Šta je novo?

Vivo X100 Ultra

Na Ultru sam i mislio.
Nisam znao da ne postoji global verzija za Ultru.
Hvala za info!

@Spanjeli
Manje-više slični utisci koje bih napisao i za 14 Ultra (osim za zvučnike).
Šta kažeš za kvalitet izrade/završnu obradu, kakvi su bočni tasteri? To je moja najveća zamerka na 14 Ultra, bočni volume tasteri su blago klimavi, ne toliko da bih zbog toga vratio telefon, ali dovoljno da se primeti (sramota za ovu klasu i cenu), i pokvari utisak o inače odličnoj izradi.

Tasteri su čvrsti i taktilni...za sada.
Ceo telefon deluje mnogo više premium nego recimo s25u, dok su recimo bezeli ekrana nedovoljno tanki u odnosu na S23U i ostale iz ultra S serije.
Zaboravio sam da spomenem Ai foru koja iznenađujuće lepo radi 😁 IMG_20250406_190120.jpgIMG_20250406_192724.jpgIMG_20250406_190119.jpgIMG_20250406_192643.jpgIMG_20250406_204438.jpg

Idealno za ubacivanje bliže i dalje rodbine😂

Ako bude i ovde 700e, dobra "masina" za te pare

Evo zašto sam batalio Samsung, ovo veštačko izoštravanje me ubija, je sam to držao na Low i opet nisam bio zadovoljan.
I Vivo ima tog veštačkog izoštravanja ali nije ni blizu kao kod Samsunga a pritom i može da se smanji na -50 i onda se bukvalno dobija fotografija kao sa aparata.
Pritom, ovde se poredi sa s25u koji ima mnooogo manje tog preoštravanja, zamislite kako je na S23U.

Jel sme da se radi update sada kada je izašao x200u? 😄
Screenshot_20250427_221649.jpg

Samo rokaj, pa nije to Xiaomi da nerfuje prošlogodišnje modele 😁

Vivo 👑

Znači muke...
Nigde na Youtube ne mogu da nadjem komparaciju ultri iskljucivo 100vs200... Kao po komandi x200 ultra svi porede sa Xiaomi 15 ultra i Oppo 8 ultra (Samsung i Iphone me ne dotiču).
Tu i tamo u par sekundi ili kadrova se i napravi poredjenje sa x100 ultra, ali da se neko ozbiljno pozabavio potpunim poređem prethodnika i naslednika, nažalost nije.
Zašto pitam? Pa zbog zamene telefona. Međutim, ovo do sad što sam video sa x200 ultra uopše nije toliko veliko poboljšanje u odnosu na x100 ultra.
Ako neko može pomoći, evo pirlike da podeli sa nama svoja iskustva.

Ne isplati se baš prelazak sa x100u na x200u, bar što se tiče kamera. UW jeste drastično bolji, ali to je bitno samo ako ga koristiš. 35mm glavna jeste dobra ali s obzirom da već imaš veliki glavni senzor koji po defaultu možeš da staviš na 35mm i dobiješ slične rezultate(nekad bolje,nekad lošije), po meni nije bitna razlika. Otvor blende je malo širi na x200u. Koliko mogu da vidim post processing je generalno bolji na x200 seriji. Mikrofoni su lošiji. X200u je bolji telefon, noviji SOC, jača baterija, performanse itd ali po meni jednostavno ne vredi tih nekih 400-500-600e doplate, bolje sačekaj 300 seriju, sigurno će biti više smisla :)

Ako je samo kamera u pitanju
Znači muke...
Nigde na Youtube ne mogu da nadjem komparaciju ultri iskljucivo 100vs200... Kao po komandi x200 ultra svi porede sa Xiaomi 15 ultra i Oppo 8 ultra (Samsung i Iphone me ne dotiču).
Tu i tamo u par sekundi ili kadrova se i napravi poredjenje sa x100 ultra, ali da se neko ozbiljno pozabavio potpunim poređem prethodnika i naslednika, nažalost nije.
Zašto pitam? Pa zbog zamene telefona. Međutim, ovo do sad što sam video sa x200 ultra uopše nije toliko veliko poboljšanje u odnosu na x100 ultra.
Ako neko može pomoći, evo pirlike da podeli sa nama svoja iskustva.
Nikako... Na tom telefonu je lošija samo UW kamera, procesor ako ne igraš igre nema razlike. Čak šta više po meni X100u izgleda više premium zbog manjeg camera Islanda.
X200U BiH uzeo samo zbog onih kamera kitova, tu se pravi razlika jedino.

Ako je samo kamera u pitanju

Nikako... Na tom telefonu je lošija samo UW kamera, procesor ako ne igraš igre nema razlike. Čak šta više po meni X100u izgleda više premium zbog manjeg camera Islanda.
X200U BiH uzeo samo zbog onih kamera kitova, tu se pravi razlika jedino.
Eto, meni nekako se taj kamera kit ne svidja jer mi dodje kao jos jedna dodatna "prikolica u džepu", dodatni prihod za firmu i razlog da se uspori sa razvojem postojećih kamera u telefonu...
U svakom slučaju potvrdili ste moje sumnje. X100u je savršen telefon pa sam jedva čekao x200U da vidim tek kako će izgledati savršenstvo savršenstva. No Medjutim....

Prva i druga fotografija su ćevapi kakvi trebaju i kakvi ne trebaju biti, nemoj mi reći da su isti... :)

Izgleda da je x200u ipak malo iznad...
Pitanje je da li je vredno zamene...
Moguće da jeste.

Ma nije, sve su to nijanse, evo ja prvi sam išao na x200u iz gluposti i jer nije previše para.
Al eto, ostaje činjenica da su x100u godinu dana peglali i popravljali, sad ce fokus preci na x200u i eto.

Izgleda da je x200u ipak malo iznad...
Pitanje je da li je vredno zamene...
Moguće da jeste.

Blage nijanse. Malo lepše boje na X200U i to bi bilo to. 35mm je kul ali isto dobiješ sa 1.5x digitalnim cropom. Meni je X100U vizuelno lepši, pogotovo Titanium varijanta koju sam imao.
Ne verujem da je baterija od 500mah neki upgrade kao ni 8Gen3 > 8Elite

Blage nijanse. Malo lepše boje na X200U i to bi bilo to. 35mm je kul ali isto dobiješ sa 1.5x digitalnim cropom. Meni je X100U vizuelno lepši, pogotovo Titanium varijanta koju sam imao.
Da li je video još "tečniji"...?
Kako izgledaju zoom polja na kamera interfejsu i generalno da li je zoom još bolji (ako ima bolje 😊)?

Meni je to sve jako blizu i nedovoljno za upgrade. Možda bih probao X8U ali to ne sve tu negde. Što se kamera tiče meni i OP13 završava posao ali mi je daleko bolji u nekim drugim stvarima jer može da se otključa.

Daj da izmenjamo uz doplatu :D
Ma poklonio bratu
Ima tu nekih dodatnih stvari kojea utor videa ne spominje:
  • x200u je dobio novi landscape and night mod
  • x200u ima nove režime rada od kojih je jedan klasik negative razvijen u suradnji s fuji
  • X100u ako se koristi na 35mm i tipa okones par fotki dodje do zastoja u obradi i treba mu malo vremena, x200u to instant
  • x200u je dobio novi poboljšani long exposure mod

Ugl radi taj vivo nesto, trude se :)

Nazad
Vrh Dno