, a sad je skoro pa kruna dosla sa X200 Ultra. Nema sumnje u X15U i Oppo osmicu, top ponuda kamere, ali kao kako bi rekli complete package, daleko od Samsunga i Apple-a.

Poslednja izmena:
Ne razumem sto se spinuje tako. Prvo govorim o Srbiji, ne tamo nekoj zemlji u kojoj ne zivimo, ti i mozda 0.01 (sa foruma) procenat zivite u inostranstvu, ali ovde se baziramo na cene iz Srbije. Druga stvar konkurencija se izvlaci cene iz prodavnice, a za Vivo ispod tezge...

Cene u SRB

Pogledajte prilog 493042Pogledajte prilog 493043Pogledajte prilog 493044

Vivo je vec sa X90 modelom napravio boom, tad mi je zapao za oko, onda kasnije i sa X100 ultra, a sad je skoro pa kruna dosla sa X200 Ultra. Nema sumnje u X15U i Oppo osmicu, top ponuda kamere, ali kao kako bi rekli complete package, daleko od Samsunga i Apple-a.
Ja spinujem, a ti postavljaš cene sa KP? 😁 Kao da je bitno gde živiš kada su u skoro svakoj Samsung i iP skuplji od Viva, Oppo, itd. Nisam znao da su Wonda, giztop i ostale prodavnice ispod tezge. Da mogu Vivo da uzmem u zvaničnoj prodavnici uzeo bih.
Ti si naveo svoj primer, ovaj iz Švice svoj , a ja svoj. Kao da je bitno koja je zemlja u pitanju kada mašiš poentu.
Complete package ne da nije daleko Vivo nego je odvalio i Samsung i Apple sa nižom cenom i najbitnijim stavkama kod jednog telefona. O inovacijama i da ne govorim.
Ja kao fan Samsunga ne vidim nijednu prednost dotičnog osim android skin-a a još nisam ni uzeo telefon😁.
Objasnila je i potražnja za Vivo telefonima. Da su reklamirani jednako i da su dostupni na istom nivou Samsung ne bi imao šta da traži sa svojim modelima. O Apple i da ne govorim.

X200 Ultra da moze zvanicno da se nabavi u Srbiji bio bi kao i X15U 179.990 ili mozda skuplji, tako da cene mogu samo sa KP da stavim da sve bude sa istog izvora.

"Samo" baterija i kamera mi i jesu bitni na telefonu. Sve ostalo može da bude i prosek.
Pa jesu i meni prvih 3 pa dzaba
I ne mislim ‘samo’ vec neke stvari totalno degradiraju iskustvo :)

Poslednja izmena od urednika:
Da se "učipim"...

Prilozi

• IMG_20250523_022757.jpg
    IMG_20250523_022757.jpg
    153.7 KB · Pregleda: 68
Da se "učipim"...
Kisuke Urahara Manga GIF

Nazad
Vrh Dno