Šta je novo?

ViewSonic ViewPad 10s

@Johnnny

Jeste taj je u pitanju. Nisam mogao da se setim. Ima na forumu o Android tabletima.

@nsAce Znas li koliko je hardverski identicnih tableta na trzistu trenutno?

Znam da ih je puno. Nego, samo analiziram. Brine me to sto sam mislio da je ovaj model dizajniran od strane ove firme ali izgleda da je malo koji tablet jedinstven. Ljudi su na nekom forumu cak pronasli i slicnog kineza. Hocu da kazem da bi cena mogla da bude jos niza. Recimo ovaj 10s kosta 33k a onaj POV 37k a kinez pa ko zna ali verovatno jeftinije.

Jasno je bil da ViewSonic ne dizajnira ove uredjaje cim su se pojavili review-i koji kazu da je ekran los (malo je nelogicno da firma kojoj je primarna delatnost proizvodnja monitora dozvoli ovo sebi)

Taj pov je skuplji a jos dolazi duplo manja kartica sa njim. 10s je bolji izbor a jos je 50e jeftiniji.

Jasno je bil da ViewSonic ne dizajnira ove uredjaje cim su se pojavili review-i koji kazu da je ekran los (malo je nelogicno da firma kojoj je primarna delatnost proizvodnja monitora dozvoli ovo sebi)

Vec smo pricali o tome. Mogli su oni da ugrade i ultara kvalitetan ekran, neki led ali...cena! Cena ne bi bila konkurentna, ovaj tab nije zamisljen kao vrh ponude, vec all around zaokruzen proizvod za dobru cenu. I ekran je dobar.

Izgleda. :(

"Past Tegra development platforms include Betelgeuse and Harmony, and a number of early Tegra 2-equipped products, such as the Advent Vega, the Toshiba Folio 100 and the Viewsonic ViewPad 7, are believed to be largely based on these platforms."

10s se ne pominje. Ali zasto viewpad 7?? Da li je on zasnovan na nvidia tegra platformi?

Greska, Viewpad 7 ima ARM11 platformu (i naravno nece dobiti Honeycomb). Garant su hteli da napisu 10s.

To znaci da je veoma mala sansa da se pojavi fabricki Honeycomb za 10s, ali nada i vera u XDA nikad ne umire...

Ma to su samo dezinformacije. Ne treba verovati informacijama sa raznih foruma, posebno bez izvora.

Pitanje za Pandurov-a, koja je razlika izmedju 10s I G tablet-a?

Ja mislim da je jedina razlika u tome sto g tab nema hdmi a 10s ima. Ali g tab po specifikacijama ima malo jacu bateriju.
10s je u sustini Evropska verzija g taba, koji nema 3g verziju, samo wifi.

Ako ne zelis da rootujes i stavis custom rom, razlike su vise manje mizerne. Sa druge strane, ako hoces sa svim tim da se bakces, uredjaji su razliciti. Za to gledaj Advent Vega forume. Tvoj Viewpad bese ima ili nema 3G? Ako ima, zaboravi na custom rom (za sada).

Ma neka ovi na forumima dematuju jedni druge svaki dan dok ne izadje i zvanicno Honeycomb, a za njm i (par dana kasnije) port na Vega/POV/10s.
Bez zezanja, stvarno bi bila steta da ostanemo "zakucani" na androidu 2.2, mnogo bre puca i stuca...

Inace je Viewpad jako simpaticna igracka i bas zbog svoje nesavrsenosti je jako interesantan za igranje. Jos se nisam bavio custom rom-ovima, ali cim mi slobodno vreme dozvoli probacu.

@Pandurov
Mozes li mi navesti sajt na kome se mogu naci zvanicni update-i, jer sam nasao jamo jedan gde je update sa 1.08 na 1.09, a ja sam tablet kupio sa verzijom 1.10 ?!? TAkodje, ako posedujes neke simpaticne demoe za tegru - sibni linkove.

Ovo me potseca na moju Asus nForce2 plocu. Tada sam dobio najnoviji BIOS, kog nije bilo na zvanicnom sajtu. Naravno, stavio sam stariji, ali piratski, zbog vecih napona :D

Desava se ponekad da na zvanicnom sajtu nema najnovijeg updatea, a da ga ima na uredjajima. Froyo (kao ni Gingerbread) nema problema sa stabilnoscu sam po sebi, samo je trenutno prisutna izvedba losa. Ako vec hoces da rootujes i stavis custom rom, ukoliko nemas 3G pogledaj romove za Advent Vega.

Da li imate da kazem problem, da mu treba dosta vremena da aktivira 3g??
Stikliram 3G and GPS on, trazi pin i pojavi se gore ikonica koja pokazuje jacinu signala ali nikako 3g ikonica, da bih mogao da se povezem na net, tek nakon nekoliko minuta, ili ako iskljucim 3g pa ukljucim opet nadje vezu brze.

Aplikacija Gallery puca svaki put nakon pokretanja, ima li jos neko ovakav problem?

Da li imate da kazem problem, da mu treba dosta vremena da aktivira 3g??
Stikliram 3G and GPS on, trazi pin i pojavi se gore ikonica koja pokazuje jacinu signala ali nikako 3g ikonica, da bih mogao da se povezem na net, tek nakon nekoliko minuta, ili ako iskljucim 3g pa ukljucim opet nadje vezu brze.
Citao sam na stranim forumima da im je to mana, mnogi se zale da im 3G ne radi onako kako bi trebalo da radi.

...i nervia me sto svaki put posle restartovanja vrati fabricki wallpaper.

Meni ne vraca! Stavio sam live wallpaper, onu travu sto se njise, i svaki put kada ga ukljucim stoji taj wallpaper. Bilo koji da stavim nemam problem sa tim.
E sad oko 3g, nekad ga uhvati cim aktiviram mrezu a nekad tek nakon nekoliko minuta, ili moram na off-on opet (jer ne mogu da ga cekam). Kada ga aktivira, sve je ok. Sem sto mi se 2-3 puta desilo da internet prosto ne radi. Ali to je do nasih mreza, jos gde ja zivim signal za 3,5 nije najsjajniji.

Sa galerijom nemam problema nije mi crashovala nijednom do sada.

Imam problem da nece da pusti hd video kako treba.
Probao sam obican youtube hd rip, spot od 100mb nece da ga pusti. A o full hd da ne pricam.
Instalirao sam par plejera vplayer, real player... pusti hd tj. 720p ali sporo, zvuk ide ok ali video kasni zasto, nemam pojma.

Poslednja izmena:
Pandurov je napisao da Rock Player njemu pusta Full HD na televizoru, preko HDMI, bez problema. Nisi probao ovaj plejer?

Iako ni rock player nije idealno rešenje, najbolje se snalazi sa hd-om. Takođe ni vital player nije loš.

Što se tiče live wallpapera nisam imao nikakvih problema sa tim. Dugo sam držao giraffe, ali mi baterija duže traje bez livea (logično!), pa sam odustao i prešao na obične wallpapere.

Nisam ni prvi a ni drugi probao. Probacu ta dva plejera, Hvala.

Zamolio bih ako neko ima link za neki forum ili sajt gde mogu da nadjem tegra igre, da mi posalje na pm. Nasao sam Samurai 2 i Fruit Ninja.
Video sam da je izasao odlican fliper za Tegru ali ne mogu da nadjem.

Poslednja izmena:
Skini Tegra Zone, market specijalno pravljen za Tegru.

Rock player pusta 720p ali ne valja. Secka citavo vreme, uspori pa ubrza. I to na hardware decoding mode. Na software decoding mode cini mi se da ide jedan frame u sekundi. Full hd ni da krene.
Da li mozda treba da skinem neki codec ili nesto? Da li moze biti problem to sto je video mp4?

Nije probem u mp4 ili mkv, već u nesavršenosti postojećih playera. Probaj da pogasiš sve u pozadini, da rasteretis tablet, možda malo pomogne.
Ja sam odustao od hd filmova na tabletu, jer imam načina da ih pustim na plazmi i uživam.

Preporucujem svima igru Monster Madness...jako zanimljivo.
Kao i sve igrice od HEXAGE: Buka HD, Evac HD, Everlands HD, Radiant HD i Totemo HD...najjace igre za tabove.

Juče sam kupio 10s i moj prvi utisak je SJAJNO! Još uvek isprobavam i ne snalazim se baš najbolje, ali evo prvih uisaka. Najviše ste se žalili na ekran ali meni se čini sasvim OK. I ako ga nagnete pod odredjenim uglom +/- 20% sasvim se sve lepo vidi. Odziv ekrana je trenutan, boje su fantastične. Vrlo lako se podešava mreža, namestio sam gmail iz cuga. Nisam baš imao puno dodira sa android aplikacijama ali na prvi pogled mislim da to neće biti neki problem. Zamolio bi gosp. Pandurova za linkove za one demo igrice, pa ću se javiti sa novim impresijama... Pozdrav svima uz poruku da osim ako niste isuviše zahtevni, bićete sa 10S prezadovoljni.

Nazad
Vrh Dno