Šta je novo?

Visa virtuon

e-ducan je napisao(la):
driver, ne mozemo bas da se slozimo sa tobom. Ipak dolazi puno ljudi koji:
1) ne zele da placaju on-line svojom kreditnom karticom
2) ne zele da se zamaraju sa carinom, postom i bilo kim ko je ukljucen u proces
3) zele da smanje troskove transporta
4) zele da im, ipak, neko garantuje da ce im ta roba stici
5) ...

Sto se tice potpisa, ok sto je uklonjen. Zao nam je, ali nije bio postavljen sa namerom da se reklamiramo. Uostalom, ljudi nas zovu i da bi dobili gomilu drugih informacija kako bi mogli da se snadju u ovoj dzungli.

Da li neko zeli da vidi stvarnu racunicu i sta vam drzava uzima na vrednost robe do 100 eura?
To vazi za slucaj da vam roba stize avionom na carinarnicu Aerodrom Beograd, a ne klasicnom postom. Onda procenite ko "dere".

Ne, nije da ne zele, vec ne znaju, nisu upuceni kako, plashe se zbog pricha o kradji na carini itd, a vi to koristite, i nije problem, ovce su za shishanje..

Ne razumem shta vi to nudite vishe nego shto bi bilo ko sam uradio, samo shto mu se niko ne ugradjuje...

Mene bilo koja roba koshta - roba + poshtarina. Osim ako nije neshto preterano 400-500evra, onda se placa porez i cariina, osiguranje je par dolara na bilo koju robu. Roba naravno stize avionom, nece vozom :), a stize sigurno brze nego kod vas (7-10 dana iz USA) i stize mi na vrata. Kod vas je to 30% skuplje bar, zashto bih ja ili bilo ko to kod vas kupio i josh chekao mesec ili dva (da, znam par primera)...

Jel neko ganjao posiljku koja nije stigla, da vidi:
"Dje ba' zapelo?"

driver je napisao(la):
Ne, nije da ne zele, vec ne znaju, nisu upuceni kako, plashe se zbog pricha o kradji na carini itd, a vi to koristite, i nije problem, ovce su za shishanje..

Ne razumem shta vi to nudite vishe nego shto bi bilo ko sam uradio, samo shto mu se niko ne ugradjuje...
driver, veruj da ipak ne zele, nije da ne znaju i da nisu upuceni. Mi i dalje nismo nista ulozili u reklamu za siroke narodne mase, tako da nam, bar za sada, dolaze vecinom ljudi koji znaju da mogu sami kupiti ali ipak se odlucuju za nas.

A upravo je to ono sto mi nudimo vise: uopste nema rizika, nema kontakta sa carinom i gubljenja vremena, i verovatno najbitnije, u svakom trenutku znaju gde im se roba nalazi.

Ipak, moras priznati, da kod ljudi koji kupuju sami, knjige i diskovi predstavljaju 99% kupovina.

Na ovom forumu se svakodnevno pojavljuju pitanja "a kako da platim paypalom kada nema nashe drzave", shto je staro pitanje nekoliko godina, kako je tek sa onima koji uopshte nisu u toku, shto je 99.99% populacije ?

I po chemu ste vi to sigurniji nego kada neko sam naruchi ? Svako moze da plati osiguranje u svakoj aukciji, ako zeli...

To shto vi radite, ne razlikuje se od posla nakupca na pijaci...

Poslednja izmena:
driver, pa nije bas tako, ali ne mozemo se mi boriti protiv predrasuda i sujete, toga ce uvek biti. Ovde smo iz istih razloga kao i ostali pa bi bili zahvalni ako bi nas tretirao kao i ostale.

Sto se tice tog osiguranja na aukcijama, ali samo na aukcijama imas tu opciju, a na drugim mestima nemas, pa to je u najvecem broju slucajeva prihod onog ko prodaje. Ne da prodavci ne uplacuju to osiguranje nego od gomile opcija za slanje, oni biraju najjeftiniju i najjednostavniju. Svaka cast izuzecima, ne mogu da kazem da ih nema.

Svima nama je jasno da ste vi tu za one ljude koje mrzi da sami cackaju.
Vasa deviza bi mogla da bude dodjes, nadjes, platis, odes kuci da cekas paket.(zadrzavam autorska prava na ovo. :) )
Ljudi kao sto su driver i jos po neki ne vide razlog zasto bi vam placali prevelike marze. I to je u redu, svako se snalazi kako moze.

E sad da ovo ne bi bio totalni off-topic i pljuvanje po e-ducanu imam jedno pitanje:
Da li neko ima MasterCard Banca Intesa, i da li je validan na internetu ??
Naravno, informacija o prolasku validacije PayPal-a je veoma dobrodosla.

Moja zena ima Mastercard Intesin (bila je deltina, skoro je uzela novu) i ne radi nigde, uspeo sam da platim jedan DVD na nekom bezveznom sajtu.

Za paypal i sve ostalo ti treba Revolving kartica, skoro svaka banka sada ima jednu, Intesa ima Mastercard revolving...

A ovo shto se tiche e-ducana mozemo do sutra, pa Zarko Radosavljevic radi godinama...

Poslednja izmena:
Evo sad vidim vise Skype ne prima Raiffeisen Visa Virtuon...
A moneybookers, kao, ne moze da je verificira. :mad:

Poslednja izmena:
virtuonku na MB-u koliko ja znam ne registrujes kao debitnu,vec kao obicnu kreditnu karticu...probaj tako

driver je napisao(la):
Moja zena ima Mastercard Intesin (bila je deltina, skoro je uzela novu) i ne radi nigde, uspeo sam da platim jedan DVD na nekom bezveznom sajtu.

Za paypal i sve ostalo ti treba Revolving kartica, skoro svaka banka sada ima jednu, Intesa ima Mastercard revolving...

A ovo shto se tiche e-ducana mozemo do sutra, pa Zarko Radosavljevic radi godinama...

Cekaj, da li ti zena ima Intesin Master Revolving ili ne ??

Nemoj tako, jedan je Zarko.... :wall: :wall: (Zamisli da ih je vise...) :wall: :wall: :wall: :wall:

Ne, zena ima onu shto se placalo 250e depozita i toliko moze da se potroshi, valjda je to debitna. A ima i Visu revolving. Evo juche bash platih neshto revolvingom shto nijednom karticom do sada nisam mogao...

Poslednja izmena:
Ima li sanse da probas ti revolving karticu na PP-u ??
Cisto testa radi ??

driver je napisao(la):
Ne, zena ima onu shto se placalo 250e depozita i toliko moze da se potroshi, valjda je to debitna.
Pa ako to može posle da otplaćuje u ratama, onda je i to revolving, za debitnu se ne polaže depozit.
Ima li sanse da probas ti revolving karticu na PP-u ??
Nije fora u kartici, fora je u odabiru države pri registraciji jer naše nema na spisku pa onda stisneš petlju i staviš Austriju.

vectorman je napisao(la):
Pa ako to može posle da otplaćuje u ratama, onda je i to revolving, za debitnu se ne polaže depozit.

U Srbiji nema da nema,....samo moze da nestane :d
Uzmes debitnu karticu, polozis depozit i sa njom mozes da kupujes robu na odlozeno/rate :)
Ne znam samo koliko je u kojoj banci limit/odnos depozit/kredit....ali debitna kartica, pa uzmes kredit...srpska posla :)
(pune novine o tome protekle nedelje...a vidim ima i bilborda po gradu)

Kako nije fora u kartici ? Paypal nece primiti nishta osim revolving Vise (ako je deltina revolving, nece ni to), bez obzira koju zemlju stavio. Evo ljudi do sada koristili paypal preko virtuona, u poslednjih par meseci kome je istekla, nova vishe ne radi. Konkurencija je revolvingu pa su je "iskljuchili".

Nego imam jedno pitanje za vlasnike raiffeisen revolvinga. Dobio sam jednu aukciju u petak, ali nisam imao dovoljno para na kartici, istog dana uplatim, pare do danas nisu legle. Lazu me tamo po call centru da je to normalno da se cheka, a malopre od koleginice saznam da pare lezu samo JEDNOM MESECHNO ?!?!?!?! Da li je neko to radio ? Aukcija je dobijena, i chovek ce izgubiti strpljenje, a shto je najgore ne sad da uzmem pare nazad, jer nisu ni prikazane (osim shto imam rachun da sam uplatio). Da li je moguce da je to takav debilitet...

Poslednja izmena:
Evo danas prodjoshe pare, oladio sam se mamu im!@%$#@$#$. I shto je najgore, poklapa se sa iskustvom ortaka koji je provalio da pare prolaze dan kasnije od roka za uplatu onih 10% (za ovu karticu bilo juche). U prevodu, kada uplatite na karticu jer vam fale pare, gadjajte da to bude pred taj dan, odnosno jednom mesechno, shto je ******...

proximo, kakav ti je to sajt ?

Poslednja izmena:
tiha je napisao(la):
Meni je najbrze stiglo za 7 dana, a najsporije za 20.
odgovor u pravi cas jer vec sam krenuo da trazim nesto jeftino da proverim licno :)

:wave:

Mogu da potvrdim to za 7-20, a uglavnom oko 10. Ne znam koje su cene na sendit, ali ne verujem da su povoljnije od US, odakle stize i brze u proseku, a poshtarina povoljnija...

Evo ja sam pitao kada ce PayPal biti dostupan za korisnike iz Serbia & Montenegro, a odgovor glasi:
Kod:
Thank you for contacting PayPal.

I understand that you are asking when PayPal will be available to you.

We sincerely appreciate your interest in becoming a PayPal member. 
Unfortunately, we are not yet providing services for the country or region 
in question. Establishing our service in each new country or region 
involves complex changes due to different regulations. We hope to be 
expanding our availability, however, due to the complexities of global 
expansion, we cannot give a timeframe for this. We are working hard and 
look forward to expanding our services to additional countries and regions 
in the future.
U prevodu: nikad, a mozda i pre

Kakve veze rapidshare ima sa placanjem online ? :)

Pa Rapidshare Premium account se plaća, sad ne znamo da li prolazi ili ne Visa Virtuon?? That is a question.

ma nasu visu virtuon, kako se stvari krecu, uskoro nece niko prihvatati..

da li neko zna za bilo kakvu nasu karticu koja prolazi paypal i moneybookers??

Poslednja izmena:
Spotteru pa chitaj malo, Visa Revolving radi gde ocesh, i na paypalu..

Nego danas provalih loshu stranu Revolvinga, na tezi nachin. Verovatno ce me koshtati negativnog feedbacka, jer jednostavno ne mogu da platim iako imam kesha "da vi podAvim" :) Naime, stvar je u tome da pare na Revolving lezu onog dana kada dolazi rata na placanje, a to je jednom mesechno. Znachi ako vam rata dolazi 5-og, vi uplatite 6og, pare se nece videti na rachunu narednih mesec dana, shto je mnogo loshe za ebay, jer morate da gadjate kada cete kupovati. I josh neshto, nemojte uplacivati nikada vishe nego shto imate minus, znachi ako ste u minusu 20k dinara, ne uplacujte vishe od toga, jer cete imati samo tih 20k, a ostatak para ce leci tek kada neshto potroshite, i opet onog dana kada dolazi rata.

Izgleda da mora da ima ovakvih *ranja, ne moze da bude sve savrsheno, ali bar kartica radi svuda..

Poslednja izmena:
Kao vlasnik Visa revolving kartice raiffeisen banke mogu da potvrdim da radi na :pay-pal - u(za zemlju sam stavio austriju i sve je proslo ok), moneybookers isto radi. Platio sam vec par stvari preko pay pal-a na nemackom e-bayu , uplate su izvrsene ok i sad samo cekam da mi stigne roba ali to nece biti problem jer sam ih narucio na prijatelja u nemockoj.Svidja mi se fora sto za svaku transakciju sa kreditne kartice raiffeisen banka posalje poruku na mob sa tacnim iznosom skinutih para sa kartice.Ono sto mi se ne svidja prilikom placanja na e-bay-u da ukoliko ne ide placanje preko pay pal-a nego uplatom kod nas ide provizija minimum 1000 din(jos sam morao da otvorim devizni racun u raiffeisen-u)sto nije puno ako kupujete stvar od 100 evra ali je malo glupo da za nesto sto platite 15 evra date jos toliko samo da bi prebacili pare odavde u nemacku.Imam jedno pitanje za korisnike pay pal-a. Da li za zemlju moze da se izabere neka druga zemlja osim Austrije,konkretno me interesuje Nemacka?

Poslednja izmena:
Mozesh da izaberesh koju hocesh zemlju, nije fora uopshte u zemlji, nego u kartici. Revolving ce proci gde 'ocesh, takva je kartica.

Shto se tiche ovog za 1000 din, ne razumem kakva je to usluga ?

Ma ljudi, uopste nam veze da li je VISA kartica REVOLVING, CLASIC, ili, VIRTUON.Bitno je da je VISA !!!
To sto ne prolaze VISA virtuon na PayPal-u, ta kompanija je suspendovala te kartice jer su ustanovili da su poreklom iz SCG.Kada uvide isto sa REVOLVING ucinice ih nedostupnim.
Svaka drzava ima svoj Credit/Debit card location u brojevima (po alegoritima VISA international).I zato nije bilo problem da se te VISA na PayPal-u suspenduju.

Nazad
Vrh Dno