Šta je novo?

VIVAX TPC-7150, IPS za 12k

Dobar vic :D Oce to tako tac da Eksplodira sam od sebe i kad ga ne diras :d

zargonski izraz. kazu ljudi: "prslo mi napajanje" kad im se pokvari napajanje, ne znaci to da je napajanje stvarno ulupano maljem.

evo meni je sad bas prslo napajanje.

Nije valjda :(

Ajde da sacekamo da postavljac pitanja, napise detaljnije sta se dogodilo, da ne bi pogadjali i nagadjali.

:/ istopio se osmopinski konektor na ploči, bedak, moram menjam ploču i konektor na napajanju

no, možda ga je stvarno razbio, onda neka pita prodavce koji je ovlašćeni servis pa neka ga nosi na servis kod njih i nek mu naplate.

Poslednja izmena:
Ispao je i polomio se. Ali ne potpuno tj naprsnuo je. :) Ne bih u ovlašćjene servise ima da me oderu....
Dal pasuje sa nekog drugog pa da trazim po oglasima?

nista onda, nadji koji je ekran u pitanju, pa naruci direkt od kineza.... drugacije se ne isplati. sve i da ima neki model koji ima isti ekran, koja je verovatnoca da nadjes neki kome je crklo sve ostalo a pretekao ekran?

Ispao je i polomio se. Ali ne potpuno tj naprsnuo je. :) Ne bih u ovlašćjene servise ima da me oderu....
Dal pasuje sa nekog drugog pa da trazim po oglasima?

Pasuju destine slicnih. Ali nije to osnovni problem. Vec softver koji je fabricki upisan, Android je prilagodjen bas za taj model model taca, to je u osnovi i po meni Najveca mana Androida, ta njegova zatvorenost i sto nisi u mogucnosti da na primer crkne ti kamera, stavis prvu koju naletis, dodas drajver i pici. Ovako moze da uradi samo neki vrhunski Android devoloper , pitanje je da li bi i on uspeo i koliko tu posla ima.

Sam tac nije jeftin pogledaj na Aliju na primer sa postarinom su oko 25 $ za ja sam gledao neke za Cubot modele. Ceo takav tablet je na primer 90 $ a za jedan njegov delic traze 25 $ . Po meni mnogo. Nazovi ipak servis , pa i to pitaj , par impulsa nije skupo da ne nagadjas , nego da dobijes info od njih. Mozda u centralnom servisu imaju upravio to sto ti treba, tablet koji ne znaju da poprave, pa kupcu dali nov u zamenu, a od njegovog tableta imaju ispravan tac.

Baterija

Meni se baterija u stand by-u trosi skoro isto brzo kao kad ga koristim, cak i kad sve zivo poiskljucujem. Npr. preko noci ne mogu da ga ostavim ukljucenog, doceka me prazna baterija. Jel tako i ostalima ili da probam sa hw resetom? Vidim da se ljudi zale na veliku potrosnju SoC-a, ali ovo je bas preterano..

Narode jel uspeo neko,znali li neko kako uopste povecati internal storage na ovom tabletu?Kod mene trenutno pise total space 504 MB, available 90.53 MB (i to bez instaliranog updatea za chrome jer mi onda ostane nekih 20-ak MB slobodno).Nemam nista posebno instalirano, Smurfs Village i 10ak standardnih aplikacija.Sve aplikacije na kojima sam mogao kliknuo sam da se prebace na SD card ali nista nije pomoglo.Tablet je rootan i na stock romu.Ubi me ovo sa internom memorijom, moze li mi neko pomoci bar na 1-2 GB da je povecam jer ocigledno manjka prostora.Hvala.

ja na g300 imam 700mb, od toga zauzeto 400. da imam 500 bilo bi mi slobodno 100. samo malo reprganizuj aplikacije i bice to ok

Ala si mu pomogao svaka ti čast.

ja na g300 imam 700mb, od toga zauzeto 400. da imam 500 bilo bi mi slobodno 100. samo malo reprganizuj aplikacije i bice to ok

Ne znam jel nisam nesto dobro napisao ili nesto nisi dobro procitao, ili mozda nesto nisi dobro shvatio, ti imas 700 i 400 zauzeto a ja imam 500 i 400 zauzeto, ne treba mi nista da reorganizujem nego da imam barem 1000 pa da sam miran a ne ovako ko da imam SHARP kalkulator, pa vise slobodnog prostora imam na dect telefonu. Ako mi mozes pomoci pomozi, fino sam pitao, ako ne nema potrebe da zabacujes sa ovako kompleksnim matematickim racunicama.

pomogao sam ti, obrisi djubre i imaces mesta. da znas da reparticionises i namestis ne bi se ni javljao ovde sa tim pitanjem, nego bi uradio to. posto ne znas, neces ni znati jer je poteze.

pomogao sam ti, obrisi djubre i imaces mesta. da znas da reparticionises i namestis ne bi se ni javljao ovde sa tim pitanjem, nego bi uradio to. posto ne znas, neces ni znati jer je poteze.

Uuuuuu **** teeeee izvini strucnjak pa ti da si ch od choveka rekao bi uradi to i to i napravi ovako a ne da trollas ovuda kompleksasu jedan. Jel ti drago sto ti znas a ja ne znam, oces sad da odes da ga bacis od uzbudjenja? A da si barem link postavio pomogao bi ne samo meni nego i ostalim korisnicima ne samo ovog uredjaja nego i ostalih assdroid kanti koje imaju isti problem. Putuj igumane i zaobidji me.

Polako s engleskim rodjace, tek sam na slovu d u recniku, fali mi reci da razumem tu tvoju nuklearnu fiziku. Nije problem naci nesto, procitati i napraviti ali ako je neko vec provereno resio problem ne vidim razlog zasto ne bi resenje podelio sa ostatkom sveta.

Paricioniranje razlikuje se od uredjaja, tj. alati koji se koriste. Bar moje iskustvo sa tri telefona. Niko mi nije pomagao, nasao na XDA i sledio uputstva, a prilicno sam n00b za te stvari. ;)

Tri telefona, od kojih niti jedan sigurno nije vivax ili bilo koje drugo korejsko smece, inace uredjaji koji imaju milionski community na XDA. Nema veze hvala i za ovoliko, **** me onaj ko mi je rekao da ovde bilo sta pitam.

EDIT: Pardon kinesko smece, ako ima neke razlike.

Nisam dugo pratio temu, sad me nesto mrzi da citam ponovo da vidim dali je vec pisano o tome pa cu dati linkove za korisne stvarcice u vezi 7150 tableta, kome zatreba:

Kako rutovati tablet : http://praveenmax.wordpress.com/2013/05/29/rooting-lava-xtron/
Bekap roma putem CWM : http://files.androtab.info/rockchip/rk3066/20130427/U9GT4_CWM.zip
kako flesovati novi rom : http://www.freaktab.com/showthread.php?5173-New-Rockchip-Batch-Tool-v1-7-Plus-v3-5-Drivers
rom sa vecom sistemskom particijom : http://support.smart-gsm.net/index.php?dir=Lava Flasher_Flashfiles/XTRON-TAB/&file=XTRON.rar
(u ovom romu sve radi samo su startne animacije drugacije, ko je bas sentimentalan moze da vrati i "original Vivax")
nakon svega : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.launcher

Sve sa ovih linkova probajte na sopstvenu odgovornost jer se sa ovim kineskim tabletima nikada ne zna da li su 100% isti harver iako je model jedan. Na mom primerku Vivax 7150 radi, za vas ... ne znam.

Poslednja izmena:
Kratko i jasno HVALA! Root sam odradio, sve radi ali me ova sistemska particija ubi. Postoji li neka mogucnost da ne diram ovaj stock ROM a da sredim velicinu particija kako meni odgovara ili je custom ROM jedino resenje?

Mislim da bez drugog roma nema vece sistemske particije. Rom ciji sam link naveo gore nije custom vec "fabricki" od drugog tableta ciji je hardver identican vivax-u 7150.

Poslednja izmena:
Nakon 7-8 meseci relativno korišćenja ovog tableta uz relativno zadovoljavajuće performanse, danas se javio problem koji još uvek ne mogu da rešim.

Ukratko: imamo wifi signal na tabletu, ali nemamo internet.

Duža verzija: pre nekoliko dana je zamenjen ruter koji imamo, ali i sa novim ruterom je Vivax sasvim dobro radio. Ali od jutros nema interneta. Konektuje se na lokalnu mrežu, pokazuje odličan signal, ali crtice za signal na tabletu ostaju sive, nikako da poplave. I naravno nema interneta. Probao sam sa restartovanjem i rutera i tabeta, ništa ne pomaže. Probao sam i da tablet "zaboravi" mrežu, pa da je ponovo nađe, ali ni to nije pomoglo. On zaista nađe wifi mrežu, preuzme IP adresu i sve deluje kao da je konektovan, ali net ne radi.
Čak sam i skinuo zasštitu sa mreže, trenutno ej sasvim otvorena - i opet isto, tablet se konektuje na mrežu, ali crte ostaju sive i ne izlazi na net.
Skinuo sam apk za neki Wifi Fixer programčić i kablom sam ga prebacio na tablet i instalirao ga, ali ništa ne pomaže (iako u opisu stvari koje rešava ima i ove situacije poput moje).

Ruter i wifi su ispravni, na drugom tabletu i na laptopu radi sve bez problema.

Ima li neko ideju šta bi moglo da bude uzrok?

Izgleda da sam rešio problem, i to tako što sam WPA Encryption na ruteru prebacio sa AES na TKIP. Sada radi net na tabletu.
A pre toga sam isprobavao i da stavljam fiksnu IP adresu, i da stavljam drugi DNS, ništa od toga nije pomoglo. E, ovo sa WPA Encryption jeste rešilo problem, bar tako izgleda.

Pozdrav,da li bi neko mogao da mi pomogne....kupila sam vivax tpc 8150,problem je u wifi-ju,nemam signal na tabletu u celoj kući,pun signal je u sobi gde je ruter,na ostala mesta slabi i izgubi se !!! Da li je problem u tabletu ili internetu? I da napomenem da na svim ostalim uredjajima internet radi dobro kao i na telefonu,čak i u susednoj kući !!!

Nazad
Vrh Dno