Ako mojih desetak kompjutera rade na Sedmici već 2-3 meseca bez problema, ako još par mojih prijatelja takođe to isto kažu, ako na Netu možeš naći desetinu hiljada ljudi po forumima i drugde koji je koriste takođe već mesecima, onda je to sasvim merodavno iskustvo na koje upućujem. Ne znam da li tebi vredi takav argument, ali to je dalje već tvoja stvar.
Zato je Vista za sad bolji sistem. Kad izadje sp 1 (mozda i sp 2) za win 7 bice dobar. I bez bagova.
pod hitno javi ms da nista vise ne dira posto sve radi savrseno tebi na deset racunara, tvojim prijateljima i desetine hiljada drugih po nekim forumima...a one stotine hiljada...milione drugih ko ....
meni je jedan rekao da to kod iskusnih radi...i posle toga je izasla vest da je ms ispravio 400 bug-ova izmedju 2 builda...svaka cast kako je njima savrseno radilo i s tom gomilom gresaka
mogu izvesti dva zakljucka..ili ste chuk norris ili lose testirate
Vista kad je izasla imala je gomilu bug-ova. Neki su bili toliko smijesni da je to za plakanje. W7 iako je beta radi 1000 puta bolje nego Vista final bez SP1 sto nebi ni trebalo da je cudno s obzirom da je W7 u stvari doradjena Vista.
haha svaka cast ako guras win 7 na 10 kompova... neznam sta reci steta sto nisi u M$ beta tester pa da tvoj postupak ima smisla![]()
pod hitno javi ms da nista vise ne dira posto sve radi savrseno tebi na deset racunara, tvojim prijateljima i desetine hiljada drugih po nekim forumima...a one stotine hiljada...milione drugih ko ....
meni je jedan rekao da to kod iskusnih radi...i posle toga je izasla vest da je ms ispravio 400 bug-ova izmedju 2 builda...svaka cast kako je njima savrseno radilo i s tom gomilom gresaka
mogu izvesti dva zakljucka..ili ste chuk norris ili lose testirate
Očito loše čitaš i još lošije zaključuješ. Svaki softver ima bagove, nije to tome reč. Nego je reč o tome da Sedmica, na osnovu iskustva koje sam naveo, radi bez problema - problem i bag nisu isto. Takođe, ljudi očekuju od svojih krševa i budženog hardvera da im radi bez problema, pa kad naiđu na problem koji ne umeju ili ne mogu da reše onda za to krive softver i izmišljaju bagove i tamo gde ih nema.
Stara i bajata priča. I da ne raspravljamo o meni, nego o tome kako kome radi Vista u odnosu da Sedmicu, jer je to ovde tema.
Pa de si diyabolic![]()
Ovo me zanima, ali do sada nisam našao odgovor. Ja isto imam Windows 7 build 7000 pa bih hteo da uradim upgrade sa 7000 na 7057. Kaži mi kako, pošto uglavnom svi tvrde da svaka nova verzija mora sve ispočetka, a nešto mi se baš ne instalira sve od programa i drajvera ponovo pošto mi sve radi bez problema. Pozdrav.Sedim na Win7 x64 vec 3 meseca, uradio sam upgrade sa 7000 na 7057 i sve radi odlichno. Pri tom na ovom kompu zaista radim (3dsmax 2008, After Effects, Photoshop, Illustrator), igram se (Rise of Argonauts, H.A.W.X., Orange Box, Trackmania) i gledam HD filmove non stop i nijednog padanja sistema nije bilo. Nisam probao 7068 i 7077, chekam da se pojavi finalna verzija pa da ga stavim kao chovek na dugo.
OK. Hvala.Ne moze da uradi clean install ako mu ti to ne kazes. Dakle pokrenes setup i tokom instalacije odaberes upgrade i sacekas da se zavrsi.
Pozdrav drugari,
Koristim 7077 x64 generalno sam zadovoljan , nema plavih prozora, nema problema sa drajverima na Aceru 6530G sa ATI 3650 512MB sa 3GB RAM,
nema problema ni sa sitnim a ni sa krupnim programima.
Sve leti i deluje jako stabilno, nema seckanja u igrama.
Crysa na medium oko 15- 20fps.
Duzinu instalacije nisam merio. ( mozda je ova 7077 malo sporia od 7048 koju sam prethodno koristio).
Problemi koje sam primetio su :
Zauzece velike kolicine memorie oko 1.4GB i procesora kad racunar nista ne radi tj. ispod 10-15% ne pada a u Task Manageru nista nije aktivno. cim nesto kliknem ( Firefox, Explorer, Player......) on na 65-100%.
CPU je AMD Tuion X2 RM70. na 2GHz.
Memoriju sam uspeo da smanjim na oko 900MB sa RAM Saverom , a CPU ne znam kako da nateram da se ponasa kao treba .
AKO NEKO IMA PREPORUKU NEKA POMAZE!!!
Problemi zamrzavanja tj. NOT RESPONDIG prozora na 10-15sec koji je postojao kod 7048 kad kliknes na start -all programs pa bude sve OK i nastavi sa radom su ispravljeni tako da je odziv u momentu ali se sad preselio na Firefox i hoce da se desava kad ga citam nesto neko vreme i kliknem neku aplikaciju - ono prvo zadavanje komande je problematicno. Kao da nesto razmislja ili proverava . Kad on to sve odradi posle leti . :d:d.
Ako neko ima neki savet na sta da se obrati paznja, koja to aplikacija hoce da ovako na momente osamuti racunar i da zauzima procesor jer ga u Tasku ne vidim.
( Takvih problema nisam imao kod VISTE i XPa).
Evo sad idem da probam onu ATI Gamer verziju Viste x86.
Bas da vidim dal cu dobiti koji frame na Crysi :d:d
Pozz
Hajde, lepo, imate Everest i njegove statistike.
Koristim Win7 otkad je izašao, bilo je tu i tamo po koji problem ali ništa nerešivo. Koristio sam build 7000 dugo, sad sam na 7057 i nijedan problem nisam imao sa 7057.
Molim one koji loriste Win 7 da prilože Everestov izveštaj o pokretanjima sistema. Tu ima i BSOD statistika...
Evo, krenuću ja..
obratiti pažnju na količinu BSOD-ova
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari