Koji makro objektiv preporucujete do 150 evrova?
Kako se gleda do koliko objektiv moze da makrira?
Canon eos 1000d vs 400d vs drugi?
:wave:
E hvala ti puno!
A samo da pitam:sa extension tube-om kakve bi bile makro fotke sa kit objektivom?
Aha za sistema za ovaj canon 1000d,svatio ja(konacno) bolje kupiti entry level dslr nego neki prenabudzeni prosumer.A za ove extension tubev ne vidim da imaju na bm foto i axel foto.
U cemu je razlika između canon-a 1000d i nikona d40x?
(sem marke)![]()
Prenapičeno, ali u suštini tačno.Za tebe koji nisi video ni jedan, ne postoji razlika![]()
Pa... dvocifreni EOS>trocifreni EOS>četvorocifreni EOSA znam...
Hteo sam da pitam koji je boji?
I sta je to DOF?
Grešiš, ovaj grešiš, sinak.Pa da...
Kupujem izgleda 1000d na zimu!
Pa kako ono tvoje > pa valjda je 1000d bolji od 300 i 400d
(ili gresim)?![]()
Gledao si cene na sajtu BM foto, jel?E sad vidim da je 400d 450eura sa RB kitom?
A koja je razlika između običnog i RB kita?(obični je 500evra)?
Za tu razliku (između 400d i 1000d bi mogao da kupim neki objektiv).
Mislim da ti je ovo ok izbor, za početak i da vidiš šta te interesuje, a kasnije ćeš već videti šta i kako.Aha.
Dobro,nisam bas neki "zahtevan" korisnik.kod ovog 450d mi se ne sviđa prevelik ekran(verovatno sam budala)a kod 1000d spot način merenja(ni ne znam baš tačno šta je to).Tako da uzimam 1000d i "stabilan kit" i ako ostane love jos neki objektiv ili tripod i da me bog vidi...
![]()
... Telo + 18-55 IS, tzv. novi "stabilni kit" objektiv...
Da, naravno da se odnosi na objektiv sa optičkom stabilizacijom, zato je napisano pod navodnicima.Sta znaci ovo "stabilni kit" - pretpostavljam da se odnosi na objektiv sa IS - optickom stabilizacijom?
Ne samo spot merenje, nego i pojmovi spot svetlo i spot reflektor su nešto što predstavlja abecedu ne samo u fotografiji, nego i u filmskoj i TV produkciji (pa i pozorišnoj, ako hoćeš). Nemoj mi zameriti, ali ti se, s jedne strane, predstavljaš bezmalo kao profesionalac (stocker, traži dSLR itd), a s druge strane ne znaš pojmove koje bi morao znati da si ikada pročitao neku knjigu o fotografiji, filmu ili TV produkciji. Neozbiljno.E da pitam:sta je spot nacin merenja
E, sad već postaješ neozbiljan.A sto se ja predstavljam kao profesionalac?
To sto prodajem slike na stocku?-hocu da zaradim za dzeparac.
Sto kupujem dSLR-sa kompaktom nije dobro prodavati stock slike pa sam hteo prosumer,i na kraju shvatio da hocu neki entry level dSLR.
I sad ne vidim zasto se ja predstavljam kao profesionalac,to u ni u jednom trenutku nisam rekao,sta vise,fotografijom sam krenuo da se bavim na prolece,tako da nisam mogao da predstavim sebe kao profesionalca.![]()
Ok,od sad slusam proffesionalce!
Wizz,izvini.
Ajde mi recite neki drugi kurs sem djulijana,sa njim imam problema sa skidanjem.
Pozz!
ps.sta je NHF?
I na kraju, NHF je No Heart Feeling, iliti - nema ljutiš.
Pozz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari