Šta je novo?

Visa elektotehnicka

Re: Re: ...kao shto rekoh...

Shesti je napisao(la):
Ako ti mislis da se na kursu koji traje 40-setak casova moze nauciti nesto o programiranju, onda je tvoja predstava o znanju koje treba imati jako pogresna.
Ni na jednom kursu neces nauciti sto i u toj skoli, ali ne vredi vise bulazniti sa nekim ko to uopste ne moze da razume.

Evo, konachno se slazem sa tobom. problem je u tome shto stvarno kod nas ne postoji kurs koji moze da ti da i osnove programiranja, a kamoli neshto vishe.

Ljudi nema leba od tih zvanicnih obrazovnih ustanova kod nas koliko ja vidim po vasim utiscima.

E kad smo zatucani u svemu a u obrazovnom programu.... rock bottom!

Sta reci kad ljudi ne znaju da drze misa kako treba a ovi u srednjim skolama odmah pokusavaju da ih nauce programiranju!! BEda beDA.....

________
By Dissapointed man :mad:

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Ljudi nema leba od tih zvanicnih obrazovnih ustanova kod nas koliko ja vidim po vasim utiscima.

E kad smo zatucani u svemu a u obrazovnom programu.... rock bottom!

Sta reci kad ljudi ne znaju da drze misa kako treba a ovi u srednjim skolama odmah pokusavaju da ih nauce programiranju!! BEda beDA.....

________
By Dissapointed man :mad:
Ma sta tebe briga kad si ti u New Jersey-u. :D

Re: Re: Re: ...kao shto rekoh...

gladiac je napisao(la):
Evo, konachno se slazem sa tobom. problem je u tome shto stvarno kod nas ne postoji kurs koji moze da ti da i osnove programiranja, a kamoli neshto vishe.
Ma, slazemo se mi uopste, samo sto te je verovatno mrzelo da procitas sve moje postove (znam, dugacko je), pa si se ukljucio kasnije i procitao ono van konteksta.
Inace, osnove programiranja ne mozes nauciti ni na jednom kursu, zato se u skolama prvo uce jednostavniji programski jezici, da se usvoji nacin razmisljanja, logika, principi..., pa se tek onda ide dalje.
Pozdrav! :wave; (D)

ekhm... ,

nisam se dosad mesao ali... programiranje se nikad ne moze nauciti na nekom kursu ili u skoli ili da te neko drugi uci. Dobra knjiga, gomile dobro organizovanog koda i metodika razmisljanja je jedino pravo resenje.

Sto se tice racunarskog sektora skola je tu samo zbog diplome, jer se ta oblast tako brzo menja da ako nisi sam zainteresovan za to dzaba ti skola, u tom smislu NRT sasvim dobro moze da prodje, jer kakve vajde od ETF-a kad ga zavrsis posto ces ionako da psihicki 'olabavis' (ti lu li lu, gde je taj za kosulju... :) )

dexx je napisao(la):
ekhm... ,

nisam se dosad mesao ali... programiranje se nikad ne moze nauciti na nekom kursu ili u skoli ili da te neko drugi uci. Dobra knjiga, gomile dobro organizovanog koda i metodika razmisljanja je jedino pravo resenje.

Sto se tice racunarskog sektora skola je tu samo zbog diplome, jer se ta oblast tako brzo menja da ako nisi sam zainteresovan za to dzaba ti skola, u tom smislu NRT sasvim dobro moze da prodje, jer kakve vajde od ETF-a kad ga zavrsis posto ces ionako da psihicki 'olabavis' (ti lu li lu, gde je taj za kosulju... :) )
To se trazi, potpuno se razumemo.
Skola bi ipak mogla da pomogne(kad bi valjala, a mislim da je NRT najpriblizniji nesmaranju nepotrebnim stvarima, tako da se mozes odmoran posvetiti onim pravim), cisto da imas kome da postavljas pitanja, i da ti pruzi pomoc i pocetno usmerenje.Sve ostalo je, kako si rekao, stvar tvoje volje i interesovanja.To sve vreme pokusavam da kazem.
Pozdrav! (D)

Ako ti mislis da se na kursu koji traje 40-setak casova moze nauciti nesto o programiranju, onda je tvoja predstava o znanju koje treba imati jako pogresna.
Ni na jednom kursu neces nauciti sto i u toj skoli, ali ne vredi vise bulazniti sa nekim ko to uopste ne moze da razume.

Ma slazem se ja tu sa tobom, ali koliko sam te ja shvatio, ti bi hteo diplomu iz programiranja, ali bez slushanja i polaganja opshtih elektro predmeta tipa OET, ORT, Elektronika i slichno.
Pa nadji mi onda ustanovu kod nas gde je to moguce!?

ZeeGerman je napisao(la):
Ma slazem se ja tu sa tobom, ali koliko sam te ja shvatio, ti bi hteo diplomu iz programiranja, ali bez slushanja i polaganja opshtih elektro predmeta tipa OET, ORT, Elektronika i slichno.
Pa nadji mi onda ustanovu kod nas gde je to moguce!?
Kako gde je moguce?! Pa ceo ovaj thread je o tome - na NRT-u nema toga, a dobijes diplomu. Citas li ti uopste postove?
Znam da ima mnogo, ali procitaj sta sam napisao u ovom thread-u. Procitaj malo sta sam napisao o vremenu koje se provede uceci konkretne stvari na tom smeru, i na npr. FON-u i Matematickom, pa ces videti ko je u prednosti.

Opet na pochetak. Ozbiljnost rada na NRT-u=0!
Nivo i nachin rada=Osnovna shkola

Ja se iskljuchujem iz dalje rasprave, zato shto ovo vishe nema veze sa programiranjem. Kad imash 90posto prolaznosti godisnje, jasno je i debilu da tu para vrti sve...

Sam si dobro rekao, prochitaj svoj post, pa chitaj moj, necu da se ponavljam nepotrebno, ili vama sa NRT-a treba objasniti na neki jednostavniji nachin!?FX :D :D :D

Opet na pochetak. Ozbiljnost rada na NRT-u=0!
Nivo i nachin rada=Osnovna shkola

Ja se iskljuchujem iz dalje rasprave, zato shto ovo vishe nema veze sa programiranjem. Kad imash 90posto prolaznosti godisnje, jasno je i debilu da tu para vrti sve...

Sam si dobro rekao, prochitaj svoj post, pa chitaj moj, necu da se ponavljam nepotrebno, ili vama sa NRT-a treba objasniti na neki jednostavniji nachin!?FX :D :D :D
Slusaj, prvo ja nisam sa NRT-a, i upisao sam fakultet kad si ti isao u osnovnu skolu, i zavrsio ga, tako da o nasem sistemu obrazovanja znam vise od jednog napaljenog klinca.Videcemo sta ces ti znati kad zavrsis to tvoje.
Ja cu NRT svakako upisati ove godine, pa, evo, kroz 3 godine mozemo da se vidimo, pa ko zna vise...
A sto se tice prolaznosti, lepo sam ti napisao da (meni) ne treba niko da me motkom tera da ucim, a ako tebi treba, to je tvoj problem.
Upisacu taj smer zato sto smatram da to nisu nikakve pare za ono sto pruza (a ko radi, on i zaradi, pa moze da plati, i ne mora da zajedljivo kuka na one koji mogu).
Sve skole bi trebale da se placaju, jer onda na fakultetima ne bi sedeli seljaci i bilmezi, vec oni koji treba, i ne bi bilo glupih nastavnih programa.Onaj ko plati hoce za te pare nesto i da nauci, tako da taj tvoj smer takav kakav je ne bi ni postojao, kao ni vecina ovdasnjih fakulteta(ovo mogu da tvrdim, jer o nasim fakultetima, kao sto rekoh, sigurno znam vise od napaljenog klinca).Ako u ovoj zemlji ikad stvari budu kako treba, onda ce biti tako, ali ja mislim da je to jos daleko.

Sve skole bi trebale da se placaju, jer onda na fakultetima ne bi sedeli seljaci i bilmezi, vec oni koji treba, i ne bi bilo glupih nastavnih programa.Onaj ko plati hoce za te pare nesto i da nauci, tako da taj tvoj smer takav kakav je ne bi ni postojao, kao ni vecina ovdasnjih fakulteta(ovo mogu da tvrdim, jer o nasim fakultetima, kao sto rekoh, sigurno znam vise od napaljenog klinca).Ako u ovoj zemlji ikad stvari budu kako treba, onda ce biti tako, ali ja mislim da je to jos daleko.

Mislim da je izjava da sve skole treba da se placaju jedna ogromna glupost. Onda bi znanje bilo privilegija bogatih. A zasto mislis da siromasniji ne placaju obrazovanje - oni redovno placaju poreze, od njih redovno svi kradu pa ajde jos i da im uskratimo obrazovanje. Stvar je u tome da visoko obrazovanje treba da bude dostupno (da drzava finansira) najkvalitetnijim studentima, a ko ima para da plati treba mu dozvoliti da studira, ali nikako dozvoliti studiranje samo onima koji imaju da plate.

Laza je napisao(la):
Mislim da je izjava da sve skole treba da se placaju jedna ogromna glupost. Onda bi znanje bilo privilegija bogatih. A zasto mislis da siromasniji ne placaju obrazovanje - oni redovno placaju poreze, od njih redovno svi kradu pa ajde jos i da im uskratimo obrazovanje. Stvar je u tome da visoko obrazovanje treba da bude dostupno (da drzava finansira) najkvalitetnijim studentima, a ko ima para da plati treba mu dozvoliti da studira, ali nikako dozvoliti studiranje samo onima koji imaju da plate.

Tu si u pravu, ali ni na zapadu nije mnogo bolja situacija, s' tim shto ako nemash para ides ne neki shit univerzitet (a toga ovde nema niti ce ikada biti

Shesti je napisao(la):
Slusaj, prvo ja nisam sa NRT-a, i upisao sam fakultet kad si ti isao u osnovnu skolu, i zavrsio ga, tako da o nasem sistemu obrazovanja znam vise od jednog napaljenog klinca.Videcemo sta ces ti znati kad zavrsis to tvoje.
Ja cu NRT svakako upisati ove godine, pa, evo, kroz 3 godine mozemo da se vidimo, pa ko zna vise...
A sto se tice prolaznosti, lepo sam ti napisao da (meni) ne treba niko da me motkom tera da ucim, a ako tebi treba, to je tvoj problem.
Upisacu taj smer zato sto smatram da to nisu nikakve pare za ono sto pruza (a ko radi, on i zaradi, pa moze da plati, i ne mora da zajedljivo kuka na one koji mogu).

Mozda ja nisam ni u osnovnu ishao kad si ti upisao fakultet, ali to nemenja mnogo situaciju (koju situaciju!?). Svejedno, josh jedan dokaz da ustvari nisi obaveshten o NRT-u.
Kao shto sam par puta naveo, plan i program NRT-a su ok, ali problem je u tome shto je rad totalno neozbiljan i shto bi po opshtoj proceni i svrsheni osnovac mogao da zavrshi NRT bez problema.
Shkolstvo jeste propalo bash zbog onih koji idu na studije jer ih neko tera, i najbolje bi bilo da se sve placa kao NRT, jer tada bi ishli zaista oni koji zele i kojima je cilj iznad svega da zavrshe neshto i nauche neshto; medjutim ono shto se chini sa NRT-om i slichnim glupostima josh vishe unazadjuje shkolstvo.
Ja zaista nisam imao nameru tebe (ni bilo koga drugog da uvredim) i izvinjavam se ako jesam, a ti (shesti) ako si tako iskusan, ti bi trebalo da znash mnogo bolje od mene kakvo je ****** NRT.
NO, dobro, to je vec vasha stvar, pa ko voli nek izvoli, samo ja neznam choveka koga bi ti mogao da ubedish da je na NRT-u takav kvalitet studenata kakvog nema nigde u Srbiji, jer kao shto rekoh, nigde u Srbiji ni na jednom fakultetu i Vishoj shkoli nije ni priblizno veliki procenat prolaznosti kao na gore pomenutom.

Josh jednom "PODVLACHIM" da se izvinjavam svima onima koji su se mozda nashli uvredjenim ili prozvani mojim rechima, jer to mi zaista nije cilj.

Hvala!

Mozda ja nisam ni u osnovnu ishao kad si ti upisao fakultet, ali to nemenja mnogo situaciju (koju situaciju!?). Svejedno, josh jedan dokaz da ustvari nisi obaveshten o NRT-u.
Kao shto sam par puta naveo, plan i program NRT-a su ok, ali problem je u tome shto je rad totalno neozbiljan i shto bi po opshtoj proceni i svrsheni osnovac mogao da zavrshi NRT bez problema.
Shkolstvo jeste propalo bash zbog onih koji idu na studije jer ih neko tera, i najbolje bi bilo da se sve placa kao NRT, jer tada bi ishli zaista oni koji zele i kojima je cilj iznad svega da zavrshe neshto i nauche neshto; medjutim ono shto se chini sa NRT-om i slichnim glupostima josh vishe unazadjuje shkolstvo.
Ja zaista nisam imao nameru tebe (ni bilo koga drugog da uvredim) i izvinjavam se ako jesam, a ti (shesti) ako si tako iskusan, ti bi trebalo da znash mnogo bolje od mene kakvo je ****** NRT.
NO, dobro, to je vec vasha stvar, pa ko voli nek izvoli, samo ja neznam choveka koga bi ti mogao da ubedish da je na NRT-u takav kvalitet studenata kakvog nema nigde u Srbiji, jer kao shto rekoh, nigde u Srbiji ni na jednom fakultetu i Vishoj shkoli nije ni priblizno veliki procenat prolaznosti kao na gore pomenutom.

Josh jednom "PODVLACHIM" da se izvinjavam svima onima koji su se mozda nashli uvredjenim ili prozvani mojim rechima, jer to mi zaista nije cilj.

Hvala!

Eh, a ja kda sam ovo govorio na pochetku ovog threda niko mi nije verovao. Ali, izgleda da ipak postoji neko ko se slaze sa mnom.

Sve shto sam ranije u ovom threadu rekao je bilo iz lichnog iskustva i opet cu. NRT ne daje nishta za te pare koje das i Shesti, ne daj Boze da se uverish u to. Ne radi se ni o kakvom teranju da neko uchi ili ne, vec NRT lichi na lose organizovan kurs. Toliko

BTW Shesti, ja se u tvojim godinama ne bih za*ebavao i upisivao tako nesto, veruj mi. Razumem tvoj entuzijazam, i ja sam se bio primio kao malo dete, ali kda sam video malo bolje pomislio sam da me neko za*ebava.

I nemoj mnogo da slusas Magicka, on tamo nije nauchio ni 10 % stvari koje zna

Laza je napisao(la):
To sam i ja rekao u pretgodnim postovima, ali se ponavljam,(moram, jer nekim likovima nikako da dopre do mozga) pa cesto izostavim ponesto.
Naravno da dobre studente treba stipendirati, u tome i jeste poenta, studirali bi oni koji treba da studiraju.Sto se tice onog komentara da na zapadu nije nista bolje, ako si dobar student, sigurno mozes da upises neki dobar fakultet uz stipendiju, eventualno nesto malo( za njih malo) da placas, a to lako mozes da uradis cak i ako radis "part time jobs" tamo, dakle potpuno sam, bez pomoci roditelja(znam to, jer jedan moj drugar zavrsava trenutno na taj nacin medicinu na jednom od najprestiznijih univerziteta u U.S.A.).
Razlika u odnosu na nasu zemlju je sto on zna da ga, po zavrsenoj specijalizaciji za hirurga, ceka pocetna plata od 250 000 dolara godisnje, pa je itekako motivisan da uci.
Sto se tice sistema skolstva, on mi je objasnjavao kako to funkcionise, i tamo ima POTPUNO osposobljavanje za posao.
Kod njih npr, na ispitu te niko ne kontrolise striktno da li prepisujes, to je ostavljeno studentima na savest, ali niko se i ne trudi, kao sto rekoh u interesu im je da nauce, i zbog posla, i zbog daljeg skolovanja koje se usko nadogradjuje na ono pre (a ne kao kod nas, kviz opsteg znanja...).
Toliko, pozdrav :wave;

Kraj priche!!! Samo bih zamolio shestog da (pre nego shto se definitivno zatvori ova tema) nam lepo kaze zashto je i postavio ovo pitanje u vezi NRT-a kad ima toliko subjektivno mishljenje u vezi istog!?

Zashto mu je onda trebalo ichije mishljenje, kad non-stop hvali NRT. Chemu onda pitanje na pochetku teme!?

Predpostavljam da cesh mi odgovoriti sa "Glupi kljinjo, chitaj prethodne komentare", ali svejedno sam znatizeljan da "vidim" odgovor na ovo pitanje.

HVALA!

Kraj priche!!! Samo bih zamolio shestog da (pre nego shto se definitivno zatvori ova tema) nam lepo kaze zashto je i postavio ovo pitanje u vezi NRT-a kad ima toliko subjektivno mishljenje u vezi istog!?

Zashto mu je onda trebalo ichije mishljenje, kad non-stop hvali NRT. Chemu onda pitanje na pochetku teme!?

Predpostavljam da cesh mi odgovoriti sa "Glupi kljinjo, chitaj prethodne komentare", ali svejedno sam znatizeljan da "vidim" odgovor na ovo pitanje.

HVALA!
Pa proslo je dosta vremena od kad sam postavio pitanje, pa sam imao kad da odem do skole, malo pogledam, raspitam se i upoznam dosta ljudi koji idu tamo ili su je zavrsili, kao i da vidim koliko znaju.
Problem je sto ti iznosis pogresne argumente u ovoj raspravi, jer vec sam ti dao do znanja da me ne interesuje koliko ce profesori znanja traziti za polaganje odredjenog ispita, vec koliko mogu da naucim tamo.Koliko sam ja video program, to je sasvim dovoljno za nekog ko zeli da uci, i daje sasvim dobru osnovu za dalje usavrsavanje, bez nepotrebnog tupljenja.Ne pada mi na pamet da idem na jos jedan od nasih klasicnih fakulteta i izgubim 3/4 vremena uceci nepotrebne stvari(takodje sam ti dao do znanja koje predmete smatram nepotrebnim, i tu sam POTPUNO u pravu, a kad prodjes malo te skole i shvatis da vreme leti, videces da sam bio u pravu-to ti samo krade mladost).
Ako si imao neko bolje resenje koje bi ispunilo moje potrebe, trebao si to da postujes, a ne da mi objasnjavas kako moji stavovi nisu dobri i nameces mi svoje licno i subjektivno misljenje.

IDI NA NRT I LEPO SE PROVEDI...I NEK TI JE BOG U POMOCI DA NAUCHISH ONO SHTO ZELISH.

to ti je moja najiskrenija zelja

IDI NA NRT I LEPO SE PROVEDI...I NEK TI JE BOG U POMOCI DA NAUCHISH ONO SHTO ZELISH.

to ti je moja najiskrenija zelja
Fala, 'ocu, mozda se i upoznamo tamo.

Evo da se i ja izjadam. Ja sam na VETS, smer elektronika. Jos par ispita i kraj. I sta onda? Treba naci posao u struci, valjda. Sto se znanja tice, macku o rep. Nikome nje potrebna filozofija elektrotehnike, vec konkretna znanja. Medjutim nije sve tako crno. Cinjenica je da kada imas makar i VETS pre ce te primiti negde nego nekog sa SSS a sasvim je logicno da neko znanje i iskustvo moras na neki nacin steci. Po malo se bavim web dizajnom i jednom prilikom sam slusao kolege sa NRT kako pricaju kako su polagali ispit koji se bavi tom problematici. Od tada imam bolje misljenje o sebi kao web dizajneru. Koliko znam nista vise ih tamo ne uce nego na ovim kursicima po gradu. Smatram da za 5000DM=2500€ i 2.5 godina covek moze da kupi racunar i literaturu i da postane sta go hoce u svetu IT u sopstvenoj reziji. Medjutim postoji i ono sto se zove papir, e sad' da li on sluzi za "brisanje guze" ili "mahanje pred nosom "to je pitanje poslodavaca a ne nas.
------------------------------------------------------------------------------------
Magarcu samar ne gine.

Zanimljiva je ova diskusija koja traje vec duze vreme. Kasno se ukljucih u forum pa ne htedoh da se mesam.
Toliko ste raznih stvari izneli za i protiv i jednih i drugih stvari, izrecene su razne gluposti tipa "ti si sa ETF, pa kako ne znas da popravis TV, a obican majstor otkrije kvar za 5 minuta", prolazi mi mladost i vreme na glupe i nepotrebne ispite itd. Stvarno nebuloze.
Svi ste u pravu i niste u pravu! Koliko sam razumeo, covek zanima programiranje i racunari. To su dve ogromne oblasti. Imamo programiranje: mikrokontrolera (Altera), arhitektura procesora (Verilog), mikroprocesora, DMA uredjaja, prekida (asembler), pisanje drajvera (C, asembler...), pisanje sistema i aplikacija (raznorazni objektni i objektno orijentisani jezici) za Windows, Unix, Linux,..., programiranje softvera i hardvera za rad u realnom vremenu.
Od onoga sta te zanima, koliko zelis da znas sta gde i kako radi, kako izvuci maksimum iz necega i zato biti bolji od konkurencije (citaj: doci do vece love), od toga zavisi sta ces i da upises. Kod nas nema nijedna "programerska" ustanova, svi te uce odredjenom stepenu programiranja. Od tvoje volje i entuzijazma zavisi tvoje dalje napredovanje. Moj ortak je zavrsio gimnaziju u Arandjelovcu i sve vreme se petljao oko kompjutera - sada radi u Svedskoj za dobru lovu i programira u C++ za Red Hat i pravi je guru za Linux.
Znam gomilu likova sa PMF-a, FON-a, i sa vise. Ljudi na FON-u uce Object Pascal, i na kraju ne znaju razliku izmedju klase i objekta. Ako neko zeli bas dobar programerski smer - PMF.

Bez ljutnje, ali ne treba mesati babe i zabe: ETF i visu. To jednostavno nema veze jedno s drugim. ETF ima 42 ispita, i od njih jedno 4-5 koji su gubljenje vremena, ali tako ti je vise-manje svuda!

Poenta je sta zelis. Ako je to programiranje pod Win ili Linuxom aplikacija, ne treba ti nikakva skola: uzmi dobru masinu i sw, poslacu te na par kurseva na ETF-u iz C++-a, skini neke skripte, domace sa veba, kupi gomilicu knjiga o ove i onome, i za godinu dana i posle 10km koda-cudo! Ali to ce vise-manje biti sve. Znanje oko toga nemas. Citiram prof. Dr Sanja Vranes koja radi u Vinci (oni su radili na projektovanju simulatora letenja i jedan takav kosta 700.000 USD) : "Hardverasi simuliraju i naprave hardver i sve je OK, softverasi naprave softver i smuliraju hardver i sve je OK. Onda spoje taj softver i hardver i OBAVEZNO nesto ne radi i pljuju jedni druge. Mi primimo PMF-ovca i on je u prednosti nad ETF-ovcima prvih 6 meseci - jednostavno, imali su bolji programerski smer. Ali onda taj isti ETF-ovac za tih 6 meseci nauci sve ono sto i PMF-ovac, ali zna i jos mnogo vise o hardveru, tako da ste nam vi u stvari korisniji."
A sto rece snajperista da mozes u svojo reziji da postanes sta god hoces u svetu IT - pa da bi to postao, moras da sam reziras isao ti na faks ili ne pri cemu ce ta rezija da traje skoro ko ceo faks, ali kada ga zavrsis imas ono, sto rece, parce papira i na zalost, ono je jos uvek ovde i samo kod nas nista :(
Jos jednom, zavisi sta hoces! A ako planiras da palis negde, zavrsi ovde fax i onda negde upisi postdiplomski i bole te za sve ostalo. A ovde davati neke silne pare za bilo koju skolu ovde kod nas tipa BK, NTR ili sta god vec - cist idiotizam! Jednstavno ne vredi toliko, ljudi!

E to je ono o chemu ja pricham vec duze vreme, i smaram sebe i ostale na forumu!ctp;

Macak potpuno si u pravi, ali nije u ovoj zemlji problem samo u kinti, nego je josh veci problem sa ljudima. Pazi postoje ljudi (jos uvek) koji imaju dosta love ali stvarno zele da uche. E onda se totalno obeshrabre kada shvate da adekvatno znanje mozes dobiti jedino ako se sam iscimash sa privatnim profanima, raznim kursevima, ... itd.

Da se vratim na pochetak. Znachi nije problem u kinti nego u ljudima. NAs srpski sindrom je uzmi pare, a posle nema veze. Evo jednog od milion primera ali je svez.

Skoro sam na forumu ostavio post vezeno za mog ortaka za obuku za sevisera:D . Zapeo je da ide, ima kinte, a ne radi nishta pametno. Ubedjivao sam ga da ce to da nauchi sa par knjiga i uz par rasklapanja be zproblema sam, poshto predznanje ima.
E sve to nije ni bitno. On upise kurs u Vinchi koji kosta 400 DM, odslusa kurs, i na kraju profa kaze da se izvinjava sto su praksu imali samo jedan termin i sto su komponente uglavnom matore (znachi 486 je chudo) jer oni nemaju uslove za bolje. BRUKA. Pazi, obuka za sevisera bez hardwera. A bez problema su uzeli pare, chak su ga jurili za iste. Eto i shta ti vishe treba. Ja bih dao i ne bih zalio ni dinara da stvarno negde postoji nesto gde se temeljno radi ono shto me zanima.

Znachi nije problem u kinti nego u ljudima. NAs srpski sindrom je uzmi pare, a posle nema veze

Pa u pravu si...ima ljudi koji stvarno zele da uce i da ne zale pare na to. Ja da plivam u parama, prvi bih upisao nesto takvo. Fora je valda u tome sto ovih drugih ima mnogo vise.
Mada mislim da je jos veci problem u "srpskom sindromu" - daj lovu a posle cemo lako, gde i kako - pa to nije bitno! Sada drze kurseve za sve zivo po 6 nedelja, a ja to isto mogu da ih naucim za 6 dana (kurs iz Word-a - pa to je samo ako zelis da radis kao neka sekretarica :) ).

Problem je sto kod nas nema skole i kursa koje vredi, pazi (!) VREDI platiti po 2500 - 4000DEM za godinu. To je sve.

macak je napisao(la):
Problem je sto kod nas nema skole i kursa koje vredi, pazi (!) VREDI platiti po 2500 - 4000DEM za godinu. To je sve.

E, to je poenta.

Pozdrav

gladiac je napisao(la):
E, to je poenta.

Pozdrav

Nazalost...

Mada ima ljudi koji veruju u svashta...

Shesti je napisao(la):
Ma sta tebe briga kad si ti u New Jersey-u. :D

E nisam vise! :p :D :cool:

P.S. Au ljudi bre ala ste otegli ovaj thread, ovo bi moralo da udje u FAQ sekciju! (s obzirom na "skakljivu" tematiku)

Vrh Dno