Šta je novo?

ViewSonic ViewPad 10s

@allenn Da li si uzeo 3g verziju? Drago mi je da si zadovoljan. Pandurov je meni slao link radi se o jednom traileru za jednu igru i 2 probne verzije za recenzije...pretpostavljam, koje pritom nisu finalne. Ako zelis poslacu ti link odaklle ja nabavljam, imas sve. :D

Ovo je thread vezan za 10s, potpuno su razliciti uredjaji.

Ne, nisam uzeo 3G verziju. Molio bih te za link namejl. hvala.

Emix: kako si zadovoljan brzinama koje postižeš kada ideš na net preko 3g? Voleo bih uporedim brzinu u tetheringu i 3g. Moja teorija (ostavljam mogućnost da grešim jer samo logički razmišljam) je da bi te brzine trebalo da su iste i da sve zavisi od same veze. Ja sam inače preko Galaxy S bez problema uspeo da izađem Viewsonicom na net preko tether mogućnosti i moram da priznam da je to bilo dovoljno tek za blagi surf. Doduše oba puta kada sam probao bio sam na Edge vezi, a ne na 3g, tako da ti moji pokušaji svakako nisu bili krajnji dometi tethera.

Ja sam zadovoljan 3g brzinom. Dosta brzo otvara stranice.
A edge je ono... 10 puta sporiji.
Recimo najvise sto sam dobio je oko 170-180kbps, kada sam skidao data za igru Monster Madness. Pretpostavljam da moze to i bolje...ali ne kod nas.

Pozdrav svima!

Korisnik sam VS monitora punih 11 god.Za mene i moje oci ne postoji bolji monitor od ViewSonic-a VP serije i trenutno gledam u 12-i po redu ( trenutno VP2365wb) .
Buduci da sam apsolutno zadovoljan kvalitetom monitora VS-a, citanjem vasih utisaka za 10s odlucio sam da ga pazarim i ja.
Molio bih ostatak ekipe da mi pomogne u sledecem:
- planiram koriscenje kod kuce i na poslu (internet-Wi-Fi,PDF,Word....) takodje mi je od velikog znacaja mogucnost obavljanja razgovora i slanje poruka.
Moze li ovo sve da radi na ovom uredjaju?
Procitao sam sva vasa misljenja ali izgleda da ima problema sa Dialer2 itd. Zamolio bih nekoga ko ima 3G da proba neke varijante ako ima vremena.Hvala i pozz

Korisnik sam VS monitora punih 11 god.Za mene i moje oci ne postoji bolji monitor od ViewSonic-a VP serije i trenutno gledam u 12-i po redu ( trenutno VP2365wb) .
Buduci da sam apsolutno zadovoljan kvalitetom monitora VS-a, citanjem vasih utisaka za 10s odlucio sam da ga pazarim i ja.

Pa sad, to ti bas i nije pametan zakljucak buduci da Viewsonic ne proizvodi ovaj tablet vec samo lepi svoju markicu. Ovde je kvalitet ekrana daleko slabiji nego kod Viewsonic monitora.

Pocelo je portovanje Honeycomb-a i za nas ViewPad (Advent Vega) :happy: Jos uvek je nefunkcionalno, ali bitno je da je krenulo. Jos kada Google pusti kod... Snimak kako to (skoro)radi je OVDE.

Ako nekoga uopste interesuje, isprobao sam par rom-ova i po mom misljenu je Corvus5 najbrzi i najstabilniji rom. Sto se CyanogenMod 7 tice, jos uvek prilicno lag-uje (kod mene), ali ako je nekome bitno da ima Android 2.3.4, skroz je upotrebljiv i ima svojih kvaliteta. Uspeo sam da instaliram na CM7 i Google Talk sa video chat-om, ali nisam bas imao zivaca i vremena da ga cackam i da proradi :p

@ncAce

Kad malo bolje razmislim u pravu si, uvek mi je bilo bitno kakav prikaz mi daje monitor.
Mislio sam da je ovde ekran pristojan s'obzirom da je ViewSonic...U svakom slucaju hvala za komentar
pogledacu u nekoj radnji kako to izgleda "iz ruke"

Prošla su vremena kada je viewsonic proizvodio sopstvene uređaje i koji su bili vrhunskog kvaliteta.Jedni su od prvih koji su izbacili tablet pc još daleke 2001 godine.Karakteristike dizajn i kvalitet su bili na najvišem nivou.Ovo što se danas proizvodi pod tim brendom je skoro pa žalosno zbog nepodnošljive konkurencije dalekoistocnih proizvođaca.http://www.amazon.com/ViewSonic-ViewPad-1000-Tablet-PC/dp/B00006RVR8

Poslednja izmena:
Ovo što se danas proizvodi pod tim brendom je skoro pa žalosno zbog nepodnošljive konkurencije dalekoistocnih proizvođaca.

Pre ce biti da ovaj brend jeste proizvod tih dalekoistocnih proizvodjaca. I ja sam se zacudio kada sam video da je dosta tableta, medju kojima je i ovaj, samo skuplja i brendirana verzija onih kineskih. Naravno, ima i slucajeva da poznati proizvodjaci ipak izbacuju sopstvani proizvod koji je, naravno, opet proizveden u Kini.

Pa to je valjda to. Vega i 10s su isti tableti, što znači da ovo može i na viewsonica. Ili grešim?

Pa to je valjda to. Vega i 10s su isti tableti, što znači da ovo može i na viewsonica. Ili grešim?

Trebalo bi da ne gresis :) Nisam jos probao da mogu sa 100% sigurnoscu da trvdim, ali sam ubedjen da je i za nas.

Planiram da ga flesnem cim proradi Wifi (i neko potvrdi da radi i na VP10S :p)...

Poslednja izmena:
Provereno - RADI!!! :)

Sent from my VegaComb using Tapatalk

Sjajno. Kako izgleda i kako radi?
Ajde kad budeš imao malo vremena daj malo uputtstvo i linkove.

Samo proguglaj Vegacomb, naci ces sve sto ti treba. Pod uslovom da zelis da se igras sa ovim. I dalje je alpha, mozda je bolje da zadrzis neki custom froyo za sada, ali svakako deluje obecavajuce.

Sjajno. Kako izgleda i kako radi?
Ajde kad budeš imao malo vremena daj malo uputtstvo i linkove.

Ako se ne budes snasao kako ti je Johnnny rekao, poslacu ti na PM linkove.

Sto je VegaComb-a tice, trenutno je u beta fazi (beta1a) i ono sto radi - radi odlicno. Fino reaguje, igre rade, youtube zeza... radi skoro dobro kao i viewsonic-ov stock rom :)

Salu na stranu, honeycomb lepse izgleda od froyo-a i gingerbread-a, barem na tablet-u. Kretanje kroz opcije, i menije ide jako lepo, bez trzanja. Browser radi i flash 1.3 (uglavnom) radi.

Ma da skratim: sve "uglavnom" radi, a bas to "uglavnom" me je nateralo da se vratim na froyo. Video, probao pa sad cekam da to bude malo kompletnije resenje. Bitno je da radi :banana:

Hvala na savetima. Dakle, do daljeg ostajemo froyu.

Veoma sam blizu kupovini ovog modela, iscitao sam sta ste pisali do sada ali da se proverim sa vama da nesto ne propustam :)

Jedino sto mi "smeta" kod ovog modela je velicina tj radiji sam mozda kupovini 7" nekog modela. ali ViewPad7 vidim kosta isto koliko i ovaj model a rezolucija ala moj Desire 800x480 plus mi procesor deluje dosta slabiji i verovatno nedovoljan za Android 3+ varijante

Drugi 7inchni modeli a la prestigio 7070i su pristojnije cene ali zato nema gpsa sto mi promasaj (aj 3g mozda ni ne budem koristio posto bih uglavnom tethering i wifi koristio)

Da li neko zna za neki dobar 7 inchni tablet u ovom rangu ili vam deluje da je ovaj 10s ipak bolja kupovina.

Da li sam mozda ovu VP7-icu prerano otpisao ili sam to dobro procenio ?

Nesto je zbrko forum pri upisu ovog mog zadnjeg posta pa se ne vidi uopste da je tema menjana :(

Zaobidji taj viewpad7. Skupo i loše. Kod nas nema pristojnih "sedmica" na Tegri i sa rezolucijom 1024x600. Ti tražiš acer iconia a100 (ili nešto tog kalibra), ali to se još ni u svetu nije pojavillo u prodaji. A imaš i RIM-ov playbook, ali to je preskupo...

Hvala radera. Tako sam nesto i mislio.
Ja izgleda u stvari trazim HTC Flyer ali za duplo manje para pa ne ide :)

Malo bih se lakse odlucio za 10inchni da je sa Android 3 i preinstaliranim marketom ali ni toga nema u pristojnom rangu cena.

Hvala radera. Tako sam nesto i mislio.
Ja izgleda u stvari trazim HTC Flyer ali za duplo manje para pa ne ide :)

Malo bih se lakse odlucio za 10inchni da je sa Android 3 i preinstaliranim marketom ali ni toga nema u pristojnom rangu cena.

Pih dupli post kako mi je to otislo :(
Nego htedoh da pitam jos nesto ako ko moze da podeli svoje iksutvo :)
Kakav je po vama VP10s u odnosu na Iconia 500 i Asus Transfermer (mada transformera nesto i ne vidim u ponudama).

Na papiru deluju bolji ali nesto nisam siguran da je van papira tako, pogotovo Acer.

Necemo se mi vlasnici 10s "meda najesti" izgleda... steta!

Necemo se mi vlasnici 10s "meda najesti" izgleda... steta!

Zasto tako mislis? Mozda nece biti zvanicno, ali ce ga sigurno biti (vec necega i ima).

Sent from my Corvus5 using Tapatalk

Neznam šta je toliko loše na Viewpad 7. Imam ga već pola godine, a ni danas za te pare ne može da se kupi ništa bolje.

Kapacitativni ekran, 7 inča, telefon, internet i preko mobilnog operatera, Android 2.2., GPS navigacija, ubedljivo najkompaktniji od svih 7 inčnih tableta, 2 godine garancije ...

Kakva to veća rezolucija treba na 7 inča - za igranje, filmove? OK ako za to kupujete tablet.

Ako vam treba 10 inča, netbuk je i danas bolji izbor, jer dobijate za manje pare kompletan laptop sa tastaturom.

Viewpad 7 radi sve kao i vaš smart telefon koji nikako nije jeftiniji. Ali, na telefonu je ekran bar 40% manji i to onda nikako nije komforno za internetisanje.

Vrh Dno