Šta je novo?

Vivax Aeri+

ribolovacr

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2010
Poena
235
Kolege procitah veci deo foruma i ne nadjos odgovor. Brat hoce da stavi 3 vivax aeri+ 12btu po sobama pa mene konsultuje, a ja vas. Zanima me da li se ova klima ledi, tj da li formira led u tacni koji se penje ka izmenjivacu. Koliko sam video u specifikacijama i na youtube ona ima grejac izmenjivaca koji je postavljen u cosku tacne. Zanimaju me iskustva clanova koji imaju doticnu klimu kako se ponasa kad stegne minus i da li tacna zaledi. Hvala unapred na odgovorima🙂

Ima grejac tacne a ne izmenjivaca. AERI
ti je neki prosek Vivax klima, ok je.

Da li je ovo dovoljno da tacna ne zamrzne? Deluje da je postavljen u cosku bas.

Kako su lepe ove reklame..
Taj grejac stoji uz kondenzator u kanalu za odvod vode jer tu postoji najveca tendencija da se stvori led. To ne znaci da taj grejac greje kondezator, jer u tom slucaju na -5-15 bi trebao da radi na 1 kw snage da bi uspeo da zagreva kondezator na toj hladnoci. Moj grejac tacne ima 39w i nikad nema leda u tacni a fora je u tome

Баш тако, стоји испод измењивача где се и отапа кондензат и где су рупе за одвод.

Hvala to me zanimalo. Bitno je ds se lepo ocedjuje da ne ledi kao kod maxy-ja. Hvala jos jednom.

Može li mi neko od vlasnika aeri+ modela reći koliko nisko modulira?

U prospektu pise jedno a u stvarnosti kolko znam vise..To mora da se izmeri i opet pitanje dal ce svaka isto da radi

Hvala drug. Na kojoj kvadraturi je testirano, pretpostavljam 12ka?

Ja ti mogu napisati da ta klima duva samo napred. Npr. nije kao moja stara fox obicna klima, mogao si da spustis da ti duva (greje) dole u krevet.

I ako sedis za komp. npr. ako ti je takav raspored imam da ti duva u ledja. Dobro je sto ima ona fora zadrzis dugme za vent 3-4 sek i ode u mnogo prijatniji silent mod.

p.s i mislim da prozdiru struju.

Poslednja izmena:
Ja ti mogu napisati da ta klima duva samo napred. Npr. nije kao moja stara fox obicna klima, mogao si da spustis da ti duva (greje) dole u krevet.

I ako sedis za komp. npr. ako ti je takav raspored imam da ti duva u ledja. Dobro je sto ima ona fora zadrzis dugme za vent 3-4 sek i ode u mnogo prijatniji silent mod.

p.s i mislim da prozdiru struju.
Nema na daljinskom usmeravanje zraka gore dole?

Ako na 16m2 12ka troši 300w na 15+ stepeni, to mi i nije nešto za pohvalu. Na minusu bi onda trošila 2kw.
Ja mislio 9ku na 12m2...

@allek5 Ima wing al to je nista 90% duva pravo.

Tako je. Radi ventilator spoljne u kontra smeru da izduva prasinu, tad trosi nekih 45w. Posle samo 15estak W na ventilator unutrasnje.
Generalno,cekam zimu za prve ozbiljnije utiske,pametna uticnica je vec tu.

Koristim je mesec dana i utisci su sledeći:
Najnize modulira na 236w na grejanju.
Jako je tiha na prvoj brzini, maltene nečujno.
Softver klime je jako specifično napisan. Recimo ako izduv ne dostigne određenu temperaturu, klima neće podići ventilator u 3. brzinu iako ga nastelujete na daljinskom.
Spoljna jedinica je relativno bucna kada klima kreće da radi ali je vrlo kultivisana, sa 650w krene i onda modulima na dole.
Posle dve nedelje hoće da zabrljavi softver, pa ide čupanje iz zida. To je očekivano za vivax. Na taj interval i perem filtere pa je zgodno.
Generalno za sad su ok utisci, videćemo kad zakuca najhladnija zima u zadnjih 10 godina kao što ove gitare najavljuju. Svakako ću izneti ovde utiske.

Ah da, bez folow me klima prebacuje 1.7C u odnosu na zadatu temperaturu na daljinskom. Tu temperaturu održava tačno u 0.1C cele noći.

Pa spusti 2 stepena na daljinskom i dobićeš temperaturu koja ti odgovara bez folow me.

Klima je klincevoj sobi od 12mkv. Ispravka za modulaciju. Spušta na 236w kada je fan2 setovan, mada je fan1 skoro potpuno nečujan, milina za spavanje. Za sad klima deluje ok za te pare. Nisam dobio wifi adapter uz nju. Dokupicu ga ovih dana. Koju app skinuti za vivax?

Još par utisaka. Unutrašnja jedinica lepo izgleda. Jako tiha na fan 1. Jako lepo modulira. Negativne strane su što je spoljna jedinica malo bucnija ali nije ništa strašno. Čuje se kao avion da proleće kada krene da radi ali se posle stabilizuje i ne smeta. Isto je i kod hisensa. Dizajn unutrašnje je malo lošije rešen zbog sonde za temperaturu. Naime mora da se pazi kada se vade filteri za pranje da se kapilara ne ošteti, zato što je tik iznad desnog filtera i nije zasticena ničim. Filteri malo zapinju kada se vraćaju u kuciste pa treba pogoditi ugao da ne kače saće. Isto je i kod hisensa.
@mk484475
Ma da, to sam i uradio i nema greške.
Vivax je izmislio klime u odnosu na hisense.

Klima je klincevoj sobi od 12mkv. Ispravka za modulaciju. Spušta na 236w kada je fan2 setovan, mada je fan1 skoro potpuno nečujan, milina za spavanje. Za sad klima deluje ok za te pare. Nisam dobio wifi adapter uz nju. Dokupicu ga ovih dana. Koju app skinuti za vivax?
A kako se ponaša na AUTO FAN, u smislu modulacije i brzine duvanja? Ove moje Fujitsu u AUTO fan koriste uglavnom drugu brzinu, a u treću ubace tek na debelim minusima

Vrh Dno