Šta je novo?

Vivo x200 Series

Razmotri x100u u tom slučaju.

Da, da, pogrešio sam. 6X telefoto modul ima pomenuti 1/1.95'' senzor.

Ne znam kako i zasto ali X8 Ultra pravi bolje ultrawide fotografije naspram X7 Ultre iako ima solidno manji senzor.

🤣 Moje "nogice" su gazile ture i preko 50km al nije u tome stvar. Nekad je nemoguće prići ili udaljiti se. 😄 Ova Ultra da je umesto 35mm ostala 23mm sa ovim telefoto ne bih imao dileme koji uzeti.
Al ne razumes onda ne bi mogli da pricaju ovde kako je revolucija u poredjenju sa X100U koji već sam može sve što i X200U sa tih 1-type 23mm

Da su ne daj boze ostavili 23mm onda bi im to bio daungrejd u poređenju sa X100U, ovako je čitava rupa između 23-34mm ‘feature’ razumeš

Napravili Find X6 Pro u 2025 i svi tapsu 😸

Neko je tražio ovde po temi global vivo200 pro sa 6000mah.
Ponovo se pojavio na ovom sajtu. Pa ako član još prati ovu temu i nije još uzeo mob, eto šanse.

Al ne razumes onda ne bi mogli da pricaju ovde kako je revolucija u poredjenju sa X100U koji već sam može sve što i X200U sa tih 1-type 23mm

Da su ne daj boze ostavili 23mm onda bi im to bio daungrejd u poređenju sa X100U, ovako je čitava rupa između 23-34mm ‘feature’ razumeš

Napravili Find X6 Pro u 2025 i svi tapsu 😸
Ne kapiram zašto ste se toliko uhvatili za 23mm kao da je to neprikosnovena žižna daljina. 23mm na telefonima nije odabrano zato što je savršenstvo, već jer je teško smestiti veliki senzor i 35mm u tanak telefon, bolja je stabilizacija i generalno je više user-friendly jer je lakši za korišćenje prosečnom korisniku koji ne mora da krene dva koraka unazad da bi slikao tetku pored žardinjere za Fejsbuk ili razmisli o kompoziciji slike. Telefoni u početku nisu imali 23mm kamere, već su klasici poput N95, Iphone 4 imali kamere približno oko 35mm, jer je to jednostavno klasična žižna daljina. povratak na 35mm nije revolucija, već jednostavno povratak, valjda su sad korisnici telefona spremniji da prihvate veće izbočine na telefonima, što je recimo bilo jako kritikovano na Nokiji 808 sa 28mm fl. Vivo lepo pokriva 28mm fotografiju ISZ-om sa UW, kao i video koji na glavnoj definitivno jeste preuzak za veliku većinu korisnika.
Najbolji izbor je definitivno 18-35-85mm, kao na Nubiji Z60 Ultra npr. i nadam se da će u buduće više telefona prihvatiti ovaj format.

Ne kapiram zašto ste se toliko uhvatili za 23mm kao da je to neprikosnovena žižna daljina. 23mm na telefonima nije odabrano zato što je savršenstvo, već jer je teško smestiti veliki senzor i 35mm u tanak telefon, bolja je stabilizacija i generalno je više user-friendly jer je lakši za korišćenje prosečnom korisniku koji ne mora da krene dva koraka unazad da bi slikao tetku pored žardinjere za Fejsbuk ili razmisli o kompoziciji slike. Telefoni u početku nisu imali 23mm kamere, već su klasici poput N95, Iphone 4 imali kamere približno oko 35mm, jer je to jednostavno klasična žižna daljina. povratak na 35mm nije revolucija, već jednostavno povratak, valjda su sad korisnici telefona spremniji da prihvate veće izbočine na telefonima, što je recimo bilo jako kritikovano na Nokiji 808 sa 28mm fl. Vivo lepo pokriva 28mm fotografiju ISZ-om sa UW, kao i video koji na glavnoj definitivno jeste preuzak za veliku većinu korisnika.
Najbolji izbor je definitivno 18-35-85mm, kao na Nubiji Z60 Ultra npr. i nadam se da će u buduće više telefona prihvatiti ovaj format.
Ma ja se slazem da je to super ali nije 1’’ vec gotovo 1/1.3'' i onda nije neki apgrejd u poredjenju sa x100u, posebno sto dodatan krop na video izgleda kao 2x i onda moras samo uw

Ima prednosti koliko i mana, svakako neka svako koristi ono sto mu se svidja

I da, bas kao sto si rekao 18-35-85 i moze ali ja npr licno vise volim 13 ili 14 23 ili 28 i 70 na 85

Solidan rivju, šteta što je propustio da testira 28mm na Vivo i kakve rezultate daje kao alternativa 23mm, kao i 70mm ISZ na Vivu u poređenju sa 70mm na Xiaomi i Oppo. Vivo nekad stvarno preteruje sa izoštravanjem, mada se vidi da su to popravili na Ultri u odnosu na Pro i rekao bih da sada u velikoj većini slučajeva ipak to mnogo više pomaže nego odmaže. Sviđa mi se kako Oppo ne izoštrava jako sliku ali u nekim momentima mu je to nedostatak. Xiaomi mi se u velikoj većini slika nije svideo, dosta slika izgledaju previše obrađene, pa kad ih zumira izgledaju mutno, boje su čudne. Bilo je priče o tome kako 35mm krop izgleda bolje na 1" senzorima nego li na Ultri ali ovde se lepo vidi da to nije slučaj i da zaostaju, osim po pitanju zamućenja pozadine, Sve u svemu, Vivo je ipak najkonzistentniji.

Inače, Vivo je na weibo najavio veliki majski update i velike su šanse da će anime filteri, CCD portret mod itd. biti portovani i na "starije" modele

Bilo je priče o tome kako 35mm krop izgleda bolje na 1" senzorima nego li na Ultri ali ovde se lepo vidi da to nije slučaj i da zaostaju
osim sto ni jednom nije testirao 35mm vs 35mm :D niti 23mm vs 23mm. nego fotka 23mm i 35mm i onda zumira i odusevljava se kako 35mm ima vise detalja i bolja je. istom logikom mozes da uporedis Xiaomi 4.3x 100mm sa Xiaomi 3x 70mm, da zumiras na 200% i da se odusevljavas kako 100mm telefoto ima vise detalja nego 70mm :D

lik ne koristi ISZ da izjednaci fokalnu nego uzima fotke i zumira... ne znam sta bih rekao o takvom nacinu review-ovanja :D

Moj stigao jucer, imao sam slobodan dan pa sam se fino izigrao s njim.
U odnosu na x100u nema tu velikog pomaka, al opet sve je ponesto bolje.

Glavna 35mm kamera je ono sto sam najvise zelio i odusevljen sam s njom.
Jednostavno idealna fokala za fotografiju, ni presiroka ni preuska.
85mm je gotovo identicna kao na x100u jedino što nešto brže fokusira i pomalo kremastiji bokeh daje, ali detalji su lila.
Najveca razlika je u uw, koji je dosta kvalitetniji od x100u, a bome kad se kropa na 28mm i dalje je odlican.

Veliku razliku sam zapravo primjetio u video snimanju koje je dosta "opuštenije" pri prebacivanju leca i paniranju.
Sve 3 kamere podrzavaju 4k 120 fps snimanje.

Dosta promjena ima sa softverske strane kamere, tu je novi filter negativ koji je bas nekako atmosferican i neki novi portret modovi i tako - zasada me najvise dojmio CCD portret mod.
Treba to sad kopat i testirat.
Ostatak telefona nisam pretjerano istražio, ono što mogu reci da je ekran donekle ugodniji za korištenje i svjetliji.
Procesor se primjeti tek u kakvom ucitavanju igara, ali tu se radi o razlikama u sekud dva.

Napišem ovih dana još što primjetim.

Evo par fotki.
1000036992.jpg1000036976.jpg

1000036962.jpg1000036937.jpg
IMG_20250519_190805_1.jpgIMG_20250519_183359.jpg

Nisam ga baš razumeo šta kaže na 14:00, 16:25, 18:16 poredi Global X200 pro sa Ultrom, izgleda da Global X200 Pro nema Zeiss mod na ultrawide kameri? Na CN X200 Pro modelu ga ima. Noćni 50MP kod Ultre mod treba sa sledećim apdejtom da bude implementiran i na Pro modelu.

Moj stigao jucer, imao sam slobodan dan pa sam se fino izigrao s njim.
U odnosu na x100u nema tu velikog pomaka, al opet sve je ponesto bolje.

Glavna 35mm kamera je ono sto sam najvise zelio i odusevljen sam s njom.
Jednostavno idealna fokala za fotografiju, ni presiroka ni preuska.
85mm je gotovo identicna kao na x100u jedino što nešto brže fokusira i pomalo kremastiji bokeh daje, ali detalji su lila.
Najveca razlika je u uw, koji je dosta kvalitetniji od x100u, a bome kad se kropa na 28mm i dalje je odlican.

Veliku razliku sam zapravo primjetio u video snimanju koje je dosta "opuštenije" pri prebacivanju leca i paniranju.
Sve 3 kamere podrzavaju 4k 120 fps snimanje.

Dosta promjena ima sa softverske strane kamere, tu je novi filter negativ koji je bas nekako atmosferican i neki novi portret modovi i tako - zasada me najvise dojmio CCD portret mod.
Treba to sad kopat i testirat.
Ostatak telefona nisam pretjerano istražio, ono što mogu reci da je ekran donekle ugodniji za korištenje i svjetliji.
Procesor se primjeti tek u kakvom ucitavanju igara, ali tu se radi o razlikama u sekud dva.

Napišem ovih dana još što primjetim.

Evo par fotki.
Pogledajte prilog 492697Pogledajte prilog 492698

Pogledajte prilog 492699Pogledajte prilog 492700
Pogledajte prilog 492724Pogledajte prilog 492725
Kakvo je snimanje zvuka u odnosu na x100u? Jel loše kao na recenzijama?

Ovo sada pišem radi deljenja iskustva i nikako ne želim da se raspravljam i da čitam eseje i odgovore na ovu poruku- znači moje iskustvo i ništa drugo, kako je tako je, jesam neprijatno iznenađen ali šta da radim sada ne mogu i neću da lažem:

Znaci u vezi Vivo X200 Ultra..mene iskreno ne zanima toliko vibracija i haptics na telefonu ali evo moje iskreno zapažanje: Paljenje telefona je kao da palim ciglicu od pre par godina, vibracija je “jaka” ali iskreno neprijatna (kao kada ranije kinezi nabudze -24lufs na zvucnike a unutra kuglice stiropora, to je neka najbliza paralela). Ok, nema veze- udjem u sistem da upalim haptics na back gesture i promenim jačinu na najjaču za ceo sistem - ne valja ni default ni crisp, zaista je slaba a kada nije onda je neprijatna jer nema neki smisao. Tastaturu nisam testirao jer me mrzi da trazim podesavanje na stock.

Zatim zvučnike su svi redom hvalili i iskreno sam se nadao i očekivao da su dobri, međutim pustim pesmu i dok oni jesu glasni- kinez ko kinez, sound staging nepostojeći i i dalje bih pre slušao muziku na ajfonu 13 nego na njemu iako su vokali zaista dobri na primer (džaba kada me isti ne zanimaju jer su uvek u pratnji nečega)

Find X7 Ultra moj nije bio ništa specijalno al video se neki tuning majku mu, posebno kada upališ i podesiš dolby i sve- ovde stavim na Music i sve sto može i opet ne čujem instrumente kako očekujem (poredim sa ajfonom dakle i to i očekujem, glasan može da bude ko kako želi)

Za pohvalu je ponoviću što su izuzetno glasni bez distorcije u vokalima.

Znači ne valja ili softver ili hardver, nisam se nešto trudio da EQujem bog zna šta ali sistemski što mi je dalo i jesam uradio

Suština ove poruke: za prosečnog korisnika koji sve koristi podjednako se ovo nikako ne isplati a i mene na primer tera od ovog telefona koliko god želim taj “auto” mod u fotografiji - prosto ne ide, ne moze iqoo 13 hardver i da se ne tjunuje ništa posebno tu

Čisto me zanima iz znatiželje u kojim trenutcima slusate muziku na mobitelu?
Kad sam doma - pc, radio, tv.
Kad sam u autu, radio.
Kad sam negdje vani slušalice.

Zvucnik miba mi sluzi za eventulano kad gledam neki video i drzim ga tipa na 15%.

Čisto me zanima iz znatiželje u kojim trenutcima slusate muziku na mobitelu?
Kad sam doma - pc, radio, tv.
Kad sam u autu, radio.
Kad sam negdje vani slušalice.

Zvucnik miba mi sluzi za eventulano kad gledam neki video i drzim ga tipa na 15%.
nije ni muzika već generalno medija svuda..mene je (izuzetno) pocelo da zanima kada sam cuo koliko je pesma fakat drugačija i bolja na iph13 nego na mom telefonu iako je na primer to bilo nešto što sam ja upload - tad mi je taj video postao još bolji na primer hah, znači želim da znam kako nešto što ja stavljam na internet zapravo zvuči..da se ne iznenadim više kao tada (base iph13 i “ultra” koji nije iphone ili samsung jel)

Svakako kažem nije poenta to ali 15% pa 15% vamo pa tamo i kada sve sabereš ostaju ti samo dobra baterija i izuzetna kamera ali van toga ne znam baš

i kažem ne zanima me vibracija/haptics toliko ali ovo je baš bilo žnj za telefon od toliko novca

nije ovo samo vivo vec generalno sve sto nije nesto specijalizovano a da nije ajfon, ali da kazemo mozda maalo vise vivo jer sam slicno iskustvo imao i na x100u pa imam taj kiselkast ukus sa očekivanjima od njih.. mislim da su huawei i honor na primer ispred sa tim a nazad sa ostatkom softvera pa vise ni ne znas sta ti treba..

oppo necu da komentarisem dok ga ne kupim ponovo tj dok mi ne stigne ali znajuci fx7u mislim da nisu mogli mnogo da pogreše (posebno što je hw zapravo bolji nego na op13 ovaj put)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno