Šta je novo?

[VIP] Internet

Ako ti je NI5 sa popustom jeftiniji od NI1, idi i potpiši ugovor i doićeš NI5, bar je takva situacija bila kod Smart paketa, samo što su tamo sami smanjivali ljudima cene. Eto i neka korektna stvar od strane VIP-a.

Uzeo sam pripaid VIP net,prva dva meseca je besplatno i brzina mi je 300kb/s po speedtestu.E sad,izgleda da nisam dobro razumeo u poslovnici,mislio sam da ce brzina biti 5Mbit i dok imam besplatno ta dva meseca a posle dopunjavam pa dok ne potrosim.Jel ima neko iskustva sa pripaid-om?

Ja sam hteo samo prepaid net sim karticu da kupim, kažu ne može samo u kompletu sa modemom.

Uzeo sam pripaid VIP net,prva dva meseca je besplatno i brzina mi je 300kb/s po speedtestu.E sad,izgleda da nisam dobro razumeo u poslovnici,mislio sam da ce brzina biti 5Mbit i dok imam besplatno ta dva meseca a posle dopunjavam pa dok ne potrosim.Jel ima neko iskustva sa pripaid-om?
Mislim da je maksimalna brzina 5 Mb a to zavisi od signala,mreze itd. Ja sam uzeo na 1 dan da probam taj vip net i kad sam pricao sa onom sekom sto radi tamo o brzinama objasni mi ona da je brzina 5Mb. Ja u soku ne mogu da verujem posto mi je ona kaze da oni garantuju tu brzinu. Kad ono medjutim, ubaci se kolega njen u pricu, skoni koleginicu sa strane i kaze da je 5 Mb max brzina :D

Da li je moguce u VIP-ov modem ubaciti MTS karticu i koristiti internet??? Zna li neko kako se modem otkljucava ili sta vec, sta je sve potrebno uraditi? Da li se neko bavio ovom problematikom? Generalno, to bi valjda trebalo da radi?

Moja keva uzela laptop u VIPu kad je bila ona akcija sa nekim asusom i neogranicen internet 15 pa sam mislio da sa vipovog modema koristim samo upload da malo nabijem ratio na torrent trackerima:d

Jel ima ima neko iskustva jel VIP limitira upload kada su torrenti u pitanju?

Pa kad zakucaš na 15GB down/up protoka, limitira ti se brzina na 200kbps. Posle teraj, ali opet, malo je to za nabijanje ratio-a. Bolje odvoji 10e jedan mesec za seedbox i napucaj ratio na tracker-u kojeg koristiš... pa si miran godinu/dve/tri (zavisi koliko često svlačiš sa neta stvari).

Poslednja izmena:
Pa kad zakucaš na 15GB down/up protoka, limitira ti se brzina na 200kbps. Posle teraj, ali opet, malo je to za nabijanje ratio-a. Bolje odvoji 10e jedan mesec za seedbox i napucaj ratio na tracker-u kojeg koristiš... pa si miran godinu/dve/tri (zavisi koliko često svlačiš sa neta stvari).

Znaci ako uploadujem 15gb na tracker (znaci samo upload bez downloada) VIP mi posle toga limitira protok na 200kb/s?

Da, to ti je protok kojeg imaš za potrošnju tokom jednog obračunskog perioda.

Može li se otključati onaj beli vipov usb stick modem? Koliko sam video oznaka mu je one touch x5000

Prespor VIP internet

Da li neko od vas ko je korisnik Vip interneta (usb stick) ima problema u zadnje vreme sa brzinom?

Prespor je u zadnje 2 nedelje! Brzina se meri u bajtima a ne kb, cesto moram da ga restartujem, onda bude oke par minuta i odjednom opet zagusi.
Imam ga godinu dana, 3g signal mi je 100%, zivim u centru Subotice i pokrivenost je odlicna. Sve je odlicno radilo od kada ga ima do pre zadnje 2-3 nedelje.

Proverio sam sve adaware, spyware, antiviruse i sl. Da nesto u pozadini vuce ispisivao bi mi protok u idle rezimu ali u idle je protok oko 0b/s, a kad otvorim neku stranu brzina je svega oko 500b/s do 3kb/s. Stranice se ucitavaju kao dial up ili edge. Modem je podesen na HDSPA/UMTS only.

Da li moze da bude do modema? Probao sam ga u svakom usb slotu na kompu i uvek je isto.
Ako neko ima sl. problem onda je mozda do vip mreze ipak.

Da li imaš preostalog saobraćaja u paketu ili ne?

Da naravno! Imam 5gb paket koji nisam potrosio (pri ovoj brzini ni necu skoro). Znam da obore brzinu nakon isteka paketa ali nije to slucaj ovaj put.

proveri kod nekog kako radi net preko mobilnog.

Imam jedno pitanja, pa ako moze neko da mi odgovori... Uzeo bih vio internet ali bih tu karticu stavio u telefon, bicu odsutan mesec dana od kuce i treba mi internet... Znaci uzeo bih karticu npr paket od 5 gb i stavio u telefon, naravno koristio bih telefon samo za net...Da li je sve to moguce???

... zamoljen sam da probam jedan vip usb modem, alcatel x500d, sa pretplatom, na njihovoj mapi po lokaciji trebalo bi da ima na tom mestu hspa+ i u unutrasnjosti prostorija, ali to je vrlo retko... medjutim, ono sto je veci problem jeste kada ne radi hspa+ i ako se nakaci samo na umts ili edge, tu inteneta nema uopste, gledajuci statistiku protoka ide nesto oko 1kb na tri sekunde. Isprobano i na laptopu, pokusana podesavanja razna, u smislu forsiranja samo 3g ili gsm mreze... napolju, gde uvek ima hspa+ signala internet radi fantasticno, negde oko 6mbit download i 2mbit upload... operateri kazu da nemaju nikog svog da izadje na teren da vidi o cemu se radi... dozvoljavaju li raskid ugovora ako nisi zadovoljan signalom, tj. ako njihova mapa na sajtu nije validna...?

Naravno da ne :)

uh... ako tako bude, može li preporuka za što jeftiniji 3g/hspa+ modem i eksternu antenu?

Karte pokrivenosti su računalna simulacija teorija, praksa je nešto sasvim drugo.... Signal ovisi od niza faktora pa do naprostijeg na koju stranu svijeta gleda soba da li prema baznoj ili ne, da li se signal reflektira od prepreka ili ne, koliko je prepreka između...... Stvar je u tome da je ovo mobilni internet koji nije vezan isključivo za jednu lokaciju kao adsl.... na to će se uvijek izvlačiti i biti u stvari i u pravu.

Primjer mene u Zg da sam i sa Vipom i sa T-mobileom po karti pokriven sa HSPA+ ali u praksi na t-mobileu imam 1 crticu a na vipu 4 crtice signala to sam sam prije uzimanja testirao tako da svakome prije uzimanja preporučujem da sam testira makar mobitelom razne operatere postoje speedtest.net aplikacije i za ios i za android pa da onda krene u uzimanje mobilnog interneta kojeg misle koristiti na jednoj lokaciji tako će najlakše izbjeći kasnije moguće probleme. ;)

Planiram da uzmem vip pripejd internet za laptop,pa me zanima kakvog je kvaliteta koliko varira brzina i jel vredi uzeti ga?

Planiram da uzmem vip pripejd internet za laptop,pa me zanima kakvog je kvaliteta koliko varira brzina i jel vredi uzeti ga?

Zar je moguće da nisi pročitao ni jedan od prethodnih postova raznih korisnika?

*prepaid.

Uzeo sam pre par
dana paket 5 GB neta i za par sati
surfovanja nakon 4 dana pise da mi je otislo
2 ,8 GB od paketa O_O WTF?! Sad
primecujem da mi svuce po 50 mb samo
nakon pritiskanja dugmeta povezivanje ,dakle
za samu konekciju ,predpostavljam da je
nesto ostalo u windowsu upaljeno sto vuce net,Avira update ugasen,windows update ugasen,koristim Chrome

Da li postoji program koji bi izbacio po programima koji koliko trosi prilikom konektovanja,predpostavljam da bih tako locirao problem

Vrh Dno