Šta je novo?

Vivo x200 Series

Inače Trinity Electronic šalje za Srbiju, oni su prva ruka za mnoge preprodavce.

Treba zabraniti zakonom da se debljina telefona meri bez kamera grbe, ovo je smešno

Brutalan telefon, meni ova kamera ne smeta uopste, svakako sve ove cigla telefone odavno u torbici nosim, vise mi smeta "apple" camera dugme koje je potpuna budalastina i smetace u redovnoj upotrebi sem ako moze da se skroz ugasi iz upotrebe. Ali ove fotke i na ovako osvetljenom prostoru gde je zaista komplikovano aparatu da se snadje je izuzetan.

Neverovatno koliku grbu ima :)
Za sada x8 ultra deluje kao mnogo bolji telefon, jedino cenim da ima nešto slabiji ekran nego ovaj vivo.

Nisam nešto oduševljen ovako na prvu, grba se ublaži sa case-om, nije to problem,svakako ga ne bih nosio golog, ali ovaj kvalitet snimka i stabilizacije, nije mi nešto wow. Videćemo šta kaže techtablets i onaj đeremaja kroz objektiv lik. 😄

Mene najviše intresuje UW kamera pošto nju najviše koristim. 😄

Onda bi ti X200 Ultra najviše odgovarao, jer ima (bar na papiru) ubedljivo najbolji modul UW kamere, sa primetno većim senzorom od proseka klase: 50 MP, f/2.0, 14mm, 116˚ (ultrawide), 1/1.28", 1.22µm, dual pixel PDAF, OIS
Mada, kada je post-processing dobar, onda su i UW kamere sa 1/2.5'' senzorima dovoljne, ali tebi će verovatno značiti taj primetno veći senzor, zbog fotkanja na planinama, u zoru i sumrak.

Bome po samplovima koji kruze po telegram grupama, vivo u 9 od 10 situacija bolji. Cekamo neki pošteni video.
Videćemo. Meni od svih kineskih Ultra kamera telefona najviše ''leže'' fotografije sa Oppo Find X7 i X8 modela (uz OP 12, na dnevnom svetlu), pa Xiaomi Authentic, posle njih Vivo.

Poslednja izmena:
Zbog pejzaža, glavna i telefoto ne sumnjam da će biti dobre.
Stvarno ti je nebitno za pejzaž, i telefoni od 300e prave odlične uw fotografije po danu. Ova kamera će biti dobra za loše svetlosne uslove, znači mlečni put, indoor I sl.
Meni je uw zadnja rupa na sviralu :)
85mm su mi 60% fotki, 23-35mm 38%, uw mozda 2%.
Imaš poređenje nekih Kineza sa x200pro, apsolutno nema razlike za tele senzor.

Stvarno ti je nebitno za pejzaž, i telefoni od 300e prave odlične uw fotografije po danu. Ova kamera će biti dobra za loše svetlosne uslove, znači mlečni put, indoor I sl.

Imaš poređenje nekih Kineza sa x200pro, apsolutno nema razlike za tele senzor.
Ne bunim se da ima i dobru telefoto i glavnu kameru, ionako telefone menjam na 4-5 godina. 😄

Što više stancuju ove ultre to više izgleda da je vivo x200 pro CN za oko 650e ipak najbolja kupovina.
Realno ove ultre od 1000e bez garancije sa cn sw nema logike pretplatiti 350e ako se time dobija samo 5% bolja kamera i snap elite.

Odlična je Ultra sa inicijalnim softverom. Sećam kad sam uzeo X100U, malo je zezala stabilizacija al zato svaka 3-4 dana ispravke kamere i upeglali su je jako brzo. Biće i X200U 👑

X200U na papiru izgleda najbolje od svih trenutnih ultri. Meni vise odgovara jedan dobar telephoto senzor, nego da imam dva osrednja.
Uw se izdvaja od ostalih po specifikacijama.
Ali na kraju zanima me kako ce sve to izgledati, za sad nema nikakvih testova od ljudi koje pratim na yt.
I da, pored uw senzora koji je dosta unapredjen zanima me video snimanje kakvo ce biti, nahvalili su ga dosta, u praksi videcemo.
@fkloznica svako uzima ko sta voli. U pravu si kad pogledas koliko kosta pro verzija, sto bi uzimao ultru za 50% vecu cenu.
Da sacekamo testove.

Ne bunim se da ima i dobru telefoto i glavnu kameru, ionako telefone menjam na 4-5 godina. 😄
Aj javi kad uzmeš da vidimo kakav je 😎

Odlična je Ultra sa inicijalnim softverom. Sećam kad sam uzeo X100U, malo je zezala stabilizacija al zato svaka 3-4 dana ispravke kamere i upeglali su je jako brzo. Biće i X200U 👑
Ja sam uzeo ultru sa Origin 5 tako da ne znam kako je bilo na 4 ali meni ovo sve vrhunski.

Što više stancuju ove ultre to više izgleda da je vivo x200 pro CN za oko 650e ipak najbolja kupovina.
Realno ove ultre od 1000e bez garancije sa cn sw nema logike pretplatiti 350e ako se time dobija samo 5% bolja kamera i snap elite.
Ima za 600e ako sam dobro izračunao?

I just found this on AliExpress: US $874.00 | Original Vivo X200 Pro Mobile Phone 200.0MP Camera 90W Charge 6.78" AMOLED 120HZ 6000mAh Battery Android 15.0 Dimensity 9400

Prilozi

• IMG_1879.png
    IMG_1879.png
    297.1 KB · Pregleda: 16

256GB je baš malo danas
Imam 2x 2TB eksterne SSD i jedan HDD 2TB.

Popunjeno mi 2TB. Tako da imam prostora. Meni bi knap bilo 128 na telefonu, ali sa 256 mogu opušteno da dišem.

Imam 2x 2TB eksterne SSD i jedan HDD 2TB.

Popunjeno mi 2TB. Tako da imam prostora. Meni bi knap bilo 128 na telefonu, ali sa 256 mogu opušteno da dišem.
Zaboravi na 256gb sa ovim kamera telefonima, 1min 4k60fps je oko 1.2gb u najboljem kvalitetu, jedna fotografija napolju sa dosta prirode je oko 12mb, uglavnom su između 5 i 15mb sem ako nije baš mračno. Kod 256gb imaš oko 195gb slobodno kad instaliraš neke osnovne aplikacije, stvarno je malo.

Upravo to, 256GB na ''običnim'' smartfonima = 512GB na Ultra-kamera modelima. A za ovu lovu koju svi oni traže mogli su i 1TB da ubace, tu posebno mislim na Xiaomi, koji je već godinama skuplji od Oppo i Vivo.
Npr. dešavalo mi se da jednu scenu/kadar snimim sa sve 4 kamere, od 12mm-120mm, što znači i 4x više zauzete memorije u odnosu na prethodni telefon sa 1 kamerom pozadi. Naravno, neće ovo uvek biti slučaj, ali svejedno, tu je još i video snimanje koje zauzima malo više memorije, pa slow motion itd. Pro/Ultra modeli moraju da imaju 512GB. E sad, uz cloud servise i često prebacivanje na PC, može da se provuče i 256GB, ali će vremenom postati malo.

Poslednja izmena:
Ove 256GB modele ne uzimam u razmatranje više, dilema je između 512GB i 1TB.

Nije problem u diskovima tu imam prostora koliko hoću ali me mrzi da prilazim računaru osim za potrebe posla. 😄

Nešto mi i nije wow na prvu loptu za 16/512=1670$cad. Oppo x8u je slična cena. Čudno mi je da x200 pro drži i dalje cenu od pre par meseci. X100u je bio koliko kad je izašao?
A ako se već vraćam na ciglu onda neka to bude neka od Ultri sa 2x varijabilnm ND filterom 🤣.
Kad bi izašao x200u mini 🤣 sa manjom baterijom bih odmah pazario. Čekamo malo više recenzija.
Da li je problem ako nema 2/4 5g frekvencije?

Zaboravi na 256gb sa ovim kamera telefonima, 1min 4k60fps je oko 1.2gb u najboljem kvalitetu, jedna fotografija napolju sa dosta prirode je oko 12mb, uglavnom su između 5 i 15mb sem ako nije baš mračno. Kod 256gb imaš oko 195gb slobodno kad instaliraš neke osnovne aplikacije, stvarno je malo.
Jasno, ali skoro sam obrisao jedno 50 giga slika i video materijala, gde sam birao najbolje fotke i najbolji video, a nije da baš moram ceo život da držim u telefonu. Doduše naravno svako ima drugačije potrebe... Sta onaj koji snima LOG 10bit... Ja upalio malo snimao ProRes HDR upalio mi se telefon otišao u crveno :D

Taj što snima 10bit log prebacuje u komp za dalju obradu, problem prave svakodnevne gluposti ili neki izlasci, vikendi u prirodi ili na selu, a ko ima i malu decu, pa to ni da telefon ima 2tb nije dovoljno. 😁

Ja prvi put imam neke životinje, dve mačke, od kad su se ispiljile do sad evo godinu dana, znači mačke mi za godinu dana pojele 400 giga :D

Ali eto npr putovanje neko mi ne prodje bez 1000 fotki gde je nekih 10% Apple ProRaw plus 4K60HDR snimaka, pa onda trimovanje svega toga, skrati se to na 50gb plus minus. Sreća nemam toliko vremena, ni para (manje više) da idem često na putovanje, tako da za sad prostor nije problem :D

Ko vise slika i snima ispod 512gb da ne razmislja ili da uzme 256gb i stalno da prebacuje slike i snimke na komp.

Ko ima nekog u EU ovo je najsigurniji vid kupovine.
Screenshot_20250422_211903.jpg

Nadam se da niko nije lud da da tolike pare na mob bez garancije sa kineskim sw :)
Čak šta više za manje para ga nabavlja ovde diler sa foruma koji valja CN telefone

Nazad
Vrh Dno