Šta je novo?

Video nadzor - iskustva i saveti

Da li neko ima ovaj snimač? UNV XVR 8ch 1-SATA BNC (XVR301-08G).
Kakva su iskustva sa Uniview?

Već sam pitao na AE temi ali moram i ovde, jel kupovao neko smart doorbell za vrata? Xiaomi je proveren (kolega ima) ali je 10.000 din i nema na stanju. Na AE vidim da dominira 'HunterTBK Official Store' sa brendom Tuya, i cene su 40ak €, ali pošto je punjiva baterija unutra, ne znam kako to funkcioniše sa šipingom. Koliko je realno da traje sama baterija, kako funkcioniše demontaža i zaštita od krađe, kakva je aplikacija itd. Dosta pitanja i nedoumica, zato i pitam jel koristio neko, ili da nađem negde xiaomi koji je sigurica?
Ja uzeo imou doorbel 2s za 60e na AE i carina mi uzela oko 20e.
Uglavom zadovoljan sam baterija oko 2 meseca.

Jel može neko da mi kaže koliko bi koštala neka najbazičnija moguća kamera za dvorište?

Već drugi put u kratkom periodu zatičem šraf u gumi automobila, a sumnjam na jednog komšiju, kako nemamo ograđeno dvorište, vrlo lako je moguće da neko ulazi i namerno buši gume.

Kameru sam mislio da postavim ispod ploče balkona, tako da svakako ne bi bila izložena ni nekoj kiši, a opet bi se snimao deo dvorišta u kojem se nalaze kola.

Razmišljao sam da uzmem i neku smart kameru, koja šalje notifikacije kada detektuje nekoga u vidokrugu, kao što to recimo radi Google Nest kamera. Ne znam jel imaju to one Xiaomi kamere?

AliExpress otpada verovatno, jer mi treba nešto što hitnije.

Jel može neko da mi kaže koliko bi koštala neka najbazičnija moguća kamera za dvorište?

Već drugi put u kratkom periodu zatičem šraf u gumi automobila, a sumnjam na jednog komšiju, kako nemamo ograđeno dvorište, vrlo lako je moguće da neko ulazi i namerno buši gume.

Kameru sam mislio da postavim ispod ploče balkona, tako da svakako ne bi bila izložena ni nekoj kiši, a opet bi se snimao deo dvorišta u kojem se nalaze kola.

Razmišljao sam da uzmem i neku smart kameru, koja šalje notifikacije kada detektuje nekoga u vidokrugu, kao što to recimo radi Google Nest kamera. Ne znam jel imaju to one Xiaomi kamere?

AliExpress otpada verovatno, jer mi treba nešto što hitnije.
pogledaj na KP Imou Cruiser Dual.

Ne znam za Xiaomi,verovatno imaju.Imaš po radnjama TP Link Tapo,na primer C310 ako odgovara fiksna,C500 ako treba da se pomera.Koristim obe,bolja je C310 zbog 2k rezolucije.Imaju i Ezviz,nisam koristio ali po netu vidim da su sasvim ok.
TP link možeš da uzmeš neki njihov cloud,tipa 300 din mesečno,pa tamo da snima.I da,šalju obaveštenja.

Probao sam da povezem malu kinesku kameru sa aplikacijom Icsee, zaglavim kada kamera treba da skenira qr kod sa aplikacije na telefonu, resetovao sam je ali nije pomoglo.
Prethodno je bez problema radila kod prijatelja sa istom aplikacijom.

Postoji li neka druga univerzalna app sa kojom bi eventualno mogao da je uparim?

Kako vam sljaka iCSee aplikacija? Uzeo sam solarnu kameru, 4g, jer ide skroz iza kuce gde nema wifi. Skinem app na mob, resetujem kameru, povezem preko qr koda i sve radi, i kad izadjem iz aplikacije ili udjem posle 10-15min ne mogu gledati kameru pise offline, ulazim pokusavam i ne moze, posle obrisem aplikaciju opet povezem ispocetka i radi, pa opet ako udjem posle 10min opet ne radi... Da li ima neki bag na aplilaciji ili sta? To je sa xiaomi telefona tako bilo, posle sam cackao sa starog samsung i radilo je rekao bih bolje...

Kako vam sljaka iCSee aplikacija? Uzeo sam solarnu kameru, 4g, jer ide skroz iza kuce gde nema wifi. Skinem app na mob, resetujem kameru, povezem preko qr koda i sve radi, i kad izadjem iz aplikacije ili udjem posle 10-15min ne mogu gledati kameru pise offline, ulazim pokusavam i ne moze, posle obrisem aplikaciju opet povezem ispocetka i radi, pa opet ako udjem posle 10min opet ne radi... Da li ima neki bag na aplilaciji ili sta? To je sa xiaomi telefona tako bilo, posle sam cackao sa starog samsung i radilo je rekao bih bolje...
Proveri jacinu signala.mobilne mreze kod kamere, mozda trokira zbog slabog signala. Ja imam 3 koje rade sa icsee, od kojih 2 su 4g i nisam imao tih smetnji. Ali ih sada ne koristim. Desava se i da azuriranjem dodje neki bag sa novom verzijom, nije iskljuceno.

Sad planiram i za kucu da uzmem i dvoriste. Tu imam WiFi. Ali ne bih da busim fasadu i dovlacim kablove za napajanje, a opet gledam ako je solarna onda treba posebno solarna ploca a posebno kamera, sto mi opet nije izbor, znaci solarna ploca da je na kameri bilo bi top.
Video sam ovu IMOU WiFi camera Cell 3C AIO
da li neko ima iskustva sa tom kamerom, solarna ploca moze odvojeno a moze i spojeno sa kamerom. Koliko sam video IMOU brend se preporucuje kao bolji izbor od onih PTZ kamera i slicnih...

Moze brat uzeti u nemackoj, pa vidim na amazomu imaju jos brendovi: Eufy, Aosu, Sehmua...
*ne mogu edit post

8. - 11. jula ce biti popusta na Amazonu za PRIME korisnike, pa ako je brat medju njima, napravi plan da tad obavis kupovinu.
Inace danas udjem u aplikaciju na android TVu i nema strimova. Jel mogu da su kamere promenile IP adrese prilikom recimo nestanka struje i da sad opet treba da menjam adrese RTSP strimova

Naravno da mogu da promene ip adresu, fabricki su na dhcp.
Dahua config tool im "fiksira" ip adresu, ako to nisi vec do sada koristio.
pozz

Имате ли предлог за ип камере које могу да прочитају таблице на 10ак метара ноћу, при осветљењу? Не би било лоше да хватају и лице. Хвала.

Izbegavaj ih ne zbog hardvera, vec softvera. Suvise dugo citam o sigurnosnim problemima koji prate reolink.

Ako sam dobro ukapirao, moglo bi se uraditi nesto ovako.

Kreiras zaseban cctv vlan gde stavis kameru i nvr - frigate (tako bi i ttebalo po ps-u). Zatim blokiras izlaz na net tom vlanu, iskljuci se pnp na ruteru pod obavezno...

To bi trebalo da resi problem svake kamere i problematicnog softvera na njima.

Nazad
Vrh Dno