Šta je novo?

ViewSonic ViewPad 10s

Upravo u tome i jeste problem. Ako ispostujem uputstvo i instaliram prvo ModdedStock v2 pa onda Vegacomb, nece ni da podigne sistem, zapadne u beskonacni boot loop. Ali ako instaliram ModdesStock v1, uspeva da podigne vegacomb, ali radi svega 10-ak minuta posle cega se displej samo zacrni.

Pogledaj na forumima tabletroms i xda-developers kako da resis svoj problem jer nisi jedini.

P.S. Izvinjavam se zbog duplog posta, ali u glupom Tapatalk-u ne mogu da citiram 2 poruke...

Sent from my Corvus5 using Tapatalk

Tamo sa i nasao odgovor. Verovatno su u pitanju bad sectori. Sad trazim resenje za taj problem ali, mi slabo ide. Pitam google, a on ne zna :) Ako neko zna kako da resim bad sectore neka napise ovde, bicu mu zahvalan.

Erdelja, nismo se razumeli, a govorili smo o istom. Nema veze ;-)

I ne javljam se zbog toga - Legionnairu, dobio si društvo. Od jutros, nakon što je dva dana lepo radio, tab više neće da se podigne. Ili do besvesti vrti "vegacom" ili se zakuca na plavoj pčelici. Nema dalje.

Onda sam probao da reinstaliram moddedstock v2 preko compa, uradio to, ali ni sada neće da se digne sistem. Šta mi je činiti? Nisam uradio backup froya, ali sam uradio backup nakon instalacije moddedstocka. Međutim, ne znam da uđem u recovery mod iz ovog stanja tableta da bih vratio makar taj moddedstock - može mala pomoć? Ili još bolje - kako da vratim froyo, pa krenem iz početka na vegacomb?

Legionnairu, dobio si društvo. Od jutros, nakon što je dva dana lepo radio, tab više neće da se podigne. Ili do besvesti vrti "vegacom" ili se zakuca na plavoj pčelici. Nema dalje.

Onda sam probao da reinstaliram moddedstock v2 preko compa, uradio to, ali ni sada neće da se digne sistem. Šta mi je činiti? Nisam uradio backup froya, ali sam uradio backup nakon instalacije moddedstocka. Međutim, ne znam da uđem u recovery mod iz ovog stanja tableta da bih vratio makar taj moddedstock - može mala pomoć? Ili još bolje - kako da vratim froyo, pa krenem iz početka na vegacomb?
Ja vec danima tragam za odgovorom. Na tabletrom forumu su m rekli da je u pitanju problem sa bad sectorima, ali kad instaliram vegacomb beta 1.7 on radi bez problema, sve ostale verzije koje su izasle posle ove, padaju. Znaci ipak je u pitanju rom.

Meni tablet sada "u crnom" i ne znam šta da radim. Kako sada da uđem u recovery da probam da vratim tablet na pređašnje, ili još bolje na froyo stanje?

Inače, nema mi logike da su u pitanju bad sectori. Tada tabet ne bi uopšte radio, ili da te citiram - u pitanju je rom.

Meni tablet sada "u crnom" i ne znam šta da radim. Kako sada da uđem u recovery da probam da vratim tablet na pređašnje, ili još bolje na froyo stanje?

Inače, nema mi logike da su u pitanju bad sectori. Tada tabet ne bi uopšte radio, ili da te citiram - u pitanju je rom.
Ne mozes sada nikako da udjes u recovery, flashuj ga sa ModdedStock, a ako hoces da vratis foryo skini viewpad 10s firmware v1.09 odavde i flashuj ga sa njim. Ili, ako bas hoces da imas honeycomb na svom tabletu, instaliraj ModdedStock v2 + VegaComb Beta 1.7, meni radi bez problema. To sam ja uradio, i sad cekam da izadje novi update za vegacom 3.2 pa da opet eksperimentisem.

Ma ne pomaže flash na moddedstock. I dalje je crno. Idem sada da vratim na froyo, pa ću još jednom da probam vegacomb. Ako opet počne da puca, probaću ovo tvoje rešenje sa vegacombom 1.7. Kako taj rom izgleda u odnosu na 3.2?

Da li, kad se vraćaš na froyo instaliraš i onaj usb driver, ili ti radi i apx driver iz prvog koraka instalacije vegacomba?

Poslednja izmena:
Ma ne pomaže flash na moddedstock. I dalje je crno. Idem sada da vratim na froyo, pa ću još jednom da probam vegacomb. Ako opet počne da puca, probaću ovo tvoje rešenje sa vegacombom 1.7. Kako taj rom izgleda u odnosu na 3.2?

Da li, kad se vraćaš na froyo instaliraš i onaj usb driver, ili ti radi i apx driver iz prvog koraka instalacije vegacomba?

Vegacomb 1.7 je beta verzija, izgledao kao nedovrsena u odnosu na 3.2, ima neke sitne (podnosljive) greske. U svakom slucaju bolje mi je i 1.7 beta nego da imam froyo.

Radi apx driver kad vracam froyo.

Ajde da pomognem ako mogu. Ja sam verziju 3.2 instalirao milion puta do sada jer svojom gluposcu (necitanjem postova) uvek nesto *****ao. Ali uvek je sistem kada je podignut radio normalno. Ono sto je jako bitno kada radite update to je postovanje procedure u prva dva koraka. Kada imate originalni ROM, prvo rutujte tablet instalirajte CWM jer vas to uvek vadi iz mrtvih. Ja sam sa originalnog roma isao prvo na Corvus 5 i koristio ga jedno vreme, zatim sam instalirao moddedstock V2 i u njemu imate recovery mod u koji kada udjete podizete vega3.2 build 7 pa zatim update BT_fix, a onda update 8.1. Ja sam tako radio mada mislim da ako sa build 7 uradite update na 8.1 dobijate isti rezultat. Ali je jako bitno da posle svakog update-a uradite wipe cache i wipe dalvik cache inace se sistem uopste nece podici. Evo ja vega 3.2 koristim sad vec skoro dve nedelje i nije mi se desilo ovo sto citam ma forumu. Mene je taj wipe tako maltertirao jer sam mislio da je dovoljan samo wipe dalvik cache, kad ono medjutim.............. crno brate. Zato je obavezan wipe cache i onda radi !!!!!! Camera radi ali zasebno nije je moguce koristiti u bilo kojoj drugo aplikaciji, a na blutut sam vezao najobicniji mobilni telefon (SE702c) koji mi sada sluzi kao modem za 3G internet pa cak telefon ima remote desktop gde mi se transformise u blutut misa. Normalno se prikaze strelica na ekranu tableta i telefonom je pomeras i startujes aplikacije i sve ostalo.
E da jedino sto nisam skapirao niti cu a to je kako ga povezujem na PC. Mislim da treba prvo pritisnuti power pa back dugme pa posle dve sekunde pustiti power i onda na PC cujete kako prepoznaje usb. Tada startujete moddedstockV2.exe ili originalni ROM. Meni to uspeva iz desetog puta ali drugacije ne znam, znam samo da proradi u jednom trenutku.... Probajte korak po korak. Krenite od originalnog roma pa imate na ovom forumu kako dalje. Pozdrav !

Pa tako i radim, ali opet nece da podigne sistem. Primetio sam na drugim forumima da ovakve i slicne probleme ima ViewPad 10S 3G verzija.

Poslednja izmena:
Znači treba uraditi wipe cash i pre i posle updatea na vegacomb 3.2?

Ja zbog toga što ne mogu nikako da podignem tablet moram da krenem iz početka, dakle od froya...

Što se tiče predigre sa dugmićima, ja sam uspeo tek pošto sam tablet povezao na napajanje, kako su savetovali negde na forumu. Pre toga nisamn mogao da poteram tablet u to stanje...

Poslednja izmena:
Da ja sam to zaboravio potpuno. Moras da budes na napajanju da bi mogao da podignes sistem preko kompa...

Pada mi ne pamet jedna ideja... Zasto sve ove postupke instalacije vegacomba ne bi "stavili" u jedan exe fajl (ModdedStock+wipe all+Vegacomb 3.2 build 8.1). Da se jednim klikom sve instalira. Danas sam raspakivao i proucavao sastav svih exe fajlova romova koje imam na hardu, i vidim da je to sve na isti fazon sastavljeno. Nisam bas nesto vican ovom poslu, ali cu probaci prvo na svom tabletu, pa ako "operacija" uspe okacicu fajl da probaju i ostali.

Evo me opet na vegacombu - za sada radi I samo cu toliko da kazem.

Radio sam instalaciju od samog pocetka, dakle od froya do VC 8.1 updatea, wipovao sve moguce casheve - I valjda ce sada da radi.

Inace, verujem da su mnogi zaboravili koliko je ovaj tablet dolazio jadno softverski opremljen - cak nema ni market. Nesto sam razmisljao da ostanem na froyu do novog update a vegacomba, ali nema sanse da se ponovo bavim froyom dok ga malo ne dovedem u red.

Poslednja izmena:
Radio sam instalaciju od samog pocetka, dakle od froya do VC 8.1 updatea, wipovao sve moguce casheve - I valjda ce sada da radi.
Koji ModdedStock si koristio? v1 ili v2?

Inace, verujem da su mnogi zaboravili koliko je ovaj tablet dolazio jadno softverski opremljen - cak nema ni market. Nesto sam razmisljao da ostanem na froyu do novog update a vegacomba, ali nema sanse da se ponovo bavim froyom dok ga malo ne dovedem u red.
Delim tvoje misljenje u potpunosti, froyo na 10s je dosao vrlo "siromasan" mnoge bitne stvari nedostaju, sam si spomenuo market... Viewpad 10S + Vegacomb 3.2 je kombinacija koja ovaj tablet pratvara u mocnu masinu, oni koji su probali znaju sta pricam.

Poslednja izmena:
Vegacomb je cudo i samo da ga majstori naprave malo stabilnijim bice to pesma. Planirao sam mozda da prodam ovaj tablet i porucim iz USA nesto bolje, ali sada sa vegacombom razmisljam i da ga zadrzim.

Koristio sam kao i prvi put v2.

Poslednja izmena:
Evo cova odradio brze od mene...
Probao sam na mom tabletu, radi sve, ali se cesto restartuje sam od sebe.

Single-file setup for Vegacomb 8.1.

it works the same way as the official vega updates.
it may take some time for the setup itself to begin as it extracts the files to a temp folder first, this happens in the background.
after it's done it will immediately try to flash vegacomb, so make sure you have your vega connected in nvflash mode.

this install should work from any rom, as it completely wipes the device's internal storage and repartitions it.
after it's done you should have the same end result as when you install moddedstock v2, wipe data/cache, install vegacomb zip, and reboot.

Download
Mirror

Warning: this will wipe all installed apps and settings.

Tek da javim - vegacomb još radi. Nije baš šampion stabilnosti, ali radi. Najčešće puca iz browsera i samo restart pomaže. Ali između jadnog i stabilnog froya i sjajnog i nestabilnog vegacomba nema dileme kome ide moj glas. I ne sumnjam da ljudi sa xda ne rade na rešenju bagova, da naprave od ovoga sjajan i stabilan rom.

Meni radi savršeno, instalacija prošla za par minuta, potpuno bezbolno. Jedino što bi bilo dobro da skarabudže u narednim verzijama je USB host, ali i ovako radi besprekorno. U svakom slučaju, nema šanse da se vraćam na bilo šta ispod ovoga :)

Meni ne radi nikako, restartuje se svakih 5-10 minuta, ali bolje i takav vegacomb nego da se vracam na jadni froyo. Nadam se da ce brzo izbaciti novi update.

Ako je istina šta se priča, da problem sa stabilnošću dolazi zbog loših blokova u memoriji, možda bi stvar mogla da se sredi blagim "olakšavanjem" ROM-a, tako da u sistemskoj particiji ostane više mesta. Da se npr. izbace neke sistemske aplikacije koje mogu naknadno da se instaliraju. Vredi pokušati...

Ako je istina šta se priča, da problem sa stabilnošću dolazi zbog loših blokova u memoriji, možda bi stvar mogla da se sredi blagim "olakšavanjem" ROM-a, tako da u sistemskoj particiji ostane više mesta. Da se npr. izbace neke sistemske aplikacije koje mogu naknadno da se instaliraju. Vredi pokušati...
Ne vredi, probao sam i to. Pokusao sam i sa povecavanjem sistemske particije, ali nije ni to pomoglo.

A sa Setcpu da se proba sa podešavanjem donje/gornje granice brzine procesora? Mislim, nagađam, možda ima veze i sa naponom, al za to treba verovatno malo više da se kopa.

Tesko da uredjaj moze da radi stabilno na standardnim taktovima i naponima sa Froyom, a da nece sa Vegacombom... Za menjanje napona je potreban kernel koji to podrzava. A ako sada Vegacomb ne radi dobro, sto ne probas sa nekim drugim, Gingerbread custom romom, dok ne izadje neka novija verzija roma?

Pogledaj ovo http://tabletroms.com/forums/vega-rom-development/1923-[rom]-[3-2]-vegacomb-3-2-build-8-1-a-175.html
Video i probao jos pre 2 dna, cekao sam da mi taj nemac posalje link, zivo me je interesovalo sta je u pitanju. Odmah sam ga instalirao, cim sam skinuo fajl... Malo bolje radi nego svi prethodni romovi, ali mu je mana sto je sistemska particija skoro 200 MB. Mnogo je kume :) Sta ce nam ostati za data particiju?? Inace, taj bulid 9 je vrlo brzo skinut nakon postavljanja jer je vegacomb team procenio da nije dobar, upravo zbog velicine sistemske particije. Hvala za info, u svakom slucaju! :)

I? Jesi li probao i ovaj rom, kako radi? Da li je stabilniji?

Sad videh da mu je i proces instalacije malo drugačiji, to jest ide se direktno sa froya na viewcomb, bez onog međukoraka u obliku moddedstocka...

Poslednja izmena:
I? Jesi li probao i ovaj rom, kako radi? Da li je stabilniji?
Ja sam ga kreirao, kod mene radi savrseno! Koga ne mrzi da proba, neka instalira, pa nek mi javi evetualne greske da mogu da ih ispravljam.

Sad videh da mu je i proces instalacije malo drugačiji, to jest ide se direktno sa froya na viewcomb, bez onog međukoraka u obliku moddedstocka...
Tako je, uprostio sam maksimalno proces instalacije. Samo instaliraj driver za njega. Nije bitno sta je prethodno instalirano.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno